Bayern – Augsburg 1:0 (kon.) | Fürth – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Mainz 3:2 (kon.)
Wolfsburg – Bielefeld 4:0 (kon.) | Hertha – Union Berlín 1:4 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
3:2 (0:1)
1. FSV Mainz 05
cz Sobota 09.04.2022, 15:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Příjemné odpoledne u německé Bundesligy. V rámci 29. kola se střetnou týmy, kterým začíná unikat šance na účast v evropských pohárech. 1. FC Kolín nad Rýnem vyhrál polovinu z posledních osmi klání na domácí půdě, 1. FSV Mohuč 05 nadále čeká na venkovní skalp v kalendářním roce 2022.
     
    1. FC KOLÍN NAD RÝNEM
    8. místo, 28 zápasů, 40 bodů, skóre: 38:41


    Boj o první šestku si Kolín výrazně zkomplikoval během minulého pátku, kdy prohrál s Unionem Berlín nejtěsnějším možným rozdílem. Na šestý Hoffenheim tak momentálně svěřenci trenéra Baumgarta ztrácejí čtyři body. Domácí mohou do utkání přesto vstoupit se slušným sebevědomím, jelikož z minulých deseti zápasů, kdy hostili Mohuč, ztratili jediný. Bylo to v předchozím sezoně a prakticky přesně před rokem. Tehdy hosté uspěli po rozdílové trefě z 91. minuty. Do sestavy Kolína se může vrátit Slovák Ondrej Duda, který si odpykal jednozápasový trest.
     
    1. FSV MOHUČ 05
    10. místo, 28 zápasů, 38 bodů, skóre: 41:33


    Mohuč momentálně vlastní nemilou vizitku nejhůře postaveného týmu s plusovým poměrem vstřelených a inkasovaných branek. Hodně k tomu přispěla nedávná slabá forma, kdy hosté zvítězili jedinkrát z pěti uplynulých případů. Mohuč se navíc na bundesligový trávník vrací už po třech dnech a prohře 1:2 na hřišti Augsburgu. Do karet 1. FSV rozhodně nehraje ani fakt, že venku nevyhrálo od 30. října loňského roku.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Ehizibue, Kilian, Chabot, J.-K. Horn – Schirí, Hector – Uth, Duda, Kainz – Modeste.
    Náhradníci: T. Horn – Olesen, S. Özcan, Lemperle, Obuz, Ostrák, Ljubičić, Akwo Arrey-Mbi, Schaub.
    Trenér: Steffen Baumgart

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Bell, Hack, Niakhaté – Widmer, Stach, Kohr, Boëtius, Martín – Onisiwo, Burkardt.
    Náhradníci: Dahmen – Stöger, Barreiro, Nemeth, I Če-song, Nebel, Lucoqui, Brosinski, Ingvartsen.
    Trenér: Bo Svensson

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Wessel.
     
    Domácí fanoušci si připravili parádní choreo a vyčkávají na své oblíbence. Můžeme očekávat, že týmy budou dnes těžit z parádní atmosféry, která na stadionu panuje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned první domácí útok skončil nepovoleným zákrokem, kdy se na zemi ocitnul Dominik Kohr. Mohuč nicméně rychlou rozehrávkou odevzdala míč soupeři.
     
    1
    Na trávník dorazila trojice nafukovacích balónků, mezitím se Kolín snažil o kloudnou rozehrávku, ale Iljás Schirí nezvládnul kličku na středu hřiště.
     
    2
    Výborně se dokázal u pravé postranní čáry postavit hostujícímu ataku do cesty Luca Kilian. Jenže ani Kolínu nad Rýnem se nepovede založit zajímavou akci.
     
    3
    Po levé straně se probíjel Jannes-Kilian Horn a došel si pro jednoznačný faul Antona Stacha. Zajímavá standardní situace pro 1. FC.
     
    4
    K rozehrávce se postavili Florian Kainz a Mark Uth, přičemž nakonec na přední tyč centroval první jmenovaný. Domácím bude patřit také rohový kop.
     
