Buffalo – Ottawa 1:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:5 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (1:2 po s.n.)
Toronto – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Montreal – St. Louis 3:2 (po pr.) | NY Islanders – Boston 4:1 (kon.)
Winnipeg – Seattle 5:3 (kon.) | Chicago – Columbus 4:7 (kon.) | Edmonton – Anaheim 7:3 (kon.)
San Jose – Vancouver 4:5 (po pr.)
koniec
Winnipeg Jets
5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Seattle Kraken
cz Piatok 18.02.2022, 02:10 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Kyle CONNOR - 5:3
     
    59:59
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    DeMelo vyhodil puk z obranného pásma Jets a pro kotouč si dojel KYLE CONNOR, který jej ještě rychle dovezl do opuštěné klece Seattlu. Asistence: Dylan DeMelo.
     
    58:27
    Svůj oddechový čas si nyní samozřejmě bere Dave Hakstol (SEA).
     
    58:13
    Grubauer míří na svou střídačku!
     
    57:04
    Naopak na druhé straně měl vyrovnání na své hokejce McCann, který obdržel přihrávku před bránu Winnipegu, ale Comrie svůj tým podržel.
     
    56:27
    Connor připravil další obrovskou příležitost pro Morriseyho, jenž obdržel přihrávku před bránu Krakenů, avšak z bezprostřední blízkosti se domácí obránce tentokrát neprosadil.
    53:57 Josh MORRISSEY - 4:3
     
    53:57
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets si berou své vedení zpět, když Reichel nahrál puk na střed Connorovi, který ještě posunul kotouč do pravého kruhu JOSHI MORRISEYMU, jenž poté poslal parádní střelu do protipohybu Grubauera a navíc trefil přesně růžek hostující klece. Asistence: Kyle Connor, Kristián Reichel.
     
    50:43
    Domácí trenér Lowry si vzal svůj oddechový čas, aby do přesilovky mohl opět vrátit svou nejúdernější formaci.
     
    49:34
    V útočné třetině se nyní hodně zbytečným faulem prezentoval Ryan Donato (SEA), jenž dostává dvě minuty za hákování.
    47:02 Jordan EBERLE - 3:3
     
    47:02
    Seattle právě vstřelil branku!
    Krakeni vyrovnávají stav utkání! Po nepřesné střele Giordana se kotouč odrazil od zadního mantinelu na hůl Johanssona, který puk ihned z otočky poslal před bránu na JORDANA EBERLEHO, kterému se jej podařilo usměrnit za záda Comrieho. Asistence: Marcus Johansson, Mark Giordano.
     
    43:57
    Velkou příležitost srovnat stav zápasu měl nyní Donato, který akci dvou na jednoho řešil střelou, ale ta mířila přímo do středu, kde byl připravený Comrie.
     
    35:24
    Yanni Gourde (SEA) tedy za svůj zákrok dostává dvě minuty a navíc ještě společně i se Markem Scheifelem (WPG) dostávají dvě minuty za hrubost. Přesilovou hru bude hrát Winnipeg.
     
    35:24
    Gourde nyní hodně nepříjemně poslal Scheifeleho na mantinel, což se hodně nelíbilo domácím hráčům, kteří se hned na Gourda sletěli, jak hejno vos.
    31:54 Blake WHEELER - 3:2
     
    31:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets otáčejí stav utkání! Domácím hokejistům se nyní parádně vydařilo jejich napadání, když Stastny získal puk v rohu útočného pásma a následně ihned přihrál do slotu volnému BLAKE WHEELEROVI, jehož okamžitá střela skončila za zády Grubauera. Asistence: Paul Stastny.
     
    23:50
    DeMelovo nahození od modré čáry Grubauer jen vyrazil před sebe, kde se k odraženému puku dostal Wheeler, jenže domácí hráč ve velké příležitosti jen trefil hostujícího brankáře.
     
    23:31
    Seattle si své vedení mohl vzít rychle zpět, když McCann obdržel přihrávku do druhé vlny, když byl zcela volný mezi kruhy, jenže jeho následná střela letěla příliš nad bránu Winnipegu.
    21:28 Pierre-Luc DUBOIS - 2:2
     
    21:28
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Navíc je tu vyrovnání stavu zápasu, které vystřelil právě navrátilec z trestné lavice. Wheeler udržel puk v útočném pásmu, kde jej podél mantinelu poslal PIERRU-LUCOVI DUBOIOSOVI, jenž se nakonec se svou střelou od levého mantinelu trefil přesně k vzdálenější tyči, od které se kotouč odrazil za záda Grubauera. Asistence: Blake Wheeler.
    19:47 Dominic TONINATO - 1:2
     
    19:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se prosazují ve svém oslabení! Domácí hokejisté ujížděli ve dvou na jednoho, kde nakonec Lowry nahrál přesně DOMINICOVI TONINATOVI, který už jen poslal puk do horních pater hostující brány, na což byl přesunující se Grubauer už krátký. Asistence: Adam Lowry, Dylan DeMelo.
     
    19:26
    Navíc je tu ještě faul v útočné třetině, kterého se dopustil Pierre-Luc Dubois (WPG), jenž dostává dvě minuty za vysokou hůl.
    12:15 Marcus JOHANSSON - 0:2
     
    12:15
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hodně velmi pěkná individuální akce MARCUSE JOHANSSONA, kterému dali domácí hokejisté příliš prostoru a útočník Seattlu si s pukem obkroužil útočné pásmo až se nakonec dostal na hranici levého kruhu, odkud svou ráznou střelou prostřelil Comrieho. Asistence: Alexandr Wennberg, Jordan Eberle.
     
    04:59
    Dvě minuty za držení si nakonec odsedí Jordan Eberle (SEA), a tak je tu první přesilová hra Tryskáčů.
    03:21 Vince DUNN - 0:1
     
    03:21
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken využívá přesilovou hru! Tak hostě se přeci jen prosazují ve své první početní výhodě, když nakonec McCann nabil na modrou VINCE DUNNOVI, jehož dělovka letěla přesně k tyči, od které se puk odrazil do brány Winnipegu. Asistence: Jared McCann, Yanni Gourde.
     
    01:34
    Je tu první vyloučení v utkání, když je na dvě minuty za vražení na mantinel vyloučen domácí obránce Logan Stanley (WPG).

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 20. Toninato (Lowry, DeMelo), 22. Dubois (Wheeler), 32. Wheeler (P. Stastny), 54. Morrissey (Connor, K. Reichel), 60. Connor (DeMelo) – 4. Vince Dunn (McCann, Gourde), 13. Marcus Johansson (Wennberg, Jordan Eberle), 48. Jordan Eberle (Marcus Johansson, Giordano)


    Winnipeg Jets: Comrie (Hellebuyck) – Morrissey, DeMelo, Dillon, Pionk, Stanley, N. Schmidt – P. Stastny, Scheifele, Wheeler – Connor, Dubois, Perfetti – Lowry, Vesalainen, K. Reichel – Harkins, Toninato, Poganski.
    Tréner: Dave Lowry

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – A. Larsson, Giordano, Lauzon, Vince Dunn, Oleksiak, Soucy – Jordan Eberle, Wennberg, Marcus Johansson – Donskoi, McCann, Donato – Appleton, Gourde, Järnkrok – Czarnik, Sheahan, Blackwell.
    Tréner: David Hakstol

    Rozhodca: Blandina, Hebert – Baker, Smith

    Diváci: 13 071