Metallurg Magnitogorsk – Barys 1:2 (po pr.) | Ufa – Omsk 6:3 (kon.) | Jaroslavľ – Helsinki 0:3 (kon.)
Viťaz – Petrohrad 0:6 (kon.)
koniec po predl.
Metallurg Magnitogorsk
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1) Stav série: 1:2
Barys Nur-Sultan
cz Štvrtok 05.03.2020, 15:00 • Arena Metallurg • Play-off KHL • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Play-off KHL už je v plném proudu, dnes jsou na programu třetí zápasy. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat třetí zápas série mezi týmy Metallurg Magnitogorsk a Barys Nur-Sultan. Stav je 1:1 na zápasy.
     
    1. zápas série – 1:0

    První duel série mezi Barysem a Metallurgem dopadl lépe pro Nur-Sultan. Ten ve čtrnácté minutě poslal do vedení Curtis Valk a hosté tak museli dohánět manko. A ve druhé části hry pak hokejisté Barysu své vedení navýšili, když se prosadil Atte Ohtamaa. Před hosty tak byl těžký úkol, a sice se v poslední periodě dostat na kontaktní branku a následně pak vyrovnat. Ovšem to se jim nepovedlo a v závěru pak soupeř vsítil další dvě branky. Nejprve trefil při powerplay Magnitogorsku prázdnou klec Iiro Pakarinen a v poslední minutě hry jistil výhru v přesilové hře Darren Dietz. Barys se tak ujal vedení 1:0 na zápasy po výhře 4:0.

    Barys Nur-Sultan – Metallurg Magnitogorsk 4:0 (1:0; 1:0; 2:0)
    Branky a nahrávky
    : 14. Valk (Michajlis), 29. Ohtamaa (Svedberg), 58. Pakarinen (Videll), 60. Dietz (Michajlis)
    Rozhodčí: Beljajev, Gašilov – Viljugin, Strelcov
    Diváci: 10 632
     
    2. zápas série – 1:1

    Druhý zápas začal znovu na ledě Barysu o dva dny později. Hosté měli jasný cíl, a sice srovnat stav série a do Magnitogorsku se přesunout se ziskem jednoho sériového bodu. A ono se to povedlo. Tentokráte to byli oni, kdo neinkasoval a srazili svého soka 3:0. První třetina byla hodně opatrná a diváci v Barys Areně se žádného gólu nedočkali. V prostřední části pak padly všechny tři branky do domácí sítě. V pětadvacáté minutě se pohotovou střelou prosadil Andrej Nestrašil a jeho tým šel do vedení. O čtyři minuty později ho napodobil Sergej Mozjakin. V závěru pak hráli hosté přesilovou hru, tu využil Andrej Nestrašil a svým druhým zásahem v utkání tak v podstatě pečetil výhru Magnitogorsku, jelikož ve třetím dějství už se nikdo mezi tři tyče netrefil.

    Barys Nur-Sultan – Metallurg Magnitogorsk 0:3 (0:0; 0:3; 0:0)
    Branky a nahrávky
    : 25. A. Nestrašil (Pivcakin, Minulin), 28. Mozjakin (Pivcakin, Minulin), 37. A. Nestrašil (Mozjakin)
    Rozhodčí: Beljajev, Gašilov – Viljugin, Strelcov
    Diváci: 9 573
     
    3. zápas série

    Nyní se celá série za nerozhodného stavu 1:1 stěhuje na led do Magnitogorsku, kde mají hráči Metallurgu před sebou dva duely před svými diváky a oba by rádi vyhráli. Rozhodně je však nečeká žádná snadná práce a i další duel bude hodně těžký pro oba týmy. Kdo se ujme tentokráte vedení, to se nechme překvapit. Zápas nabídne znovu zajímavou podívanou.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (MET)
    Tomáš Filippi (MET)
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Nosov) – Běreglazov, Antipin (A), J. Jakovlev (A), Dronov, Pivcakin, Minulin, J. Birjukov – Mozjakin (C), Loktionov, N. Kuljomin – Potěchin, Filippi, Korobkin – Kozun, A. Nestrašil, O'Dell – Timkin, Několenko, Dorofejev – Rožkov.

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Svedberg, Ohtamaa, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov, Orechov – Knight, Pakarinen, Videll – Boyd (A), Gurkov, R. Starčenko (A) – Michajlis, Šestakov, Valk – Petuchov, Sagadejev, Paňukov.

