Crystal Palace – Chelsea 2:3 (kon.) | Watford – Norwich 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 1:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:1 (1:0)
Leicester City
Utorok 07.07.2020, 21:15 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Ainsley Maitland-Niles.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 8 minút.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Shkodran Mustafi (Arsenal FC).
    85. Jamie Vardy (LEC) - 1:1
     
    85
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY sa dnes predsa len dočkal. Demarai Gray poslal krásny center tesne nad zemou okolo takmer celej obrany súpera. Na zadnej žrdi sa objavil ostrostrelec hostí a poradil si gólovo.
     
    82
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Wilfred Ndidi, prichádza Dennis Praet.
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Lucas Torreira.
     
    80
    Jamie Vardy si nabehol na krásny pas, obišiel Martíneza a spred prázdnej bránky trafil bočnú sieť. Všetko navyše znegoval aj ofsajd.
     
    76
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ryan Bennett, prichádza Demarai Gray.
    75. Edward Nketiah (ARS)
     
    75
    Edward Nketiah dostáva za faul na koleno Justina po preskúmaní situácie cez VAR nie žltú, ale červenú kartu. Na ihrisku vydržal štyri minúty, aj to dve či tri čakal na rozhodnutie. Arsenal tak dohráva s 10 hráčmi. Mimochodom, Justin je v poriadku.
     
    71
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Joe Willock.
    68. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    68
    Domáci už mohli viesť o dva góly. Dani Ceballos poslal center z rohu na prednú žrď. David Luiz loptu predĺžil do päťky a Alexandre Lacazette dorazil do prázdnej časti bránky. Francúzovi sa mával aj pískal ofsajd.
     
    59
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Kelechi Iheanacho, prichádza Harvey Barnes.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Christian Fuchs.
    55. Kelechi Iheanacho (LEC)
     
    55
    Nemecký obranca by mal byť po ošetrení v poriadku. Medzitým Ryan Bennett poslal loptu späť do hry a Leicester predviedol skvelú akciu. Jamie Vardy dostal loptu od Ndidiho doprava, centroval do vápna a Kelechi Iheanacho vo výbornej šanci nechal vyniknúť Martíneza.
     
    53
    Dani Ceballos sa dostal k lopte na hranici pokutového územia a poslal prudkú strelu pod brvno. Ayoze Pérez pokus tečoval, a tak to bude roh. Po ňom hlavičkoval Shkodran Mustafi mimo bránky.
    52. David Luiz (ARS)
     
    52
    David Luiz poslal z priameho kopu veľmi peknú strelu okolo múru k žrdi. Umiestnil to veľmi pekne, avšak Kasper Schmeichel skvele zasiahol.
     
    39
    Kasper Schmeichel znova podržal Leicester, pretože Héctor Bellerín vymyslel skvostný center pred päťku. Alexandre Lacazette hlavičkoval pod brvno. Práve tam sa ale Dán nachádzal.
    35. Kelechi Iheanacho (LEC)
     
    35
    Jamie Vardy mal trochu priestoru na ľavom krídle, odkiaľ poslal presný center pred päťku. Emiliano Martínez loptu minul a Kelechi Iheanacho ju usmernil do siete. Gól ale neplatí, pretože sa pískal útočný faul.
     
    32
    Bukayo Saka našiel na bielom bode vo vápne súpera spoluhráča, ktorým bol Alexandre Lacazette a ten vystrelil z otočky veľmi dobre. Kasper Schmeichel predviedol fantastický reflexívny zákrok. O niekoľko sekúnd neskôr poslal sprava strieľaný center pod brvno Héctor Bellerín, dánsky gólman Leicesteru sa znova zaskvel.
     
    30
    Sead Kolašinac prečítal ďalší pas za obranu Arsenalu. Domáci prešli okamžite dopredu. Alexandre Lacazette poslal loptu do vápna pre Saku, ktorý v dobrej pozícii vystrelil po trávniku a Kasper Schmeichel vykopával na roh.
     
    26
    Teraz si to chceli autori gólovej akcie vymeniť. Pierre-Emerick Aubameyang sa dostal k lopte a zľava vošiel do šestnástky. Prihral pred bránku, kde bol Saka, ktorý mohol zakončovať do prázdnej časti bránky. V poslednej chvíli odkopával na roh Çağlar Söyüncü.
    22. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:0
     
    22
    Arsenal FC dal gól!
    Bukayo Saka potiahol rýchlu kontru po pravom krídle. Spred šestnástky poslal pas na zadnú žrď a PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG bol voľný. Z prvej namieril k žrdi, Kasper Schmeichel sa nemal šancu presunúť včas.
     
    13
    Wilfred Ndidi sa ocitol úplne voľný na hranici pokutového územia, kde mu po rohu na krátko prihral Marc Albrighton. Nigérijčan vystrelil prudko, Emiliano Martínez loptu vykopol.

    Matej Kubove

    Góly: 22. Aubameyang – 85. Vardy

    Karty:   88. Mustafi (ARS)   75. Nketiah (ARS)


    Arsenal FC: E. Martínez – Mustafi, David Luiz, Kolašinac – Bellerín, D. Ceballos (81. Torreira), Xhaka, Tierney – Saka (71. Willock), A. Lacazette (71. Nketiah), Aubameyang (C) (90+3. Maitland-Niles).
    Náhradníci: Macey – Holding, Maitland-Niles, Nelson, Nketiah, Pépé, Willock, Torreira.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Bennett (76. D. Gray), J. Evans, Söyüncü – Justin, Ndidi (82. Praet), Tielemans, Albrighton (59. Fuchs) – Ayoze Pérez – Iheanacho (59. H. Barnes), Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – H. Barnes, Fuchs, D. Gray, Choudhury, James, N. Mendy, Morgan, Praet.