Skalica – Dubnica 2:1 (po pr.) | Martin – Žilina 3:2 (po pr.) | Topoľčany – Spišská N. Ves 3:2 (kon.)
Bratislava Capitals – Levice 7:1 (kon.)
koniec po predl.
HK VITAR Martin
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0) Stav série: 2:0
MsHK Žilina
Štvrtok 05.03.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek (tréner MsHK Žilina): "Stretnutie sa nieslo v duchu včerajšieho. Domáci hráči sú silní pred domácim publikom. Obraz hry teda pripomínal ten predtým. Nie sme spokojní iba s konečným výsledkom. Je veľa aspektov, ktoré si ešte preberieme po sezóne a ktoré nepatria k tomuto stretnutiu. Predĺženie bolo možno o šťastí, hráčom sa ale chcem poďakovať za predvedený výkon. Nemajú sa za čo hanbiť. Veľmi si ho vážim, nakoľko veľmi tvrdo pracujeme. Verím, že sa do Martina vrátime, či už za stavu 2:2 alebo 3:1. Doma urobíme všetko pre to, aby sme boli, tentoraz pre zmenu hosťujúcemu tímu viac ako vyrovnaným súperom. Gratulujem Martinu k druhému zápasu a skladám klobúk pred mojim mužstvom."

    Marek Žila (asistent trénera HK VITAR Martin): "Priebeh bol podobný ako včera len s tou výnimkou, že v druhej tretine sme pridali druhý gól. Samozrejme sme chceli stretnutie dohrať za stavu 2:0. Súper sa ale vzchopil, počas presilovej hry strelil gól na 2:1. Štyri sekundy pred koncom sme vyriešili situáciu v rohu klziska opäť zle ako včera a bolo vyrovnané. Protihráč zostal visieť za naším chrbtom. Hráčov sme pritom na to upozorňovali. Hokej je o chybách, počas predĺženia sme mali možnosť hra dve presilové hry, pričom práve posledná rozhodla o našom víťazstve. Skutočne, klobúk dolu pred tímom Žiliny, ktorá má vo svojom mužstve veľa mladých hráčov. Nevzdali sa a bojovali do konca. Závery tretín nám v týchto dueloch nevychádzajú. Včera posledných päť minút a dnes posledných desať nebolo z našej strany dobrých. Mali sme tam viaceré vylúčenia, určite vieme tieto situácie dohrať oveľa lepšie."

    Maroš Mikoláš (brankár MsHK Žilina): "Neviem, čo by si mohol fanúšik hokeja priať viac. Iba takéto zápasy. Príležitosti boli tak na našej ako aj na domácej strane. Hral sa rýchly hokej vo výbornej atmosfére. Zápas nebol jasný do poslednej chvíle. Nemôžeme byť preto nespokojní s predvedenou hrou, aj napriek prehre. Druhá tesná prehra v play-off nás určite nezlomí. Vraciame sa domov, do Žiliny. Je to akoby nový začiatok, nič sa preto nekončí, pokračujeme ďalej. Vzájomné stretnutia sú veľmi tesné, povedal by som, že si sedíme – nesedíme medzi sebou. Dúfam, že naše výkony boli dobrou pozvánkou pre fanúšika. Verím, že prídu i martinskí fanúšikovia a výkony oboch tímov budú naďalej takéto. Toto všetko pridáva na atraktivite série. Vyrovnanie v samotnom závere stretnutia dokázalo, aká skvelá partia tu sme aj napriek tomu, že sme napokon ťahali za kratší koniec. Nevzdali sme sa ani za nepriaznivého stavu po dvoch tretinách, napokon to tam padlo. Ďakujeme ešte raz fanúšikom za ich podporu, radi ich uvítame v Žiline."

