Česko – Fínsko 1:5 (kon.) | Švajčiarsko – Slovensko sk 2:4 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Slovensko
Streda 12.04.2023, 17:00 • Zimný štadión Poprad • Turnaj piatich krajín (U20)
Partner:
     
    Je dokonané! Slovenskí mladíci zvládli vstup do domáceho Turnaja piatich krají víťazne, keď si v Poprade poradili po výsledku 4:2 s rovesníkmi zo Švajčiarska po góloch Žabku, Suchého, Mamonova a Dudáša.

    Najlepší hráči zápasu:
    Na strane Švajčiarska Tommaso De Luca, na strane našej reprezentácie Markus Suchý.

    To je odomňa na dnes všetko, od klávesnice sa s vami lúči Adam Pančák. Majte ešte príjemný zvyšok večera. (19:10:23)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Tomas – 2 min., sekanie.
    59:03 DUDÁŠ - 2:4
     
    59:03
    Slovensko dalo gól! Tento zápas si už nenecháme ujsť. Aj napriek tomu, že sa vhadzovalo v strednom pásme, Grüter ostal na striedačke, a to sa Švajčiarom nevyplatilo. TOMÁŠ DUDÁŠ sa presadil gólom bezprostredne po vhadzovaní.
     
    59:00
    Posledná minúta do konca riadneho hracieho času.
     
    58:35
    Po tvrdej strele Švajčiarov Urban puk kryje a hra je tak prerušená.
     
    58:09
    Pred bránou Urbana to teraz poriadne horelo, ale slovenský gólman skvelým výkonom drží naše vedenie "nad vodou".
     
    57:16
    V tejto chvíli je to už opustená brána hostí, ktorí hrajú v šestici.
     
    57:11
    Zakázané uvoľnenie slovenských mladíkov a hlavný tréner Švajčiarska, Marco Bayer, si berie oddychový čas.
     
    56:30
    Pravdepodobne sa teraz už le čaká na odvolanie brankára Grütera, Švajčiari nás zvierajú v obrannom pásme.
     
    55:38
    Slovensko hrá na ľade v plnom počte.
     
    54:26
    Dôležité bude teraz aby naši mladíci neinkasovali. Zatiaľ je to z pohľadu oslabovky tímu rénera Ivana Feneša na ľade dobré.
     
    53:37
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Tomas – 2 min., sekanie.
    52:07 MAMONOV - 2:3
     
    52:07
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola strelecká lahôdka v podaní MAXIMA MAMONOVA. Ten si po prebratí puku na modrej čiare priblížil bránu a exkluzívnou strelou do hornej polovice brány prekonal bezmocného Grütera v bráne nášho súpera. Asistencia: Žabka.
     
    51:47
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    Greuter – 2 min., sekanie.
    50:59 GUIGNARD - 2:2
     
    50:59
    Švajčiarsko dalo gól! Zaujímavá strela ANTOINEHO GUIGNARDA z ľavej strany útočného pásma končí aj na prekvapenie brankára Urbana v našej sieti. Skóre je tak vyrovnané a do záveru zápasu sa máme na čo tešiť. Asistencia: Terraneo.
     
    49:42
    Ondriš sa po sťahovačke voči protihráčovi dostal do sľubnej streleckej príležitosti, ale Grüter poľahky chytá.
     
    47:42
    Stašiniakova dobrá prihrávka pred bránu a následné zakončenie Suchého narobili pred bránou švajčiarského brankára veľký rozruch, avšak nie gólový.
     
    47:03
    V obrane teraz celkom jednoznačne horíme, ak by mali Švajčiari očosi lepšiu mušku, mohlo to byť zo strany nášho súpera v dnešnom zápase očosi veselšie.
     
    46:27
    Gabrielov pokus od modrej bol na dvakrát zblokovaný, Grüter tak nemusel zasahovať.
     
    44:24
    Schild sa dostal do situácie zoči-voči Urbanovi, v nej však na plnej čiare zlyhal a aj napriek tomu stále vyhrávame v našom úvodnom vystúpení na Turnaji piatich krajín o jeden gól.
     
    43:58
    V posledných minútach je to velenie nášho súpera nad zápasom, čakanie zverencov trénera Ivana Feneša na protiútoky sa našim reprezentantom nemusí vyplatiť.
     
    42:59
    Nie len naši mladíci, ale ani tí švajčiarskí nedokázali využiť početnú prevahu.
     
    42:16
    Nahodený puk nášho súpera z väčšej vzdialenosti končí len na zadnom mantineli.
     
    41:30
    V tejto chvíli sa začala skrátená hra Švajčiarska o jedného muža naviac. Na trestnej lavice Slovenska totiž sedí Žabka.
     
    40:50
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Žabka – 2 min., hákovanie.
     
