Sevilla – Eibar 1:0 (kon.) | Valencia – Valladolid 2:1 (kon.) | Vigo – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:0)
Real Valladolid
Utorok 07.07.2020, 19:30 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vítam všetkých fanúšikom futbalu pri online prenose z 35. kola španielskej LaLigy. Od 19:30 je na programe stretnutie medzi Valencia CF a Real Valladolid.

    Španielska LaLiga po svojom obnovení ponúkne ešte štyri kolá, stále nie je o všetkom rozhodnuté. Je to otvorené na všetkých frontoch: titul, pohárová Európa a zotrvanie v súťaži.

    Valencia CF:
    Domáci futbalisti ešte stále bojujú o účasť v Európskej lige. Momentálne majú na svojom konte 47 bodov a to stačí na 9. miesto. Posledná forma Valencie je však veľmi zlá a práve preto domáci opustili vyššie priečky v tabuľke.

    Real Valladolid:
    Hostia majú na svojom konte 39 bodov a to stačí na predbežné 13. miesto. Valladolid už zrejme na vyššie priečky neposkočí, ale má veľmi dobrú poslednú formu a bud zrejme chcieť dohrať súťaž v kľudnom strede tabuľky.

    Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Doménech – Florenzi, Gabriel, Diakhaby, A. Guerrero – Soler, Parejo (C), Kondogbia, Guedes – Gómez, Gameiro

    Náhradníci: Cillessen – F. Torres, J. Costa, Čeryšev, Lee Kang-in, Sobrino, Mangala, Guillamón, T. Correia, Coquelin, Wass, M. Vallejo

    Real Valladolid: Masip (C) – Antoñito, Olivas, Fernández, Nacho Martínez – K. Pérez, Fede – García Raja, Ben Arfa, Rubio – Ünal

    Náhradníci: S. Pérez – Hervías, Sánchez, T. Villa, Alcaraz, Guardiola, Alende López, Raúl García, Sandro Ramírez, Moyano

    Rozhodca: Ricardo De Burgos Bengoetxea – Roberto Díaz Pérez, Jon Núñez Fernández
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes sú na programe zápasy 35. kola španielskej LaLigy, na Estadio de Mestalla budeme svedkami súboja Valencie CF a Realu Valladolid. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu celku.
     
    2
    Valencia sa po zisku lopty pokúšala o prechod na útočnú polovicu, ale dlhá lopta za obranu súpera doputovala len k brankárovi Masipovi.
     
    3
    Momentálne sledujeme útočné ťaženie hosťujúceho celku, ale to žiadne zaujímavé momenty neprináša. Domáci sa však musia mať na pozore.
     
    4
    Valencia svojho dnešného súpera do ničoho nepustila a už sa dostáva k lopte. Uvidíme, čo teraz smerom dopredu vymyslí domáci celok.
     
    5
    Aj naďalej domáci futbalisti kombinujú na útočnej polovici, snažia sa nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    6
    Napokon ani Valencia v útoku nič nevymyslela a už sledujeme kombináciu hosťujúceho celku. Valladolid však zvolil postupný prechod do útoku.
     
    7
    Hostia sa prepracovali až do pokutového územia, ale tam sa už nikto z hráčov Valladolidu do zakončenia nedostal. Domáci sa však ešte musia brániť.
     
    8
    Na malú chvíľu sa teraz hra musela prerušiť, Guedes ostal ležať na trávniku po osobnom strete. Napokon sa však postavil na nohy a v zápase bude môcť pokračovať.
     
    9
    Valladolid sa po krátkej pauze opäť snaží o prechod na polovicu súpera, ale Valancia výborne obsadzuje stred poľa a tak hostia veľmi ťažko dostávajú do útoku.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou, zatiaľ čakáme na prvý vážnejší moment pred jednou či druhou bránou.
     
    11
    Postupne sa hra prelieva z jednej strany na druhú, ale bez zakončenia na bránu. Oba celky sa však snažia hrať aktívne a po strate lopty vysoko napádať súperovu rozohrávku.
     
