West Ham – Newcastle 1:1 (kon.) | Arsenal – Brentford 2:1 (kon.) | Aston Villa – Watford 0:1 (kon.)
Brighton – Burnley 0:3 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 0:1 (kon.) | Liverpool – Norwich 3:1 (kon.)
Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Manchester City – Tottenham 2:3 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (0:0)
Brentford FC
Sobota 19.02.2022, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Kontaktný gól hostí však prišiel príliš neskoro a Arsenal si už víťazstvo nenechá zobrať, aj keď inkasoval zbytočný gól.
    90+3. Christian Nörgaard (BRF) - 2:1
     
    90+3
    Brentford práve strelil gól! Tak napokon to Brentfordu vyšlo práve po štandartnej situácii, keď odrazenú loptu dostal Ajer do pokutového územia na CHRISTIANA NORGAARDA, ktorý sa podľa VAR-u nenachádzal v postavení mimo hry, a tak jeho gólové zakončenie platí! Asistencia: Ajer
     
    86
    Žltú kartu dostáva Gabriel (Arsenal FC).
     
    85
    Príležitosť pre Pepého po návrate z Afrického pohára národov a pokúsil sa o nádhernú obaľovačku do pravého horného rohu z veľkej diaľky, ale Raya bol pozorný a vytiahol vynikajúci zákrok.
     
    83
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.
     
    81
    Hráčom Brentfordu sa na celej akcii nepozdával zákrok Lacazetta, ktorý však nebol proti pravidlám, čo potvrdil aj VAR a Arsenal je už veľmi blízko k dôležitým trom bodom.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Pontus Jansson (Brentford FC).
     
    79
    Arsenal FC dal gól! Ukážkový protiútok Arsenalu končí druhým gólom, keď Partey vyzval BUKAYA SAKU, ktorý si loptu potiahol a ľavačkou zakončil krásnou strelou k pravej tyči a Raya bol absolútne bezmocný! Asistencia: Partey
     
    76
    Lacazette nebol faulovaný, ale lopta sa odrazila k Ödegaardovi, ktorý mal na kopačke rozhodnutie, ale Raya loptu vyrazil pravou rukou a dorážka Pepého do prázdnej brány bola zblokovaná.
     
    75
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Nicolas Pépé.
     
    69
    Hostia mali šancu na vyrovnanie, keď im takmer vyšla prihrávka za obranu na Mbeuma, ktorému chýbalo naozaj málo, aby sa dostal do obrovskej šance.
     
    68
    Striedanie v tíme Brentford FC: z ihriska odchádza Josh Dasilva, prichádza Shandon Baptiste.
     
    60
    Saka dostal veľa priestoru, a tak vyskúšal potvrdiť svoje strelecké kvality spoza šestnástky, ale Raya bol rýchlo na zemi a loptu chytil do rukavíc.
    48. Bukayo Saka (ARS) - 1:0
    48. Emile Smith-Rowe (ARS) - 1:0
     
    48
    Arsenal FC dal gól! Lacazette preniesol hru na EMILA SMITH-ROWEA, ktorý si to namieril sám do pokutového územia a nezastavil ho ani jeden z protihráčov, nakoniec skvelý individuálny prienik zakončil presnou prízemnou strelou k pravej tyči a Arsenal prelomil čakanie na prvý gól! Asistencia: Lacazette
     
    43
    Striedanie v tíme Brentford FC: z ihriska odchádza Mathias Jensen, prichádza Vitaly Janelt.
     
    39
    Ďalšia kontroverzná situácia neprinesie Arsenalu pokutový kop, keď Xhakove zakončenie bolo tečované rukou Wissu, ale Moss po konzultácii s videom neukázal na biely bod.
     
    32
    Ďalšia príležitosť pre domácich, ktorú mal Lacazette a ten zakončoval takmer ihneď po dobrom centri z pravej strany, lenže znova jeho strela bola zablokovaná.
     
    21
    Opäť to vyzeralo veľmi nádejne pre Arsenal, keď Ödegaard ešte posunul loptu v šestnástke na Saku, ktorého však v poslednej chvíli dokázal zastaviť Henry.
     
    13
    Domáci sa už na chvíľu tešili z prvého gólu zápasu, ale Lacazette bol v tesnom postavení mimo hry, čo zrejme potvrdí aj VAR.
     
    11
    Ďalšie dva pády v šestnástke hostí, ale hlavný rohozdca Moss zostal pokojný a penalta sa pre Arsenal pískať nebude.
     
    8
    Arsenal sa snažil zrýchliť hru na pravej strane a Soaresov center bol tečovaný, ale lopta sa nakoniec odrazila k Sakovi, ktorý však z uhla nedokázal mieriť na bránu hostí.

    Filip Kosnáč

    Góly: 48. Smith-Rowe, 79. Saka – 90+3. Nörgaard

    Karty:   86. Gabriel (ARS) – 80. P. Jansson (BRF)


    Arsenal FC: Ramsdale – Soares, White, Gabriel, Tierney – Ödegaard, Partey, Xhaka – Saka, A. Lacazette (C) (83. Nketiah), Smith-Rowe (75. Pépé).
    Náhradníci: Leno – Alnaní, Giraud-Hutchinson, Holding, Lokonga, Nketiah, Pépé, N. Tavares, Tomijasu.

    Brentford FC: Raya – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock – Canós, M. Jensen (43. Janelt), Nörgaard, Josh Dasilva (68. Baptiste), Henry – Mbeumo, Wissa.
    Náhradníci: Fernández – Baptiste, Sörensen, Ghoddos, Janelt, Onyeka, Rasmussen, Stevens, Young-Coombes.