    40:23
    Aj napriek tomu, že sme sa dostali do pásma, o niekoľo momentov tam už nie sme, keďže si naši dvaja mladíci nerozumeli v blízkosti útočnej modrej čiary a Liechti odprevadil puk až do našej tretiny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina zápasu slovenskej dvadsiatky proti tej švajčiarskej priniesla už aj presné zásahy. Na góly Žabku a Suchého odpovedal približne 160 sekúnd pred koncom druhej tretiny Švajčiar De Luca. Tretia tretina, ktorá začne približne o 18:34, tak bude ešte určite zaujímavá a vy si ju nenechajte ujsť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    Moser – 2 min., hákovanie.
     
    39:00
    Posledná minúta do konca druhej tretiny.
    37:15 De LUCA - 1:2
     
    37:15
    Švajčiarsko dalo gól! Okamžitý kontaktný gól nám ešte dnešné stretnutie pred druhým klaksónom dramtizuje. Baiova strela od modrej našla v predbránkovom priestore hokejku TOMMASA DE LUCU, ktorý je autorom prvého švajčiarského gólu na tomto Turnaji piatich krajín. Asistencie:
    36:23 SUCHÝ - 0:2
     
    36:23
    Slovensko dalo gól! A už je to vedenie dvojgólové. Adam Odriš vykúzlil exkluzívnu prihrávku od mantinelu pre MARKUSA SUCHÉHO, ktorý sa ocitol medzi kruhmi osamotený a to využil peknou gólovou strelou do horných poschodí brány Grütera. Asistenciu na gól si pripísal spomínaný Adam Ondriš.
     
    35:57
    Pomaly ale isto sa blíži záver druhej tretiny, slovenskí mladíci aj naďalej v jednogólovom vedení.
     
    34:51
    Oddýchnutý Christe si to z trestnej lavice namieril priamo do nášho útočného pásma, kde to aj skúšal z väčšej vzdialenosti, avšak Urban bezpečne príležitosť nášho súpera zneškodnil.
     
    33:53
    Nátny to vyskúšal strelou od modrej, jednodruchý zákrok švajčiarského brankára.
     
    33:15
    Dobrý tlak počas našej presilovej hry v útočnom pásme, zatiaľ je to však bez výraznejšej príležitosti, aj napriek neustálym kombináciam.
     
    32:09
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    Christe – 2 min., držanie.
     
    31:46
    Hra bola na malý moment prerušená, Urban hlásil po spomínanom zákroku problém s jedným z nožov korčule, ktorý mu následne kustódi na striedačke aj ihneď vymenili.
     
    31:45
    Švajčiari boli nepríjemní v útočnom pásme, keď dokázali našich aj na niekoľko sekúnd zovrieť. Po prihrávke Christeho pálil z pravého kruhu jeden zo Švajčiarov, zasiahla Urbanova lapačka.
     
    30:40
    Zápas je už vo svojej druhej polovici, aj napriek miernym ofenzívnym iskrám nášho súpera, Slováci kontrolujú dianie na ľade.
     
    29:16
    Fenešovi zverenci pokračujú v hre vo výbornom tempe aj naďalej po strelenom góle, v posledných minútach z toho bolo pre našich niekoľko dobrých príležitostí. Manko Švajčiarov je ale aj naďalej jednogólové.
    26:05 ŽABKA - 0:1
     
    26:05
    Slovensko dalo gól! Po nenápadnom nahodení BORISA ŽABKU od modrej čiary Slovensko vyhráva nad Švajčiarskom 1:0. Asistencie na gól si pripísali Adam Ondriš a Markus Suchý.
     
    25:19
    Po tom, čo sme prepadli v útočnom pásme sa do prečíslenia dvoch proti jednému dostali Švajčiari, ale nenachytali Urbana "na hruškách". Skóre je aj naďalej bezgólové.
     
    25:08
    Benko sa s veľkým prehľadom teraz natlačil pred švajčiarského gólmana, no nedokázal streliť úvodný gól v zápase, z dorážky Grütera neprekonal ani Ferkodič.
     
    24:29
    Nahálka udržal puk na útočnej modrej a následne sa vybral na útočný výlet. Neskôr spomínaný obranca aj ponúkol možnosť pre spoluhráča na strelu, ktorú však kryje Grüter.
     
    21:37
    Tommaso De Luca sa ocitol v obrovskej šanci, keď napriahol ku strele z ľavého krídla a opečiatkoval brvno brány Urbana. Len s obrovskou dávkou šťastia sme teraz neinkasovali.
     
    20:49
    Výborný začiatok druhej tretiny od zverencov trénera Ivana Feneša. Ferkodič bol v blízkosti švakčiarskej brány v črtajúcej sa šanci, no nevyužil ju v náš prospech.
     
