Česko – Fínsko 1:5 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko sk 2:4 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Slovensko
Streda 12.04.2023, 17:00 • Zimný štadión Poprad • Turnaj piatich krajín (U20)
Partner:
     
    59:23
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Tomas – 2 min., sekanie.
    59:03 DUDÁŠ - 2:4
     
    59:03
    Slovensko dalo gól! Tento zápas si už nenecháme ujsť. Aj napriek tomu, že sa vhadzovalo v strednom pásme, Grüter ostal na striedačke, a to sa Švajčiarom nevyplatilo. TOMÁŠ DUDÁŠ sa presadil gólom bezprostredne po vhadzovaní.
     
    58:09
    Pred bránou Urbana to teraz poriadne horelo, ale slovenský gólman skvelým výkonom drží naše vedenie "nad vodou".
     
    53:37
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Tomas – 2 min., sekanie.
    52:07 MAMONOV - 2:3
     
    52:07
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola strelecká lahôdka v podaní MAXIMA MAMONOVA. Ten si po prebratí puku na modrej čiare priblížil bránu a exkluzívnou strelou do hornej polovice brány prekonal bezmocného Grütera v bráne nášho súpera. Asistencia: Žabka.
     
    51:47
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    Greuter – 2 min., sekanie.
    50:59 GUIGNARD - 2:2
     
    50:59
    Švajčiarsko dalo gól! Zaujímavá strela ANTOINEHO GUIGNARDA z ľavej strany útočného pásma končí aj na prekvapenie brankára Urbana v našej sieti. Skóre je tak vyrovnané a do záveru zápasu sa máme na čo tešiť. Asistencia: Terraneo.
     
    47:42
    Stašiniakova dobrá prihrávka pred bránu a následné zakončenie Suchého narobili pred bránou švajčiarského brankára veľký rozruch, avšak nie gólový.
     
    44:24
    Schild sa dostal do situácie zoči-voči Urbanovi, v nej však na plnej čiare zlyhal a aj napriek tomu stále vyhrávame v našom úvodnom vystúpení na Turnaji piatich krajín o jeden gól.
     
    40:50
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Žabka – 2 min., hákovanie.
     
    39:30
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    Moser – 2 min., hákovanie.
    37:15 De LUCA - 1:2
     
    37:15
    Švajčiarsko dalo gól! Okamžitý kontaktný gól nám ešte dnešné stretnutie pred druhým klaksónom dramtizuje. Baiova strela od modrej našla v predbránkovom priestore hokejku TOMMASA DE LUCU, ktorý je autorom prvého švajčiarského gólu na tomto Turnaji piatich krajín. Asistencie:
    36:23 SUCHÝ - 0:2
     
    36:23
    Slovensko dalo gól! A už je to vedenie dvojgólové. Adam Odriš vykúzlil exkluzívnu prihrávku od mantinelu pre MARKUSA SUCHÉHO, ktorý sa ocitol medzi kruhmi osamotený a to využil peknou gólovou strelou do horných poschodí brány Grütera. Asistenciu na gól si pripísal spomínaný Adam Ondriš.
     
    32:09
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    Christe – 2 min., držanie.
    26:05 ŽABKA - 0:1
     
    26:05
    Slovensko dalo gól! Po nenápadnom nahodení BORISA ŽABKU od modrej čiary Slovensko vyhráva nad Švajčiarskom 1:0. Asistencie na gól si pripísali Adam Ondriš a Markus Suchý.
     
    25:08
    Benko sa s veľkým prehľadom teraz natlačil pred švajčiarského gólmana, no nedokázal streliť úvodný gól v zápase, z dorážky Grütera neprekonal ani Ferkodič.
     
    21:37
    Tommaso De Luca sa ocitol v obrovskej šanci, keď napriahol ku strele z ľavého krídla a opečiatkoval brvno brány Urbana. Len s obrovskou dávkou šťastia sme teraz neinkasovali.
     
    11:49
    Zaujímavá príležitosť našich! Ferkodičova nepríjemná strela po ľade sa odrazila Grüterovi iba od betónov, a to bola šanca pre Benka, ktorý sa ihneď snažil predrať za dorážkou, avšak neúspešne.
     
    05:42
    Toto bola ideála príležitosť pre hostí na otvorenie skóre! Švajčiari sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, keď následne strieľal hráč, ktorý mal od úvodu celej akcie puk na hokejke. Výborný Urbanov zákrok ľavačkou po strele zápästím z ľavého krídla.
     
    05:12
    Naši mladíci teraz celkom zbytočne stratili puk vo vlastnej tretine, našťastie Reinhard po jeho zisku mieril z ľavého krídla veľmi nepresne.
     
    01:49
    Bai dokázal aj v oslabení zahroziť Urbanovi po nebojácnom prieniku. Slovenský gólman si ale drží nulu na konte aj naďalej.
     
    00:49
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    De Luca – 2 min., vrazenie na mantinel.
    Toto je ideálna možnosť pre našich reprezentantov na otvorenie skóre v skorom úvode zápasu.

    Adam Pančák

    Góly a asistencie: 38. Luca (Moser, Bai), 51. Guignard (Terraneo) – 27. Žabka (Ondriš, Suchý), 37. Suchý (Ondriš), 53. Mamonov (Žabka), 60. Dudáš


    Švajčiarsko: Grüter (Uberti) – Füllemann, Meile, Moser, Boss, Vögeli, Christe, Quinn, Terraneo – Schild, Reinhard, Liechti – Bai, De Luca, Greuter – Weber, Lurati, Hornecker – Rod, Pont, Buignard
    Tréner: Marco Bayer

    Slovensko: Urban (Gadžiev) – Žabka, Nátny, Tomas, Čulík, Pánik, Nahalka, Sakmár, Hruška – Stašiniak, Suchý, Ondriš – Gabriel, Mamonov, Jendek – Ferkodič, Križan, Benko – Ružek, Dudáš, Hodas
    Tréner: Ivan Feneš

    Rozhodca: Crman, Žák – Knižka, Klejna – Lauff