Fínsko – Slovensko sk 0:2 (kon.) | Wales – Česko 1:1 (kon.)
koniec
Wales
1:1 (1:1)
Česko
cz Utorok 29.03.2022, 20:45 • Cardiff City Stadium • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního přípravného duelu fotbalové reprezentace! Spolu se zaměříme na boj mezi Walesem a Českem. Výkop je naplánovaný na 20:45 a my budeme u toho!
     
    Wales

    Wales hrál v boji o mistrovství světa ve skupině E, kde narazil na Belgii, Česko, Estonsko a Bělorusko. Celkem neohroženým vládcem skupiny se stala Belgie, avšak právě Velšané skončili na druhé pozici se ziskem patnácti bodů. To pro ně znamená baráž o MS 2022 v Kataru. V první fázi této baráži se Wales utkal s Rakouskem. Favoritem tohoto duelu byl právě domácí tým dnešního duelu, který v 51. minutě vedl už o dvě branky, o obě se postaral kapitán Gareth Bale. Rakušané sice ještě snížili na rozdíl jedné branky, avšak srovnat se mu nepovedlo. Do další fáze tak postoupili Velšané. Ti ale nyní budou hrát jen přátelský zápas, jelikož zápas mezi Skotskem a Ukrajinou byl odložen.
     
    Česko

    Češi se stejně jako jejich dnešní soupeři utkali o mistrovství světa, které se bude konat v letošním roce, ve skupině E. Tam nakonec vybojovali čtrnáct bodů, které pro ně znamenaly třetí pozici. Taktéž tým ze střední Evropy se tak probojoval do baráže o MS. V ní se utkal se Švédskem, který byl před zápasem pasován do role favorita. Češi sice nepodali vůbec špatný výkon, jenže v devadesáti minutách branka nepadla, a tak se šlo do prodloužení .V něm nakonec Švédsko doslova vyšachovalo obranu české reprezentace a o jedinou branku v utkání se postaral Quiason. Velký sen se tak rozplynul, Češi se na mistrovství světa nepodívají. Naopak Švédsko ještě bude bojovat o vstupenku na turnaj s Polskem.
     
    Úvodní sestavy:

    Wales: Hennessey – Gunter, Mepham, Cabango, Thomas – Vaulks, Colwill, Morrell, Norrington-Davies – Matondo, Johnson.
    Náhradníci: King, A. Davies – N. Williams, Rodon, H. Wilson, Bale, T. Roberts, Ampadu, Jonathan Williams, Harris, D. James.
    Trenér: Robert Page.

    Česko: Staněk – Zima, Petrášek, Brabec – Masopust, Lingr, T. Souček (C), M. Sadílek, Zelený – Pešek – Kuchta.
    Náhradníci: Vaclík, Heča – Holeš, Ladislav Krejčí ml., Barák, Hložek, Pekhart, Matějů, Jankto, J. Sýkora, Jurečka.
    Trenér: Jaroslav Šilhavý.

    Rozhodčí: Tierny (ENG) – Cook, Betts (ENG).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí celek dnes nastupuje v červených dresech, naopak Češi v červeném. Právě Češi měli na starost výkop.
     
    2
    David Zima si velmi dobře pohlídal soupeře, který nabíhal po pravé straně. Ten navíc po lehkém kontaktu upadl a trefil míč rukou. To sudí viděl, a tak píská.
     
    3
    Wales se pustil do aktivního napadání a už to vypadalo, že se zmocní míče. Češi to však nakonec ustáli a mohou se poprvé dostat před bránu soupeře.
     
    4
    Velká škoda, že Tomáš Souček nedosáhl na balón. Následně ale skvěle zapracoval Michal Sadílek, který pro svůj tým vybojoval zajímavou standardní situaci.
     
    5
    Právě Sadílek si vzal na starosti rozehrávku, kterou poslal na zadní tyč k připravenému Brabcovi. Ten poté hledal na druhé tyči Petráška, který těsně netrefil míč!
     
