Barcelona – Slavia 2:3 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:3 (1:1)
SK Slavia Praha
cz Utorok 05.11.2019, 14:05 • Johan Cruyff - Sant Joan Despí • UEFA Youth League
     
    Děkujeme vám za sledování přenosu a někdy příště u UEFA Youth League na počtenou! (16:06:27)
     
    Slavia se v příštím kole, které se bude hrát za tři týdny, doma střetne s Interem. Hráči Barcelony přivítají Borusii na vlastním stadionu Johana Cruyffa.
     
    Pražané si tedy připisují do tabulky tři body a mají stejně jako Borussia šest bodů, protože mladíci z Dortmundu dokázali na domácí půdě porazit lídra tabulky Inter 2:1. Barcelona zůstává na poslední příčce se třemi body.
     
    POZÁPASOVÉ STATISTIKY:

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:17.
     
    Slávisté to dokázali! Na stadionu Johana Cruyffa si připisují asi zatím největší vítězství jejich kariér. Poráží po strhujícím duelu mladíky Barcelony 3:2. Po vyrovnaném prvním poločase se dokázal v šestapadesáté minutě prosadit Kosek a následně obdržel Sanz červenou kartu. Všechno hrálo Slavii do karet, přesto však dokázali v 86. minutě domácí brankou Mortimera vyrovnat. O minutu později si ovšem na centr Zinhasoviče naskočil Toula a vystřelil Slavii velkou výhru!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Slávisté trochu riskantně míč pouštěli, na zadní tyči ho ale nedokázal zasáhnout žádný z hráčů v dresu Barcelony.
     
    90+4
    Tenas pošle do vápna Slavie jeden z posledních centrů.
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Martin Douděra, přichází Michal Vít.
     
    90+2
    Slávisté se dopředu vydávají již jen v omezeném počtu, Douděra posunul míč ke střelci zatím rozdílové branky Toulovi, jeho střela na zadní tyč zamířila mimo.
     
    90+1
    Hošek dokázal zablokovat centr De La Fuenteho, ten se následně zhostil rozehrávky rohového kopu, slávisté dokázali s vypětím všech sil ubránit Markovičovu branku.
     
    90
    Rozhodčí nastaví čtyři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90
    Hošek fauloval u pravé strany Fernandeze, centr poté mířil do šestnáctky, Gomese Silvu dokázali sešívaní obránci ustrážit.
     
    89
    Dobrá práce Joaa Felipeho, který nyní pošetřil důležité vteřinky na útočné polovině.
     
    87
    Slavia právě vstřelila branku!
    ADAM TOULA si naběhl na centr Zinhasoviče a nechytatelně ho uklidil na zadní tyči do Tenasovy branky – 2:3!
     
    87
    Mika Medina (FC Barcelona) fauloval Douděru, žlutá karta a zajímavá standardní situace pro Slavii!
     
    86
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nyní to domácím vyšlo, De La Fuente motal nohy sešívaným hráčům a poté dokázal předat míč na levou stranu osamocenému NILSI MORTIMEROVI, který prudkou ranou levou nohou propálil Markoviče – 2:2.
     
    84
    Mortimerův přímý kop dokázali sešívaní odvrátit do zámezí, Barcelona se nadechuje k závěrečnému tlaku.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nicolas Gonzalez, přichází Gerard Fernandez Castellano.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jaume Jardi, přichází Oriol Soldevila Puig.
     
    82
    Hošek zakombinoval na pravé straně s Douděrou, následně vrátili míč zpět na Markoviče, který ho poslal dlouhým nákopem až na Toulu.
     
    80
    Střela Lukáše Červa po přiklepnutí Zinhasoviče nebyl příliš důrazná a brankář Tenas ji dokázal v klidu lapit.
     
    79
    Na opačné straně proletěl přízemní centr malým vápnem před Tenasem, nikdo z nabíhajících slávistů ho ale nedokázal zasáhnout.
     
    77
    Slávisté měli nyní velké štěstí, Mortimer po centru do vápna se prosadil přes kapitána Vincoura a z bezprostřední blízkosti trefil břevno Markovičovy branky!
     
