Mallorca – Sevilla 0:2 (kon.) | Barcelona – Alavés 4:1 (kon.) | Villarreal – Getafe 1:0 (kon.)
Valladolid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
0:2 (0:1)
FC Sevilla
Sobota 21.12.2019, 13:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá RCD Mallorca a FC Sevilla. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 13:00.

    Španielska LaLiga pokračuje svojim 18. kolom. To prinesie súboj tímov z opačných pólov tabuľky, v boji namočená Mallorca privíta na svojom ihrisku Sevillu.

    RCD Mallorca:
    Domáci majú momentálne na svojom konte 15 bodov a nachádzajú sa na 17. mieste. Pred Celtou Vigo má Mallorca náskok len jeden bod a je jasné, že Mallorcu čakajú boje o záchranu. Práve v poslednom kole sa Mallorca stretla s Celtou, na jej pôde získala bod po remíze 2:2. Tento zápas pútal aj pozornosť slovenských fanúšikov, proti sebe sa postavili Stanislav Lobotka a Martin Valjent. Slovenský obranca sa už stal stabilnou súčaťou defenzívy Mallorci.

    FC Sevilla:
    To hostia majú naopak iné, zrejme príjemnejšie starosti. Sevilla má na svojom konte 31 bodov a momentálne jej teda patrí v tabuľke tretia pozícia, so stratou päť bodov na vedúcu Barcelonu. Sevilla navyše bojuje na dvoch frontoch, zvládla základnú skupinu v Európskej lige a postúpila do vyraďovacích bojov. V poslednom ligovom kole však podľahla Villarrealu 1:2.

    Papierovým favoritom tohto zápasu sú tak hostia. Domáci však budú chcieť vo svojom prostredí určite o nejaké tie body zabojovať, snáď uvidíme kvalitné a napínavé stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Mallorca: Reina (C) – Gámez, Sedlar, Valjent, Agbenyenu – Rodríguez, Baba Mohammed, Sevilla, Kubo – Budimir, Lago Junior

    Náhradníci: Fabri – Campos, Señé, Febas, Cabrera, Chavarría, Hernández

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Carriço, Reguilón – Fernando, Banega, Jordán – Ocampos, L. de Jong, Munir

    Náhradníci: Bunú – Koundé, Gudelj, Ó. Torres, F. Vázquez, Rony Lopes, Gil

    Rozhodca: Jesús Gil – Ángel Nevado, Javier Martínez
     
    Prajem príjemné sobotné popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Dnes sa odohrajú stretnutia 18. kola španielskej LaLigy a toto kolo ponúkne aj súboj na Iberostar Estadi, kde domáca Mallorca privíta Sevillu. Oba celky sa nachádzajú v rozličných rozpoloženiach, domáci bojujú o záchranu a hostia naopak ešte o ligový titul. Aj napriek týmto rozdielom snáď uvidíme kvalitné stretnutie, pri ktorého sledovaní sa nudiť nebudeme.

    V základnej zostave domácich už tradične nechýba slovenský obranca a reprezentant Martin Valjent, bránu hostí zas tradične stráži český brankár Tomáš Vaclík. Zatiaľ si podrobne prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami stretnutia prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretnutie v červených dresoch. Hostia ako favorit nastupujú v bielych.
     
    2
    Mallorca sa pokúsila o útočnú akciu z vlastnej polovice ihriska, slovenský reprezentant Valjent hľadal dlhým výkopom Kuba, ale lopta končí u futbalistov Sevilly.
     
    3
    Domáci ihneď vysoko napádali súperovu rozohrávku a loptu takýmto spôsobom získal už spomínaný Kubo. Ani on však nedokázal potom vyprodukovať presnú prihrávku.
     
    4
    Úvodný nápor domácich pokračuje, Carlos si musel dať pozor na centrovanú loptu, ktorý dokázal odvrátiť do bezpečia. Mallorca však ešte získava rohový kop.
     