    20:08
    Slovenskí mladíci sa ihneď po úvodnom buly druhej tretiny dostali do prečíslenia a prišiel aj strelecký pokus, ktorý však s prehľadom kryje Grüter.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovenská dvadsiatka hrá po prvej tretine so švajčiarskými rovesníkmi bezgólovo. Diváci v Poprade síce videli vyrovnaný priebeh, ale vo viacerých činnostiach mali naši reprezentanti navrch. Do ďalšieho priebehu zápasu je všetko otvorené, prostredná tretina sa začne približne o 17:48.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Pravdepodobne sa po prvej úvodnej dvadsaťminútovke Slovenska na domácom Turnaji piatich krají odíde do šatní za bezgólového stavu.
     
    19:04
    Adam Ondriš sa už chystal do samostatného natlačenia pred Grütera, ale čiarový arbiter odpískal ofsajdový verdikt.
     
    19:00
    Posledná minúta do konca prvej tretiny.
     
    17:54
    Ferkodič pri vysokom napádaní v útočnom pásme puk nevybojoval a následne na opačnej strane sa do šance dostával jeden zo Švajčiarov, nakoniec to však bolo bez ohrozenia brány Samuela Urbana.
     
    16:49
    Po chybe Švajčiarov pri rozohrávke mohol celú situáciu potrestať úvodným presným zásahom Stašiniak, ale na brankára nášho dnešného súpera zatiaľ nevyzrel.
     
    16:10
    Aktivita Markusa Suchého v útočnom pásme zatiaľ neprináša želané ovocie. Mladí Slováci sa však aj naďalej držia v útočnom pásme.
     
    14:48
    Po tom, čo v posledných minútach prebrali Švajčiari iniciatívu nad stretnutím, sa Slováci len bránia. Aj teraz to riešili zverenci Feneša iba vyhodením puku na zakázané uvoľnenie.
     
    13:43
    Rýchla lapačka Urbana po strele z ľavého krídla od Buignarda. Slovenský gólman zatiaľ pôsobí medzi tromi žrďami veľmi skúsene.
     
    11:49
    Zaujímavá príležitosť našich! Ferkodičova nepríjemná strela po ľade sa odrazila Grüterovi iba od betónov, a to bola šanca pre Benka, ktorý sa ihneď snažil predrať za dorážkou, avšak neúspešne.
     
    11:35
    Naši pri rohu klziska v útočnom pásme nedokázali udržať puk na hokejkách a dopredu tak vyrážajú Švajčiari.
     
    10:43
    Veľmi nepríjemný náraz Čulíka na mantinel, aj preto je teraz hra prerušená. Jeden z dvojice hlavných arbitrov musí skontrolovať zdravotný stav nášho reprezentanta.
     
    08:44
    Mamonov aj Jendek sa výborne snažili dotlačiť puk za švajčiarského gólmana po strele obrancu od modrej čiary pri dorážkach, nateraz to ale zvládli v obrane Švajčiari.
     
    08:25
    V prvej desaťminútovke je to veľmi veľa nepresností na jednej či na druhej strane pri prechode dopredu. Aj preto sa veľmi často píska zakázané uvoľnenie.
     
    07:02
    Dudáš teraz pálil po dobrej prihrávke z ľavého krídla, nechal však len vyniknúť zákrokom Grütera.
     
    05:42
    Toto bola ideála príležitosť pre hostí na otvorenie skóre! Švajčiari sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, keď následne strieľal hráč, ktorý mal od úvodu celej akcie puk na hokejke. Výborný Urbanov zákrok ľavačkou po strele zápästím z ľavého krídla.
     
    05:12
    Naši mladíci teraz celkom zbytočne stratili puk vo vlastnej tretine, našťastie Reinhard po jeho zisku mieril z ľavého krídla veľmi nepresne.
     
    04:17
    Do zaujímavej príležitosti sa dostával Ferkodič, no napokon dobre zapracovala švajčiarská defenzíva.
     
    03:30
    Zakázané uvoľnenie Slovákov, Švajčiari budú aj po nasledujúcom buly operovať v priestore pred Urbanom.
     
    02:51
    Prvá presilová hra v zápase našim mladíkom absolútne nevyšla, len ťažkopádne sa dostávali do útočného pásma.
     
    01:49
    Bai dokázal aj v oslabení zahroziť Urbanovi po nebojácnom prieniku. Slovenský gólman si ale drží nulu na konte aj naďalej.
     
    01:22
    Zverencom trénera Ivana Feneša sa zatiaľ nedarí dostať do útočného pásma, Švajčiari výborne bránia modrú čiaru.
     
    00:49
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko:
    De Luca – 2 min., vrazenie na mantinel.
    Toto je ideálna možnosť pre našich reprezentantov na otvorenie skóre v skorom úvode zápasu.
     