    12
    Hosťujúci Antoñito centroval do pokutového územia domácich, ale obrana súpera včas zasiahla a odvrátila loptu do bezpečia.
     
    13
    Valencia sa rýchlo presunula na útočnú polovicu a po nedovolenom zákroku získavajú domáci futbalisti priamy kop z celkom nádejnej pozície.
     
    14
    Soler sa ujal rozohrávky priameho kopu, jecho center smeroval na nabiehajúceho Gameira, ale ten sa už do zakončenia nedostal. Domáci však ešte pokračujú vo svojej aktivite.
     
    15
    Svoj pobyt na útočnej polovici zakončili domáci len útočným faulom. Valladolid sa teraz dopredu neponáhľa, zvolil postupnú rozohrávku.
     
    16
    Zakrátko zahrávala Valencia rohový kop, ale aj túto situáciu hostia ustáli a tak sme ani teraz žiadny zaujímavý moment nevideli.
     
    17
    Loptu na svoje kopačky tak získali hostia, ktorí sa však ďalej ako po stred poľa nedostávajú. Valencia na nič nečaká a okamžite vysoko napáda rozohrávku súpera.
     
    18
    Znova sledujeme útočné ťaženie domáceho celku, ktorý po autovom vhazdovaní zostáva usadení na útočnej polovici. Aj Valladolid však vysoko atakuje súperovu rozohrávku.
     
    19
    Aj tento menší nápor domácich dokázali futbalisti Valladolidu ustáť. Valencia sa stiahla na svoju polovicu, hostia sa však opäť moc dopredu nehrnú.
     
    20
    Zo strednej vzdialenosti sa pokúsil o strelu domáci Kondogbia, ale tento pokus bol veľmi nepresný a brankár Masip nemusel zasahovať.
     
    21
    Brankár hostí zvolil krátku rozohrávku od svojej brány, hostia sa teraz snažia niečo vymyslieť cez postupnú kombináciu smerom dopredu.
     
    22
    Domáci futbalista Kondogbia je v posledných chvíľach veľmi aktívny a opäť sa dostal do streleckého zakončenia. V tomto prípade už trafil bránu, ale brankár Masip si pripisuje ľahký zákrok.
     
    23
    Mezdičasom sa dostávame za polovicu prvého polčasu. Aj naďalej sa hrá bez gólov a bez vážnejšej príležitosti či už na jednej alebo druhej strane.
     
    24
    Individuálne sa skúšal presadiť hosťujúci Ben Arfa, ale do zakončenia sa už nedostal, stopku mu vystavila obrana domácich.
     
    25
    Následne na útočnej polovici nepochodila ani Valencia, hostia sa skúšajú dostať do rýchleho brejku.
     
    26
    Ten sa im aj vydaril, ale gólovú bodku nepriniesol! Rubio si výborne nabehol za obranu súpera, následne sa uvoľnil v pokutovom území, ale jeho zakončenie zlikvidoval pozorný brankár Doménech, ktorý si tak pripisuje prvý vážnejší zákrok v tomto zápase!
     
    27
    Verme, že podobných momentov bude už len pribúdať. Môžme zatiaľ konštatovať, že sa hrá vyrovnaný futbal z oboch strán, ale bez častej koncovky na bránu.
     
    28
    Táto útočná snaha domácich rezultovala len do útočného faulu v podaní Gómeza. K lopte sa dostávajú hostia a už skúšajú založiť útočný výpad.
     
    29
    Ďalší zaujímavý moment v pokutovom území domáceho celku! Z pravej strany prišiel dlhý center na vzdialenejšiu tyč, tam sa do hlavičkového zakončenia dostal Garcia, ale jeho pokus ide tesne vedľa brány!
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Estadio de Mestalla je už minulosťou. Stále čakáme na úvodný presný zásah.
     
    31
    Valencia dala gól!
    Krátko po polhodine hry prichádza otvárací zásah tohto stretnutia! Valencii vyšiel tento útočný výpad výborne, Gameiro z ľavej strany poslal do pokutového územia presnú prihrávku na voľného MAXI GÓMEZA a ten v páde dopravil loptu do siete – 1:0!
     