    5
    Následoval ovšem rohový kop, po kterém se s trochou štěstí dostal k hlavičce Jaroslav Zelený. ten sám vypadal překvapeně a míč poslal jen doprostřed brány.
     
    6
    Na začátku utkání drží zatím míč více čeští fotbalisté na svých kopačkách. Nyní však přišel dlouhý nepřesný nákop, který v pohodě sbírá Wayne Hennessey.
     
    7
    Brennan Johnson ukázal, jak moc rychlým hráčem je! Jakub Brabec ho absolutně nestíhal, ale přihrávka Johnsona šla do prostoru, kde byli jen čeští hráči.
     
    8
    Pěkně to Češi vykombinovali středem hřiště. Chvilku to vypadalo posléze na akci po pravé straně, ovšem míč se po několika okamžicích vrátil na půlku.
     
    9
    Střely na branku: 0 – 1!
     
    10
    Lukáš Masopust se s tím nyní ani trochu nepáral! Napřáhl z velké vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů. Jeho rána ovšem trefila Kuchtu, od nějž se balón odrazil mimo hřiště. Velká škoda.
     
    11
    A nyní už to byla první gólová šance, která byla k vidění na hostující straně! Ben Cabango totiž podklouzl, když na něj mířila zpětná přihrávka a k míči se tak bez boje dostal Jan Kuchta. Ten se dostal až do vápna, kde předvedl zasekávačku, přesto jeho soupeř ještě jeho pokus zablokoval!
    11. Střelu Kuchty zblokoval Mepham
     
    12
    Jakub Pešek si nabíhal na dlouhou přihrávku, jenže ta byla dlouhá až moc. Míč tak ve své moci má Wayne Hennessey, který bude rozehrávat na obránce.
     
    13
    A další dobrá možnost na české straně! Skvělou práci odvedl Jaroslav Zelený. Ten vybojoval míč a poslal ho na pravou stranu. Odtud přilétl centr přesně na hlavu Jana Kuchty, který však hlavičkuje přesně doprostřed brány!
    13. Zakončení Kuchty hlavou lapil Hennessey
     
    14
    Držení míče: 46% – 54%!
     
    15
    Hra se odehrává na polovině hřiště, avšak míč na svých kopačkách mají hostující fotbalisté. Ti se ale následně provinili faulem, který sudí ihned odpískal.
     
    16
    Wales měl po dlouhé době možnost podívat se před bránu, ale Češi to měli na pravé straně pohlídané. Tak se domácí sebrali a vrátili hru na polovinu hřiště.
     
    17
    Sorba Thomas nakonec zkusil centr z velké dálky. Ten mu navíc hodně ulétl, a tak bude Staněk odkopávat od brány. Na tento balón nemohl nikdo dosáhnout.
     
    18
    Will Vaulks chtěl z jedničky vyslat svého spoluhráče po levé straně, jenže míč se mu špatně odrazil od nohy a šel do zámezí. Následuje tedy aut českého týmu.
     
    19
    Jaroslav Zelený znovu odved velmi dobrou práci, tentokrát na obranné polovině. Následně Jakub Brabec schytal šlapák, který se prostě pískat musel.
     
    20
    A znovu byla Jaroslav Zelený vidět na hřišti. Skvěle odhadl přihrávku soupeřů. Škoda, že se mu míč daleko odrazil od nohy, a tak jsou u něj zase domácí.
     
    21
    Česko se dostalo do další šance! Jan Kuchta byl jako první u míče ve vápně, ale taktéž byl zády k bráně. Na míč si nabíhal Ondřej Lingr, ale Kuchta zvolil pas na Michala Sadílka, jehož rána z první končí vysoko nad.
     
    23
    Hostující celek vybojoval rohový kop, ten byl rozehraný nakrátko, Centr poslal až Lukáš Masopust, ovšem nenašel svým centrem nikoho z hráčů v bílém.
     
