Leicester – Birmingham 1:0 (kon.) | Sheffield Wedn. – Manchester City 0:1 (kon.) | Tottenham – Norwich 1:1 (2:3 po pen.)
koniec
Leicester City
1:0 (0:0)
Birmingham City
cz Streda 04.03.2020, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Druhý poločas měl podobný průběh, jako ten první. Svěřenci Brendana Rodgerse vlétli do úvodu jako blesk a měli hodně slibných šancí. Maddison jednou nastřelil břevno branky. Iheanacho zase skóroval, ale sudí odpískal ofsajd. Nakonec se trefil až Pereira, který svou hlavičku perfektně umístil, tak aby gólman Camp neměl šanci na zákrok. Leicester postupuje dál pro Birmingham tedy letošní cesta FA Cupem končí v osmifinále. (22:40:22)
     
    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:7.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě stále není dohráno. Leicester hraje skoro se všemi hráči v šestnáctce. Birmingham si konečně vzal míč na kopačky a útočí. Není už ale pozdě?
     
    90+1
    Jutkiewicz se nacházel v dobré pozici, ale zakončoval při pádu a jeho míč vyletěl hodně vysoko nad branku.
     
    90
    Sudí ještě přidá tři minutky, aby dorovnal čas, který se promrhal při oslavách gólu, střídání a podobně.
     
    89
    Camp rozehrává míč výkopem velmi hluboko do pole. Odchytávají ho ale hráči Leicesteru a po faulu navíc můžou jít v poklidu dopředu.
     
    88
    Hra se opravdu dost zdržuje sériemi krátkých přihrávek a Leicester nevypadá, že by se nějak hnal dopředu, aby pojistil vedení.
     
    87
    Montero posílal míč centrem do vápna soupeře, ale nakonec se míč zatočil až moc a odskákal ze hřiště pryč.
     
    86
    Po sérii přihrávek mezi Schmeichelem a Pereirou a Schmeichelem a Chillwelem se konečně uráčil dánský gólman mičudu vykopnout.
     
    85
    Po velkých rošádách na hřišti můžeme pokračovat. Leicester drží míč u své branky. Snad nyní nebude hrát na vyčkávanou a jen hru zdržovat.
     
    84
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Kieftenbeld, přichází Montero.
     
    84
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Mrabti, přichází Crowley.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Maddison, přichází Choudbury.
    82. Ricardo PEREIRA - 1:0
     
    82
    Leicester právě vstřelil branku!
    RICARDO PEREIRA konečně otevírá skóre tohoto pohárového klání. Naskočil si na skvělý centr, který hlavou poslal do levé části branky a Camp neměl nejmenší šanci si na míč alespoň sáhnout.
     
    82
    Hogan poslal cent z pravé strany, který mířil Schmeichelovi do náruče. Proč si ale ne míč nenaskočil blízko postavený Sunjič je celkem záhadou.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Jutkiewicz (Birmingham City).
     
    80
    Rozhodčí zastavuje na chvíli zápas a hádá se s Jutkiewiczem. Vypadá to, že sáhne po kartě po menší verbální výměně názorů.
     
    79
    Birmingham už byl skoro u vápna, ale překvapili je dobíhající hráči Leicesteru a tak se host obrátili a míč poslali zpět k půlící lajně.
     
    77
    Domácí obrana se hodně otevřela, ale Brimingham nedokázal vůbec využít situace. Mrabti sice odcentroval do vápna, tam si ale vůbec nikdo nenaběhl.
     
    76
    Chilwell zatočil tečoval silný pas k puntíku, ale míč nabral úplně jinou trajektorii, než domácí hráč potřeboval.
     
    75
    Sudí ještě potvrdil, že se jednalo o ofsajd, což se také promítlo na digitální tabuli. Už se může hrát dále.
    74. Neuznan - Iheanacho
     
    74
    Iheanacho si naběhl za obranu, následně stáhl míč před gólmanem a zakončil. Gól ale neplatí, sudí správně odpískal ofsajd.
     
    73
    Birmingham si to namířil dopředu, ale jejich akce skončila akorát míčem za autovou čarou.
     
    72
    Tak to zatím všechno vypovídá o tom, že dnes se v základní hrací době gólu nedočkáme. Leicester sice tlačí, ale nedokáže proměňovat příležitosti.
     