    32
    Uvidíme, ako tento gól ovplyvní zvyšok prvého polčasu. Na rade sú teraz hostia, ktorí musia doťahovať vedenie svojho dnešného súpera.
     
    33
    Momentálne je pri lopte práve hosťujúci celok, ale má problémy s prechodom do útoku. Valencia si chce určite minimálne tento náskok do prestávky udržať.
     
    34
    Ale už sledujeme kombináciu domáceho celku, ktorý drží hru čo najďalej od svojej brány a snaží sa vymyslieť ďalšiu šikovnú akciu, z ktorej by mohol padnúť gól.
     
    35
    Autor zatiaľ jediného presného zásahu Goméz sa pokúsil o strelu zo strednej vzdialenosti, ale jeho pokus zblokovala obrana súpera do bezpečia.
     
    36
    Hra sa opäť prelieva z jednej strany na druhú, v pohotovosti sú tak obe defenzívy. Po úvodnom presnom zásahu zatiaľ čakáme na ďalšiu vážnejšiu príležitosť.
     
    37
    Z väčšej vzdialenosti sa do strely oprel Fede, ale ani jeho zakončenie nebolo presné a domáca defenzíva žiadnu prácu nemala.
     
    38
    Hostia pokračujú vo svojej aktivite, ale Antoñitova prihrávka nebola úspešná a k lopte sa už dostáva domáci celok.
     
    39
    Sledovali sme center od domáceho Florenziho, ale loptu do pokutového územia si defenzíva Valladolidu postrážila.
     
    40
    Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Domáci aj naďalej vyhrávajú po góle Gómeza, bude sa skóre pred prestávkou ešte meniť?
     
    41
    Teraz sú tu nepresnosti na oboch stranách, čo viacej vyhovuje Valencii, ktorá sa nemá pred prestávkou kam ponáhľať.
     
    42
    Opäť tu je zakončenie zo strednej vzdialenosti, ale Guedes neprepálil obrané hradby súpera.
     
    43
    Záver prvého polčasu zatiaľ patrí domácim futbalistom, ktorí chcú však hlavne držať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45+1
    Hostia sa ešte dostávajú k lopte, ale smerom dopredu sa um nedarí preniknúť. Zrejme si už domáci tesný náskok do prestávky udržia.
     
    45+2
    Útočný výpad Valladolidu sa končí len nepresným zakončením, nasledovať bude odkop od Doménechovej brány.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio de Mestalla je už minulosťou. Napokon sme boli svedkami jedného presného zásahu, o ktorý sa v 31. minúte postaral domáci futbalista Gómez. Hostia sa síce tlačili do útoku, ale mali len také pološance, určite však hrali so súpervom vyrovnanú partiu, ale čo sa týka skóre, tak zatiaľ ťahajú za kratší koniec.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:34.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Fede, prichádza Rubén Alcaraz.
     
    47
    Real Valladolid dal gól!
    Fantastický vstup hostí do druhého polčasu! Valladolid sa presunul pred pokutové územie súpera, pred bránu sa dostala tečovaná lopta na VÍCTOR GARCÍA RAJA a ten presnou strelou vyrovnáva na 1:1!
     
    48
    Uvidíme, ako tento rýchly gól ovplyvní zvyšok druhého polčasu. Valencia sa okamžite snaží prinavrátiť si svoje tesné vedenie.
     
    49
    Domáci futbalista Guedes sa pokúšal presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu prekonať súperovu defenzívu.
     
    50
    Na druhej strane sme sledovali aktivitu Antoñitoa, ale jeho centrovaná lopta nikoho z jeho spoluhráčov nenašla.
     
    51
    Hostí zrejme vyrovnávajúci gól poriadne nakopol a nebojácne sa púšťajú do jednej útočnej akcie za druhou.
     
    52
    Často sledujeme, ako sa futbalisti snažia presadiť individuálne. Florenziho aktivita napokon nič zaujímavého neponúkla, lopta končí pri brankárovi Masipovi.
     
