Barcelona – Slavia 0:0 (kon.) | Zenit – Lipsko 0:2 (kon.) | Liverpool – Genk 2:1 (kon.)
Neapol – Salzburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Inter 3:2 (kon.) | Lyon – Benfica 3:1 (kon.)
Chelsea – Amsterdam 4:4 (kon.) | Valencia – Lille 4:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:4 (1:3)
Ajax Amsterdam
Utorok 05.11.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Willian vysunul do šestnástky na pravej strane Batshuayia, ktorý zakončoval po zemi k vzdialenejšej tyči. Brankár Onana sa len díval na loptu, ktorá skončila tesne mimo jeho brány.
    90. Tammy Abraham (CHE)
     
    90
    Ďalšia obrovská šanca Chelsea! Batshuayi si spracoval prihrávku do šestnástky a z otočky cez obrancu vystrelil, brankár Onana však zákrokom zápasu jeho strelu zastavil.
     
    89
    Ajaxu sa nevyplatila taktika na držanie lopty a na vlastnej polovici o ňu hostia prišli. Hudson-Odoi okamžite vyrazil dopredu a zo zhruba 25 metrov vystrelil tesne mimo ľavej tyče brány Ajaxu.
     
    87
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Michy Batshuayi.
    86. Edson Álvarez (AJA)
     
    86
    Tadić sa prekľučkoval z pravej strany do šestnástky Chelsea a aj keď jeho prihrávku z pravej strany tečovali domáci obrancovia smerom od brány, tak sa k lopte na hranici pokutového územia dostal Álvarez, ktorý dokázal i zakončiť. Jeho strelu z otočky k ľavej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Arrizabalaga.
    78. Tammy Abraham (CHE)
     
    78
    Chelsea strelila gól, ten ale nebol po konzultácii s videoasistentom uznaný! Pulisicovu strieľanú prihrávku vyrazil Onana a obranca Ajaxu loptu odkopol. Loptu však zastavil na hranici šestnástky Kovačić, ktorý trafil ruku Abrahama a od neho sa odrazila k Azpilicuetovi, ktorý ju tvrdou strelou poslal do siete. Hlavný rozhodca si najskôr ruku Abrahama nevšimol a až VAR ho na ňu upozornil.
     
    77
    Promes zakrútil loptu ponad múr a brankár Arrizabalaga ju musel končekmi prstov zraziť na rohový kop. Lopta by ale i bez dotyku domáceho brankára skončila tesne mimo.
    74. Reece James (CHE) - 4:4
     
    74
    Chelsea dala gól!
    Chelsea za 11 minút zmazala trojgólové manko! Na center Williana si najlepšie vyskočil Zouma, ktorý svojou hlavičkou trafil brvno. Od neho sa lopta odrazila k REECEOVI JAMESOVI, ktorý poslal loptu z prvej k pravej tyči a svojim prvým gólom v Lige majstrov v kariére vyrovnáva.
     
    72
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Edson Álvarez.
     
    72
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza David Neres, prichádza Perr Schuurs.
    71. Jorginho (CHE) - 3:4
     
    71
    Chelsea dala gól!
    Chelsea znižuje a už stráca len jeden gól! JORGINHO kopol penaltu k ľavej tyči a brankár Onana, ktorý sa hodil doprava, nemal šancu zasiahnuť.
    69. Jöel Veltman (AJA)
     
    69
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za hru rukou vo vlastnej šestnástke Jöel Veltman (AFC Ajax). Akcia po Blindových fauloch totiž pokračovala ďalej a Abrahamovu strelu zablokoval jemným pohybom ruky Veltman. Chelsea tak bude mať druhú penaltu v zápase a Ajax bude dohrávať zápas v dvojnásobnom oslabení bez oboch stopérov.
    68. Daley Blind (AJA)
     
    68
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za dva fauly za sebou Daley Blind (AFC Ajax). Najskôr lakťom zrazil k zemi Pulisica a potom sklzom podrazil Abrahama.
    63. César Azpilicueta (CHE) - 2:4
     
    63
    Chelsea dala gól!
    Chelsea znižuje a ešte sa vracia do hry! James prihrávkou z pravej strany do šestnástky našiel rozbehnutého Pulisica, ktorého prihrávku do bránkoviska zasiahol v sklze Abraham a loptu na zadnej tyči dorazil do odkrytej brány Ajaxu dobiehajúci kapitán Chelsea CÉSAR AZPILICUETA.
     
    62
    Žltú kartu za zrazenie Williana k zemi dostáva Quincy Promes (AFC Ajax).
     
    60
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mason Mount, prichádza Callum Hudson-Odoi.
    55. Donny van de Beek (AJA) - 1:4
     
    55
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Hostia prvou vydarenejšou akciou v druhom polčase navyšujú svoj náskok! Zijach prihrávkou z pravej strany našiel v šestnástke Chelsea nepochopiteľne neobsadeného DONNYHO VAN DE BEEKA, ktorý mal toľko času, že si mohol loptu i spracovať. Strelou po zemi ju potom poslal k ľavej tyči domácej brány.
     