    4
    Tentokrát na malé vápno rozehrál Florian Kainz, nicméně Mohuč obranu zvládla na výbornou. Vhazovat bude Kingsley Ehizibue.
     
    5
    Do vápna se snažil hlavou prodloužit Florian Kainz, ale Stefan Bell zareagoval velmi rychle a odvrátil míč zpátky za autovou čáru.
     
    5
    Rozehrávku pošle do zadních řad Alexander Hack. Poprvé v utkání se pokusí Mohuč o postupný útok.
     
    6
    K pokutovému území se prodral Jonathan Burkardt a výborně před ním zasáhnul Julian Chabot, který měl ještě mylný dojem, že by měl následovat odkop od brány.
     
    6
    Slovenský záložník Ondrej Duda si odpykal v Bundeslize trest a už se může zapojit do bránění. U pravé postranní čáry míč nedostihnul a Mohuč čeká druhý roh v krátkém čase.
     
    7
    Míč sice končí v síti, ale žádné vzrušení, dávno předtím bylo pískáno. Jonathan Burkardt zakončoval po předchozím faulu ve vápně.
     
    8
    Zmatky v šestnáctce domácích nevyústily v nebezpečí, ale Iljás Schirí svým pozdním odkopem týmu rozhodně zavařil. Vše řeší další nepovolený zákrok na polovině hrací plochy.
     
    9
    Velmi nadějný aut Moussy Niakhatého. Po zásahu domácí defenzivy se totiž míč odrážel do vzduchu a brankář Marvin Schwäbe měl při zákroku jisté problémy. Nakonec merunu v rukavicích podržel.
     
    10
    Naběhnutý Kingsley Ehizibue přes veškerou snahu nezastihnul přihrávku na hrací ploše. Odkop od své brány nachystá brankář Robin Zentner.
     
    10
    Příliš důrazný byl v souboji Karim Onisiwo. Mohuč zatím dohrává každý střet s maximální intenzitou a sbírá fauly ve vysokém tempu.
     
    11
    Duda narazil ještě před vápnem, když se o něj postaral jeden z obránců. To umožnilo protiútok. Jean-Paul Boëtius se tlačil středem, ale upadnul, k dotažení jeho průniku se nikdo nedostal.
     
    12
    Pospíchat nehodlá Jonas Hector a zpětnou přihrávkou našel Marvina Schwäbeho, který jde hodně vysoko.
     
    13
    Narážečku chtěl provést Anthony Modeste, ale myšlenka předběhla provedení a snaha hrotového útočníka vede pouze ke ztrátě. Přitom pro Kolín se rýsoval zajímavý kontr a Modeste může litovat.
     
    14
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Z nenápadného útoku vzniká vůbec první branka v utkání. Na pravou stranu dostal pěknou přihrávku do běhu JONATHAN BURKARDT. Míč si popostrčil směrem k bráně a rozhodl se pro přímou střelu. Jeho pokus zřejmě vůbec nemířil mezi tři tyče, ale do dráhy rány se nechtěně vložil Luca Kilian a enormně nešťastnou tečí způsobil tragédii. Kolín byl zatím lépe vypadajícím celkem, ale inkasovaná branka znamená velkou komplikaci. Asistence: Alexander Hack.
     
    17
    A Jonathan Burkardt chtěl zlobit dál. Tentokrát byl sice v ofsajdu, ale pochvalu zaslouží i Luca Kilian, který situaci dohrál parádním skluzem a minimálně si po nešťastné „trefě do vlastní sítě“ zvýšil sebevědomí.
     
    18
    Příliš dlouhý centr nedokáže doběhnout Kingsley Ehizibue. Přitom to byla dobrá myšlenka.
     
    19
    Po krátké přihrávce Kainze se rozhodl pálit Anthony Modeste, nicméně vytloukl blok. Další centr Kainze neznamenal ohrožení brány.
     