    71
    Střídání v týmu Birmingham City: ze hřiště odchází Harding, přichází Gardner.
    68. Břevno - Maddison
     
    68
    MADDISON! Břevno! Tento hráč dnes hraje neskutečný zápas, nyní byl opět kousek od skórování. Nakonec se mu to zase o maličký chloupek nepovedlo nasměrovat do branky, nýbrž do tyčky.
     
    67
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Gray, přichází Barnes.
     
    66
    Polovina stadionu si myslel, že Leicester vsítil! Maddison poslal ukázkový přímý kop, který ale nakonec skončil na boční síti. Velmi hezky kopnuto.
     
    65
    Domácí byli faulování před pokutovým územím. Vypadá to, že se k přímému volnému kopu postaví Maddison.
     
    63
    Hosté získali míč, ale jen ho nakopli dopředu, protože vůbec nevěděli, co s ním. Leicester začíná odzadu.
     
    62
    Birmingham opět skoro nedrží míč a brání se před svojí vlastní šestnáctkou. Hra je skoro identická, jako úvodní část prvního poločasu.
     
    60
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ndidi, kterého jsme skoro neviděli. Přichází Tielemans.
     
    59
    Ohromná šance Leicesteru! Míč byl odcentrován do malého vápna, kde propadl přímo kolem jednoho z hráčů domácích, který ho ale nestihl zpracovat.
     
    58
    Leicester si zatím, co se útoku týče, počíná velmi dobře. Branku ale stále ne a ne vstřelit.
     
    57
    Velká šance Maddisona, který je určitě kandidát na cenu MOTM, tedy nejlepší hráč zápasu! Naběhl si zleva do vápna, "udělal si dva hráče" a chtěl vypálit. Nakonec mu byla ale střela zablokována.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Soyuncu (Leicester City).
     
    54
    A nekonalo se ani z nynějšího rohového kopu. Ten totiž odvrátila hostující obrana a míč byl rychle za polovinou hřiště.
     
    53
    Maddison opět zkoušel překvapit soupeře rychlou a nečekanou střelou, kterou ale poslal úplně mimo branku. Takže se ohrožení nekonalo.
     
    52
    Tohle bylo opět velmi zajímavé! Domácí rozehráli přímý kop, který nebyl moc nebezpečný, ale míč se odrazil od jednoho z hostů těsně k tyčce hostující branky.
     
    51
    Obrovská šance Lišek! Po rohu přišla pozemní přihrávka a následně centr přímo na Evanse do pokutového území. Tam si na míč parádně naskočil Evans, ale jeho zakončení vůbec nebylo dobré. Ve velké šanci tak selhal.
     
    50
    Maddison si položil míč a ještě než se stihl narovnat, rozehrál ho. A rozehrál ho skvěle přímo na naběhlého Iheanacha, ale sudí zdvihl nad hlavu praporek, píská se ofsajd.
     
    49
    Exekutor domácího týmu si nebral servítky a míč napálil co největší silou až na soupeřova gólmana. Ten míč chytil do náruče.
     
    48
    Po faulu Birminghamu se bude kopat z docela velké dálky volný přímý kop. Hosté i přesto postavili zeď.
     
    47
    Už už to vypadalo na nějakou nadějnou akci papírově slabšího týmu hned z úvodu, ale tu likviduje s přehledem obrana modrobílých.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme viděli velmi dobrý výkon jak Leicesteru, který ale postupem času upadal, tak Birminghamu, který odolával tlaku kvalitativně o úroveň lepšího soupeře. A dokázal také zahrozit. Hezkému útočnému fotbalu sice zatím chybí gól, ale toho se určitě dočkáme ve druhém poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se bude jen jedna minutka. Hra se moc nezdržovala.
     
    44
    Dlouhý nákop Evanse jen ukázal, že Leicesteru pravděpodobně došly nápady. Zatímco v prvních deseti, možná patnácti minutách to Lišky zkoušely prakticky odkudkoliv, nyní nejsou schopné se dostat k pokutovému území.
     
    43
    Domácí to nyní opět zkusili po pravé straně, kde je ale zastavil Mbrati a odkopl míč do autu. Po následném vhazování Leicester vrátil hru na své stopery.
     
    42
    Leicester hru hodně zdržuje na své obraně. Vypadá to, že Soyuncu s Evansem čekají, až se to ve předu trošku otevře a následně odcentrují.
     
    40
    Následná rána Maddisona, který opět získal míč, už byla o něčem jiném! Tentokrát ale ztroskotala na perfektním zákroku brankáře Campa, který skočil do středu branky a přitom míč vyboxoval.
     