    24
    Češi dobře zapracovali na polovině hřiště, ovšem následně se Jan Kuchta provinil ostrým zákrokem na velšského hráče. Píská se faul a domácí rozehrávají.
     
    25
    Chris Gunter dostal špatnou přihrávku, načež poslal balón raději na rohový kop. Ten byl kopnutý celkem slušně, jenže míč nakonec celým vápnem jen prolétl.
     
    26
    Střely na bránu: 0 – 2!
     
    27
    Wales se na pár dotyků s míčem dostal nedaleko brány Česka. Posléze si ale dva jeho hráči ani trochu nerozuměli, a tak míč bez problémů získávají Češi.
     
    28
    Rabii Matondo získal míč na obrané polovině a předvedl velmi dobrý sprint! Nakonec se dostal až k zakončení, které Jindřich Staněk bez potíží chytá do rukavic.
     
    29
    Je za námi už téměř třicet minuty hry a můžeme konstatovat, že český tým je zatím o něco lepším na hřišti. Zatím se mu to však nepovedlo přetavit v branku.
     
    30
    Češi to chtěli zkusit po levé straně, jenže míč se nakonec dokutálel vedle lajny, aut pro domácí.
     
    31
    Česko ovšem následně získalo míč na útočné polovině a znovu to zkusilo po levé straně. Domácí obránce se s tím poté nepáral a míč odpálil na tribunu.
     
    32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní už Češi úvodní branku střílejí a jdou do vedení! Skvělou práci znovu odvedl Jaroslav Zelený, který se zbavil soupeře na stahovačku. Následně poslal centr do vápna, kde ho sklepl Ondřej Lingr jen před sebe. Připravený tam však byl TOMÁŠ SOUČEK, který se do rány položil a trefil se přesně k tyči! Wayne Hennessey se po balónu jen ohlédl.
    32. Tomáš SOUČEK - 0:1
     
    34
    Wales právě vstřelil branku!
    Jenže Češi se z vedení dlouho neradovali, o dvě minuty později je totiž srovnáno! Dlouho přihrávku z obranné poloviny si skvěle zpracoval Brennan Johnson, který přehrál hned dva soupeře. Poté vrátil míč do druhé vlny na střed vápna, odkud se trefuje RUBIN COLWILL!
    34. Rubin COLWILL - 1:1
     
    36
    No, tak hodně zajímavé momenty nám přinesly poslední minutky duelu. Dočkali jsme se dvou branek, uvidíme do konce poločasu ještě nějakou?
     
    37
    Nepříjemný moment pro Jindřicha Staňka, který ale zachránil svůj tým! Rabii Matondo pelášil za míčem a nikdo z Čechů mu nestačil. Skvělé předvídání ale ukázal právě český brankář, který balón odpálil na tribuny. Následně ho ještě velšský hráč trefil někam do zátylku, ale vypadá to, že Staněk bude v pořádku.
    37. Nepříjemná srážka Staňka s Matondem
     
    38
    Wales je nyní nebezpečný okolo vápna české reprezentace, navíc vybojoval nedaleko ještě autové vhazování. Po něm se hra přesouvá až na polovinu.
     
    39
    Čechům se povedlo osvobodit se na nějakou chvilku, jenže Wayne Hennessey má míč ve své moci a domácí se ženou do další útočné akce.
     
    40
    Tomáš Souček byl jako první u odraženého balónu, když Chris Mepham letěl podrážkou proti němu. Sudí samozřejmě píská a pro Česko je to dobrá šance.
     
    41
    Michal Sadílek vzal přímý kop na sebe a nemířil vůbec špatně! Mířil do pravé horní šibenice, kam by se gólman natahoval marně. O kousek ale přestřelil!
     
    42
    Držení míče: 46% – 54%!
     
    43
    Ondřej Lingr tentokrát v souboji ani nevyskočil, a tak neměl nárok na míč ve vzduchu. Následně ještě reklamoval faul, ale sudí tentokrát pískat nebude.
     