    53
    Abraham si nabehol na skvelú prihrávku za obranu Ajaxu, jeho strelu zo šestnástky však výborným zákrokom vyrazil gólman Onana.
     
    46
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Marcos Alonso, prichádza Reece James.
     
    45
    Žltú kartu za potiahnutie Tagliafica k zemi dostáva César Azpilicueta (Chelsea FC). Ajax bude mať priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    42
    Žltú kartu za podrazenie Neresa sklzom dostáva Fikayo Tomori (Chelsea FC). Neres sa i tak dostal do blízkosti pokutového územia, kde po prihrávkach od spoluhráčov napokon zakončoval z hranice šestnástky vysoko nad domácu bránu Martínez.
    35. Kepa Arrizabalaga (vla.) (AJA) - 1:3
     
    35
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Tak to bola skutočná nádhera z ľavačky Zijacha! Futbalista Ajaxu zakrútil takmer z rohu ihriska z pravej strany loptu do zadnej tyče domácej brány, od ktorej sa lopta odrazila do tváre zasahujúceho brankára KEPU ARRIZABALAGU a skončila za bránkovou čiarou.
     
    33
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Kovačića dostáva Daley Blind (AFC Ajax). Obaja stopéri Ajaxu tak už majú po žltej karte.
     
    31
    Prvú žltú kartu zápasu za zrazenie prenikajúceho Williana lakťom k zemi dostáva Jöel Veltman (AFC Ajax). Chelsea bude mať priamy kop z ľavej strany.
     
    26
    Center z priameho kopu zasiahol pred hráčom Ajaxu Abraham a loptu usmernil tesne mimo vlastnej brány. Domáci útočník si teraz poriadne vydýchol...
    20. Quincy Promes (AJA) - 1:2
     
    20
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Hostia sa znovu dostávajú do vedenia. Zijach skvelým centrom z ľavej strany našiel ideálne medzi obrancami Chelsea QUINCYHO PROMESA, ktorý hlavičkou v predklone k pravej tyči poslal loptu zblízka do siete.
     
    14
    Jorginho sa dostal cez dvoch protihráčov a potom výbornou kolmicou vysunul do šestnástky Abrahama. Ten prekonal prízemnou strelou k pravej tyči brankára Onanu, na Jorginhovu prihrávku si však nabiehal z ofsajdu a jeho gól tak neplatí.
    5. Jorginho (CHE) - 1:1
     
    5
    Chelsea dala gól!
    JORGINHO rutinérsky premenenou penaltou prakticky okamžite vyrovnáva! Brankára Onanu poslal do ľavej strany a sám kopol loptu po zemi k pravej tyči.
    3. Christian Pulisic (CHE)
     
    3
    Blesková odpoveď Chelsea! Pulisic hneď po výkope prenikol do pokutového územia Ajaxu a tam ho sklzom jemne zasiahol do nohy Blind. Pulisic potom ešte pokračoval ďalej, vysokou nohou ho však potom zasiahol pri snahe odkopnúť loptu i Veltman, ktorý ho zrazil k zemi. Penalta pre domácich!
    2. Tammy Abraham (vla.) (AJA) - 0:1
     
    2
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Hostia bleskurýchlo otvárajú skóre! Center Promesa z priameho kopu nedokázal hlavou zasiahnuť Tadić a ani obrancovia Chelsea za ním okrem TAMMYHO ABRAHAMA, ktorý nevydareným odkopom tečoval loptu za chrbát vlastného brankára Arrizabalagu.

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Jorginho (pen.), 63. Azpilicueta, 71. Jorginho (pen.), 74. James – 2. T. Abraham (vla.), 20. Promes, 35. Arrizabalaga (vla.), 55. van de Beek

    Karty:   42. Tomori (CHE), 45. Azpilicueta (CHE) – 31. Veltman (AJA), 33. Blind (AJA), 62. Promes (AJA)   68. Blind (AJA), 69. Veltman (AJA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:12.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), K. Zouma, Tomori, M. Alonso (46. James) – Kovačić (87. Batshuayi), Jorginho, Willian – Pulisic, T. Abraham, Mount (60. Hudson-Odoi).
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Batshuayi, Kanté, Hudson-Odoi, James, Gilmour.

    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico – van de Beek, Zijach (72. E. Álvarez), Lisandro Martínez – Neres (72. Schuurs), Tadić (C), Promes.
    Náhradníci: B. Varela – Schuurs, E. Álvarez, Huntelaar, S. de Jong, Marin, Dest.

    Rozhodca: Rocchi – Meli, Peretti (všetci Taliansko)

    Diváci: 39 132