    Dnešní utkání sleduje 767 diváků.
     
    75
    Po rohovém kopu se do zakončení dostal střídající Barry, jeho obstřel na zadní tyč jen o kousek minul branku Markoviče, který si nyní musel hodně oddechnout.
     
    75
    De La Fuenteho zastavil na levé straně Vincoura, pouze ale za cenu rohového kopu pro domácí.
     
    74
    Slávisté se snažili vysunout Joaa Felipeho, ten se nacházel v těsném ofsajdovém postavení, což neuniklo asistentu rozhodčího.
     
    73
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Balde Martinez, přichází Alex Rico Pico.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Antonio Jesús, přichází Louie Barry.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Martin Douděra (SK Slavia Praha) po faulu na Baldeho Martineze, kterému se počínání sešívaného křídelníka ale vůbec nelíbilo.
     
    70
    Slavia ale musí myslet také na defenzivní práci, De La Fuente je stále velmi nepříjemný, nyní se snažil prostrčit míč na naběhnutého Mortimera, míč nakonec doputoval k radosti všech slávistů až do zámezí.
     
    68
    Michalu Hoškovi předvádí na pravé straně velkou technickou zdatnost, nyní nasadil Balde Martinezovi housle, míč mu ale o kousek unikl do zámezí.
     
    67
    Počínání Michala Hoška u pravého rohového praporku na straně Barcelony vyvolalo u fanoušků Slavie velký ohlas, pravý bek Slavie si totiž dokázal poradit s dvojnásobnou přesilou a následně byl faulován.
     
    66
    Křišťan se na útočné polovině hotovil ke střele, Gonzalez mu ale skluzem v zakončení zabránil, jeho zákrok na hranici nedovoleného zákroku mu prošel a pokračuje se nadále ve hře.
     
    64
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Alexandr Bárta, přichází Michal Hošek.
     
    62
    Nedžad Zinhasovič ale svůj centr příliš přetáhl, následně vracel míč do ohně Kosek, Barcelona se ale balónu rychle ujala a mířila dopředu, Bárta skvělým skluzem nebezpečí uhasil, na nohu mu ale poté dopadl Mortimer, proto je Alexandr Bárta ošetřován a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    61
    Po faulu na levé straně na Joaa Felipeho točil míč na zadní tyč Zinhasovič, Tenas ale dokázal míč vytěsnit, rohový kop pro Slavii.
     
    60
    Barcelona to bude mít velice těžké, navíc sešívaní nadále hrozí, Křišťan se prokousal skrz střed hřiště, ke střele se ale nedostal, stejně tak Červ po pasu od Felipeho.
     
    58
    Alvaro Sanz (FC Barcelona) se ohnal proti Lukáši Červovi loktem a za svůj faul obdržel po druhé žluté kartě červenou!
     
    56
    Slavia právě vstřelila branku!
    Paráda! Slavia se dostává do vedení. Branka již byla chvíli ve vzduchu, Zinhasovičův pokus byl zblokován, tentýž hráč ale dokázal nakonec hlavou míč posunout skrz šestnáctku až k DANIELU KOSKOVI, který svou slabší pravou nohou dokázal dobře po zemi obstřelit Tenase – 1:2!
     
    55
    Altimira byl faulován Zinhasovičem, domácí na nic nečekali a rychle mířili dopředu, v defenzívě Slavie ale celou situaci vyřešili Štětka společně s brankářem Markovičem.
     
    54
    Domácí si nyní ve velkém vápně hráli s ohněm, po několika nepříliš přesných přihrávkách se Pražané zmocnili míče a předali míč do střelecké pozice Toulovi, proti němu ale rychle vyběhl Tenas a dokázal míč zachytit.
     
    53
    Mortimer dobře načasoval svůj náběh za obranu Slavie, brankář Markovič celou situaci ale dobře přečetl a rychlým výběhem útočníka Barcelony o míč připravil.
     
