Yeni Malatyaspor – Rizespor 0:2 (kon.) | Kasımpaşa – Gaziantep 3:4 (kon.) | Göztepe – Galatasaray 2:1 (kon.)
koniec
Yeni Malatyaspor
0:2 (0:1)
Çaykur Rizespor
cz Sobota 21.12.2019, 13:00 • Yeni Malatya Stadyumu (Malatya) • Turecká Superliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 16. kolo Turecké Superligy, a to na utkání Yeni Malatyaspor – Çaykur Rizespor.

    Domácí celek se nachází na slušném 7. místě s 23 body. Hráčům se v poslední době poměrně daří a z pěti nedávných pěti utkání prohráli pouze jednou. V minulém kole dokonce vyhráli, a to na půdě silného Besiktase 2:0. Jejich dnešním soupeřem bude Rizespor, který se nachází spíše v dolní části tabulky. Oba celky se utkaly pouze dvakrát v histotii, z čehož jedou vyšli vítězně Yeni a podruhé zase Rizespor.

    Rizespor je na tom o dost hůře, jako jejich dnešní soupeř. Tým se drží na 13. místě s pouhými 17 body. Celek se dosti trápí, neboť mají na svém kontě nepříznivou sérii dvou proher v řadě. Poslední vzájemné utkání dopadlo lépe pro Rizespor. Hráči dokázali Malatyaspor porazit 3:0 a připsat si důležitou výhru. Uvidíme, jak tomu bude dnes.
     
    Vzájemná utkání

    22.2.2019 – Rizespor – Malatyaspor 3:0
    22.9.2018 – Malatyaspor – Rizespor 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Aytaç, Hadebe, Akbaş, Özdemir – M. Yıldırım, Yalcin – Fofana, Donald, Guilherme – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Acquah, Bifouma, Čaalalí, Güveli, Çağıran, Ildiz, Kas, Töre.

    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, Abarhoun, Talbi, Melnjak – Vetrih, Durak, Diomandé – Boldrin, Çağlayan, Umar.
    Náhradníci: Görgen – Akkaynak, Samudio, Attamah, Ovacıklı, Ščepovič, Alici, B. Albayrak, Güçtekin, Chatziisaias.

    Rozhodčí: A. Palabıyık – S. Olguncan, S. Çimen.
     
    Hráči jsou již připraveni na hřišti. Domácí nastupují v červeno-žlutých dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří míč ihned přesunuli na vlastní polovinu, odkud započnou svůj první útok.
     
    2
    Fernando Boldrin neunesl emoce a tvrdě zajel na středu hřiště do jednoho z domácích hráčů, pro Malatyaspor je tu volný kop.
     
    3
    Domácí volného kopu moc nevyužili. Ihned po rozehrávce ztratili a dopředu se probojovali hosté, ti však do brankoviště neprošli.
     
    5
    Rizespor právě vstřelil branku!
    A máme tady první brzkou branku! Dario Melnjak výtečně prošel po levé straně, díky čemuž následně přihrál do brankoviště, kde byl doslova volný OGULCAN CAGLAYAN, jenž střílel do prázdné branky.
    5. Oğulcan ÇAĞLAYAN - 0:1
     
    6
    Domácí, jakožto favorité nezačínají utkání zrovna nejlépe. I přesto, že měli větší držení míče, tak hosté jdou do vedení z první šance a hlavně první střely na bránu. Uvidíme, co nám přinesou následující minuty.
     
    7
    Oğulcan Çağlayan se tlačil pro další zakončení, ovšem tentokrát ho obrana nepustila vůbec ke střele a pro brankáře to byl tak lehký zákrok.
     
    8
    Nyní byl k vidění rychlý centr z pravé strany, do vápna Rizesporu. Do hlavičky se tam tlačil Adis Jahović, branku ale o pár čísel minul.
     
    10
    Na domácích je vidět, že se budou do konce utkání rvát o vyrovnání, je to na nich vidět už teď. Obrana Rizesporu je ale stále proti.
     
