Leicester – Birmingham 1:0 (kon.) | Sheffield Wedn. – Manchester City 0:1 (kon.) | Tottenham – Norwich 1:1 (2:3 po pen.)
koniec
Leicester City
1:0 (0:0)
Birmingham City
cz Streda 04.03.2020, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    84
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Kieftenbeld, přichází Montero.
     
    84
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Mrabti, přichází Crowley.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Maddison, přichází Choudbury.
    82. Ricardo PEREIRA - 1:0
     
    82
    Leicester právě vstřelil branku!
    RICARDO PEREIRA konečně otevírá skóre tohoto pohárového klání. Naskočil si na skvělý centr, který hlavou poslal do levé části branky a Camp neměl nejmenší šanci si na míč alespoň sáhnout.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Jutkiewicz (Birmingham City).
    74. Neuznan - Iheanacho
     
    74
    Iheanacho si naběhl za obranu, následně stáhl míč před gólmanem a zakončil. Gól ale neplatí, sudí správně odpískal ofsajd.
     
    71
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Harding, přichází Gardner.
    68. Břevno - Maddison
     
    68
    MADDISON! Břevno! Tento hráč dnes hraje neskutečný zápas, nyní byl opět kousek od skórování. Nakonec se mu to zase o maličký chloupek nepovedlo nasměrovat do branky, nýbrž do tyčky.
     
    67
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Gray, přichází Barnes.
     
    66
    Polovina stadionu si myslel, že Leicester vsítil! Maddison poslal ukázkový přímý kop, který ale nakonec skončil na boční síti. Velmi hezky kopnuto.
     
    60
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ndidi, kterého jsme skoro neviděli. Přichází Tielemans.
     
    59
    Ohromná šance Leicesteru! Míč byl odcentrován do malého vápna, kde propadl přímo kolem jednoho z hráčů domácích, který ho ale nestihl zpracovat.
     
    57
    Velká šance Maddisona, který je určitě kandidát na cenu MOTM, tedy nejlepší hráč zápasu! Naběhl si zleva do vápna, "udělal si dva hráče" a chtěl vypálit. Nakonec mu byla ale střela zablokována.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Soyuncu (Leicester City).
     
    52
    Tohle bylo opět velmi zajímavé! Domácí rozehráli přímý kop, který nebyl moc nebezpečný, ale míč se odrazil od jednoho z hostů těsně k tyčce hostující branky.
     
    51
    Obrovská šance Lišek! Po rohu přišla pozemní přihrávka a následně centr přímo na Evanse do pokutového území. Tam si na míč parádně naskočil Evans, ale jeho zakončení vůbec nebylo dobré. Ve velké šanci tak selhal.
     
    40
    Následná rána Maddisona, který opět získal míč, už byla o něčem jiném! Tentokrát ale ztroskotala na perfektním zákroku brankáře Campa, který skočil do středu branky a přitom míč vyboxoval.
     
    12
    První šance týmu ze soutěže The Championschip. Rychlý brejk chtěl střelou zpoza vápna zužitkovat Harding, ale míč se za čáru odrazil od paty jednoho z domácích obránců.
    8. Šance - Maddison
     
    8
    Další parádní šance Praeta a Maddisona! Nyní si akorát vyměnili role. Praet se zmocnil míče na kraji vápna a následně technickou kličkou zmátl dva hráče. Poslal míč do půlkruhu na Maddisona ten zakončoval nad branku.
    6. Šance - Praet
     
    6
    Maddison poslal opravdu skvělý míč po zemi na Praeta, poté, co se uvolnil. Praet následně zakončoval trochu v pádu a míč byl lehkým cílem pro Campa, i když před ním Praet byl skoro sám.

    Jiří Polášek

    Góly: 82. Pereira

    Karty:   56. Soyuncu (LEC) – 81. Jutkiewicz (BIR)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:7.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell – Ndidi – Gray, Praet, Maddison, Albrighton – Iheanacho
    Náhradníci: Barnes, Choudhury, Justin, Morgan, Perez, Tielemans, Ward

    Birmingham City: Camp – Colin, Clarke-Salter, Dean (C), Pedersen – Harding, Kieftenbeld, Sunjič, Mrabti – Jutkiewicz, Hogan
    Náhradníci: Boyd-Munce, Burke, Crowley, Gardner, Montero, Roberts, Trueman