    39
    Chilwell centroval na Albrightona a vypadalo to na zajímavou pozici. Albrighton místo střely ale volil přihrávku na Maddisona, který zakončil jen do prvního bránícího hráče.
     
    38
    Evans posunul na Pereiru, který chtěl to stejné udělat pro Praeta, ale nepovedlo se mu to a málem vyslal soupeře do samostatného úniku.
     
    37
    Statistika držení míče je zatím opravdu ve prospěch lišek. Ty ho na kopačkách držely 73% odehrané doby. Naopak Birmingham pouhých 23%.
     
    36
    Hra se zdržuje kolem středového kruhu. Zde už oba týmy několikrát přišly o míč a znovu ho získaly. Nemůžou se odtamtud hnout.
     
    35
    Hosté se nyní opět několikrát nachomýtli ke střele v šestnáctce soupeře poté, co tam přiletěl míč z přímého kopu. Střely ale byly zblokovány.
     
    34
    Opět na sebe iniciativu převzali hosté a vymysleli skvělý útok, který ale zastavilo Mrabtiho podklouznutí, při kterém mu míč unikl od nohy do autu.
     
    33
    Pereira poslal skvělý pas do běhu na Albrightona, který ale od míče byl tvrdě odstaven tělem. Bylo to však stále v souladu s pravidly, takže se nepískalo.
     
    31
    Evanse ošetřovali lékaři na pažitu, ale následně si ho odvedli za postranní čáru. U laviček už se pro jistotu rozcvičují další hráči.
     
    30
    Sunjič očividně fauloval svého soupeře, Iheanacho byl poslán k zemi. Problémy á ale Evans, který špatně došlápl a musí na ošetření.
     
    29
    Hogan po sprintu vybojoval další rohový kop pro svůj celek. Ten byl rozehrán do chumlu hráčů kolem penalty, ale nakonec byl vykopnut.
     
    28
    Maddison našel Graye, který následně s míčem vyběhl, ale ztratil ho. Opět si proti němu dobře vystoupil jeden z obránců Birminghamu, který stále nabírá na sebevědomí.
     
    27
    Ricardo Pereira poslal dobrý pas na Albrightona, který mu míč nakonec zase vrátil už více na střed. Odtamtud zkusil Pereira vypálit, ale jeho míč šel mimo branku.
     
    25
    Gray a Iheanacho sprintovali kupředu. Tam si chtěli míč vyměnit, ale to jejich zajímavou akci nakonec rozbilo, protože přihrávku vykopla obrana soupeře.
     
    24
    Iheanacho po zisku míče hrál až ke konci hřiště. Tam následně poslal opravdu velmi neočekávaný pozemní centr zpět, směrem k puntíku. Kdyby ho Maddison zachytil, o vstřelené brance by se asi už nedalo pochybovat.
     
    23
    Po takové lehké střele Jutkiewicze míč raději do náruče chytl brankář Kasper Schmeichel. Slavný syn ještě slavnějšího otce nechce nic podcenit.
     
    22
    Tlak domácího celku se oproti úvodním deseti minutám opravdu hodně zklidnil. Birmingham se proti prvoligovému soupeři dostává už také více k míči.
     
    21
    Vypadalo to na faul Pedersena, ale rozhodčí to tak neviděl. Soupeře poslal na zem asi čistě.
     
    18
    Faul Evanse dává dobrou příležitost soupeři, jelikož míč leží nějakých pět metrů od vápna. Uvidíme, kdo se uráčí přímý kop zahrát.
     
    17
    Rohový kop nebyl vůbec špatný a našel adresáta. Na rohu malého vápna si na mičudu naskočil hlavou Jutkiewicz, ale umístil hlavičku nad branku.
     
    16
    Kieftenbeld si naběhl na dlouhý míč a sprintoval až k praporku po pravém křídle. Následně počkal na své spoluhráče a centroval. Hlavou Soyuncua byl míč poslán za čáru na rohový kop.
     
    15
    Domácí poměrně rychle odebrali míč po Campově výkopu, ale nedaří se jim nyní dostat za půlku. Hráči Birminghamu jsou dost dobře postaveni na půlící čáře.
     
    14
    Albrighton nakopával míč na Iheanacha vepředu, který ho sklepl, ale daleko od své nohy. Míč se tak dostal zpět k soupeři.
     
    13
    Následný rohový kop hostů už nebyl moc povedený. Po rychlém zisku míče se domácí opět hnali kupředu, kde ale nedokázali akci zakončit.
     
