Nový Zéland – Belgicko 1:4 (kon.) | Bulharsko – Mexiko 4:2 (kon.) | Turecko – SAE 0:8 (kon.)
koniec
Nový Zéland
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Belgicko
cz Pondelok 17.04.2023, 12:00 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné pondělní poledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – II. B Divize, u zápasu mezi Novým Zélandem a Belgií.
     
    Nový Zéland

    Hokejisté Nového Zélandu v doposud poslední konané kvalifikaci mistrovství světa – II. B Divize z před čtyř let předváděli poměrně solidní výkony, když v pěti utkáních posbírali devět bodů, ve výsledku skončili o pět bodů za postupujícím Izraelem a z důvodu horší vzájemné bilance ještě za Islandem. Své první utkání odehrála země z Oceánie v roce 1987 a v témže roce zároveň zaznamenala své nejvyšší vítězství, 19:0 rozdrtila Hong Kong, přičemž o den dříve utrpěla hrozivý debakl 0:58 se sousední Austrálií.
     
    Belgie

    Belgická reprezentace byla, na rozdíl od dnešního soupeře, součástí loňského kvalifikačního boje o postup do vyšší divize. Jednalo se o snahu neúspěšnou, neboť těsně o gól nestačila na Gruzii i postupující Island, takže obsadila třetí pozici. Evropské mužstvo sehrálo první oficiální utkání na začátku 20. století, v roce 1909 prohrálo s Francií 0:1. Nejvyšší vítězství zaznamenalo v roce 1987 shodou okolností právě proti Novému Zélandu v poměru 21:2, o čtyři roky později utrpělo dosud nejpotupnější porážku 2:37 s Ukrajinou.
     
    Úvodní sestavy:

    Nový Zéland: Hasselman (Kercso-Magos) – Regan, Nicholls, Craig, Burns, Lane, Louw, Tappin, Hayward Jones – Polozov, Joyce, Kozak – Henderson (A), Cox (C), Ellis – Dallimore, Orr, Challis (A) – Vortanov.
    Trenér: Anatolij Chorozov

    Belgie: Waumans (Lievens) – Gyesbreghs (C), Piccart, Blanchy, van Espen, Bogaerts, Cuylaerts – Steyaert, Coolen (A), Verelst (A) – James, Blockx, Versin – van den Bogaert, Kustermans, Bosmans – Cuylen, Pyl, Kolyasnikov.
    Trenér: Jeffrey van Iersel

    Rozhodčí: Čubenko (KAZ) – Aslanbey (TUR), Beelen (NED).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Souboj mezi Novým Zélandem a Belgií odstartoval! Favorit je jasný. Jsou jím hokejisté z Evropy, jejichž neúspěch by se rovnal velkému překvapení.
     
    00:41
    První úspěšný zákrok má na kontě Joel Hasselman, když do poslední chvíle počkal na bekhendovou střelu z mezikruží, tu skryl v lapačce.
     
    01:12
    Zakázané uvolnění novozélandských hokejistů. Daniel Nicholls hledal dlouhým pasem Ondreje Kozaka, ten přes veškerou snahu na puk nedosáhl.
     
    01:20
    Ben van den Bogaert ještě vyvinul velký tlak na Calluma Burnse, jenže tělo před něj natlačit nezvládl, takže se píská icing i na opačné straně.
     
    01:29
    První přesilovou hru si zahraje Nový Zéland, jejichž soupeř špatně střídal a hrál v šesti. Týmový trest míří odpykat Boris Kolyasnikov.
     
    02:23
    Hráčům v černých dresech se nedaří usadit v útočném pásmu. Za nahozením Ondreje Kozaka dojel nejrychleji obránce Chad Piccart.
     
    02:59
    Ani teď se nezadařilo. Aleksandr Polozov vyzkoušel průnik po pravém mantinelu, narazil na čistý hit Vadima Gyesbreghse.
     
    03:30
    Belgie v plném počtu. Evropané zvládli úvodní oslabení bez větších problémů, soupeře nepustili k jediné střele.
     