    Rozhodčí: Romaško, Sergejev – Gorděnko, Sysujev.
     
    K utkání je už vše připraveno. Nyní zní kazašská hymna, po ní na řadu přijde také ta ruská.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté se po zisku puku okamžitě natlačili do útočného pásma a ohrozili Vasilije Košečkina. Ten zapsal první zákrok a hned také hru přerušil.
     
    01:15
    Tomáš Filippi se prodral ze středního pásma až před Pasqualeho, ovšem byl tísněn obranou a nakonec vůbec na jeho branku nevystřelil.
     
    01:36
    Andrej Nestrašil se napřáhl na pravém kruhu, ale jeho zakončení skončilo na pozorné obraně Nur-Sultanu.
     
    02:12
    Hra začala svižně na obou stranách, oba týmy se už vystřídaly v akcích a nyní do té další jdou zase hokejisté Magnitogorsku.
     
    02:57
    Jegor Korobkin spěchal za pukem před branku Barysu, dobře ho však stíhal protihráč a ten pak získal puk na svou stranu. Nur-Sultan tak přenáší hru před branku Vasilije Košečkina.
     
    04:09
    Barys napadal svého soupeře v jeho pásmu, ale nevytěžil z toho žádnou nebezpečnou střelu. Puk následně pak končí v neutrální zóně.
     
    05:09
    Iiro Pakarinen zastavil střelu domácích a hned poté co převzal kotouč do své moci, zamířil s ním před Košečkina.
     
    06:32
    Brandon Kozun si dojel kotouč ve vlastním pásmu, ale nakonec ho pod kontrolu nedostal.
     
    08:29
    Snaha hráčů na obou stranách o vstřelení úvodní branky je znát, zatím se však oba brankáři ve svých brankovištích činí a drží svá čistá konta.
     
    09:20
    Leonid Metalnikov dostal nabito na vrchol pravého kruhu a okamžitě vyslal směrem ke Košečkinovi pokus, který končí na jeho zákroku.
     
    09:59
    Andrej Nestrašil nahodil puk ze středního pásma do hostujícího teritoria, tam ho zachytila obrana Nur-Sultanu a otáčí rychle hru na opačnou stranu kluziště.
     
    10:50
    Vasilij Košečkin ukryl do lapačky pokus Jegora Petuchova a okamžitě nechal přerušit hru. Nyní následuje první komerční pauza a po ní se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    10:59
    Pasquale vytasil parádní zákrok proti střele Sergeje Mozjakina. Kapitán Magnitogorsku pálil z levé strany a brankář hostů pohotově srazil ramenem kotouč nad branku!
    10:59 Mozjakinova nebezpečná střela.
     
    11:42
    Zakázané uvolnění hostů stěhuje hru před Pasqualeho a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Metallurg získal zadarmo útočné pásmo.
     
    12:28
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:45
    Střelu od modré čáry chtěl před Pasqualem tečovat Sergej Mozjakin, ale to se mu nepovedlo. Následně pak útočník domácího celku odešel střídat.
     
    13:59
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Arkadij Šestakov – 2 min., držení).
     
    14:08
    Mozjakin hned střílel na Pasqualeho, ten pokus vyrazil a následně pak čapl i dorážku jeho spoluhráče. Hosté se po zisku puku hned osvobozují.
     
    15:05
    Potěchinovu střelu také zastavil Pasquale a zapisuje další velmi důležitý zákrok a po něm se hráči Barysu zase osvobozují.
     
    15:32
    Běreglazov nahodil puk do útočného pásma, ale spoluhráč, který ho přebíral, byl už v ofsajdové pasti a hra je vykázána zpět do neutrální zóny.
     
    15:59
    Hosté své první oslabení zvládli bez úhony a nyní jsou už v plném počtu.
     
    16:22
    Pasquale pomohl s rozehrávkou Barysu a hosté se jali k další útočné akci. Jenže ještě než začala, dopustili se zakázaného uvolnění a vše se vrací před Edwara Pasqualeho.
     
    17:20
    Jegor Jakovlev bojoval o puk za brankou soupeře, nakonec ho získal a domácí už zase nebezpečně operují před branku Barysu.
     
    18:35
    Curtis Valk se natlačil před Košečkina, zblízka sklepl kotouč, ale ten končí jen v jeho moci. Další slibná šance Barysu je tedy u konce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Jevgenij Timkin, ač ztratil stabilitu, zakončil skrze obranu hostů a puk se pak dostal k Pasqualemu, jenž ho raději kryl. Poté nechal hru plynout a rozehrál ho spoluhráčům.
     