    20
    Kolín nad Rýnem se dočká další rozehrávky, a sice po šlapáku Jeana-Paula Boëtiuse na záložníka Schirího.
     
    20
    Nádherná akce Ondreje Dudy, ale chybělo mu lepší zakončení! Slovenský štírek se obtočil kolem trojice protihráčů a navedl si balon do ideální střelecké pozice, v koncovce nicméně zklamal, když zamířil po zemi přímo doprostřed brány.
     
    21
    Dobrou sílu v souboji ukázal Moussa Niakhaté, byť fanoušci si stěžují na faul. Hra přesto pokračuje.
     
    22
    Dalekonosný pas nezachytil Mark Uth, protože nezvládl první kontakt s míčem. Jeho napadání už hosté odrazili kvalitní rozehrávkou.
     
    23
    Mohuč se dostává pod tlak, ale zatím si s ním dokázala poradit. Jannes-Kilian Horn může vhazovat v blízkosti pokutového území.
     
    24
    Růžky velmi vystrkuje Jonathan Burkardt. Pokus z nějakých 20 metrů letěl sice po zemi, ale byl vcelku dobře umístěný. Marvin Schwäbe musel rychle na trávník, aby stihl předvést složitý zákrok.
     
    25
    Hosté nechtěli riskovat při rozehrávce, jenže Kolín velmi rychle přistupuje k hráčům s míčem. Jonas Hector málem zaznamenal krádež.
     
    26
    Karim Onisiwo prodloužil míč za sebe a Jean-Paul Boëtius se dostal do fantastické šance. I rána mu vyšla pěkně, jenže brankář Marvin Schwäbe zaznamenal doposud nejlepší zákrok v utkání. Na poslední chvíli zareagoval a vyrazil míč na rohový kop. Z toho už nezaprší.
     
    27
    Až nyní se přerušuje. Mark Uth a hostující Dominik Kohr už nějakou dobu leží na trávníku poté, co se vzájemně střetli.
     
    29
    Po chvilce ošetřování odkulhává z hrací plochy Kohr a zatím to s ním nevypadá vůbec dobře. Zraněnou nohu ještě zkusí rozběhat.
     
    30
    Mohuč nadále hrozí rychlými protiútoky. Na konci dalšího takového je Jonathan Burkardt, jenže volej napálil do prvního bránícího hráče.
     
    31
    Zápas se poměrně často kouskuje a na Kolínu začínáme spatřovat jistou frustraci, která by se mohla podepsat na výkonu domácích.
     
    31
    A další přerušení. Na zemi je Mark Uth.
     
    32
    První třetina zápasu je minulostí, Kolín nad Rýnem se snaží o kloudnou rozehrávku z vlastní půlky, ale dlouhý míč Hectora neprošel.
     
    33
    Rychlonohý Jonathan Burkardt způsobuje další problémy domácí obraně. Snažil se najít prostor na pravé straně, ale na poslední chvíli přišel o plnou kontrolu nad míčem, takže se pokusil jen o podprůměrnou střelu. Ta navíc nedoletěla k Marvinu Schwäbemu.
     
    34
    Ou, to byl ostrý zákrok Juliana Chabota a zasloužená žlutá karta. Kopat se bude proti brance Kolína.
     
    35
    U pravé tyče vyšplhal do vzduchu Stefan Bell, ale hlavou nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů. Naopak se od něj míč odráží až za brankovou čáru.
     
    36
    Za pozdní dohrání si vysloužil žlutou kartu i Aaron Martín, v tomto ohledu tedy prozatím 1:1.
     
    37
    Alexander Hack si pomohl, když ve vápně napálil soupeře a způsobil odkop vlastního gólmana. Předtím složil slušný centr Jonas Hector, ale ze zmatku ve vápně se střela nevyvrbila.
     
    38
    Na hraně šestnáctky žongloval s míčem Ondrej Duda. Chvíli se zdálo, že by si mohl připravit nůžky, ale nakonec si ještě vybral Kingsleyho Ehizibueho. Jeho táhlá bomba končí nad břevnem.
     