    44
    A domácí mohli vést dokonce o dvě branky, málem jsme viděli gól do šatny! Do velké šance se dostal Will Vaulks, jenž ve skluzu trefil balón parádně, za Staňka ovšem zakročila pravá tyč!
    44. Vaulks vypálil do tyče
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme sledovali hodně zajímavou podívanou. Dvě velmi slušné šance měl na začátku duelu Jan Kuchta, avšak ani jednou nedostal balón až do sítě. Na první branku jsme si tak počkali až do třicátí druhé minuty. Lingr sklepl balón před sebe na Tomáše Součka, který se ukázal jako pravý kapitán, položil se do střely a trefil se přesně k tyči. Čechům ale vedení vydrželo jen dvě minuty. Poté totiž obrana doslova propadla, Brennan Johnson posunul míč na Rubina Colwilla, jenž se křižnou střelou postaral o vyrovnání. Wales mohl jít dokonce do vedení, ale Will Vaulks trefil pravou tyč. Po první půli je tak stav vyrovnaný 1:1.
     
    Další poločas začne přibližně v 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jindřich Staněk, přichází Tomáš Vaclík.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Jan Sýkora.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Václav Jurečka.
     
    47
    Hned na začátku druhé půle měli domácí fotbalisté k dispozici standardní situaci, která nebyla dobře zahraná. Tomáš Vaclík tak může od brány odkopávat.
     
    48
    Češi sice mohli rozjet akci od svého gólmana, ale už na polovině hřiště přišli o balón...
     
    49
    Česko sice dostalo míč do sítě, jenže pro ofsajd není branka uznána! Po rychlé akci pálil jako první Jan Sýkora, jenže trefil tyč! K odraženému míči se posléze dostal Ondřej Lingr, jenže ten byl v ofsajdu, který je okamžitě signalizovaný.
    49. Gól Lingra neplatil pro ofsajd
     
    50
    Tak je za námi prvních pět minut druhého poločasu, který přinesl už jednu velkou šanci. Ta však brankou neskončila, a tak je stav duelu stále vyrovnaný.
     
    51
    Tomáš Vaclík se už několikrát potkal s balónem, ovšem zasahovat ještě úplně nemusel. Wales však nyní vybojoval autové vhazování nedaleko české brány.
     
    52
    Ale fotbalisté v červených dresech bránu vůbec neohrozili a dostali se s míčem jen na obrannou půlku.
     
    53
    A mohlo to být o dvě branky! David Zima míč odhlavičkoval přesně do kroku pro Willa Vaulkse, jehož skákavá střela se otírá o tyč! Tento hráč ji dnes trefil už podruhé!
    53. Vaulks podruhé orazítkoval brankovou konstrukci
     
    54
    A hned další dobrá možnost na straně Walesu! Jakub Brabec se rozhodl vystoupit proti soupeři, ale ten ho obelstil. Brennan Johnson se poté rozhodl pro křižnou střelu, která mířila těsně vedle.
     
    55
    Držení míče: 48% – 52%!
     
    56
    O zajímavé momenty rozhodně není nouze v posledních minutách! Will Vaulks skvěle rozehrál standardní situaci, kdy Chris Mepham míč jemně lízl. Míč ale z nebezpečné pozice odpálil Tomáš Souček.
     
    57
    Na střídačce domácího celku je už také rušno, brzy nás čeká také střídání Walesu.
     
    59
    No, domácí celek je ve druhém poločase zatím lepším celkem. Brennan Johnson se dostal k další střele, ale Tomáš Vaclík ji vyráží na rohový kop.
     
    60
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Wayne Hennessey, přichází Adam Davies.

    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Chris Gunter, přichází Joe Rodon.

    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Will Vaulks, přichází Ethan Ampadu.
     
