Bayern – Augsburg 1:0 (kon.) | Fürth – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Mainz 3:2 (kon.)
Wolfsburg – Bielefeld 4:0 (kon.) | Hertha – Union Berlín 1:4 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
3:2 (0:1)
1. FSV Mainz 05
cz Sobota 09.04.2022, 15:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    82
    Köln právě vstřelil branku!
    Obrátka v zápase jako hrom! Na tenhle moment budou nejspíš v Kolíně dlouho vzpomínat. Rohový kop už podruhé v utkání znamená gól v hostující síti. Hlavičku zvládnul Salih Özcan, ale skvěle proti němu vyniknul Robin Zentner. Brankář Mohuče nicméně vyrazil pouze před LUCU KILIANA, který zachoval chladnou hlavu a dovršil jízdu za vedením. Domácí mají blízko tři body a mohou Mohuči vrátit loňskou porážku 2:3 z 91. minuty. Bez asistence.
     
    78
    Köln právě vstřelil branku!
    Comeback je na světě. Už se chvíli zdálo, že Mark Uth zazdil další šanci domácí strany, když se pokoušel navést si míč na střed. Jenže po obranném zákroku Mohuče se balon odrazil příhodně před nárt DEJANA LJUBIČIĆE. Náhradník se opřel do vytříbené rány, na kterou si sice gólman Robin Zentner dokázal sáhnout, ale už ji nevytěsnil mimo dosah tří tyčí. Bomba zaplula do levé části brány a je srovnáno. Druhý poločas přináší nefalšovanou fotbalovou zábavu. Bez asistence.
     
    60
    Köln právě vstřelil branku!
    Konečně se Kolínu daří vstřelit gól z rohového kopu. Dobrou nabídku zvládl hlavou trefit Anthony Modeste, ale domácí by se neprosadili, kdyby do míče ještě svým beranidlem netrknul ILJÁS SCHIRÍ. Jeho přítomnost na zadní tyči byla rozhodující, hosté možná ještě doufají v ofsajdové postavení zakončujícího fotbalisty, ale sudí se ani nemusel dívat na video. Branka bude platit a domácí se bleskově přibližují zpět na rozdíl jednoho gólu. Asistence: Anthony Modeste.
     
    55
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Po deseti minutách druhé půle utekl obraně Kolína nad Rýnem KARIM ONISIWO. Parádní průnikovou přihrávku si zpracoval do běhu a ještě přidal chirurgicky přesnou bombu na vzdálenější tyč, se kterou nemohl brankář Marvin Schwäbe vůbec nic dělat. Mohuč se ujímá vedení o dvě branky a je blízko solidnímu překvapení, protože jak již bylo zmíněno před zápasem, z posledních deseti utkání na trávníku Kolína vyhrála jediný. Onisiwo ovšem předvedl, jak se dávají góly. Bez asistence.
     
    14
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Z nenápadného útoku vzniká vůbec první branka v utkání. Na pravou stranu dostal pěknou přihrávku do běhu JONATHAN BURKARDT. Míč si popostrčil směrem k bráně a rozhodl se pro přímou střelu. Jeho pokus zřejmě vůbec nemířil mezi tři tyče, ale do dráhy rány se nechtěně vložil Luca Kilian a enormně nešťastnou tečí způsobil tragédii. Kolín byl zatím lépe vypadajícím celkem, ale inkasovaná branka znamená velkou komplikaci. Asistence: Alexander Hack.

    Patrik Czepiec

    Góly: 60. Schirí (Modeste), 78. Ljubičić, 82. Kilian – 14. Burkardt (Hack), 55. Onisiwo

    Karty:   34. Chabot (KLN), 79. Modeste (KLN) – 36. Martín (MAI), 64. Stach (MAI)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:23.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Schwäbe – Ehizibue, Kilian, Chabot, J.-K. Horn (58. Ljubičić) – Schirí, Hector – Uth (84. Lemperle), Duda (58. S. Özcan), Kainz (58. Schaub) – Modeste.
    Náhradníci: T. Horn – Olesen, S. Özcan, Lemperle, Obuz, Ostrák, Ljubičić, Akwo Arrey-Mbi, Schaub.

    Tréner: Steffen Baumgart

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Bell, Hack (46. Nemeth), Niakhaté – Widmer (86. Brosinski), Stach, Kohr (86. Stöger), Boëtius (83. I Če-song), Martín – Onisiwo, Burkardt (86. Ingvartsen).
    Náhradníci: Dahmen – Stöger, Barreiro, Nemeth, I Če-song, Nebel, Lucoqui, Brosinski, Ingvartsen.

    Tréner: Bo Svensson

    Rozhodca: Petersen – Sather, Wessel