Barcelona – Slavia 0:0 (kon.) | Zenit – Lipsko 0:2 (kon.) | Liverpool – Genk 2:1 (kon.)
Neapol – Salzburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Inter 3:2 (kon.) | Lyon – Benfica 3:1 (kon.)
Chelsea – Amsterdam 4:4 (kon.) | Valencia – Lille 4:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:4 (1:3)
Ajax Amsterdam
Utorok 05.11.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto neuveriteľného zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:40)
     
    V súbežne hranom zápase tejto skupiny vyhrala Valencia nad Lille doma 4:1. Chelsea, Ajax a Valencia tak majú v tejto chvíli po sedem bodov a o postup sa medzi nimi bude hrať zrejme až do posledného kola. Posledné Lille s jedným bodom je už bez šance na postup do osemfinále.
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 10:5.
    Strely mimo: 7:3.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 5:0.
    Fauly: 10:12.
     
    Takýto šialený zápas sme v Lige majstrov už dlho nevideli a asi ani dlho neuvidíme! Videli sme v ňom dve penalty, dve vylúčenia, dva vlastné góly a celkovo osem gólov. Ajax vstupoval do druhého polčasu s vedením 3:1, ktoré navzdory úvodnej aktivite Chelsea ešte navýšil van de Beek. Chelsea však zápas nevzdala a zásluhou Azpilicuetu znížila na 2:4. Potom sa v priebehu jedného útoku Chelsea nechali vylúčiť obaja stopéri Ajaxu, aby z penalty znížil na rozdiel jediného gólu Jorginho. Netrvalo však dlho a domáci dokázali i vyrovnať gólom Jamesa. Zvyšok zápasu sa hral prakticky bez stredu poľa a napriek dvojnásobnému oslabeniu Ajaxu mali šance rozhodnúť oba tímy. Ani jeden regulérny gól (pretože Azpilicuetov gól neplatil) sme však už nevideli a oba celky si tak body rozdelia.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Willian vysunul do šestnástky na pravej strane Batshuayia, ktorý zakončoval po zemi k vzdialenejšej tyči. Brankár Onana sa len díval na loptu, ktorá skončila tesne mimo jeho brány.
     
    90+3
    James po výkope brankára Ajaxu loptu potiahol po pravej strane na polovicu hostí, centrom ju však nasmeroval len do rúk brankára Onanu.
     
    90+2
    Onana odkopol loptu od vlastnej brány čo najďalej, Arrizabalaga ju ale hneď vrátil na polovicu Ajaxu. Tam sa pokúsil o prienik z ľavého krídla Hudson-Odoi, sám sa ale vytlačil za bránkovú čiaru.
     
    90+1
    Jamesov center sprava zasiahol pred Martínezom hlavou Abraham, loptu ale nedokázal usmerniť na bránu hostí.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty. Asi všetci na štadióne sa tomu pri dvoch červených kartách a penalte divia, dokonca i Frank Lampard sa s údivom otočil za štvrtého rozhodcu.
    90. Tammy Abraham (CHE)
     
    90
    Ďalšia obrovská šanca Chelsea! Batshuayi si spracoval prihrávku do šestnástky a z otočky cez obrancu vystrelil, brankár Onana však zákrokom zápasu jeho strelu zastavil.
     
    89
    Ajaxu sa nevyplatila taktika na držanie lopty a na vlastnej polovici o ňu hostia prišli. Hudson-Odoi okamžite vyrazil dopredu a zo zhruba 25 metrov vystrelil tesne mimo ľavej tyče brány Ajaxu.
     
    88
    Abraham dostal na hlavu ďalší center z ľavej strany a aj keď mal tentoraz dostatok času na umiestnenie hlavičky, tak loptu poslal priamo na pripraveného brankára Onanu.
     
    87
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Michy Batshuayi.
    86. Edson Álvarez (AJA)
     
    86
    Tadić sa prekľučkoval z pravej strany do šestnástky Chelsea a aj keď jeho prihrávku z pravej strany tečovali domáci obrancovia smerom od brány, tak sa k lopte na hranici pokutového územia dostal Álvarez, ktorý dokázal i zakončiť. Jeho strelu z otočky k ľavej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Arrizabalaga.
     
    85
    Azpilicueta zrazil center z pravej strany do autu. Ajax sa napriek oslabeniu usadil pri šestnástke Chelsea.

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Jorginho (pen.), 63. Azpilicueta, 71. Jorginho (pen.), 74. James – 2. T. Abraham (vla.), 20. Promes, 35. Arrizabalaga (vla.), 55. van de Beek

    Karty:   42. Tomori (CHE), 45. Azpilicueta (CHE) – 31. Veltman (AJA), 33. Blind (AJA), 62. Promes (AJA)   68. Blind (AJA), 69. Veltman (AJA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:12.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), K. Zouma, Tomori, M. Alonso (46. James) – Kovačić (87. Batshuayi), Jorginho, Willian – Pulisic, T. Abraham, Mount (60. Hudson-Odoi).
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Batshuayi, Kanté, Hudson-Odoi, James, Gilmour.

    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico – van de Beek, Zijach (72. E. Álvarez), Lisandro Martínez – Neres (72. Schuurs), Tadić (C), Promes.
    Náhradníci: B. Varela – Schuurs, E. Álvarez, Huntelaar, S. de Jong, Marin, Dest.

    Rozhodca: Rocchi – Meli, Peretti (všetci Taliansko)

    Diváci: 39 132