    52
    Výborná práce Alexandra Bárty, ten se dokázal rychle vrátit s De La Fuentem a pomocí skluzu ho dokázal ubránit, svůj zákrok navíc načasoval tak dobře, že Slavia bude rozehrávat od branky.
     
    51
    Rohový kop domácích z kopačky Jardiho dokázala Slavia ubránit a následně dostala svou aktivitou míč až k brankáři Tenasovi.
     
    50
    Konrad De La Fuente se odhodlal ke střele na stranu brankáře, Markovič dokázal skákavý míč vytěsnit na rohový kop.
     
    49
    David Štětka (SK Slavia Praha) naposlední chvíli hasil propadnutí ve středu hřiště a zajel tvrdým skluzem do Mortimera, od rozhodčího vidí žlutou kartu.
     
    47
    Dlouhý pas na Mortimera si dokázal spolehlivě sebrat Jakub Markovič, který následně bude moci rozehrát.
     
    46
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Rosanas, přichází Adria Altimira.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:05.
     
    Po první poločase zatím hraje Slavia na Barceloně 1:1. O první branku se postaral Konrad De La Fuente, který pláchl sešívaným po levé straně a poté přehodil Markoviče. Slávisté se k vyrovnání dostali díky penaltě za ruku Rosanase. Pokutový kop spolehlivě proměnil Lukáš Červ. Slávisté po té byli na koni, žádnou další šanci ale nedokázali využít.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Alvaro Sanz (FC Barcelona) byl faulován Douděrou, úplně nesmyslně pak ale po mladém slávistovi vystartoval, za jeho počínání si vysloužil žlutou kartu, je vidět, za hráči Barcelony jsou z aktuálního průběhu trochu rozhození.
     
    45
    Slavia je jako polita živou vodou, nyní je na hřišti jen jeden tým, Kosek posílal do vápna Barcelony další povedený centr, tentokrát si ho ale dokázal pohlídat Tenas, který ho stáhl do svých rukavic, následně byl navíc faulován Toulou, hra se tedy na pár momentů uklidní.
     
    44
    Po dalším centru z pravé strany, tentokrát z kopačky Zinhasoviče, zakončoval hlavou Adam Toula, mířil však vysoko nad Tenasovu branku.
     
    43
    Daniel Kosek pronikl z levé strany až do vápna, svým přízemním centrem se snažil najít Toulu, který ale nedokázal patou zasáhnout míč.
     
    42
    Nabuzení slávisté mířili opět dopředu, o další brejkovou příležitost je ale připravila nepřesná přihrávka.
     
    41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané vyrovnávají! LUKÁŠ ČERV se ujal exekuce pokutového kopu a tvrdou ranou doprostřed branky překonal Tenase – 1:1!
     
    40
    Kosek nastřelil v pokutovém území ruku Sergiho Rosanase, rozhodčí odpískal pokutový kop pro Slavii!
     
    38
    Barcelona se po ztrátě Slavie pokusila o rychlý únik, přihrávku na rozběhnutého De La Fuenteho pokryl dobře se vracející David Štětka.
     
    37
    Křišťan vzal rozehrávku přímého kopu na sebe, levačkou ale zakroutil míč příliš vysoko, balón se tak nevešel mezi tři tyče Tenasovy branky.
     
    36
    Douděra byl faulován stoperem Medinou na hranici pokutového území, zajímavá standardní situace pro Slavii.
     
    35
    Joao Felipe by mohl svým pohybem zaměstnat obranu Barcelony, nyní byl na levé straně z pohledu Slavie faulován Sergi Rosanasem.
     
    34
    Jardi byl znovu postiženým, po příjmu míče ho dohrál Daniel Kosek. Rozhodčí musel Koskovi poté důrazně vysvětlovat, že další podobný zákrok bude doprovozen žlutou kartou.
     
    33
    Nedžad Zinhasovič fauloval Jardiho, rozehrávat bude domácí celek FC Barcelona.
     
    31
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jakub Zeronik, přichází Joao Felipe.
     