    03:55
    Národní tým z Oceánie vyzkoušel štěstí středem. Frazer Ellis hledal Andrewa Coxe, kapitánovi ovšem poslal nahrávku za brusle.
     
    04:26
    Premiérová početní převaha čeká i na Belgii. Proti pravidlům si počínal Joseph Orr, rozjetého soka zastavil jenom za cenu držení.
     
    04:37
    První nebezpečí obstaral Xavier Blanchy nahozením od modré čáry. K teči nedošlo, proto Joel Hasselman zaznamenal poklidný zákrok lapačkou.
     
    05:11
    Zase si o pozornost řekl Joel Hasseman, který výborně zmenšil střelecký úhel Iniazu Steyaertovi a ránu zápěstím z levého kruhu kryl ve výstroji.
     
    05:47
    Zmatky v předbrankovém prostoru Nového Zélandu ukončil svým hvizdem rozhodčí, protože ztratil puk z dohledu, kotouč se schoval pod tělo ležícího Regana.
     
    06:30
    Také Nový Zéland přestál úvodní oslabení bez úhony. Belgičané sice měli pár náznaků šancí, ale zatím žádnou vyloženou.
     
    06:45
    Od pravého mantinelu se Kahu Joyce pokusil natlačit až před bránu, což se mu málem povedlo, v poslední chvíli mu Lowie Cuylaerts vypíchl touš z pod hole.
     
    07:22
    Hokejisté v dresech černé barvy vybojovali útočnou třetinu. Následovalo nahození od modré čáry, to skončilo na prvním protihráči.
     
    07:40
    Belgičané podnikli rychlý brejk, ale i v tomto případě bylo ke gólu daleko, kličku Sandra Bosmanse měl pod kontrolou Alexander Regan.
     
    08:19
    V permanenci musel být Arne Waumans. Proti ráně z pravého kruhu šel včas do pokleku a dobře mířenou střelu udržel mezi pravou rukou a tělem.
     
    08:58
    Svěřenci kouče Chorozova zatím hrají se soupeřem až nečekaně vyrovnanou partii, nahození Kozaka zprava narazilo do brankového oblouku.
     
    09:23
    Zákrok pro Joela Hasselmana. Nikterak těžký, protože Ben Coolen pálil skutečně z hodně velkého úhlu, navíc přímo do středu.
     
    09:50
    O zklidnění hry se postaral Vadim Gyesbreghs, jenž pod tlakem forčekujícího soka zacouval za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    10:24
    Belgičané obsadili útočnou třetinu a na konci kombinace stál ostrý projektil Sama Verelsta směřující mimo prostor tří tyčí.
     
    10:44
    Další akci evropského celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčího, důvodem bylo špatné dorozumění mezi Iniazem Steyaertem a Benem Coolenem.
     
    11:25
    Do vlastních kliček se ještě v obranné třetině zamotal Alec James, nakonec odrazem kotouče o mantinel dostal touš do středního pásma.
     
    11:52
    Joel Hasselman je zatím tím zaměstnanějším brankářem, ale nic složitějšího řešit nemusel, i právě provedené nahození Bosmanse od pravého mantinelu nebylo příliš nebezpečné.
     
    12:22
    Už to vypadalo, že by Nový Zéland mohl vystartovat do přečíslení, jenže Daniel Nicholls poslal příliš dlouhou nahrávku mimo dosah Ondreje Kozaka.
     
    12:57
    Belgie začíná mít navrch čím dál tím víc. Do přehuštěného prostoru střílel Sam Verelst, kus černé gumy proletěl o kousek vedle levé tyče.
     
    13:17
    Spoluhráčům se teď rozhodl vypomoci s rozehrávkou Joel Hasselman. Moc dobře věděl o blížícím se Coolenovi, druhou stranou zapojil do hry Coxe.
     
    13:58
    Zakázané uvolnění vrací hru před Hasselmana. Pod velkým tlakem hrající Callum Burns se nerozpakoval a volil odpal po pravém mantinelu.
     
    14:20
    Joel Hasselman na okamžik ztratil kus černé gumy z dohledu, avšak smutnit nemusel, pokus Verelsta totiž zdárně zblokoval bruslí Nicholas Craig.
     