    Daniel Tirone (brankár HK VITAR Martin): "Bolo naozaj krásne odohrať v novom tíme dve stretnutia za sebou s víťazným koncom. V sérii vyhrávame 2:0, a to po dobrom hernom prejave celého tímu. Z mojej strany to ešte nebolo úplne ideálne, je to však lepšie od zápasu k zápasu, k čomu mi, ako verím, pomôžu spoluhráči. V tíme sú všetci mimoriadne priateľskí, vrátane realizačného tímu. Pomáhajú mi pri prekonávaní jazykovej bariéry, vďaka nim, je moje pôsobenie o to ľahšie. Určite ma mrzia dva inkasované góly v tretej tretine, predovšetkým vyrovnávajúci, ktorý spôsobil, že hra išla do predĺženia. V takýchto momentoch je však mimoriadne dôležitá podpora celého tímu, kedy pomáha jeden tomu druhému. Je výborné, že sme dokázali napokon zápas doviesť do víťazného konca v predĺžení. Nebolo to určite jednoduché. Súper dokázal vyrovnať počas hry bez brankára, a to len niekoľko sekúnd pred koncom tretiny. Tím sa ale ešte viac zomkol a napokon zaslúžene zvíťazil. Myslím si, že v tejto sérii môže byť takto vyrovnaný každý duel. Hralo sa mi výborne, a to vo skvelej atmosfére. Fanúšikovia sú mimoriadne empatickí, je ich počuť vo chvíli, kedy ich podporu potrebujete. Vďaka nim nám táto hra prináša veľa radosti. Vďaka ich podpore víťazíme. O tíme Martina ako aj o meste som mal dostatok informácií zo strany môjho agenta, ešte pred mojím príchodom. Vedel som, že je tu skvelá hokejová atmosféra. Môj príchod sem vnímam ako veľkú príležitosť. Som tu a svoje pôsobenie si naozaj užívam. Môj príchod podmienilo i zranenie ruky jedného z brankárov domáceho tímu. Sme tu aktuálne traja, ktorí sa zapájame do zápasov. Situácia je pre nás rovnaká, sme však veľkí kamaráti. V tíme cítim veľkú podporu, ktorá mi pomáha prekonať i komunikačnú bariéru. V hokeji sú v hre na tom všetci rovnako, nezáleží na tom, či hovoria po slovensky alebo anglicky. Ide o jednotlivé momenty, o radosť z hry či víťazstva. Je to pre mňa veľká výzva. Verím, že nás fanúšikovia v čo najvyššom počte prídu podporiť i do Žiliny. Je to prvý zápas v rámci play-off na ľade súpera. S ich podporou si môžeme pripadať ako doma, ich podporu potrebujeme a v zápase ju aj cítime. Verím, že si to spoločne prídeme do Žiliny užiť." (22:28:04)
     
    Víťazstvo Martina nad Žilinou po predĺžení 3:2. Góly: 8. Korím, 23. Videlka (Žiak, Paulíny), 64. Videlka (Matejka) – 57. Dubeň (Macek, Minárik), 60. Markovič (Dubeň).
     
    Koniec zápasu.
     
    63:52
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. Pokus o vyhodenie puku skončil na hokejke DAVIDA VIDELKU, ktorý prestrelil brankára a rozhodol o výsledku dnešného stretnutia. Asistenciu si pripisuje Lukáš Matejka.
     
    63:12
    Domáci pripravení rozhodcom o útočné pásmo. Nespokojnosť domácich tribún.
     
    62:54
    Cebákova prudká strela. Domáci sa naďalej ponúkajú prihrávkami.
     
    62:30
    Oddychový čas domácich.
     
    62:30
    Martin Turian (ZIL) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    62:14
    Cebákova prudká strela. Domáci v útočnom pásme.
     
    61:43
    Paulíny na Zlochu, ktorý netrafil odkrytú bránku. Domáci majú veľkú smolu.
     
    61:07
    Poliaček priamo do brankára. Hra je prerušená.
     
    60:42
    Tabaček sa vracia po puk. Domáci začínajú z hĺbky obranného pásma.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V riadnom hracom čase dokázali hostia vyrovnať a vynútiť si tak predĺženie. Desať nadstavených minút tak môže rozhodnúť o víťazovi druhého duelu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:56
    Žilina dala gól!
    Skackajúci puk sa dostal do bránky počas power-play hostí zásluhou JAROSLAVA MARKOVIČA po asistencii Lukáša Dubňa.
     
    59:32
    Nauš drží puk na svojej hokejke. Hostia až teraz opäť odvolávajú brankára.
     
    59:21
    Oddychový čas hostí.

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 8. Korím, 23. Videlka (Žiak, Paulíny), 64. Videlka (Matejka) – 57. Dubeň (Macek, Minárik), 60. Markovič (Dubeň)


    HK VITAR Martin: Tirone (Krasanovský) – Šimon, Korím – Tabaček, Rusina – Cebák, Matejka – Burzík – Rudzan, Babka, Nauš – Videlka, Zlocha, Róth – Poliaček, Murček, Cíger – Paulíny, Jurášek, Žiak
    MsHK Žilina: Mikoláš (Lackovič) – Šuran, Dubeň – Coma, Turian – Pišoja, Leško – Petrovický, Patlevič – Minárik, Húževka, Markovič – Kokavec, Ondruš, Rehák D. – Macek, Prášil, Rehák S. – Gálik, Valášek, Pjatak

    Rozhodca: Vido, Píšťanský – Ševčík, Kollár, Jurčiak R., Jurčiak A.

    Diváci: 2102
    Martin 4 0 Žilina
    #1 Streda 04.03.2020 • 18:00
    Martin - Žilina 2:1
    #2 Štvrtok 05.03.2020 • 18:00
    Martin - Žilina 3:2 koniec po predl.
    #3 Nedeľa 08.03.2020 • 18:00
    Žilina - Martin 3:4
    #4 Pondelok 09.03.2020 • 18:00
    Žilina - Martin 0:6