    61
    Největší aplaus měl při odchodu rozhodně Wayne Hennessey, který dnes odehrál sté utkání ve velšském národním dresu! Do něj nastoupil také jako kapitán.
     
    62
    Lukáš Masopust zůstává ležet na hřišti a bude muset střídat! Bylo to absolutně nezaviněné, jelikož se natahoval po míči a skácel se k zemi. Sám ukazoval, že bude muset střídat. Vypadá to na tříslo a sval nejspíše nebude jen natažený, ale na soudy je ještě brzy...
     
    63
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Jakub Jankto.

    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Michal Sadílek, přichází Antonín Barák.
     
    64
    Hra se nám nyní přece jen trochu uklidnila a čeští fotbalisté mají míč na svých kopačkách. Musí se ale bránit aktivnímu napadání domácích hráčů.
     
    65
    Oba týmy se prezentovaly nepřesnostmi. Tu poslední udělal Wales, a tak bude Tomáš Vaclík rozehrávat od své vlastní brány. Míč posunul jen na obránce.
     
    66
    Mimo pažit se nám začal rozcvičovat Gareth Bale! To nejspíše bude trochu mrzet Jindřicha Staňka, který se nechal slyšet, že by proti němu chtěl nastoupit.
     
    67
    Střely na branku: 3 – 3!
     
    68
    Ben Cabango měl spoustu času i místa pro nahrávku, jenže ta se mu vůbec nepovedla. Na druhé straně Jan Sýkora úspěšný také nebyl, odkop od domácí brány.
     
    69
    Wales se hnal do akce dva na jedno, jenže ani tentokrát z toho není brána! Brennan Johnson utekl soupeřům po pravé straně a servíroval míč před bránu. Jeho spoluhráč ale úplně přestal běžet, a tak David Zima stihl míč odkopnout!
    69. Johnsson nevyřešil přečíslení dobře
     
    70
    Do konce utkání nám chybí posledních dvacet minut a stále jsme na remízovém stavu. Do toho jsme ještě neviděli ani jednu kartu na té či oné straně.
     
    71
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Rabii Matondo, přichází Jonathan Williams.
     
    72
    Česko se z ničeho nic dostalo do zajímavé šance! Ondřej Lingr ovšem těsně na míč nedosáhl a Jakub Jankto jej poté napálil hodně mimo tři tyče.
     
    73
    Wales děla obrovské problémy české obrany v posledních momentech! Antonín Barák absolutně neměl komu nahrát a Wales tak vybojoval autové vhazování.
     
    74
    Ben Cabango znovu podklouzl nedaleko své branky. Tam si míč poté sebral Ondřej Lingr, avšak právě domácí obránce jej ještě stihl zastavit, i když nedovoleně.
     
    75
    Jan Sýkora si vzal na starosti rozehrávku standardní situace, ale jeho centr byl hodně vysoký. Tam nikdo z hráčů v bílém nebyl a gólman bere míč ze vzduchu.
     
    76
    Držení míče: 49% – 51%!
     
    77
    Česko se pokoušelo vymyslet něco na útočné polovině, ale obrana Walesu mohla nakonec zůstat celkem v klidu. Následně navíc přišel ještě faul na domácí hráče.
     
    78
    Ve hře obou týmů vidíme hodně nepřesností. Mezitím se nám na střídačce Česka připravil Adam Hložek, který se během chvilky zapojí do hry.
     
    79
    Jakub Brabec zastavil faulem na polovině hřiště jednoho ze soupeřů. Také jsme viděli ještě střih na střídačku a do hry se podívá také domácí hvězda – Gareth Bale!
     
    80
    A do konce dnešního duelu nám chybí posledních deset minut. Podaří se ještě jednomu z týmů vstřelit rozhodující branku? Blíže k tomu mají domácí...
     
    81
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Adam Hložek.
     
    81
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Rubin Colwill, přichází Gareth Bale.

    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Brennan Johnson, přichází Mark Harris.
     