    12
    Hra se momentálně uklidnila, sledujeme spíše kombinace na středu hřiště, momentálně jsou u míče domácí.
     
    13
    Adis Jahović chtěl projít mezi dvěma obránci Rizesporu, ti ho však museli faulovat, rozhodčí ale nic nepískl. To se domácím divákům velmi nelíbilo!
     
    15
    Po dlouhém kombinování, se domácí rozhodli o dlouhý balón po pravé straně, jenže Moryké Fofana si nepohlídal své postavení a byl načapán v ofsajdu.
     
    16
    Mustafa Akbaş zpanikařil a poblíž vlastního vápna odkopl míč za postranní čáru. Hosté tak budou vhazovat ze zajímavé pozice.
     
    17
    Tak nakonec z toho nic nebude. Aut sice mířil do brankoviště, ale následně ihned pryč. Obrana Malatyasporu byla totiž včas na správném místě.
     
    18
    Domácí se v okamžiku dostali do rychlého protiútoku, který ale skončil již před branami brankoviště. Do zakončení se tam tlačil Moryké Fofana, na dva obránce však nestačil.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Mustafa Akbaş (Yeni Malatyaspor).
     
    20
    Hosté po faulu na žlutou kartu zahrávali zajímavý přímý kop, který na sebe vzal Fernando Boldrin. Bez váhání to zkusil rovnou na bránu, ale Fabien Farnolle byl připraven!
     
    22
    Moryké Fofana dnes zřejmě nemá svůj den. Nyní běžel s míčem po pravé straně, následně však přihrával do vápna. Místo spoluhráče však pouze kopačku protihráče.
     
    24
    Není to gól! Hosté se již radovali z druhé vstřelené branky, jenže Dario Melnjak zakončoval do prázdné sítě z ofsajdu. Domácí fanoušci i hráči si tak rázem oddychli.
     
    25
    Ihned po této situaci, se domácí prokombinovali až do dobrého zakončení, ovšem technická střela Mitchella Donalda putoval jen do rukavic brankáře.
     
    26
    Utkání se po neuznaném gólu velmi rozjelo a oba celky dávají na rychlost. Sledujeme tedy velmi zbrklou hru.
     
    28
    Hráči Malatyasporu měli v posledních třech minutách ohromný tlak, jenže ani jednu z chyb Rizesporu nevyužili a nebo vše likvidoval brankář Gökhan Akkan.
     
    30
    Guilherme centroval na zadní tyč, kam si rázem nabíhal Teenage Hadebe, ten ale na poslední chvíli netrefil ideálně míč a zahodil tak ohromnou šanci na gól!
     
    31
    Domácí se v útoku pořádně rozjeli! Nyní to zkusili pomocí vzdušného centru za obranu, jenže Moryké Fofana byl opět v ofsajdovém postavení a navíc střelu zpoza malého vápna výtečně vyrazil brankář.
     
    33
    Tlak domácích končí. Robin Yalcin nedovoleně odstavil jednoho z obránců, hosté se tak po dlouhých čtyř minutách osvobodí z vlastní poloviny.
     
    34
    Adis Jahović si výtečně naběhl na dlouhý centr do brankoviště, po kterém i hlavičkoval, ovšem pomezní sudí zvedl praporek a situace končí.
     
    36
    Rizespor se snaží hru jakýmkoliv způsobem uklidnit, domácí to tak ale vůbec nechtějí. Od nějaké 25. minuty sledujeme velmi zbrklý fotbal ze strany domácích, na který Rizespor neumí reagovat.
     
    37
    Po dlouhé době, si hosté vytvořili rohový kop. Ten následně putoval na přední tyč, kde se však nikdo v bílém dresu netlačil do zakončení. Balón tak byl odvrácen do bezpečí.
     
    39
    Domácím dělá velký problém přesnost. Na svém kontě dnes mají mnoho nepřesných přihrávek, z čehož právě hosté celou dobu těží a z čehož vstřelili první branku.
     
    41
    Guilherme poslal rychlou přihrávku po pravé straně, na kterou si sbíhal Özer Özdemir, pas byl ale příliš rychlý a další šance byla zahozena.
     