    39
    V posledních pěti minutách Kolín výrazně zvýšil tempo a zase se ke střele dostal Kingsley Ehizibue. Teď ovšem napálil pouze blok. Na druhou stranu opět upaloval Jonathan Burkardt, ale sprint přes celé hřiště si vybral daň v podobě špatného driblinku.
     
    40
    Hodně se na sebe zlobí Anthony Modeste. Dostal nádherný centr na malé vápno, dokonce uspěl v hlavičkovém souboji se dvěma stopery, ale už nedokázal trefit zařízení. Jeho vzteklá reakce mluví sama za sebe, kopačkou se agresivně opřel do levé tyče.
     
    41
    Zajímavý balon dostával Aaron Martín a děkuje za něj. Přesto Karim Onisiwo trochu přehnal razanci vlastní přihrávky.
     
    43
    Blíží se konec poločasu a zároveň jedna z posledních šancí domácích na útok. Stefan Bell fauloval u pravé linie, i když s výrokem rozhodčího nesouhlasí.
     
    44
    Mohuč bude vhazovat, míč už se dostal celým objemem za čáru, přestože Jonas Hector si po svém obětavém skluzu vcelku pochopitelně stěžuje.
     
    44
    V souboji zapojil ruce Horn a vcelku lacino se tak hosté dostávají ke standardní situaci, a sice v samotném závěru poločasu.
     
    45
    Odražený míč našla obrana 1. FC. Přichází odkop, ale pak také faul na Antona Stacha. Hosté cítí šanci.
     
    45+1
    Ve vzduchu uspěl Anthony Modeste, chvíli ovšem ještě bránit musí. Sudí nastavili dvě minuty.
     
    45+1
    V akrobatické pozici zakončoval nevýrazně Anton Stach, který tak využil dalšího dlouhého autu do pokutového území. Brankář Marvin Schwäbe se nakonec ani nemusel hnout, aby míč rukavicemi zastavil.
     
    45+2
    Také Modeste hlavou míč pouze líznul a zdá se, že první poločas skončí vítězstvím Mohuče.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Sudí Petersen zahajuje patnáctiminutovou přestávku za stavu 0:1. Přestože Kolín měl více ze hry, zatím jedinou branku utkání obstaral Jonathan Burkardt. Hostující útočník se dokázal uvolnit a svou střelu napálil do obránce Kiliana tak šťastně, že míč prošel kolem přední tyče až do sítě. Pak přicházely i další šance. Duda svůj průnik zazdil slabým zakončením, Boëtius z Mohuče halfvolejem nechal vyniknout brankáře Schwäbeho. Skóre už neupravil ani hlavičkující Anthony Modeste a Kolín musí dohánět.
     
    Další půle by měla vypuknout zhruba v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V utkání pro zranění už není schopný pokračovat Alexander Hack. Hosté pošlou na hřiště Davida Nemetha.
     
    46
    První minuta se téměř nehraje, vhazování na útočné polovině bude patřit Mohuči, která zřejmě nebude měnit svou vyčkávací taktiku s množstvím menších prohřešků proti pravidlům.
     
    47
    V souboji s Ondrejem Dudou úřadoval pozorný Moussa Niakhaté, vrací pas brankáři Zentnerovi, který zatím nemusel předvést žádný vážnější zákrok.
     
    48
    Poprvé se do bránění musel zapojit David Nemeth a poradil si dobře. Florian Kainz ještě zkusí zahrozit z rohového kopu, který mu mladý obránce nabídnul.
     
    49
    A Nemeth si připisuje úspěšný zákrok číslo dva. Na přední tyči se dostal do vzduchu ze všech nejrychleji.
     
    49
    Třetí roh během chviličky. Kolín si vytváří nápor, ale zatím se obešel bez střely.
     
    50
    Nejlepší zásilka Floriana Kainze, jenže na hraně malého vápna se nikdo v bílém dresu nepohyboval. Těžko říct, proč teď domácí zcela vyklidili prostor před gólmanem.
     