    14:43
    Přenesení doleva vyšlo na jedničku, jenže Liamu Dallimoreovi trvalo příliš dlouho zpracování, navíc pak vyprodukoval příliš dlouhou a ostrou nahrávku na Orra.
     
    15:04
    Novozélandští hráči často sahají k dlouhým odpalům znamenající zakázané uvolnění, dalším takovým se prezentoval Robin Vortanov.
     
    15:30
    Po pravé straně nabral vysokou rychlost Jordan Challis. Levé křídlo dojelo až do kruhu, odkud dělovou ránou příklepem přestřelilo.
     
    16:06
    Zákrok z kategorie jednoduchých pro Joela Hasselmana. Brankář správně očekával střelu Iniaze Steyaerta na přední tyčku.
     
    16:41
    Levá strana se otevřela před Ondrejem Kozakem, jenže tomu trvalo příliš dlouho zpracování, vzápětí trefil hokejku Gyesbreghse.
     
    17:17
    Při kličce z pravého kruhu na střed Join Kustemans ztratil stabilitu bez cizího přičinění, dost času na rozehrávku proto dostal Regan.
     
    17:54
    Nahození na teč vyslal Lowie Cuylaerts. Hledal náčiní Driese Blockxa, jenže centr druhé lajny ho přiložil k ledu příliš pozdě.
     
    18:25
    Vypadá to, že úvodní dějství skončí bezbrankovým výsledkem. Belgie si odškrtla další neúspěšný útok, Ben van den Bogaert v přečíslení nechal puk za sebou.
     
    18:50
    Evropané touží vstřelit gól do šatny. Po pobídce se do puku na modré z první opřel Brent Bogaerts, cílové zařízení minul.
     
    19:21
    Nový Zéland vyrazil do přečíslení dvou na jednoho. Kahu Joyce nabízel žabičku na levou stranu, Aleksandr Polozov na dlouhou hokejku mířil vedle.
     
    19:48
    Ještě jeden rychlý útok stihla podniknout i Belgie. Útočné pásmo získal Jeffie Versin, jenž posléze neuspěl jeden na jednoho proti Danielu Nichollsovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Novým Zélandem a Belgií branku nepřineslo. Evropský celek je podle očekávání aktivnějším týmem, ale překvapivě si ještě nedokázal vypracovat tutovku, jež by případně mohla vést ke gólu. Mužstvo z Oceánie ukazuje, že v prvním ostrém zápase po čtyřech letech rozhodně neplánuje prohrát.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 11.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Doufejme, že už konečně uvidíme i góly, které by mohly zápas ještě více rozhýbat.
     
    20:17
    Brzké vyloučení ve druhé části pro Kahu Joyce, který při forčekinku ostře poslal konkurenta na hrazení, reakce rozhodčích na sebe nenechala dlouho čekat.
     
    21:12
    S nahozením Vadima Gyesbreghse neměl Joel Hasselman výraznější starosti, kus černé gumy letící do středu brány pokryl ve výstroji.
     
    21:40
    Ideální nahrávku dostával mezi kruhy Ben Coolen, ale belgický útočník byl přesnou přihrávkou viditelně překvapený, puk mu podjel pod hokejkou.
     
    22:00
    Konečně se hráčům Nového Zélandu podařilo vyhodit. Belgičané určitě nehrají to, co před zápasem plánovali, soupeř jim dělá až nečekaně velké starosti.
     
    22:22
    Kahu Joyce je zpátky na ledové ploše. Okamžitě se zapojil do hry a byl to právě on, kdo tentokráte už čistým způsobem zastavil Steyaerta.
     
    23:17
    Zpoza pravého kruhu vypálil Lowie Cuylaerts. Mezi střelce střetnutí se nezapsal, trefil totiž prvního clonícího protihráče.
     
    23:31
    Výrazně zajímavější příležitost měl Sam Verelst, jemuž gólman skočil na naznačení nahrávky, forvard vzápětí místo poslání puku do volné levé části brány přestřelil.
     