    19:54
    Arťom Minulin napřáhl na levém kruhu a jeho dělovka končí na pozorném Edwardu Pasqualemu. Ten jeho pokus zastavil lapačkou, kterou poté i s pukem přitiskl na svoji hruď. Hra je přerušena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní jsme se nedočkali ani jedné branky. Oba brankáři tak drží svá čistá konta. Největší šanci zápasu měl na holi Sergej Mozjakin, který střelou z levé strany nechal vyniknout hostujícího brankáře, který puk vytěsnil nad branku. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 15:50.
     
    Střely na branku: 11 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Corban Knight dojel kotouč v útočném pásmu, objel branku soupeře, ale poté, co ho poslal před Košečkina, nikdo z jeho spoluhráčů na touš nedosáhl.
     
    21:06
    Dustin Boyd nabral rychlost, sjel si na levý kruh a pohotovou střelou ohrozil Košečkina, který si však připisuje přesný a hodně důležitý zákrok! Na velké šance je tedy srovnáno.
    21:06 Boydův nebezpečný pokus.
     
    21:55
    Hosté více ožili a opět se dostali do zakončení před Košečkinem, který vleže drží puk pod sebou. Znovu pak nechává hru zastavit a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    22:22
    Hráči Barysu zatápěli nejen obraně Magnitogorsku, ale také Košečkinovi. Na něho šly další dvě střely, se kterými si poradil a drží svůj tým.
     
    23:07
    Hosté jsou ve varu, domácí naopak pod tlakem. Ani z této situace, která byla před Košečkinem hodně nepřehledná, není úvodní branka zápasu.
     
    23:47
    Anton Sagadejev podél levého mantinelu pronikl do pásma soupeře, ale už neměl tolik síly k zakončení. Obrana Magnitogorsku pak posílá puk do bezpečí.
     
    25:05
    Tlak hostů domácí celek ustál, získal puk a dostal se s ním až před branku Edwarda Pasqualeho. Ten po nenápadném pokusu Jegora Jakovleva chytá kotouč do lapačky.
     
    25:27
    Andrej Loktionov z levého kruhu vyslal svižnou ránu směrem na brankáře Barysu, ten ji rukou vytěsnil mimo ohrožení své branky.
     
    26:02
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:04
    Atte Ohtamaa se napřáhl na modré čáře, kotouč skončil až u Košečkina, kde se o něj postarala obrana Magnitogorsku a už ho posílá směrem na opačnou stranu.
     
    26:52
    Tomáš Filippi obkroužil branku Barysu, poté, co se přemístil před ní, vystřelil v pádu, ale kotouč skončil jen na boční síti soupeřovy branky.
     
    28:14
    Další povedená akce hostů. Michajlis nahodil puk pro Valka do mezikruží, ten vystřelil a chvíli pak kotouč skončil u odkryté domácí klece, kam se už hráči Barysu nestihli vrátit, aby ho doklepli za Košečkina!
     
    29:08
    Domácí jsou znovu pod tlakem a před Košečkinem vznikla skrumáž. V ní se však nejlépe zorientoval právě on a drží puk u sebe. Následně pak před dotěrnými hosty zastavuje hru.
     
    29:38
    A na druhé straně byli zase ve velké šanci hráči Magnitogorsku. Z pravé strany však Pavel Dorofejev nedokázal Pasqualeho překonat.
     
    30:09
    Jsme za polovinou základní hrací doby, stále jsme se nedočkali úvodní branky. Na ukazateli skóre tak stále svítí stejný stav, jaký byl před úvodním vhazováním, tedy 0:0.
     
    31:12
    Nikita Pivcakin poslal přihrávku k zadnímu mantinelu, tam získal puk jeho spoluhráč, ale do ohrožení Pasqualeho klece se nikdo z domácích nedostal.
     
    32:28
    Hra se na chvíli uklidnila, oba týmy se nehnaly do bezhlavých útoků. Nyní už ale mají puk zase domácí a útočí před Pasqualeho brankou.
     
    33:38
    Následuje další komerční pauza.
     
    34:12
    Další náznak šance hostů, tentokráte však nemusel Vasilij Košečkin zasahovat.
     