    5
    Veľa nechýbalo a mohli sme byť svedkami úvodného presného zásahu! Po rohovom kope sa k lopte dostal Kubo, presným centrom našiel voľného Juniora, ktorého zakončenie ide len tesne nad bránu hosťujúceho celku!
     
    6
    Môžme teda konštatovať, že úvodné minúty tohto stretnutia sú prekvapením, aktívnejšie hrajú určite domáci, Sevilla ako favorit sa zatiaľ v útoku ani neukázala.
     
    7
    Mallorca sa snaží pokračovať vo svojom aktívnom výkone, ale už sa postupune zobúdzajú aj hostia. Snáď teda uvidíme kvalitné stretnutie a šancí bude na oboch stranách pribúdať.
     
    8
    Presný defenzívny zákrok teraz predviedol Valjent, ktorý odvracia loptu na prvý rohový kop hosťujúceho celku. Domáci sa tak ešte budú musieť brániť.
     
    9
    Lopta sa od rohovej zástavky dostala na hlavu Carlosa, ale ten ju nedokázal usmerniť medzi tri žrde. Bude to len odkop od Reinovej brány.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka je už minulosťou, zatiaľ sme presný zásah nevideli. Tieto minúty však jednoznačne patrili domácim futbalistom, ktorí už aj mali jednu veľkú šancu na skórovanie.
     
    11
    Sledovali sme rýchly útočný výpad hosťujúceho celku, ale Navasova prihrávka svojho adresáta, ktorým mal byť de Jong nenašla. Pri lopte je už teda Mallorca.
     
    12
    Dlho však netrvalo a znova sledujeme útočné ťaženie favorita zápasu. Zdá sa, že Sevilla sa už postupune zobúdza a skúša diktovať tempo hry.
     
    13
    Po individuálnej akcii to z väčšej vzdialenosti skúšal Fernando, ale mieril veľmi nepresne a tak brankár Reina nemusel zasahovať. Bude musieť len realizovať ďalší odkop od svojej brány.
     
    14
    Momentálne vynikajú obe defenzívy, takže žiadne zaujímavé šance nevidíme. Zápas má však od úvodného výkopu stále veľmi slušné tempo.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Jesús Navas (FC Sevilla).
     
    16
    Žltú kartu dostáva Éver Banega (FC Sevilla).
     
    17
    Začína sa aj priostrovať v osobných súbojoch, za jeden z nich teraz videl ako prvý žltú kartu v tomto zápase hosťujúci Navas. Za nejaké protesty ihneď do tábora hostí putovala aj druhá žltá karta a to na konto Banegu.
     
    18
    Je tu prvá zaujímavá šanca pre Sevillu! Ocampos sa prezentoval výbornou technickou strelou, ale brankár Reina podržal svoj celok a výborným zákrokom odvrátil loptu do bezpečia.
     
    19
    V týchto chvíľach prebieha tlak hosťujúceho celku. Mallorca sa však bráni úspešne a súpera do ďalšieho zakončenia na svoju bránu nepúšťa.
     
    20
    Budeme svedkami rohového kopu hosťujúceho celku, Banega už s loptou mieri k rohovej zástavke.
     
    21
    Sevilla dala gól!
    A máme tu otvárací zásah tohto stretnutia! Spomínaný Banega zahral tento rohový kop vynikajúca, lopta sa dostala na hlavu DIEGA CARLOSA a ten prekonáva Reinu, ktorý nemôže mať čisté svedomie pri tomto góle súpera – 0:1!
     
    22
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu a Sevilla vyťažila zo svojej lepšej pasáže maximum, konkrétne to je gól v sieti súpera. Uvidíme, čo nám ešte prinesie zvyšok prvého polčasu.
     
    23
    Mallorca sa už snaži o rýchlu odpoveď, ale nedarí sa jej prejsť stredom ihriska. Sevilla sa teraz nemusí nikam ponáhľať, momentálne jej tesné vedenie stačí.
     