    24:19
    Nový Zéland začal z vlastní obranné třetiny. Daniel Nicholls vyzkoušel dlouhou přihrávku na Andrewa Coxe, kapitán pod tlakem Coolena nezvládl zpracování.
     
    24:59
    Kahu Joyce nejprve vyprodukoval tvrdou forhendovou střelu vedle pravé části brankové konstrukce, Chad Piccart následně odpálil touš na icing.
     
    25:19
    Belgičané se dalšímu pokusu konkurenta o nápor ubránili a vyrazili do protiútoku, avšak kombinace mezi Verelstem a Versinem nevyšla dle představ.
     
    25:50
    Icing také na novozélandské straně. Alexander Regan tímto způsobem, odpalem po pravé straně, alespoň na chvíli dostal spoluhráče z pod tlaku.
     
    26:20
    Na středu převzal puk Ondrej Kozak a pěknou kličkou k pravému mantinelu vyřadil ze hry osobního strážce, na Piccarta již recept nenašel.
     
    26:52
    Srdnatě bojoval proti dvojici protihráčů Rik Cuylen, aby nakonec zvládl naslepo nahrát mezi kruhy, kde kraloval Daniel Nicholls.
     
    27:28
    Chad Piccart v pravém kruhu naznačil střelu, načež volil křižný pas napříč kruhy, Iniaz Steyaert vystřelil forhendem z první do boční sítě.
     
    27:47
    Joel Hasselman udržuje čisté konto i po ostrém projektilu Arneho van Espena, hrací předmět i s notnou dávkou štěstí podržel pod pravým betonem.
     
    28:16
    S nahozením Xaviera Blanchyho od modré měl gólman Nového Zélandu o poznání méně práce, puk vykopl pravým betonem do rohu kluziště.
     
    28:44
    Belgie mačká soka v jeho vlastní obranné třetině, ale zatím jí to není nic platné, Hasselmanovo kouzlo ne a ne prolomit.
     
    29:21
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl, Belgie konečně skóruje a dělá ohromně důležitý krok směrem k zisku tří bodů. Střelu Cuylena z levé strany Hasselman vyrazil jenom k BORISI KOLYASNIKOVI, jenž ukázkovým způsobem obtočil soupeřovu svatyni a touš u levé tyče zasunul za brankovou čáru. Asistence: Rik Cuylen a Mauro Pyl.
    29:21 Boris KOLYASNIKOV - 0:1
     
    30:01
    Možnost navýšit vedení přichází v přesilové hře. Na lavici hanby usedl obránce Alexander Regan, důvodem je hákování.
     
    30:43
    Na konci pěkné kombinace dostal do pravého kruhu přihrávku Iniaz Steyaert, který viděl volné místečko u bližší tyče, leč rozvlnil pouze boční síť.
     
    31:20
    Více volného prostoru využil k najetí do levého kruhu Chad Piccart, křižnou střelu zápěstím vyrazil Joel Hasselman betonem.
     
    31:46
    Odražený puk směřoval do prostou, v němž se pohyboval Jeffie Versin, ovšem ve snaze o zakončení do prázdné brány poskakující puk touš minul.
     
    32:10
    Nový Zéland pokračuje v plném počtu. Pokud chce pomýšlet na bodový zisk, musí výrazně zabrat, ve druhé části je totiž zatím jasně horší.
     
    32:45
    Podobné situace by mohly mrzet. Rik Cuylen v útočném pásmu při forčekinku dostal pod velký tlak Nichollse, aby ve finále zvedl hokejku do jeho obličeje a vykoledoval si tak dvouminutový trest.
     
    33:14
    Nicméně Belgie nepřestává útočit ani v oslabení. Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Iniaz Steyaert, z kruhu vyprodukoval pokus zápěstím do gólmana.
     
    33:33
    Nový Zéland získal útočné pásmo, a dokonce po pěkné kombinaci i došlo ke střele, křižný pokus Kozaka zleva proletěl o pár čísel vedle brány.
     
    34:23
    O úspěšné belgické vyhození se postaral Chad Piccart. Oba celky této skutečnosti využily k prostřídání svých řad.
     