    30
    Se zdravotním stavem Jakuba Zeronika to nevypadá příliš dobře, slávisté budou poprvé v dnešním utkání střídat.
     
    29
    Hráči Slavie, které na stadionu Johana Cruyffa podporuje několik desítek fanoušků, se snažili o rozehrávku na krátko, k míči se ale po ztrátě dostali domácí, Mortimer si připravil míč na levou nohu, jeho rána ale zamířila pouze vedle.
     
    27
    Výpad Baldeho Martineze po levé straně zastavil dobrým blokem stoper David Štětka.
     
    26
    Rohový kop z levé strany rozehrála Barcelona na krátko, Jardi se podél brankové čáry dostal až téměř před Markoviče, následná přihrávka do druhé vlny ale nenašla žádného ze spoluhráčů.
     
    24
    Martin Douděra se na pravé straně odhodlal k centru, jeho snahu ale zhatili hráči Barcelony, kteří jeho centr dokázali zablokovat.
     
    24
    Sanz skluzem na polovině hřiště fauloval útočníka Adama Toulu, od sudího dostává ústní napomenutí.
     
    23
    Jakub Křišťan se zhostil exekuce dalšího rohového kopu, brankář Tenas ho ale dokázal vyboxovat do bezpečí.
     
    22
    Aktivní Alexandr Bárta vybojoval další rohový kop pro sešívané.
     
    22
    Další centr mířil do vápna Slavie, Gonzalez ale zboural Markoviče, který již měl balón ve své moci, proto se píská nedovolený zákrok.
     
    21
    Na opačné straně musel dvakrát po sobě zasahovat Markovič, zejména hlavička Sanze po rohovém kopu byla nepříjemná, brankář Slavie ji dokázal vytěsnit.
     
    20
    Křišťanův rohový kop proskočil malým vápnem Barcelony, žádný ze slávistů ho ale nedokázal zasáhnout.
     
    19
    Křišťan dokázal dobře vysunout Toulu, ten byl ale v pokutovém území Barcelony sám a vybojoval alespoň rohový kop.
     
    18
    Velká šance na druhé straně! Po kombinaci Koska se Zeronikem dokázal druhý jmenovaný odcentrovat, jeho centr si na zadní tyči našel Bárta, jeho hlavičku ale dokázal vytlačit mimo Tenas!
     
    16
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Pražané nechali po vlastní pravé straně pláchnout KONRADA DE LA FUENTEHO, kterému načasoval výbornou přihrávku Balde Martinez, Štětka poté nestihl už útočníka Barcelony zastavit, ten pak přesně přehodil vyběhnutého Markoviče – 1:0.
     
    15
    Vincour s Koskem si na levé postranní lajně počínali precizně a dostali míč dopředu na Zeronika, sešívaný levý bek přitom nasadil jednomu z domácích hráčů nepopulární housle.
     
    14
    Slávisté se po dlouhých vteřinách zmocnili míče a mířili do rychlého brejku, Křišťan ve středovém kruhu ale o balón přišel.
     
    13
    Pražané mají dobře pokrytou vlastní polovinu hřiště a vytlačují hráče Barcelony zpět na vlastní polovinu.
     
    12
    Jakub Markovič je velmi často spatřován mimo vlastní pokutové území, nyní dokázal pomoci svým spoluhráčům v defenzívě a odpravil hrací předmět za postranní čáru.
     
    11
    Po menším závaru před brankou Tenase mohli další akci rozehrát Červ s Douděrou, příliš si ale nerozuměli a míč poté doputoval až za koncovou čáru, z klidu bude rozehrávat brankář Barcelony Tenas.
     
    10
    Jardiho rohový kop vyrazil Markovič pouze na hranici šestnáctky, následný pokus De La Fuenteho dokázali sešívaní zblokovat.
     
    9
    Nyní ale Markovič neodhadl dobře situaci a vystartoval až ven z vlastního vápna, rychlým návratem ale vznikající požár před brankou Slavie dokázal uhasit a schoval míč do svých rukavic.
     
    8
    Štětka nyní trochu netakticky vystartoval proti hráči Barcelony a za sebou nechal volné místo pro náběh jednoho z útočících hráčů domácích, brankář Markovič vše dokázal vyřešit včasným výběhem.
     