    42
    Aminu Umar putoval po chybě v obraně sám na brankáře Farnolleho, jenž se ho snažil obelhat kličkou, to však brankář nedopustil.
     
    44
    Pomalu, ale jistě se nám blíží konec prvního poločasu, uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Robin Yalcin (Yeni Malatyaspor).
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+2
    Není srovnáno! Adis Jahović si naběhl na rychlý centr na přední tyč, kde se dokázal protlačit do zakončení, brankář Gökhan Akkan však ukázal báječný zákrok!
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce, k vidění byla jedna jediná branka. Ze začátku se dopředu tlačili domácí, jenže stačil jeden výpad a hosté se rázem dostali do vedení. O první branku se postaral Oğulcan Çağlayan. Domácí chtěli ihned vyrovnat, to se jim ale nepodařilo. Snažili se zbytek celého poločasu, obrana Rizesporu a hlavně brankář bránili co to šlo. V samotném závěru poločasu byla k vidění ještě jedna velká domácí šance, brankář Akkan však gólu výborně zabránil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Gökhan Töre.
     
    48
    Domácí začínají ihned aktivně! Sakıb Aytaç momentálně svým únikem vybojoval pro svůj celek rohový kop!
     
    49
    Není srovnáno! Rohový kop putoval do středu vápna, kde se o hlavičku pokoušel Adis Jahović, obrana mu však pokus zabránila.
     
    50
    Gökhan Töre může být dá, že nedostal žlutou kartu. Do jednoho z hostující hráčů dosti tvrdě najel, což se hostujícím fanouškům moc nelíbilo.
     
    51
    Robin Yalcin nevěděl co s míčem, tak se rozhodl o dalekonosný pokus na branku. Jeho ránu však brankář s přehledem chytil.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Aminu Umar (Çaykur Rizespor).
     
    53
    Z levé strany přilétl dobrý centr, až do brankoviště Rizesporu. K míči se však žádný z domácích hráčů nedostal, neboť Gökhan Akkan předvedl parádní výskok.
     
    55
    Domácí mají stále velký tlak, ale né a né tam ten gól padnout. Gökhan Töre našel v brankovišti volného Fofanu, který to rázem zkusil z první, no a balón putoval pouze vedle.
     
    56
    Domácí diváci již přestávají mít trpělivost a slyšíme i silná bučení, což by mělo hráče upozornit, že je něco špatně. Špatná je zatím jejich koncovka.
     
    57
    Malatyaspor zahrával rohový kop, který znovu putoval na přední tyč a znovu byl okamžitě odvrácen. Trenér Yeni by měl nejspíš pozměnit pár taktických nedostatků, pokud chtějí hráči brát alespoň bod.
     
    58
    Rizespor se od začátku druhé části pouze brání, aby se jim to nakonec nevymstilo. Přece jen, turecká liga je známá góly v 90+ minutách, tak uvidíme jak tomu bude dnes.
     
    60
    Domácí to trochu uklidnili a momentálně kombinují na polovině Rizesporu, uvidíme zda už z toho něco bude.
     
    61
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Moryké Fofana, přichází Thievy Bifouma.
     
    62
    Moryké Fofana byl vystřídán a dnes to tedy jednoznačně nebyl jeho den. Tři tutovky, ani jedna nešla na bránu.
     
    64
    Po delší době se k něčemu dostali i hosté. Z pravé strany nastal centr z kopačky Talbiho, jehož pas měl najít Umara, to se však nepovedlo.
     
    65
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Amedej Vetrih, přichází Joseph Larweh Attamah.
     
    67
    Abdullah Durak zajel do jednoho z domácí hráčů, ti tak budou zahrávat nadějný přímý kop. Padne branka?
     
    68
    Nepadne! Kop na sebe vzal Guilherme, který to bez váhání zkusil rovnou na bránu, střela však putovala těsně nad.
     
    69
    Statistika držení míče: 69%-31%
     
    70
    Malatyaspor jasně vévodí v držení míče, ovšem fotbal je na góly, a to vedou hosté. Tlak domácích stále nemá konce a hráči se tak drží na polovině Rizesporu.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Mykola Morozjuk (Çaykur Rizespor).
     