    34:49
    Belgie je kompletní. Rik Cuylen zkusil počkat za defenzivní linií Nového Zélandu, výborně se k němu ale stáhl Craig.
     
    35:17
    Ostrým, ale tvrdým hitem Ben Coolen atakoval Josepha Orra a forvard Nového Zélandu může být rád, že nevyfasoval dvě minuty za oplácení.
     
    35:58
    Zničehonic se v pravém kruhu zjevil Daniel Nicholls. Zvládl bleskové zpracování, forhendovou střelu poslal nad břevno.
     
    36:27
    Směrem dozadu na jedničku zafungoval Chad Piccart. V rychlostním souboji nedal Kozakovi šanci a zvládl i rozehrávku na Gyesbreghse.
     
    36:49
    Novozélanďané se provinili icingem. Jmenovitě jej způsobil Callum Burns, přihrávku poslal mimo dosah Frazera Ellise.
     
    37:16
    Zakázané uvolnění i na druhé straně. Dries Blockx očekával, že Alec James bude pokračovat po pravém mantinelu, jenže spoluhráč odbočil směr střídačka.
     
    37:50
    Na dva soupeře si věřil Lowie Cuylaerts. Potáhl si puk forhendem do levého kruhu, táhlou střelu zápěstím usměrnil mimo tři tyče.
     
    38:21
    Zaútočili i hokejisté v černých dresech. Alksandr Polozov chtěl využít pomalejšího střídání Belgičanů, leč zpoza pravého kruhu vypálil i on nepřesně.
     
    38:47
    Poměrně často musí rozhodčí přerušovat zápas z důvodu zakázaného uvolnění, to doposud poslední právě způsobil Joshua Louw.
     
    39:15
    Alec James chtěl středem pokračovat do útočného pásma, ale když zpozoroval, že se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, tak jen nahodil a také odjel vystřídat.
     
    39:43
    Krásně skrze pasivně stojící obrannou dvojicí proskočil Jorin Kusterman, ale poslední krok nezvládl, z bezprostřední blízkosti bekhendem neúspěšně hledal mezeru mezi gólmanovými betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka už pohnula se skóre střetnutí, a sice jednou. Prosadila se favorizovaná Belgie, ve 30. minutě poslal puk za brankovou čáru Boris Kolyasnikov po skvěle provedeném obtočení kolem brány. Evropané měli v prostřední dvacetiminutovce výrazně navrch a jejich náskok mohl být výrazně vyšší, Novozélanďany drží na dostřel skvěle chytající Hasselman.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 6 – 32.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Belgie do ní vstupuje s těsným jednobrankovým náskokem, v honbě za třemi body ji tedy rozhodně nečeká lehká práce.
     
    40:56
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou brankář Joel Hasselman. S přispěním hokejky blokujícího Steyaerta puk zamířil do ochranné sítě.
     
    41:24
    Na levé straně byl volný Ben Coolen, jenže ho zradilo zpracování, následně souboj o puk ovládl Daniel Nicholls.
     
    41:58
    Samostatnou akcí si věřil Dries Blockx. Nakonec vystřelil od pravého mantinelu, brankář neměl se zákrokem výraznější potíže.
     
    42:28
    Postavení mimo hru Belgie. Došlo k nedorozumění mezi Samem Verelstem a Iniazem Steyaertem, to si ještě hráči vysvětlují směrem ke střídačce.
     
    42:47
    Z ostrého úhlu vyzkoušel vstřelit gól střelou do bližší, pravé šibenice Dries Blocks, Joel Hasselman úřadoval se svým pravým ramenem.
     
    43:20
    Zahrozil i Nový Zéland. Rozestoupené obrany využil Ondre Kozak, avšak poslední překážku v podobě Waumanse nepřekonal.
     
    43:57
    Arne Waumans musel opět zasahovat. Tentokráte proti dlouho letícímu nahození od pravého mantinelu, puk schoval do lapačky.
     
    44:12
    Krátce po buly střílel Ondrej Kozak, skrytou střelu úspěšně zblokoval pravou bruslí clonící Vadim Gyesbreghs.
     
