Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | Nominační tisková konference A-týmu reprezentace (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference A-týmu reprezentace

cz Utorok 05.11.2019, 11:00Tlačové konferencie
     
    Držíme českým reprezentantům palce a věříme, že oslaví postup na evropský šampionát už v zápase proti Kosovu. (11:28:13)
     
    Nominace na zápasy s Kosovem a Bulharskem:

    Brankáři: Tomáš Vaclík (Sevilla), Jiří Pavlenka (Brémy), Ondřej Kolář (Slavia).
    Obránci: Jan Bořil (Slavia), Tomáš Kalas (Bristol), Ondřej Kúdela (Slavia), Filip Novák (Trabzonspor), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Vladimír Coufal (Slavia), Jakub Brabec (Plzeň), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor).
    Záložníci: Vladimír Darida (Hertha), Josef Hušbauer (Slavia), Jakub Jankto (Sampdoria), Alex Král (Spartak Moskva), Ladislav Krejčí (Bologna), Lukáš Masopust (Slavia), Tomáš Souček (Slavia).
    Útočníci: Michael Krmenčík (Plzeň), Zdeněk Ondrášek (Dallas).
     
    Šilhavý o doplnění nominace: Ve hře je ještě jeden útočník, jeden středový hráč a jeden krajní záložník.
     
    Šilhavý o náladě v týmu: Když přijedete s vítězstvím je ta nálada lepší. Nicméně v našem týmu je teď soulad. Hráči zapomínají na klubové starosti a jsou tu především pro tým. Nějaké hecovačky sice probíhají, ale je to v normě.
     
    Šilhavý o Slavii a Součkovi v LM: Tomáš je skvělý kluk a fotbalista. Je důležitý ve Slavii i u nás. Je to nesmírně platný hráč a věřím, že to ještě má všechno před sebou. Snad pomůže Slavií tažení Ligou mistrů a nám k postupu na EURO.
     
    Šilhavý o atmosféře v Bulharsku bez diváků: Měla by to být pro nás výhoda, ale i my jsme zvyklí hrát před diváky, tak uvidíme.
     
    Šilhavý o Hložkovi: Adama sledujeme bedlivě. Hraje pravidelně ve Spartě, kde podává velmi dobré výkony. Hraje za jednadvacítku a pravděpodobně to tak bude i do konce této kvalifikace. Pak se uvidíme, kde budeme nebo nebudeme, ale určitě budeme sledovat i nadále jeho kariéru. Jedním z adeptů na doplnění nominace je i Matěj Vydra.
     
    Šilhavý o Kosovu: Tento zápas bude jednoznačně těžší. Případná prohra by je totiž definitivně vyřadila ze hry. Známe jejich sílu, bude to druhý zápas a víme, co od nich čekat. Budeme připraveni to zvládnout.
     
    Šilhavý o Schickovi: Sledujeme ho a pokud bude v podobných výkonech pokračovat, má hodně blízko se sem dostat.
     
    Šilhavý o Schickovi pokračuje: Samozřejmě nás to mrzí, ale je to úděl. Od toho jsou tu ale další hráči, aby ho nahradili a ukázali, že na to mají. Ten zápas, který nás čeká s Kosovem bude pro všechny tak důležitý, že tam s tou potřebnou motivací půjdeme všichni a že to kýžené vítězství zvládneme.
     
    Sionko o Schickovi: Nechceme tuto kauzu řešit přes média. Řešení s Lipskem je ve vzduchu, ale teď nás čekají dvě důležitá utkání a pak se k tomu můžeme vrátit.
     
    Šilhavý o Kopicovi: Je to jeden z hráčů, u nichž čekáme, jestli bude zdravý. Uvidíme podle víkendového utkání, jestli nastoupí nebo ne. Mluvil jsem ale i s Markem Suchým, kde to už vypadalo, že by se mohl uzdravit. Jsou tady pak i dlouhodobě zranění jako Pavelka nebo Dočkal. Pavel Kadeřábek nebo Filip Novák už jsou ale zase připraveni k zápasu.
     
    Šilhavý o Ondráškovi, který nějaký čas nehrál: Dohadovali jsme se a domlouvali, jak to bude dál. Každopádně v USA ještě chvilku jako tým trénovali. Připravuje se aktuálně s Wislou Krakow, s níž se nyní připravuje tréninkově.
     
    Šilhavý o Spartě: Je příjemnější, že se Spartě začíná trochu dařit a jsou tu ještě tři volná místa. Osobně si myslím, že jeden hráč má hodně blízko k tomu, aby to jedno místo ještě vyplnil. Spartu jsme samozřejmě nevytěsnili mimo repre, ale ty předchozí nominace vypadaly tak, že byly mnohdy bez nich.
     
    Sionko po kontroverzi ohledně Schicka: Dozvěděli jsme se to až po srazu z médií. Ani mě, ani Jardu Šilhavého, ani nikoho jiného však nikdo z Lipska nekontaktoval. Je to naše stanovisko a za tím si stojíme, jiné ani vydat nemůžeme.
     
    Šilhavý o Schickovi: Patrik říkal, že už sám trénuje a dnes nenastoupí do Ligy mistrů. Šance je malá, ale dali jsme ho aspoň mezi náhradníky, třeba se nakonec zotaví.
     
    Nominace na zápasy s Kosovem a Bulharskem:

    Brankáři: Tomáš Vaclík, Jiří Pavlenka, Ondřej Kolář.
    Obránci: Jan Bořil, Jakub Brabec, Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Pavel Kadeřábek, Tomáš Kalas, Ondřej Kúdela, Filip Novák.
    Záložníci: Vladimír Darida, Josef Hušbauer, Jakub Jankto, Alex Král, Ladislav Krejčí, Lukáš Masopust, Tomáš Souček.
    Útočníci: Michael Krmenčík, Zdeněk Ondrášek.
     
    Libor Sionko: Sraz je hodně krátký. Zápas hrajeme už ve čtvrtek. Sejdeme se v pondělí 11. listopadu v hotelu Don Giovanni. Celý sraz se však bude odvíjet posléze v Plzni.
     
    Na konci listopadu připravuje eRepre připravuje národní kvalifikaci. Čeští hráči Pro Evolution Soccer budou mezi sebou bojovat o účast na finálovém turnaji, z něhož vzejdou dva reprezentanti, kteří se na jaře 2020 zúčastní kvalifikace o eEURO. Finálový turnaj eEuro proběhne v Londýně v červenci roku 2020 a ve hře je celková odměna ve výši 100 tisíc dolarů.

    Radek Barkman