    82
    Na hřišti se toho ale mnoho zajímavého neděje, první poločas nám přinesl rozhodně lepší podívanou.
     
    83
    Joe Rodon zůstal ležet na hřišti a sudí přerušil hru. Domácí obránce ale vypadá, že bude v pořádku. Wales tak začne ofenzivu z obranné poloviny.
     
    84
    Václav Jurečka běžel za přihrávkou na pravou stranu, avšak dobrým skluzem se prezentoval jeden z domácích hráčů, který navíc o Jurečku balón odpálil.
     
    85
    Adam Hložek vymyslel parádní přenesení hry! Následovala přízemní přihrávka do vápna, jenže Jakub Jankto se k míči nakonec jako první nedostal.
     
    86
    A tohle byla dobrá možnost na hostující straně! Antonín Barák vymyslel parádní přihrávku na úplně volného Adama Hložka, který byl na hranici šestnáctky. Střela mu ale vůbec nesedla a míč skončil vysoko nad břevnem!
    86. Hložkova rána proletěla vysoko nad
     
    87
    Češi poslední dvě nebo tři minutky drží balón na svých kopačkách a snaží se ještě vymyslet nějakou akci. S balónem jsou ale velmi daleko od brány Walesu.
     
    88
    Gareth Bale se ještě moc k míči nedostal. Nyní to tak zkusil z velké dálky. Jeho rána sice byla tvrdá i skákavá, ale Vaclíkovi nemohla nadělat větší problémy.
     
    89
    A nyní už to byla velká šance právě pro Garetha Balea! Tomáš Petráškovi se vůbec nepovedla rozehrávka a domácí kapitán se následně hnal do šance. Prvním dotykem si sice dal míč hodně doleva, přesto protáhl českého gólmana, který míč vytáhl na roh!
    89. Baleovu střelu z úhlu vytáhl Vaclík na roh
     
    90
    Z rohového kopu už žádná větší šance nepřišla. Míč se sice odrazil přesně k Joeu Morrellovi, avšak jeho rána z první nakonec mířila hodně mimo tři tyče.
     
    90
    Druhý poločas skončil.
     
    Je konec! Dnešní přátelské utkání nakonec končí remízovým stavem 1:1. Obě branky jsme viděli v prvním poločase, na domácí straně se prosadil Rubin Colwill, zatímco na té hostující to byl kapitán – Tomáš Souček. V druhém poločase sice míč dopravil do sítě Ondřej Lingr, ten byl však v jasném ofsajdu, a tak branka nemohla platit. O chvilku později pálil z první Will Vaulks, ovšem podruhé v zápase trefil tyč. Velké problémy dělal české obraně hlavně Brennan Johnson, avšak ten se mezi střelce nakonec nenapsal.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:15.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:39:14)

    Denisa Józsová

    Góly: 34. Colwill – 32. T. Souček


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:15.
    Wales: Hennessey (60. A. Davies) – Gunter (60. Rodon), Mepham, Cabango, Thomas – Vaulks (60. Ampadu), Colwill (81. Bale), Morrell, Norrington-Davies – Matondo (71. Jonathan Williams), Johnson (81. Harris).
    Náhradníci: King, A. Davies – N. Williams, Rodon, H. Wilson, Bale, T. Roberts, Ampadu, Jonathan Williams, Harris, D. James.

    Tréner: Robert Page.

    Česko: Staněk (46. Vaclík) – Zima, Petrášek, Brabec – Masopust (63. Jankto), Lingr (81. Hložek), T. Souček (C), M. Sadílek (63. Barák), Zelený – Pešek (46. J. Sýkora) – Kuchta (46. Jurečka).
    Náhradníci: Vaclík, Heča – Holeš, Ladislav Krejčí ml., Barák, Hložek, Pekhart, Matějů, Jankto, J. Sýkora, Jurečka.

    Tréner: Jaroslav Šilhavý.

    Rozhodca: Tierny (ENG) – Cook, Betts (ENG)