    12
    První šance týmu ze soutěže The Championschip. Rychlý brejk chtěl střelou zpoza vápna zužitkovat Harding, ale míč se za čáru odrazil od paty jednoho z domácích obránců.
     
    11
    Domácí rozehráli rohový kop. Po chvíli se míč dostal k Campovi, který ho ale upustil a Iheanacho ho posunul směrem ke spoluhráči a prázdné brance, ale obrana soupeře skvěle zasáhla.
     
    10
    Albrighton jen tak nakopl míč dopředu, kde se ho ale nečekaně zmocnil Iheanacho. Ten ho následně poslal napravo na Chilwlla, který poslal skákavý míč skrz vápno.
    8. Šance - Maddison
     
    8
    Další parádní šance Praeta a Maddisona! Nyní si akorát vyměnili role. Praet se zmocnil míče na kraji vápna a následně technickou kličkou zmátl dva hráče. Poslal míč do půlkruhu na Maddisona ten zakončoval nad branku.
     
    7
    James Maddison se nyní dopustil zbytečného faulu před vápnem. Míč tak rozehraje brankář Camp, který ho vykopne až za polovinu hřiště.
    6. Šance - Praet
     
    6
    Maddison poslal opravdu skvělý míč po zemi na Praeta, poté, co se uvolnil. Praet následně zakončoval trochu v pádu a míč byl lehkým cílem pro Campa, i když před ním Praet byl skoro sám.
     
    5
    Míč zatím na kopačkách drží většinu času svěřenci Brendana Rodgerse. Už se několikrát dostali do kvalitní útočné akce, ale zatím vždy chybělo zakončení.
     
    4
    První pokus hostujícího týmu končí pomalou střelou, která mířila asi pět metrů mimo branku. Ale Schmeichel míč dostihl a zastavil ho na čáře.
     
    3
    Lišky se už dvakrát dostaly nebezpečně do vápna, kde chtěl Chilwell usměrnit míč centem na své spoluhráče, což se mu ale nepovedlo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu si na starost vzali hráči hostujícího Birminghamu. Ti dnes zvolili žlutou variantu dresů s modrými šortky. Leicester hraje v klasické modrobílé variantě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: Schmeichel (C) – Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell – Ndidi – Gray, Praet, Maddison, Albrighton – Iheanacho
    Náhradníci: Barnes, Choudhury, Justin, Morgan, Perez, Tielemans, Ward

    Birmingham City: Camp – Colin, Clarke-Salter, Dean (C), Pedersen – Harding, Kieftenbeld, Sunjič, Mrabti – Jutkiewicz, Hogan
    Náhradníci: Boyd-Munce, Burke, Crowley, Gardner, Montero, Roberts, Trueman.
     
    Birmingham City

    Druholigový celek bude v utkání proti Leicesteru outsiderem. Na rozdíl od Leicesteru ale Birmingham disponuje velmi dobrou formu, neboť neprohrál již třináct zápasů, sedm z nich však skončilo nerozhodným výsledkem. Svěřenci španělského trenéra Cloreta také rozjeli pouť pohárem ve třetím kole, Blackburn porazili 2:1 a s Coventry po bezbrankové remíze Birmingham zvítězil v odvetě na domácí půdě 3:2.
     
    Leicester City

    Lišky z Leicesteru momentálně neprožívají vydařené období. Na výhru už čekají napříč všemi soutěžemi pět utkání. V Premier League se však stále drží na třetí pozici, zásluhou výborných výsledků hlavně z úvodu sezóny mají na čtvrtou Chelsea náskok pěti bodů. Cestu pohárem započali svěřenci kouče Rodgerse ve třetím kole, v němž porazili 2:0 Wigan, ve čtvrtém posléze těsně 1:0 zdolali Brentford.
     
    Všem fanouškům a fanynkám fotbalu přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování anglického FA Cupu, u zápasu mezi Leicesterem a Birminghamem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Jiří Polášek

    Góly: 82. Pereira

    Karty:   56. Soyuncu (LEC) – 81. Jutkiewicz (BIR)


    Držení míče: 78 % : 22 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:7.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell – Ndidi – Gray, Praet, Maddison, Albrighton – Iheanacho
    Náhradníci: Barnes, Choudhury, Justin, Morgan, Perez, Tielemans, Ward

    Birmingham City: Camp – Colin, Clarke-Salter, Dean (C), Pedersen – Harding, Kieftenbeld, Sunjič, Mrabti – Jutkiewicz, Hogan
    Náhradníci: Boyd-Munce, Burke, Crowley, Gardner, Montero, Roberts, Trueman