TK ke Generali Česká pojišťovna playoff ELH (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference ke Generali Česká pojišťovna playoff ELH

cz Sobota 07.03.2020, 12:00Tlačové konferencie
     
    Tím také tisková konference skončila, díky za pozornost. (13:12:57)
     
    Řezníček: Tyto problémy mohou přicházet dál. Z valné hromady jsme se rozešli s tím, že určitě budeme muset respektovat výnosy z bezpečnostní rady státu a řídit se jimi. Museli bychom se pak urychleně sejít a dohodnout se na tom, jak pokračovat dál. Věříme, že nám pomůže karanténa lidí vracejících se z Itálie a že to do průběhu play-off nezasáhne.
     
    Řezníček o koronaviru: V současnosti řeší nejvyšší problém Švýcaři. Neumí si ale představit play-off bez diváků, proto odložili play-off až na 17. března. Čekají nyní, zda do té doby bezpečnostní rada státu uvolní do té doby embargo. Dalším případem je rakouská EBEL. Znojmo mělo hrát v Bolzanu, ale to bylo vyřešen ráno, kdy si oba týmy vyměnily pořadatelství.
     
    Řezníček o semifinálových sériích: Byla to téma i před dvěmi lety. Posléze jsme se vrátili k systému i na základě výstupu systémů.
     
    Řezníček o případném výběru soupeřů pro play-off: Uvažovali jsme o tom zhruba už před dvěma lety. Někde jsme to už vyzkoušeli, myslím si, že mezi juniory. Kluby z toho nakonec ale samy vycouvaly s tím, že by to nakonec dopadlo na jejich hlavu.
     
    Řezníček o baráži: Kluby nám často spílají na valných hromadách. Spekuluje se o baráži 1+1. Nicméně to by se základní část první ligy dohrávala už někdy na začátku února, tak aby se tato soutěž mezitím stačila dohrát.
     
    Řezníček o Varech: Podnět k nim přišel. Disciplinární komise je svolaná an středu ve 12 hodin. Bude se tím zaobírat celá disciplinární komise.
     
    Řezníček: Dostali jsme mandát na příští sezonu, už se to hodně diskutovalo. Máme znovu za úkol klubům poslat styl dohrání soutěže o sestup. Nepředpokládám, že se v herním řádu něco razantně změní. V současné době kluby pracují na podkladech, jestli si ji převezmou a případně od jakého data.
     
    Řezníček: Zmizelo nám 36 utkání – 24 baráž a 12 play-out. Chtěli jsme eliminovat dohady o tom, že by byl někdo odskočený na předposledním a posledním místě.
     
    Řezníček o konci sezony: Předstoupili jsme před kluby se třemi návrhy. S tím, že bude 52 kol tak jako v letošní sezoně a 6. 3. konec pro čtyři mužstva. Druhou variantou bylo zahrát si play-out mezi čtyřmi mužstvy, poslední by padal. Pak jsme představili variantu play-down. Tedy play-offová soutěž o to, kdo by nakonec vypadl. Poslední varianta pocházela od jednoho diváka. Poslední a předposlední mužstvo by se utkalo v sedmi utkáních do jednadvaceti bodů a hrálo by se až do té doby, dokud by nezískalo jedno z mužstev 21 bodů.
     
    Řezníček o třetím místě do LM: Pokud sehraje finále Liberec s Třincem, přejde místenka do LM na třetí Spartu podle regulí Ligy mistrů.
     
    Novinkou je, že na stadionech se budou vybírat největší bojovníci mimo led a tím pádem tak fanoušci mohou pro svůj sektor vybojovat pivo Radegast.
     
    Týmoví bojovníci: 1. David Musil (Třinec), 2. Jakub Ferenc (Zlín), 3. Ladislav Šmíd (Liberec).
     
    Týmový Radegast Index: 1. Oceláři Třinec, 2. Berani Zlín, 3. Bílí Tygři Liberec, 4. Mladá Boleslav, 5. Olomouc, 6. Vítkovice, 7. Plzeň, 8. Litvínov, 9. Kometa, 10. Sparta, 11. Hradec Králové.
     
    Další výsledky RI: Milan Gulaš obsadil 78. místo (58 bodů), 138. byl Michal Birner (40 bodů), 171. Libor Hudáček (35 bodů).
     
    Útočníci a Radegast Index: Mezi útočníky má nejvíce bodů Michal Trávníček (celkově obsadil 15. místo a získal 109 bodů). Těsně za ním pak skončil útočník Mladé Boleslavi Pavol Skalický (16. místo).
     
    Radegast Index další pořadí: 2: Jan Výtisk 196 bodů, 3. Richard Nedomlel 153 bodů, 4. Jakub Ferenc 147 bodů, 5. Brendon Nash.
     
    Radegast Index: Naším dlouhodobým lídrem je Honza Výtisk, nicméně letos vyhrál Michal Gulaši. Je to historicky první vítězství pro brněnskou Kometu. Gulaši nasbíral celkem 217 bodů.
     
    Výsledky Radegast Indexu základní části 2019/2020:

    Pravidla: Hit: +1b, Blokovaná střela +1b, Účast na ledě při vstřeleném nebo obdrženém gólu +/- 1b.

    Radek Barkman