    44:44
    Je pochopitelné, že hokejisté Belgie už nikam přehnaně nespěchají. Za vlastní bránou si párkrát vyměnili puk Piccart s Coolenem.
     
    45:13
    Hráči v černých dresech překvapivě dokáží soka místy dostat pod tlak. Nyní střílel od modré Kahu Joyce, ale jenom do Piccarta.
     
    45:58
    Belgie právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče van Iersela odskakují na rozdíl dvou branek! Nahození Bogaertse vyrazil gólman Hasselman pouze před sebe, poradil si i s dorážkou Steyaerta, ovšem proti další dorážce pro změnu z hole BENA COOLENA už neměl žádný nárok. Asistence: Iniaz Steyaert a Brent Bogaerts.
    45:58 Ben COOLEN - 0:2
     
    46:43
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Ondrej Kozak. Protáhl se kolem osobního strážce po levém mantinelu, leč na van Espena nevyzrál.
     
    47:20
    Před novozélandskou bránou zůstal trestuhodně volný Sam Verelst, avšak v tutovce jenom poslal puk pod pravý Hasselmanův beton.
     
    47:46
    Za Nový Zéland zaútočil Robin Vortanov. Vytvořil si volný prostor v levém kruhu, táhlou ránu zápěstím napálil vysoko nad břevno.
     
    48:15
    Belgické snažení přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí. Jeffie Versin byl za útočnou modrou o něco dříve, než s pukem jedoucí Alec James. Ofsajd.
     
    48:57
    Útok dvou proti dvěma nevyřešili Novozélanďané dobře. Kahu Joyce vyslal takovou žabičku, kterou Nicholas Henderson nemohl zpracovat.
     
    49:24
    Zmatky v předbrankovém prostoru Nového Zélandu třetím inkasovaným gólem neskončily, Dries Blockx plácl touš bekhendem vedle levé tyče.
     
    49:57
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Je zaděláno na drama! ROBIN VORTANOV vyslal okamžitě po přejetí útočné modré čáry prudkou střelu ze zápěstí a překvapenému Waumansovi prošel kotouč skrze výstrojí až za brankovou čáru. Asistence: Daniel Nicholls.
    49:57 Robin VORTANOV - 1:2
     
    50:46
    Belgičanům chtěl vrátit dvoubrankový náskok Vadim Gyesbreghs. Chytře nahazoval z levého kruhu do přehuštěného prostoru, trefil výstroj brankáře.
     
    51:14
    Do levého kruhu obdržel slibnou přihrávku Ben Coolen. Po rychlém zpracování mířil na zadní tyčku, tu těsně minul.
     
    51:47
    Na dvojici konkurentů si věřil Iniaz Steyaert. Křídelník natlačil tělo před Nichollse, Regan už byl nad jeho síly.
     
    52:03
    Jasný ofsajd Nového Zélandu. Joseph Orr na útočné modré čáře přihrával nesmyslně za sebe Hendersonovi, zatímco sám pokračoval do útočné třetiny.
     
    52:38
    Za ostrým vyhozením Chada Piccarta vyrazil Joel Hasselman. Zvládl zpracování, kotouč posléze přenechal přijíždějícímu Nichollsovi.
     
    53:14
    Aleksandr Polozov tělem odmítl Bogaertse, aby následně nahrával před bránu, kde Ben Coolen úspěšně zablokoval hokejku Frazeru Ellisovi.
     
    53:43
    Belgie právě vstřelila branku!
    Evropané se výrazně přibližují úspěšnému startu do turnaje! Arne van Espen vyslal od levého mantinelu parádní nahrávku před bránu na BENA VAN DEN BOGAERTA, za jehož ránu z první pod břevno natahoval gólman lapačku marně. Asistence: Arne van Espen.
    53:43 van den Bogaert - 1:3
     
    54:02
    Belgie právě vstřelila branku!
    Druhý gól v rozmezí devatenácti sekund a o vítězi rázem není pochyb. Coolenovo zakončení vyrazil Hasselman před sebe, proti bekhendové dorážce SAMA VERELSTA byl bezmocný. Asistence: Ben Coolen.
    54:02 Sam VERELST - 1:4
     
    55:24
    Novozélanďané si jsou určitě vědomi, že z dnešního zápasu odejdou s prázdnou. Bojovali sympaticky, ale nakonec se přeci jen ukázal rozdíl v kvalitě.
     