    35:05
    Od vlastní branky prošli na druhou stranu domácí hráči, ale v pásmu soupeře se nedostali k žádné střele a rychle ztratili puk, se kterým se přemisťují před branku Košečkina hosté.
     
    36:04
    Pavel Dorofejev se zjevil těsně před Pasqualem, z otočky bekhendovou střelou zvedl kotouč, který končí jen těsně nad břevnem hostující branky!
     
    36:48
    Na levé straně dorážel puk před brankou soupeře Jegor Korobkin, ale kotouč nakonec do své moci získal hostující brankář a hra je zastavena.
     
    37:50
    Domácí se pokusili v další akci ohrozit branku soupeře, ale to se jim tentokráte nepovedlo. Za brankou Pasqualeho došlo na menší potyčku mezi oběma tábory a hra je zastavena.
     
    38:30
    Nahození z levé strany kryje Košečkin a podržel tak svůj tým dalším zákrokem. Svedbergova střela patřila do kategorie těch nebezpečnějších.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:43
    Ještě je tu zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před Košečkina. Sedmnáct vteřin před druhou sirénou se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a opět se skóre nepohnulo. Nadále je stav bezbrankový. Ovšem šance byly k vidění jak na straně Metallurgu, tak i na té hostující. Znovu se mezi tyčemi prezentovali dobrými zákroky brankáři Košečkin a Pasquale a neinkasovali. Je před námi třetí třetina, ve které se budou hráči snažit o vedoucí branku, aby odvrátili možné nekonečné prodloužení. Čeká nás tak ještě zajímavá podívaná a uvidíme, zda se utkání rozhodne po šedesáti minutách, nebo dojde na nastavenou hrací dobu.
     
    Střely na branku: 15 – 26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:49
    Zblízka před Košečkinem zakončil Sagadejev a domácí brankář se hned v úvodu třetí třetiny ve svém brankovišti nenudil.
     
    43:07
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Iiro Pakarinen – 2 min., podrážení).
     
    43:26
    Magnitka má šanci strhnout vedení na svou stranu v nabídnuté přesilové hře. Už se usadili před brankou hostů a kombinují.
     
    44:23
    Arťom Minulin střílel z pravé strany a jeho pokus pohotově zastavil Pasquale. Hned na to se hosté osvobodili a poslali puk před Košečkina.
     
    45:03
    Další výhoz puku před domácí branku a tohle oslabení hosté už zřejmě zvládnou.
     
    45:07
    Nur-Sultan je v plném počtu.
     
    46:12
    Metallurg právě vstřelil branku!
    V sedmačtyřicáté minutě jsme se dočkali úvodní branky zápasu. Na sebe to vzal kapitán Metallurgu SERGEJ MOZJAKIN, jenž zužitkoval Kozunovu přihrávku a z levého kruhu nechytatelnou střelou propálil Pasqualeho – 1:0. Asistence: Brandon Kozun a Andrej Loktionov.
    46:12 Sergej MOZJAKIN - 1:0
     
    48:10
    Domácí notně ožili a opět se natlačili před branku hostů, kde došlo k další střele, ale s tou si Pasquale poradil.
     
    48:10
    Nyní však budou muset hráči Magnitogorsku bránit své těsné vedení. Po krátké reklamní pauze totiž budou čelit přesilové hře Nur-Sultanu.
     
    48:10
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Timkin – 2 min., zlomená hůl / hraní).
     
    48:47
    Barys právě vstřelil branku!
    Hosté svou přesilovou hru využívají a je vyrovnáno. DARREN DIETZ si sjel do prostoru mezi kruhy, vystřelil z bekhendu a kotouč zaplul za Košečkinova záda – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Linus Videll.
    48:47 Darren DIETZ - 1:1
     
    50:34
    Jegor Jakovlev si rychle nabruslil na levý kruh a táhlou střelou vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře, který uspěl dalším zákrokem.
     
    51:05
    Pivcakinovu střelu kryje Edward Pasquale a znovu tak drží svůj tým. Domácí se nesmířili s vyrovnáním hostů a prahnou opět po vedoucí brance.
     
    52:07
    Domácí vystřídali a od vlastního brankáře založili další akci. Těsně před Pasqualem však nezakončil přesně Tomáš Filippi.
     
    54:08
    Agilní Sergej Mozjakin kroužil kolem levého kruhu, poté švihl do kotouče a ten končí v moci brankáře Nur-Sultanu. Následně pak nebezpečně střílel Petuchov, ale Košečkin byl na místě.
     