    50
    Neúmyslné srážky se účastnil Mark Uth. Rozhodčí sice jeho počínání nezachytili, ale pak pískají přece jen faul proti Mohuči.
     
    51
    Dlouhý nákop Robina Zentnera musel dohánět Jonathan Burkardt a neměl tak úplně dobrý přehled o tom, co se kolem něj děje. Také proto sahá k nepovolenému zákroku.
     
    52
    Příliš velké sousto si naložil Karim Onisiwo. Kličkou nicméně alespoň zajistil roh na druhé straně hřiště a Mohuč se může na chvíli uklidnit, nebo snad dokonce zaútočit.
     
    53
    Centr Antona Stacha Kolín zvládnul, protiútok už se daří méně.
     
    53
    Až do rohu hřiště se dostal krajní bek Silvan Widmer, jeho vzdušný pas nicméně nevyšel ideálně. Nemeth pak předvedl dosti nevybíravý skluz, za který mohl být odměněn i žlutou kartou. Sudí zatím sahá jen k domluvě.
     
    54
    Příliš dlouho se před šestnáctkou otáčel Jonathan Burkardt a ani jeho načechraný centr nebyl v dané chvíli dobrým řešením. Anton Stach se pak zaskvěl úžasně načasovaným skluzem, Mohuč teď nepouští soupeře za polovinu hřiště.
     
    55
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Po deseti minutách druhé půle utekl obraně Kolína nad Rýnem KARIM ONISIWO. Parádní průnikovou přihrávku si zpracoval do běhu a ještě přidal chirurgicky přesnou bombu na vzdálenější tyč, se kterou nemohl brankář Marvin Schwäbe vůbec nic dělat. Mohuč se ujímá vedení o dvě branky a je blízko solidnímu překvapení, protože jak již bylo zmíněno před zápasem, z posledních deseti utkání na trávníku Kolína vyhrála jediný. Onisiwo ovšem předvedl, jak se dávají góly. Bez asistence.
     
    58
    Hned trojitou změnu si domácí připravují po inkasovaném gólu.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jannes-Kilian Horn, přichází Dejan Ljubičić.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Salih Özcan.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Louis Schaub.
     
    60
    Köln právě vstřelil branku!
    Konečně se Kolínu daří vstřelit gól z rohového kopu. Dobrou nabídku zvládl hlavou trefit Anthony Modeste, ale domácí by se neprosadili, kdyby do míče ještě svým beranidlem netrknul ILJÁS SCHIRÍ. Jeho přítomnost na zadní tyči byla rozhodující, hosté možná ještě doufají v ofsajdové postavení zakončujícího fotbalisty, ale sudí se ani nemusel dívat na video. Branka bude platit a domácí se bleskově přibližují zpět na rozdíl jednoho gólu. Asistence: Anthony Modeste.
     
    62
    Kolín cítí šanci na obrat a panuje parádní atmosféra. Na pravé straně se pokoušel uvolnit Dejan Ljubičić, ale bude z toho pouze vhazování v blízkosti brány.
     
    63
    Do bloku pálí Louis Schaub, ale domácí po střídání obrovsky ožili a Mohuč má co dělat, aby neinkasovala ihned podruhé.
     
    64
    V tlačenici za balonem si rukama pomohl Salih Özcan. Bude se tak odkopávat od brány Mohuče.
     
    64
    Pod tlak Stacha se dostal Kingsley Ehizibue, ale ukázal skvělé krytí míče. Frustrovaný Stach zajel do soupeře skluzem, za který je právem oceněn žlutou kartou.
     
    66
    Anthony Modeste dokázal před vápnem vybojovat míč, ale bylo to viditelně s faulem. Sudí ho ovšem neregistroval a Mark Uth mohl vypálit. Zablokovaná střela znamená roh.
     
    67
    Tentokrát na přední tyči došlo k dalšímu nepovolenému zákroku, Robin Zentner rozehraje v klidu.
     
    68
    Dobře do tohoto zápasu vstoupil David Nemeth. Teď vyhrává další sprinterský duel a posílá míč ke kopačkám Zentnera.
     