    72
    Rizespor právě vstřelil branku!
    Je to již o dvě branky!! To je smůla pro domácí. Ti nejdříve zahrávali zajímavý přímý kop z hranice vápna, jenže to se nepovedlo a hosté putovali do protiútoku. Oğulcan Çağlayan našel na druhé straně úplně volného AMINU UMARA, jenž zakončoval též do odkryté sítě.
    72. Aminu UMAR - 0:2
     
    73
    Pokud se nic hrozného nestane, hosté by si již utkání měli pohlídat, ovšem ve fotbale se nikdy neví. Uvidíme, zda se dočkáme napínavého závěru.
     
    75
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Murat Yıldırım, přichází Ahmed Ildiz.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Ismaël Diomandé (Çaykur Rizespor).
     
    77
    Závěr utkání doprovází již mnoho faulů, a to převážně ze strany domácích, kteří se nejspíš nemohou vypořádat s tím, že prohrávají.
     
    78
    Teenage Hadebe to zkoušel pomocí centru z levé strany, jenomže jeho vzdušný míč skončil přímo na prvním obránci v bílém dresu.
     
    80
    Nyní se dopředu ještě tlačili hosté, kteří si dokonce vybojovali rohový kop.
     
    81
    Rohový kop letěl na hlavičku Montassara Talbiho, jenže jeden z obránců ho poměrně tvrdě atakoval, jenž vyhrál. Dopředu se tak vrací domácí.
     
    83
    Adis Jahović výtečně prošel po lajně vedle branky hostů, ovšem to bylo vše. Obrana mu následnou přihrávku na Bifoumu zblokovala a snížení se nekoná.
     
    85
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Oğulcan Çağlayan, přichází Miguel Samudio.
     
    86
    Malatayspor se sice snaží s utkáním něco udělat, ale tempo hry se viditelně snížilo a přijde mi to, jak kdyby se již pouze dohrávalo.
     
    88
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Ismaël Diomandé, přichází Oğuz Kağan Güçtekin.
     
    89
    Adis Jahović zkoušel procpat přihrávku za obranu, avšak ta neměla hlavu ani patu, míč si tak přebírají hosté.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje závěrečné čtyři minuty!
     
    90+1
    Domácí mají ještě trochu času s výsledkem něco udělat, pokud však chtějí vyrovnat budou si muset velmi ale velmi rychle pospíšit.
     
    90+2
    Gökhan Töre mohl přihrát míč do tutové pozice pro zakončení, jenže tu finální přihrávku zblokovala obrana a je nejspíš po všem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Hosté nakonec jakožto outsideři před zápasem vítězí, a to v součtu 2:0. Rozhodl o tom převážně gól v 5. minutě a nepřesná koncovka domácího celku. U obou branek Rizesporu byl dnešní hráč utkání Oğulcan Çağlayan, který nejdříve branku sám vstřelil a na druhou přihrával. Na druhé straně zase máme smolaře, a tím byl Moryké Fofana, jenž zahodil nejméně dvě tutovky.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího přenosu na viděnou. (14:58:06)

    Gerard Filip

    Góly: 5. Çağlayan (Melnjak), 72. Umar (Çağlayan)

    Karty:   19. Akbaş (YMA), 45. Yalcin (YMA) – 52. Umar (RIZ), 71. Morozjuk (RIZ), 76. Diomandé (RIZ)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Aytaç, Hadebe, Akbaş, Özdemir – M. Yıldırım (75. Ildiz), Yalcin – Fofana (61. Bifouma), Donald (47. Töre), Guilherme – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Acquah, Bifouma, Čaalalí, Güveli, Çağıran, Ildiz, Kas, Töre.

    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, Abarhoun, Talbi, Melnjak – Vetrih (65. Attamah), Durak, Diomandé (88. Güçtekin) – Boldrin, Çağlayan (85. Samudio), Umar.
    Náhradníci: Görgen – Akkaynak, Samudio, Attamah, Ovacıklı, Ščepovič, Alici, B. Albayrak, Güçtekin, Chatziisaias.

    Rozhodca: A. Palabıyık – S. Olguncan, S. Çimen