    24
    Individuálnym spôsobom sa snažil presadiť Rodríguez, ale nepodarilo sa mu rovnako prekonať súperovu defenzívu. K lopte sa už tak dostáva Sevilla.
     
    25
    O malú chvíľu podobne pochodil aj Agbenyenu. Sevilla začína na svojej polovici ihriska a skúša sa postupune prebojovať do útoku.
     
    26
    V defenzíve sa mal teraz na pozore Valjent, vystihol nepresnú prihrávku a následne sa snažil založiť útok svojho celku. To sa mu aj podarilo, ale jeho spoluhráči to nedotiahli do zdárneho konca.
     
    27
    Domáci Junior padol v pokutovom území súpera na zem, ale penalta sa jednoznačne pískať nemala. Hlavný rozhodca Jesús Gil aj domácemu hráčovi rázne dohovoril.
     
    28
    Mallorca pokračuje vo svojej aktivite a po tomto už nedovolenom zákroku získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    29
    K ohrozeniu hosťujúcej brány nedošlo, ale domáci sú stále pri lopte a pokúšajú sa držať svojho dnešného súpera pod tlakom.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Iberostar Estadi je už minulosťou, hostia aj naďalej vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom. Hra je však veľmi vyrovnaná a my veríme, že ešte nejaké presné zásahy uvidíme.
     
    31
    Môžme teda konštatovať, že Mallorca príjemne prekvapuje v prvom polčase. Síce prehrava, ale aj tak dokáže so Sevillou držať krok a miestami je aj aktívnejšia.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Fernando (FC Sevilla).
     
    34
    Po dlhšej dobe sa v útoku snažili presadiť aj hostia, ale nepodarilo sa im nič zaujímavého vymyslieť.
     
    35
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu, prípadne ešte aj nejaký ten nadstavený čas. Uvidíme, čoho všetkého ešte budeme svedkami.
     
    36
    Hosťujúci Ocampos sa opäť odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti, ale v tomto prípade nemieril presne a Reina je tak bez ďalšieho zákroku.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Fran Gámez (RCD Mallorca).
     
    38
    Hra sa však krátko pred koncom prvého polčasu dosť kuskuje, keďže sledujeme jeden nedovolený zákrok za druhým.
     
    39
    Valjent znova predviedol úspešný defenzívny zákrok. Zatiaľ je slovenský reprezentant výraznou oporou svojho tímu v zadných radoch.
     
    40
    Sevilla tak aj naďalej vyhráva tesne pred koncom úvodného dejstva gólom Carlosa najtesnejším možným rozdielom.
     
    41
    Do pokutového územia hostí si nabiehal Kubo, ale lopta sa k nemu nedostala. Sevilla sa to snaží teraz opokojiť a bez problémov už dohrať prvý polčas.
     
    42
    Už to zrejme vyzerá, že v prvom polčase veľa zaujímavého neuvidíme. Znova len pribúda počet nedovolených zákrokov na oboch stranách.
     
    43
    Sevilla sa po zisku lopty nikam neponáhľa. Ako som už nedávno spomínal, hostia chcú dohrať prvý polčas v pokoji a ísť na prestávku s tesným náskokom o jeden gól.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    44
    Ale pozor! Domáci sa radovali z gólu, po tom čo sa lopta dostala do siete, ale je tu komunikácia s VAR kvôli ofsajdu!
     
    45
    Podľa očakávania sa jednalo o ofsajd, takže Sevilla o svoj tesný náskok neprišla!
     
    45+1
    Aj kvôi dlhšej konzultácii sa v prvom polčase nadstavujú až 4 minúty!
     
    45+3
    Prvý polčas sa však už len dohráva, oba celky šetria svoje sily na druhý polčas, ktorý bude veľmi dôležitý.
     