    54:08
    Následuje další komerční přestávka.
     
    54:15
    Jeden z domácích nahodil puk před branku Barysu, kde si ho sebral obránce Dietz a okamžitě otočil hru na opačnou stranu.
     
    55:38
    Tomáš Filippi z otočky na levé straně hledal přihrávkou spoluhráče, ale Bogdan Potěchin jeho pas nedokázal přetavit ve druhý přesný domácí zásah.
     
    56:40
    Pasquale podržel puk, počkal, až si ho převzal Viktor Svedberg a hosté znovu uhánějí směr domácí branka.
     
    57:18
    Čas rychle plyne a zatím to vypadá, že duel dojde do nastavené hrací doby. Nyní si počínal nebezpečně před hostující brankou Andrej Nestrašil, jehož pokus semaforem kryje Edward Pasquale.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:08
    Kozunovo nahození od modré čáry raději kryl Pasquale a puk přenechal spoluhráčům. Ti ho neudrželi a domácí dále hrozí před jeho brankou.
     
    58:52
    Na druhé straně svižnou ranou prověřil Košečkina Nikita Michajlis a také domácí brankář se mezi třemi tyčemi zaskvěl a jeho pokus zneškodnil.
     
    59:44
    Darren Dietz pálil na domácí branku a Košečkin byl opět pozorný a zastavil ji. Následně pak jdou na druhou stranu domácí, už to ale vypadá, že základní hrací doba vítěze nepřinese.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tak je za námi i třetí třetina, ve které se už skóre měnilo. Domácí do vedení poslal Sergej Mozjakin, ovšem poté hosté srovnali zásluhou Darrena Dietze v přesilové hře a začínalo se znovu od začátku. Do konce se už nic nestalo a je před námi první prodloužení tohoto třetího osmifinálového duelu. To se bude hrát v pěti hráčích a dvacet minut a tak stále dokola, dokud se nerozhodne.
     
    Střely na branku: 32 – 35
     
    První prodloužení začne přibližně v 17:33.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Hosté se hned na začátku dostali před branku soupeře, ale zblízka se Boydovi nepovedlo zasunout puk za Košečkina.
     
    60:31
    Barys právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé. Po jednatřiceti vteřinách prodloužení rozhodl o druhém bodu pro Barys LINUS VIDELL. Ten si našel odražený puk a skrze domácího hráče se napřáhl ke střele. Poté našel skulinku v Košečkinově brance a prostřelil ho – 1:2. Bez asistence.
    60:31 Linus VIDELL - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hrozba několika prodloužení byla ze strany hostů zažehnána a už po jednatřiceti vteřinách zápas rozhodl Linus Videll. Díky jeho trefě se tak hosté ujímají v sérii vedení 2:1 na zápasy.
     
    Střely na branku: 32 – 37
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 821 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Filippi (MET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:29
    Andrej Nestrašil(MET) 0+0, 3 střely, čas na ledě 17:44
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:41:01)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 47. Mozjakin (Kozun, Loktionov) – 49. Dietz (Videll), 61. Videll


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Nosov) – Bereglazov, Antipin (A), J. Jakovlev (A), Dronov, Pivcakin, Minulin, J. Birjukov – Mozjakin (C), Loktionov, N. Kuljomin – Potěchin, Filippi, Korobkin – Kozun, A. Nestrašil, O'Dell – Timkin, Několenko, Dorofejev – Rožkov.
    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Svedberg, Ohtamaa, Dietz (C), Metalnikov, Blacker, Šalapov, Orechov – Knight, Pakarinen, Videll – Boyd (A), Gurkov, R. Starčenko (A) – Michajlis, Šestakov, Valk – Petuchov, Sagadejev, Paňukov.

    Rozhodca: Romaško, Sergejev – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 6 821
    Metallurg Magnitogorsk 1 4 Barys
    #1 Nedeľa 01.03.2020 • 12:00
    Barys - Metallurg Magnitogorsk 4:0
    #2 Utorok 03.03.2020 • 14:30
    Barys - Metallurg Magnitogorsk 0:3
    #3 Štvrtok 05.03.2020 • 15:00
    Metallurg Magnitogorsk - Barys 1:2 koniec po predl.
    #4 Sobota 07.03.2020 • 13:00
    Metallurg Magnitogorsk - Barys 0:2
    #5 Pondelok 09.03.2020 • 12:00
    Barys - Metallurg Magnitogorsk 5:2