    7
    Zinhasovič se nacházel pod tlakem Jardiho, ten si musel pomoct nedovoleným zákrokem, rozehrávat může hostující Slavia.
     
    6
    Centr Slavie do šestnáctky si dokázal stáhnout ze vzduchu brankář Tenas, Jardi se mezitím vrátil na trávník a bude pokračovat ve hře.
     
    5
    Na trávníku po špatném došlápnutí skončil Jardi, který musí být ošetřován.
     
    4
    Zeronikův centr se snažil na hrací ploše dostihnout Douděra, byl ale tvrdě dohrán Martinezem, rozhodčímu to neuniklo a Slavia bude moci rozehrávat přímý kop od pravé lajny.
     
    3
    Douděra se u pravé lajny po stahovačce snažil dostat přes Balde Martineze, ten dokázal míč zblokovat směrem za postranní čáru.
     
    2
    Medina na polovině hřiště fauloval Toulu, Slavia ale po rozehrání rychle o balón přišla.
     
    1
    Výkopu se zhostili domácí hráči, kteří se pokouší o postupný útok, slávisté rychle dostupují hráče soupeře na své polovině hřiště a snaží se ztěžovat kombinaci domácím hráčům.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše, Barcelona i Slavia ve svých klasických barevných kombinacích.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Tenas (C) – Sergi Rosanas, Gomes Silva, Medina, Balde Martinez – Antonio Jesús, Sanz, Gonzalez – Jardi, Mortimer, De La Fuente
    Náhradníci: Tristan Jimenez – Altimira, Ntite Muken, Rico Pico, Soldevila Puig, Fernandez Castellano, Barry

    SK Slavia Praha: Markovič – Bárta, Štětka, Vincour (C), Kosek – Červ, Zinhasovič, Křišťan – Douděra, Toula, Zeronik
    Náhradníci: Sirotník – Alijagič, Hošek, Vít, Joao Felipe, Langhamer, Matys

    Rozhodčí: Verboomen – Lemaire, Thijs (všichni BEL).
     
    Tabulce F vévodí mladíci Interu Milán, kteří mají na kontě devět bodů. Borussia, Slavia a Barcelona vyválčili shodně jednu výhru.
     
    Po dvou týdnech se oba týmy střetnou podruhé, v první duelu hraném na Xaverově předvedli sešívaní dobrý výkon v prvním poločase, který mohl korunovat brankou v nastavení první půle Joao Felipe, velkou šanci ovšem neproměnil. Na začátku druhého dějství pak Barcelona ukázala obrovskou kvalitu a získala zápas na svou stranu po výsledku 4:0. Mladí slávisté ale ukázali, že se mohou s velkokluby měřit, uvidíme, jak se jim povede dnes v Barceloně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Martin Kamenik

    Góly: 16. Fuente, 86. Mortimer – 41. Červ, 56. Kosek, 87. Toula

    Karty:   45+1. Sanz (BAR), 87. Medina (BAR) – 49. Štětka (SLA), 72. Douděra (SLA)   58. Sanz (BAR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:17.
    FC Barcelona: Tenas (C) – Sergi Rosanas (46. Altimira), Gomes Silva, Medina, Balde Martinez (73. Rico Pico) – Antonio Jesús (73. Barry), Sanz, Gonzalez (83. Fernandez Castellano) – Jardi (83. Soldevila Puig), Mortimer, De La Fuente
    Náhradníci: Tristan Jimenez – Altimira, Ntite Muken, Rico Pico, Soldevila Puig, Fernandez Castellano, Barry

    SK Slavia Praha: Markovič – Bárta (64. Hošek), Štětka, Vincour (C), Kosek – Červ, Zinhasovič, Křišťan – Douděra (90+3. Vít), Toula, Zeronik (31. Joao Felipe)
    Náhradníci: Sirotník – Alijagič, Hošek, Vít, Joao Felipe, Langhamer, Matys

    Rozhodca: Verboomen – Lemaire, Thijs (všichni BEL)

    Diváci: 767