TJ Baník Ostrava OKD – Sparta ČKD Praha 1:1 (kon.)
koniec
TJ Baník Ostrava OKD
1:1 (1:1)
Sparta ČKD Praha
cz Nedeľa 22.03.2020, 14:00 • Bazaly, Ostrava • Československá liga 1988/89
     
    90
    Žlutou kartu dostává Petr Škarabela (TJ Baník Ostrava OKD) za faul na rozběhnutého Skuhravého a chystá se naopak standardní situace metr před vápnem pro úřadujícího mistra.
     
    87
    Na pokyn trenéra Jarabinského provádí první střídání Sparta ČKD Praha: hřiště volným krokem opouští Ivan Čabala, útok posiluje v závěru zápasu Roman Kukleta.
    81. Horváthův gól neplatí pro ruku
     
    81
    Chýlek si nasprintoval na dlouhý pas do otevřeného prostoru, centrem našel Horvátha a ten dostal míč do sítě. Stalo se to však rukou a ta na rozdíl od končetiny Diega Maradony nebyla v 80. letech považována za „boží“! Stejskal loví míč ze sítě a rozehrává od své brány.
     
    75
    Utkání sleduje 14 059 diváků.
    71. V největší šanci Sparty vychytal Grigu Mikloško
     
    71
    Sparta po rohu podržela míč a dostala se do své největší šance. Lavička přihrál Haškovi, který ťukl nádherně do uličky na zcela volného Stanislava Grigu. Toho tváří v tvář vychytal Mikloško a dobíhající Onufer pak odhlavičkoval na roh.
     
    68
    Střídání v týmu TJ Baník Ostrava OKD: ze hřiště odchází zraněný Václav Daněk, přichází Zbyněk Ollender.
    59. Daňkovu střelu chytá Stejskal
     
    59
    Zanedlouho našel Onufer zprava ve vápně Daňka, který se obtočil kolem protihráče, z dobrého postavení však autor 107 ligových branek míří přímo do gólmana Stejskala.
    49. Radomír Chýlek mířil kousek nad šibenici
     
    49
    Horváthův „krátký roh“ vyboxoval Stejskal jen na velké vápno, kde ho zachytil Radomír Chýlek. Napoprvé sparťané jeho střelu zblokovali, ale Chýlek se dostal k druhému pokusu a ten míří těsně nad šibenici.
     
    48
    Po rohovém kopu se míč odráží před Viliama Hýravého, který se do něj opřel z voleje a dělovkou těsně přestřeluje.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Michal Bílek (Sparta ČKD Praha).
    32. Vrabec z přímého kopu těsně minul
     
    32
    Brzy mohl odpovědět Petr Vrabec! Trestný kop si postavil 30 metrů od brány, domácí ani nestavěli zeď, ale Vrabcova šleha letěla jen centimetry od Mikloškovy tyče.
    30. Miroslav ONUFER - 1:1
     
    30
    TJ Baník Ostrava OKD právě vstřelil branku!
    Záleského roh hosté odvrátili jen k Viliamu Hýravému, který si za velkým vápnem obhodil Čabalu a vypálil po zemi. Jeho střelu tečuje k tyči skluzem obránce MIROSLAV ONUFER a raduje se z prvního ligového gólu.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Jiří Záleský (TJ Baník Ostrava OKD). Jeho kosa na Bielika u postranní čáry poprvé donutila vyběhnout na hrací plochu lékaře Sparty.
    12. Ivan HAŠEK - 0:1
     
    12
    Sparta ČKD Praha právě vstřelila branku!
    Křížný pas z levé strany nešťastně zpracoval domácí Škarabela, míče se zmocnil kapitán hostů IVAN HAŠEK, přiťukl si ho hlavou a pohotovou střelou z plného běhu prostřelil Mikloška.
    11. Horváth využil Čabalovy chyby, ale křížnou střelou nepřekonal Stejskala
     
    11
    Vzápětí po výhozu propadl na pravé straně Čabala, kterému míč sebral Záleský a na sparťanskou bránu se řítil Horváth. Jeho křížnou střelu Stejskal včasným skokem ztlumil a odkopem definitivně zažehnal nebezpečí Václav Němeček.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Daniel Drahokoupil (Sparta ČKD Praha) za faul na Daňka.
    6. Bielik zachraňuje situaci na brankové čáře po odrazu od Chýlkovy podrážky
     
    6
    Velká šance Baníku! Stejskal vyrazil vpřed proti Horváthovi, ale odpálil míč jen kousek před sebe. Čabala pak při odkopu nastřelil podrážku Radomíra Chýlka, od něbož se míč odrazil zpět na bránu Sparty. Na čáře zachránil situaci Bielik.
    1. Ivan Hašek pálí z 20 metrů těsně vedle
     
    1
    Hned v úvodní minutě Sparta zahrozila. Drahokoupilův pas prodloužil hlavou Griga na Skuharvého, který hrudí sklepl pod sebe a tvrdá rána Ivana Haška zpoza šestnáctky proletěla jen kousíček od baníkovské levé tyče.

    Karel Jedlička

    Góly: 30. Onufer – 12. Hašek

    Karty:   28. Záleský (TJOS), 90. Škarabela (TJOS) – 7. Drahokoupil (SČKP), 41. Bílek (SČKP)


    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 23:19.
    TJ Baník Ostrava OKD: Mikloško – Onufer, Staš, Škarabela – Sialini, Hýravý, Kula, Záleský – Chýlek, Daněk /C/ (68. Ollender), Horváth
    Náhradníci: Richter – Fábry, Pěcháček, Zajíček

    Sparta ČKD Praha: Stejskal – Bielik, Drahokoupil, Němeček, Vrabec – Bílek, Hašek /C/, Čabala (87. Kukleta), Lavička – Griga, Skuhravý
    Náhradníci: Michálek – Orgoník, Horňák, Novák

    Rozhodca: Líška – Benedik, Gonda

    Diváci: 14 059