    45+4
    Žltú kartu dostáva Ante Budimir (RCD Mallorca).
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme celkom zaujímavý prvý polčas na Iberostar Estadi. Domáca Mallorca vstúpila do zápasu až nečakane veľmi aktívne, ale nedokázala z toho vyťažiť presný zásah. Násladne niečo podobné predviedla aj Sevilla, ktorá však už presný zásah vsietila zásluhou Carlosa. Hra potom bola vyrovnaná, ale viacej gólov nepadlo. Pred druhým polčasom je však určite ešte všetko otvorené, začne sa približne o 14:05.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Hosťujúci Banega sa skúsil presadiť individuálne, ale cez slovenského reprezentanta Valjenta neprešiel.
     
    48
    O niečo podobné sa potom snažil aj domáci Kuba, ale ten bolo nedovolene zastabený Jordánom. Jednalo sa o veľmi tvrdý zákrok, ale zaobišiel sa bez žltej karty.
     
    49
    Mallorca teraz robí súperovi výrazné problémy v rozohrávke. Sevilla si musí dávať pozor na každú stratu lopty, pretože aktívni domáci sú odhodlaní to potrestať.
     
    50
    Domáci sa presunuli až do pokutového územia Sevilly, ale Budimir sa už presadiť nedokázal.
     
    51
    Hosťujúci Munir zastavil útočný výpad domácich len za cenu nedovoleného zákroku, Mallorca tak získava priamy kop na polovici svojho dnešného súpera.
     
    52
    Mohli sme však sledovať rýchly brejk hostí, po ktorom sa Jordán snažil centrovať pred bránu domácich, ale tam vo vzduchu úradoval Sedlar.
     
    53
    Menší tlak hostí ešte pokračoval, ale rohový kop žiadne nebezpešenstvo pre bránu Mallorcy nepriniesol.
     
    54
    Aj na druhej strane tu bol rýchly protiútok domácich, ale nebol dotiahnutý do úspešného konca.
     
    55
    Menšiu kritiku si teraz vyslúžil slovenský obranca Valjent, ktorý chyboval v rozohrávke a otvárala sa tak šance pre de Jonga. Následne však naša mladá nádej svoju chybu napravila.
     
    56
    Svoju prevádzkovú teplotu si teraz udržal český brankár Vaclík, ktorý si pohodlne prebral center od Mohammeda do svojich rukavíc.
     
    57
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza Juan Hernández.
     
    58
    Tento postupný útok hostí nebol úspešne dotiahnutý, stroskotal na pozornej defenzíve domácich.
     
    60
    Hodina z tohto stretnutia je už minulosťou. Na predbežnom skóre 0:1 sa stále nič nemení, ale všetko je to určite ešte otvorené na oboch stranách.
     
    61
    Hosťujúci Ocampos sa dnes skúša aj z väčšej diaľky. Pokúsil sa o to aj teraz, ale Reina si pripisuje pohodlný a ľahký zákrok.
     
    62
    Bola nariadená penalta pre hostí! Jordán padol v pokutovom území na zem a pokutový kop odobril aj VAR. Šanca pre hostí navýšiť svoje vedenie.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Iddrisu Baba Mohammed (RCD Mallorca).
     
    63
    Sevilla dala gól!
    Loptu si na biely bod za hostí postavil ÉVER BANEGA a bezpečne penaltu premieňa – 0:2!
     
    64
    Žltú kartu dostáva Martin Valjent (RCD Mallorca).
     
    65
    Pred domácim celkom tak stojí veľmi náročná úloha. Zmazať dvojgólové manko, ale Sevilla je poriadne rozbehnutá a zrejme si len tak ľahko nenechá uchmatnúť tri body.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luuk de Jong, prichádza Jules Koundé.
     
    67
    Domáci Junior to skúsil strelou spoza pokutového územia, ale Vaclík si pripisuje úspešný zákrok.
     
    68
    Sevilla aj naďalej pokračuje vo svojej aktivite, ale snaží sa s loptu čo najdlhšie kombinovať na polovici súpera.
     
    69
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Ante Budimir, prichádza Pablo Chavarría.
     