    68
    V dobré rychlosti postupoval k bráně Dejan Ljubičić, ale stažení hry na střed se mu nevyvedlo. Mohuč se úspěšně ubrání.
     
    69
    V souboji natažených nohou byl rychlejší hostující Jean-Paul Boëtius, ale přitom se dopustil šlapáku, proto se píská proti vůli 1. FSV.
     
    70
    Rozehrávku málem proměnil v harakiri Robin Zentner. Může být rád, že domácímu záložníkovi míč v poslední chvíli odskočil mimo dosah.
     
    71
    Vzhledem ke stavu 1:2 se hraje až překvapivě otevřeně. Mohuč teď mohla zahrozit z rohového kopu, to by ovšem na přední tyči nesměl vládnout Julian Chabot.
     
    72
    Hvízdot domácích tribun si užije Silvan Widmer, který byl tvrdě atakován a chvíli si na trávníku potřeboval odpočinout. Brzy je ovšem zpátky na nohou.
     
    72
    Nyní bohužel z Kolína nad Rýnem vypadnul signál televizních kamer. Věřme, že se problém rychle podaří německým pracovníkům vyřešit.
     
    75
    V probíhající 75. minutě má Kolín míč na vlastní polovině a zakládá útok. Stále není k dispozici obrazový materiál, omluvte prosím případnou strohost komentáře.
     
    76
    Nyní už se obrazem do Kolína konečně vracíme. Odkop od brány má k dispozici Robin Zentner a s přihlédnutím k výsledku pochopitelně nebude pospíchat.
     
    77
    Na zemi se válí Julian Chabot, který dostal naloženo v souboji s Widmerem. Ten se coby krajní bek dostal dopředu a nechtěl riskovat, že by chyběl při bránění. Proto sáhnul k taktickému faulu.
     
    78
    Köln právě vstřelil branku!
    Comeback je na světě. Už se chvíli zdálo, že Mark Uth zazdil další šanci domácí strany, když se pokoušel navést si míč na střed. Jenže po obranném zákroku Mohuče se balon odrazil příhodně před nárt DEJANA LJUBIČIĆE. Náhradník se opřel do vytříbené rány, na kterou si sice gólman Robin Zentner dokázal sáhnout, ale už ji nevytěsnil mimo dosah tří tyčí. Bomba zaplula do levé části brány a je srovnáno. Druhý poločas přináší nefalšovanou fotbalovou zábavu. Bez asistence.
     
    79
    Anthony Modeste uvidí v euforii žlutou kartu.
     
    80
    Domácí jsou pochopitelně na koni, využít se toho snažil Anthony Modeste, jenže ani ve sprintu nedokázal zastavit míč kutálející se za čáru.
     
    81
    Další nepřesná kombinace dopřává Mohuči aut. Jenže jako by teď hosté vůbec nevěděli, kudy mají hrát. Moussa Niakhaté musí dlouho váhat, kam míč vhodí.
     
    82
    Vysokým napadáním dokázal získat roh Salih Özcan. To se okamžitě setkává s pozitivní reakcí fanoušků.
     
    82
    Köln právě vstřelil branku!
    Obrátka v zápase jako hrom! Na tenhle moment budou nejspíš v Kolíně dlouho vzpomínat. Rohový kop už podruhé v utkání znamená gól v hostující síti. Hlavičku zvládnul Salih Özcan, ale skvěle proti němu vyniknul Robin Zentner. Brankář Mohuče nicméně vyrazil pouze před LUCU KILIANA, který zachoval chladnou hlavu a dovršil jízdu za vedením. Domácí mají blízko tři body a mohou Mohuči vrátit loňskou porážku 2:3 z 91. minuty. Bez asistence.
     