    55:55
    Na modrou dostal nabito Daniel Nicholls. Nerozpakoval se a vyslal forhendovou dělovku z voleje, rozvlnil jenom boční síť.
     
    56:22
    Za Belgii vypálil od modré čáry Vadim Gyesbreghs, jeho nepovedený forhendový projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    56:40
    Na teč nahazoval od modré čáry Arne van Espen. S drobnou tečí přispěchal Jorin Kustermans, kus černé gumy usměrnil těsně vedle levé tyčky.
     
    57:07
    Belgie může završit populárního "bůra" v přesilové hře, kterou jim ukázkovým podrážením věnoval Jaxson Lane.
     
    57:45
    Belgičanům se zatím početní převaha vůbec nedaří. Nejprve vyhodil Nicholas Craig, na spoluhráče záhy navázal Callum Burns.
     
    58:22
    Při vlastní přesilovce si zahrál i gólman Arne Waumans, po pohodlném zpracování rozehrál k obranné modré volnému Piccartovi.
     
    58:49
    Nakonec se Belgičanům přeci jen povedlo usadit v útočné třetině a vyprodukovat pěknou kombinační akci, tu završil forhendovou ránou z voleje nad břevno Ben van den Bogaert.
     
    59:21
    Už při hře pět na pět vystartovali Novozélanďané do přečíslení dvou na jednoho, Jaxson Lane vyslal příliš ostrou přihrávku Robinu Vortanovovi.
     
    59:50
    V poslední vteřinách zápasu zaútočila ještě Belgie. Sandro Bosmans hledal v předbrankovém prostoru Maura Pyla, toho podržel na zádech Luke Tappin.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Belgie potvrdili na úvod turnaje mistrovství světa – II. B Divize roli favorita, Nový Zéland porazili výsledkem 4:1 hlavně zásluhou povedené třetí třetiny.

    Během úvodních čtyřiceti minut padl jediný gól, o nějž se postaral belgický útočník Boris Kolyasnikov. Po trefě Bena Coolena ze 46. minuty dokázal vrátit Nový Zéland na kontakt Robin Vortanov, načež Belgičané rozhodli o svém úspěchu dvěma slepenými góly v rozmezí 19 vteřin, o které se postarali Ben van den Bogaert a Sam Verelst.

    Svěřenci kouče van Iersela odehrají druhé utkání na turnaji v úterý proti Spojeným arabským emirátům, Nový Zéland čeká ve stejný den klání s Bulharskem.
     
    Střely na bránu: 11 – 56.
     
    Nejlepší hráči: Alexander Regan – Arne van Espen. (14:15:47)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 50. Vortanov (Nicholls) – 30. Kolyasnikov (Cuylen, Pyl), 46. Coolen (Steyaert, Bogaerts), 54. van den Bogaert (van Espen), 55. Verelst (Coolen)


    Nový Zéland: Hasselman (Kercso-Magos) – Regan, Nicholls, Craig, Burns, Lane, Louw, Tappin, Hayward Jones – Polozov, Joyce, Kozak – Henderson (A), Cox (C), Ellis – Dallimore, Orr, Challis (A) – Vortanov.
    Tréner: Anatolij Chorozov

    Belgicko: Waumans (Lievens) – Gyesbreghs (C), Piccart, Blanchy, van Espen, Bogaerts, Cuylaerts – Steyaert, Coolen (A), Verelst (A) – James, Blockx, Versin – van den Bogaert, Kustermans, Bosmans – Cuylen, Pyl, Kolyasnikov.
    Tréner: Jeffrey van Iersel

    Rozhodca: Čubenko (KAZ) – Aslanbey (TUR), Beelen (NED)

    Diváci: 51