    53
    Valencia zahrávala rohový kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Gómez, ale brankár Masip si pripisuje presný zákrok.
     
    54
    Následne sme sledovali útočné ťaženie hosťujúceho celku, ale Ben Arfa sa až do zakončenia nepretlačil.
     
    55
    Hra sa postupne prelieva z jednej strany na druhú, ale v zakončení sa ani jednému celku nedarí.
     
    56
    Sledovali sme rýchly útočný výpad Valencie a ten rezultuje v rohový kop domáceho celku. Valladolid sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    57
    Aj po tomto rohovom kope sme sledovali zakončenie autora otváracieho gólu Gómeza, ale v tomto prípade ani netrafil bránu.
     
    58
    Ani rýchly útočný výpad hostí nič zaujímavého neponúkol, registrujeme len veľmi nepresné zakončenie od Ünal, ktoré žiadnym spôsobom bránu domácich ohroziť nemohlo.
     
    59
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Enes Ünal, prichádza Sergi Guardiola.
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Víctor García Raja, prichádza Sandro Ramírez.
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Hatem Ben Arfa, prichádza Pablo Hervías.
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Estadio de Mestalla je už minulosťou. Aj naďalej platí nerozhodný stav 1:1!
     
    61
    Na obraze hry sa v podstate nič nemení. Hra sa preliva z jednej strany na druhú, bez presného zakončenia na bránu.
     
    63
    Dlhšiu dobu teraz držali loptu na svojich kopačkách hostia, ale ani sa im len nepodarilo prejsť na útočnú polovicu.
     
    64
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Carlos Soler, prichádza Lee Kang-in.
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Dani Parejo, prichádza Francis Coquelin.
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Manu Vallejo.
     
    65
    Začína sa aj priostrovať v osobných súbojich. Hlavný rozhodca zápasu však nemusel zatiaľ udeliť žiadny žltú kartu.
     
    66
    V poktuovom území domácich došlo k menšiemu nedorozumeniu medzi brankárom a obrancami, ale napokon dokázali domáci upratať loptu do bezpečia.
     
    67
    Kondogbia sa skúšal presadiť individuálne, ale obrana súpera sa s ním stihla vrátiť a tak sa už domáci futbalista do žiadneho zakončenia nedostal.
     
    68
    Hra sa na malú chvíľu prerušila, na ihrisku zostal ležať hosťujúci Antoñito, ale je už v poriadku a zatiaľ v tomto zápase pokračuje.
     
    69
    K lopte sa dostal Gómez, jeho strelu z otočky dokázal Masip pokryť. Valladolid rozbieha kombináciu zo svojej polovice ihriska.
     
    70
    Valencia zachytila rozohrávku súpera, ale rýchly brejk domácich nič podstatného neponúkol, opäť tu je len nepresné zakončenie.
     
    71
    Nový muž na ihrisku Hervías sa skúšal presadiť individuálne, ale hosťujúci futbalista sa cez obranu súpera nedostal a len jej odovzdal loptu na kopačky.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Adrià Guerrero (Valencia CF).
     
    73
    Hostia zahrávali priamy kop na útočnej polovici, Hervíasov center však odhlavičkovala obrana domácich do bezpečia.
     
    74
    Následne sa v pokutovom území hostí dostal do zakončenia Gómez, jeho pokus končí v náručí brankára Masipa.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Geoffrey Kondogbia (Valencia CF).
     
    76
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Alessandro Florenzi, prichádza Daniel Wass.
     
    77
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti druhého polčasu. Aj naďalej platí nerozhodný stav 1:1, podľa vývoja na ihrisku to vyzerá, že sa v tomto zápase budú body deliť.
     
    78
    Ešte sa oba celky snažia zakladať útočné akcie, ale tie sú spomalené veľkými nepresnosťami.
     
    79
    Hosťujúci Hervías centroval do pokutového územia domácich, ale defenzíva Valancie upratala túto loptu do bezpečia.
     