    83
    Nepříznivý průběh zkusí zlomit zpět na stranu Mohuče nový hráč – I Če-song. Střídá Jeana-Paula Boëtiuse.
     
    84
    Mark Uth vypracoval třetí gól a užívá si ovace tribun. Na hřiště půjde Tim Lemperle.
     
    86
    Trojitá výměna i na straně hostů.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Silvan Widmer, přichází Daniel Brosinski.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Kevin Stöger.
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Marcus Ingvartsen.
     
    88
    Blíží se koncovka a míč na útočné polovině mají domácí. Jejich pohádka už je jen pár momentů od úspěšného konce.
     
    88
    Soupeře dojel čerstvý I Če-song, ale k zisku míče jeho snaha zatím nevede. Ostatní spoluhráči už se v podstatě plouží po trávníku.
     
    89
    Rohový kop zahrává Kolín, ale v tuto chvíli se do vzduchu podíval Robin Zentner a okamžitě vyhazuje dopředu.
     
    90
    A to nebyl vůbec špatný útok! Karim Onisiwo využil dobrého výhozu po čáře, jeho střílená přihrávka ale nedoputovala až k nohám Če-songa. Marvin Schwäbe měl k balonu blíže
     
    90+1
    Spoustu času ještě zbývá Mohuči. Nastavení poběží čtyři minuty.
     
    90+2
    Nečekaný odraz málem zaskočil Zentnera, ale teď na to nemůže myslet a rychle vykopává.
     
    90+2
    Zahozená příležitost! Mohuč se nastěhovala do vápna. Marvin Schwäbe předvedl dobrý zákrok, ale k dorážce se ještě dostal Marcus Ingvartsen. Střídající hráč se mohl stát hostujícím hrdinou, ovšem náročný volej nezkrotil a zamířil jen nad horní tyč.
     
    90+4
    Míč doputoval za čáru, Aaron Martín ovšem uspěchal aut. S Mohučí to nevypadá dobře, zbývá půlminuta.
     
    90+4
    Tim Lemperle ještě vybojoval míč na útočné polovině. Atak sice pokazil, ale Kolínu bude jeho snaha stačit.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Mohuče jsou naprosto zlomení, nevěřícně zůstávají na místech, kde stáli při posledním hvizdu. Ještě na začátku 60. minuty vedli po brance Onisiwa o dva góly, ale nakonec Kolín nad Rýnem během 22 minut zásluhou Schirího, Ljubičiće a Kiliana zápas fantasticky otočil. V současné tabulce se tak posouvá na sedmé místo s jednobodovou ztrátou na postup do evropských pohárů a potvrdil svou skvělou bilanci s Mohučí. Ta o svou šanci na „Evropu“ v této sezoně po výsledku 3:2 zřejmě definitivně přišla.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:23.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (17:27:59)

    Patrik Czepiec

    Góly: 60. Schirí (Modeste), 78. Ljubičić, 82. Kilian – 14. Burkardt (Hack), 55. Onisiwo

    Karty:   34. Chabot (KLN), 79. Modeste (KLN) – 36. Martín (MAI), 64. Stach (MAI)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:23.
    1. FC Kolín nad Rýnom: Schwäbe – Ehizibue, Kilian, Chabot, J.-K. Horn (58. Ljubičić) – Schirí, Hector – Uth (84. Lemperle), Duda (58. S. Özcan), Kainz (58. Schaub) – Modeste.
    Náhradníci: T. Horn – Olesen, S. Özcan, Lemperle, Obuz, Ostrák, Ljubičić, Akwo Arrey-Mbi, Schaub.

    Tréner: Steffen Baumgart

    1. FSV Mainz 05: Zentner – Bell, Hack (46. Nemeth), Niakhaté – Widmer (86. Brosinski), Stach, Kohr (86. Stöger), Boëtius (83. I Če-song), Martín – Onisiwo, Burkardt (86. Ingvartsen).
    Náhradníci: Dahmen – Stöger, Barreiro, Nemeth, I Če-song, Nebel, Lucoqui, Brosinski, Ingvartsen.

    Tréner: Bo Svensson

    Rozhodca: Petersen – Sather, Wessel