Nový Zéland – Belgicko 1:4 (kon.) | Bulharsko – Mexiko 4:2 (kon.) | Turecko – SAE 0:8 (kon.)
koniec
Nový Zéland
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Belgicko
cz Pondelok 17.04.2023, 12:00 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B • 1. kolo
Partner:
     
    Nejlepší hráči: Alexander Regan – Arne van Espen. (14:15:47)
     
    Střely na bránu: 11 – 56.
     
    Hokejisté Belgie potvrdili na úvod turnaje mistrovství světa – II. B Divize roli favorita, Nový Zéland porazili výsledkem 4:1 hlavně zásluhou povedené třetí třetiny.

    Během úvodních čtyřiceti minut padl jediný gól, o nějž se postaral belgický útočník Boris Kolyasnikov. Po trefě Bena Coolena ze 46. minuty dokázal vrátit Nový Zéland na kontakt Robin Vortanov, načež Belgičané rozhodli o svém úspěchu dvěma slepenými góly v rozmezí 19 vteřin, o které se postarali Ben van den Bogaert a Sam Verelst.

    Svěřenci kouče van Iersela odehrají druhé utkání na turnaji v úterý proti Spojeným arabským emirátům, Nový Zéland čeká ve stejný den klání s Bulharskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    V poslední vteřinách zápasu zaútočila ještě Belgie. Sandro Bosmans hledal v předbrankovém prostoru Maura Pyla, toho podržel na zádech Luke Tappin.
     
    59:21
    Už při hře pět na pět vystartovali Novozélanďané do přečíslení dvou na jednoho, Jaxson Lane vyslal příliš ostrou přihrávku Robinu Vortanovovi.
     
    58:49
    Nakonec se Belgičanům přeci jen povedlo usadit v útočné třetině a vyprodukovat pěknou kombinační akci, tu završil forhendovou ránou z voleje nad břevno Ben van den Bogaert.
     
    58:22
    Při vlastní přesilovce si zahrál i gólman Arne Waumans, po pohodlném zpracování rozehrál k obranné modré volnému Piccartovi.
     
    57:45
    Belgičanům se zatím početní převaha vůbec nedaří. Nejprve vyhodil Nicholas Craig, na spoluhráče záhy navázal Callum Burns.
     
    57:07
    Belgie může završit populárního "bůra" v přesilové hře, kterou jim ukázkovým podrážením věnoval Jaxson Lane.
     
    56:40
    Na teč nahazoval od modré čáry Arne van Espen. S drobnou tečí přispěchal Jorin Kustermans, kus černé gumy usměrnil těsně vedle levé tyčky.
     
    56:22
    Za Belgii vypálil od modré čáry Vadim Gyesbreghs, jeho nepovedený forhendový projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    55:55
    Na modrou dostal nabito Daniel Nicholls. Nerozpakoval se a vyslal forhendovou dělovku z voleje, rozvlnil jenom boční síť.
     
    55:24
    Novozélanďané si jsou určitě vědomi, že z dnešního zápasu odejdou s prázdnou. Bojovali sympaticky, ale nakonec se přeci jen ukázal rozdíl v kvalitě.
    54:02 Sam VERELST - 1:4
     
    54:02
    Belgie právě vstřelila branku!
    Druhý gól v rozmezí devatenácti sekund a o vítězi rázem není pochyb. Coolenovo zakončení vyrazil Hasselman před sebe, proti bekhendové dorážce SAMA VERELSTA byl bezmocný. Asistence: Ben Coolen.
    53:43 van den Bogaert - 1:3
     
    53:43
    Belgie právě vstřelila branku!
    Evropané se výrazně přibližují úspěšnému startu do turnaje! Arne van Espen vyslal od levého mantinelu parádní nahrávku před bránu na BENA VAN DEN BOGAERTA, za jehož ránu z první pod břevno natahoval gólman lapačku marně. Asistence: Arne van Espen.
     
    53:14
    Aleksandr Polozov tělem odmítl Bogaertse, aby následně nahrával před bránu, kde Ben Coolen úspěšně zablokoval hokejku Frazeru Ellisovi.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 50. Vortanov (Nicholls) – 30. Kolyasnikov (Cuylen, Pyl), 46. Coolen (Steyaert, Bogaerts), 54. van den Bogaert (van Espen), 55. Verelst (Coolen)


    Nový Zéland: Hasselman (Kercso-Magos) – Regan, Nicholls, Craig, Burns, Lane, Louw, Tappin, Hayward Jones – Polozov, Joyce, Kozak – Henderson (A), Cox (C), Ellis – Dallimore, Orr, Challis (A) – Vortanov.
    Tréner: Anatolij Chorozov

    Belgicko: Waumans (Lievens) – Gyesbreghs (C), Piccart, Blanchy, van Espen, Bogaerts, Cuylaerts – Steyaert, Coolen (A), Verelst (A) – James, Blockx, Versin – van den Bogaert, Kustermans, Bosmans – Cuylen, Pyl, Kolyasnikov.
    Tréner: Jeffrey van Iersel

    Rozhodca: Čubenko (KAZ) – Aslanbey (TUR), Beelen (NED)

    Diváci: 51