Třinec – Lausanne 2:1 (po pr.) | Pelicans Lahti – Junosť Minsk 2:4 (kon.) | EC-KAC – Biel 3:6 (kon.)
Zug – Plzeň 5:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Lausanne
cz Streda 09.10.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Třinec vyhrál i třetí zápas na domácím ledě v letošní základní skupiny Champions Hockey League a porazil hostující Lausanne HC 2:1 po prodloužení, se loučím. Další textový online přenos přineseme z třinecké Werk areny z extraligového utkání s Libercem v neděli 20. října. (19:40:24)
     
    Statistiky po prodloužení:

    Střely na branku 30:27
    Střely celkem 56:47
    Střely zblokované 13:11
    Vyhraná vhazování 34:37
     
    Závěrečná třetina normální hrací doby začala přesilovkou Ocelářů, která se ale domácím moc nevyvedla. Naopak hostující hráči jim ujeli do samostatného úniku, v němž si musel faulem pomoct obránce Gernát. Jelikož třinecký bek zmařil gólovou příležitost, dostali hosté šanci v trestném střílení, v němž ale Herren nebyl úspěšný. Posledních deset minut normální hrací doby pak nabídlo několik šancí, které mohly utkání úplně rozhodnout. Velkou šanci měl Chmielewski, který z vrcholu kruhu trefil horní tyč Stephanovy branky. Na druhé straně zlikvidoval velkou šanci Moye Kváča, který následně i vyčistil prostor před svou brankou. Oceláři mohli zápas rozhodnout v samotném závěru – půl minuty před koncem dostali přesilovku, ale žádná z nebezpečných situací neskončila pukem v brance hostujícího maskovaného muže. Přesilovka se Ocelářům přetáhla do prodloužení, situaci čtyři na tři ale domácí vůbec nezvládli. Gól se jim podařilo dát až po individuální akci Petra Vrány, který poslal puk na hůl Matěje Stránského, který tak má na svém kontě vítězný gól v tomto utkání.
     
    Konec zápasu.
    63:29 Matěj STRÁNSKÝ - 2:1
     
    63:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Prodloužení nakonec přineslo rozluštění tohoto zápasu pro Oceláře! Petr Vrána v útočném pásmu podržel puk, objel celou zónu a poslal jej na brankoviště, kde MATĚJI STRÁNSKÉMU stačilo šikovně nastavit hůl. Asistence: Petr Vrána, Lukáš Krajíček. Konečný stav utkání 2:1!
     
    63:06
    Teprve teď je přerušená hra a prodloužení může pokračovat v předepsaném počtu tří hráčů na obou stranách.
     
    62:30
    Po individuální akci se před Stephana natlačil Michal Kovařčík. Měl i trochu prostoru zamíchat s pukem, ale hostující brankář jeho šanci ustál.
     
    62:05
    Bertschy nakopl ve vlastním pásmu motory, ale zakončení ztroskotalo na Musilovi.
     
    61:40
    Hosté jsou kompletní, Rothova střela mezitím prosvištěla vedle.
     
    61:24
    Nakonec se v šanci před Stephanem zjevil Marcinko, ale ani nadvakrát nepřehodil jeho beton. Pak je hra přerušená pro posunutou branku hostí.
     
    61:13
    Oceláři jsou v pásmu na puku, ale hledají ideální pozici pro střelbu.
     
    60:18
    A podruhé. S pukem od Kváči rozjíždí akci Gernát.
     
    60:03
    Oceláři začínají od své branky. Hosté vyhráli buly a ihned vyhodili.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po šedesáti minutách je v Třinci stále skóre nerozhodné. Utkání bude za malou chvíli pokračovat prodloužením, v němž mají Oceláři velkou šanci zápas rozhodnout. Budou totiž hrát 91 sekund přesilovku čtyři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Gól za sekundu dvanáct málem přišel! Třinečtí měli několik nebezpečných šancí, například Marcinko se natahoval za pukem před odkrytou brankou, ale nedokázal jej poslat baseballovým způsobem do sítě.
     
    59:32
    Šance pro Třinec ještě utkání rozhodnout. Na dvě minuty za hákování je vykázán Etienne Froidevaux.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 7. Hrňa (M. Stránský, Vrána), 64. M. Stránský (Vrána, Krajíček) – 34. Genazzi (Bertschy, Vermin)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, Krajíček (C), M. Doudera, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský (A) – Polanský.
    HC Lausanne: Stephan (Boltshauser) – Lindbohm, Frick, Heldner, Junland, Nodari, Grossmann (A) – Bertschy (TS), Jooris, Vermin – Wärn, Jeffrey (A), Ķēniņš – Moy, Almond, Leone – Antonietti, Froidevaux (C), Herren – Traber, Genazzi.

    Rozhodca: Stano (Slovensko), O. Hejduk – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 702