    00:13
    Slováci sú ihneď od úvodu po vyhratom buly aktívni v útočnom pásme, zatiaľ je to však bez prvého streleckého zakončenia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Grüter (Uberti) – Füllemann, Meile, Moser, Boss, Vögeli, Christe, Quinn, Terraneo – Schild, Reinhard, Liechti – Bai, De Luca, Greuter – Weber, Lurati, Hornecker – Rod, Pont, Buignard
    Tréner: Marco Bayer

    Slovensko: Urban (Gadžiev) – Žabka, Nátny, Tomas, Čulík, Pánik, Nahalka, Sakmár, Hruška – Stašiniak, Suchý, Ondriš – Gabriel, Mamonov, Jendek – Ferkodič, Križan, Benko – Ružek, Dudáš, Hodas
    Tréner: Ivan Feneš

    Rozhodca: Crman, Žák – Knižka, Klejna – Lauff.
     
    Slovenskí hokejisti do 20 rokov už zajtra odštartujú prípravu na juniorský šampionát vo švédskom Göteborgu, ktorý sa bude konať na prelome kalendárnych rokov. V rámci domáceho Turnaja piatich krajín postupne zverenci trénera Ivana Feneša v Poprade vyzvú Švajčiarsko (12.4. o 17:00), Fínsko (13.4. o 17:00), Švédsko (15.4. o 17:00) a Česko (16.4. o 16:00).

    „Veľa ľudí si to asi neuvedomuje, ale čas beží veľmi rýchlo. Osem mesiacov je veľmi krátky čas, ktorý zostáva do šampionátu. Najmä s vedomím, že nás čaká letné obdobie, počas ktorého budú mať chalani najskôr trochu voľna, následne špecializované prípravy v rôznych formách. Veríme, že turnaj v Poprade nám nastaví zrkadlo a odpovie na otázku, s ktorými hráčmi budeme môcť počítať aj smerom k budúcim turnajom,“ povedal pre web hockeyslovakia.sk kormidelník mužstva Ivan Feneš.

    Nominácia Slovenska na Turnaj piatich krajín v Poprade:

    Šichabutdin GADŽIEV (HC Slovan Bratislava), Boris ŽABKA (HC Slovan Bratislava), Lucas JENDEK (HC Slovan Bratislava), Maxim MAMONOV (HC Slovan Bratislava), Patrik JURČÁK (HC Košice), Max FERKODIČ (MMHK Nitra), Lukáš PÁNIK (MMHK Nitra), Sebastián NAHALKA (HK ŠKP Poprad), Markus SUCHÝ (HK ŠKP Poprad/MŠK Žiar nad Hronom), Dávid NÁTNY (HC 21 Prešov), Ivan THOMKA (HC 21 Prešov/HC 19 Humenné), Jakub RUŽEK (HK Trnava/HC Nové Zámky), Filip ČULÍK (HKM Zvolen), Tomáš DUDÁŠ (Vlci Žilina), Michal HRUŠKA (HK Spartak Dubnica/HK Dukla Trenčín), Adrián STRAŠINIAK (HK Dukla Trenčín/HK'95 Považská Bystrica), Adam KREMNICKÝ (HC Oceláři Třinec (ČR)), Adam ONDRIŠ (KooKoo Kouvola (Fín.)), Patrik GABRIEL (SaiPa Lappeenranta (Fín.)), Alex ČIERNIK (Södertälje SK (Švéd.)), Samuel URBAN (10.-12.4.) (Sioux City Musketters (USA)), Jakub KRIŽAN (Selects Hockey Academy/South Ken School (USA)), Matej TOMAS (Selects Hockey Academy/South Ken School (USA))
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Adam Pančák

    Góly a asistencie: 38. Luca (Moser, Bai), 51. Guignard (Terraneo) – 27. Žabka (Ondriš, Suchý), 37. Suchý (Ondriš), 53. Mamonov (Žabka), 60. Dudáš


    Švajčiarsko: Grüter (Uberti) – Füllemann, Meile, Moser, Boss, Vögeli, Christe, Quinn, Terraneo – Schild, Reinhard, Liechti – Bai, De Luca, Greuter – Weber, Lurati, Hornecker – Rod, Pont, Buignard
    Tréner: Marco Bayer

    Slovensko: Urban (Gadžiev) – Žabka, Nátny, Tomas, Čulík, Pánik, Nahalka, Sakmár, Hruška – Stašiniak, Suchý, Ondriš – Gabriel, Mamonov, Jendek – Ferkodič, Križan, Benko – Ružek, Dudáš, Hodas
    Tréner: Ivan Feneš

    Rozhodca: Crman, Žák – Knižka, Klejna – Lauff