    71
    Vydarený center do pokutového územia hostí vyslal Kubo, ale obrana súpera výborným defenzívnym zákrokom odvrátila loptu do bezpečia.
     
    72
    Momentálne je pri lopte Sevilla, ktorá sa nemá kam ponáhľať a snaží sa loptu držať čo najdlhšie na svojich kopčkách.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Joan Jordán, prichádza Franco Vázquez.
     
    75
    Sledovali sme rýchly útočný výpad hosťujúceho celku, Reguilón pálil spoza pokutového územia, ale len do miest, kde stál pripravený brankár Reina.
     
    76
    Sevilla však aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách a súpera k ničomu nepúšťa. Domácich tak čaká ešte veľmi náročná úloha, ak chcú v tomto zápase bodovať.
     
    78
    Individuálne sa skúšal teraz presadiť domáci Junior, ale z uhla a tiesnený sa mi Vaclíka prekonať nepodarilo.
     
    80
    Necelých desať minút ostáva do konca tohto zápasu, zrejme sa však ešte bude niečo nadstavovať. Zatiaľ to teda vyzerá, že Sevilla si podľa očakávania pripíše do tabuľky tri body.
     
    81
    Hostia zahrávali rohový kop, ale Banegov center bol odvrátený do bezpečia.
     
    83
    Po rohovom kope domácich sa do zakončenia hlavou dostal slovenský reprezentant Valjent, ale jeho pokus bil zblokovaný do bezpečia.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Sergio Reguilón (FC Sevilla).
     
    85
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Sedlar (RCD Mallorca).
     
    86
    Záver tohto zápasu sa už nezadržateľne blíži. Sevilla aj naďalej vyhráva o dva góly a ako to vyzerá na ihrisku, o tri body by už hostia prísť nemali.
     
    87
    Hostia navyše teraz častejšie držia loptu na svojich kopačkách a domáci sa tak k žiadnemu záverečnému tlaku nedostávajú.
     
    88
    Mallorca sa pokúsila o rýchly protiútok, ale Hernández sa v rozhodujúcej chvíli dostal do ofsajdu a tak táto akcia domácich končí.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa už čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    90+2
    Hosťujúci Munir sa teraz rovnako ofsajdu nevyhol. Zrejme je tu posledná šanca pre domácich na založenie útočnej akcie.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli takisto len jeden gól. Postaral sa oň hosťujúci Banega, keď v 63. minúte premenil pokutový kop. Sevilla tak podľa očakávania zvíťazila a získala tri body, ale Mallorca predviedla veľmi sympatický výkon, žiaľ na góly či body to nestačilo.

    Ďakujem za vašu pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok soboty! (14:57:17)

    Miroslav Revaj

    Góly: 21. Diego Carlos, 63. Banega (pen.)

    Karty:   37. Gámez (MLR), 45+4. Budimir (MLR), 62. Baba Mohammed (MLR), 64. Valjent (MLR), 85. Sedlar (MLR) – 15. Navas (SEV), 16. Banega (SEV), 33. Fernando (SEV), 84. Reguilón (SEV)


    RCD Mallorca: Reina (C) – Gámez, Sedlar, Valjent, Agbenyenu – Rodríguez, Baba Mohammed, Sevilla (57. Hernández), Kubo – Budimir (69. Chavarría), Lago Junior.
    Náhradníci: Fabri – Campos, Señé, Febas, Cabrera, Chavarría, Hernández.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Carriço, Reguilón – Fernando, Banega, Jordán (73. F. Vázquez) – Ocampos (90. Gudelj), L. de Jong (66. Koundé), Munir.
    Náhradníci: Bunú – Koundé, Gudelj, Ó. Torres, F. Vázquez, Rony Lopes, Gil.

    Rozhodca: Jesús Gil – Ángel Nevado, Javier Martínez