    80
    Zakrátko sme opäť sledovali aktivitu tohto futbalistu, ale jeho individuálna akcia sa končí len slabou strelou do stredu brány, s ktorou Doménech nemohol mať problémy.
     
    81
    Individuálne sa snažil presadiť Gómez, ale ten sa ani nedostal cez obranu súpera.
     
    82
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Adrià Guerrero, prichádza Denis Čeryšev.
     
    83
    Do konca riadneho hracieho času už veľa minút neostáva. Stále platí nerozhodný stav 1:1, dočkáme sa ešte presného zásahu?
     
    84
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Kike Pérez, prichádza Javier Sánchez.
     
    85
    Nacho centroval do pokutového územia domácich, po zrazenej lopte získavajú hostia ešte rohový kop, Valencia sa tak musí aj naďalej brániť.
     
    86
    Aj rozohrávku rohového kopu si vzal na starosť Nacho, ale jeho pretiahnutý center žiadne nebezpečenstvo pre bránu domácich neznamenal.
     
    87
    Veľkú šancu mal v závere zápasu hosťujúci Hervís, ale z blízka sa mu nepodarilo brankára Doménecha prekonať! Valencia môže teraz ďakovať svojmu brankárovi, že neinkasovala gól.
     
    88
    Zakrátko hostia znova pokračovali vo svojej útočnej aktivite, ale Ramirez sa napokon dostal do ofsajdu.
     
    89
    Valencia dala gól!
    Krátko pred uplynutím riadnej hracej doby sa domáci opäť dostávajú do vedenia o jeden gól! Valencia perfektne zakombinovala pred pokutovým územím súpera, LEE KANG-IN sa dostal k lopte a rozhodol sa pre strelu spoza 16-tky a tá zapadla presne k tyčke – 2:1!
     
    90
    Čoskoro sa teda naplní druhý polčas, uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Gonçalo Guedes (Valencia CF).
     
    90+3
    Hostia sa nedostávajú k lopte a tak ani k záverečnému tlaku. Valencia naopak operuje na útočnej polovici.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhé dejstvo na Estadio de Mestalla ešte ponúklo presné zásahy, ale až tak veľa zaujímavých momentov nebolo. Hostia mali výborný vstup do druhého polčasu, keď hneď v jeho úvode vyrovnal stav stretnutia Gracía. Rozhodnutie potom prišlo až v závere druhého polčasu, keď sa v 89. minúte presadil domáci Lee Kang-in a rozhodol tak o výhre Valencie nad Realom Valladolid 2:1!

    Ďakujem za pozornosť, prajem pekný zvyšok neskorého večera! (21:24:48)

    Miroslav Revaj

    Góly: 31. Gómez, 89. Lee Kang-in – 47. García Raja

    Karty:   72. A. Guerrero (VAL), 75. Kondogbia (VAL), 90+2. Guedes (VAL)


    Valencia CF: Doménech – Florenzi (76. Wass), Gabriel, Diakhaby, A. Guerrero (82. Čeryšev) – Soler (64. Lee Kang-in), Parejo (C) (64. Coquelin), Kondogbia, Guedes – Gómez, Gameiro (64. M. Vallejo).
    Náhradníci: Cillessen – F. Torres, J. Costa, Čeryšev, Lee Kang-in, Sobrino, Mangala, Guillamón, T. Correia, Coquelin, Wass, M. Vallejo.

    Real Valladolid: Masip (C) – Antoñito, Olivas, Fernández, Nacho Martínez – K. Pérez (84. Sánchez), Fede (46. Alcaraz) – García Raja (59. Sandro Ramírez), Ben Arfa (59. Hervías), Rubio – Ünal (59. Guardiola).
    Náhradníci: S. Pérez – Hervías, Sánchez, T. Villa, Alcaraz, Guardiola, Alende López, Raúl García, Sandro Ramírez, Moyano.

    Rozhodca: Ricardo De Burgos Bengoetxea – Roberto Díaz Pérez, Jon Núñez Fernández