Třinec – Lausanne 2:1 (po pr.) | Pelicans Lahti – Junosť Minsk 2:4 (kon.) | EC-KAC – Biel 3:6 (kon.)
Zug – Plzeň 5:2 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Lausanne
cz Streda 09.10.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:29 Matěj STRÁNSKÝ - 2:1
     
    63:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Prodloužení nakonec přineslo rozluštění tohoto zápasu pro Oceláře! Petr Vrána v útočném pásmu podržel puk, objel celou zónu a poslal jej na brankoviště, kde MATĚJI STRÁNSKÉMU stačilo šikovně nastavit hůl. Asistence: Petr Vrána, Lukáš Krajíček. Konečný stav utkání 2:1!
     
    62:30
    Po individuální akci se před Stephana natlačil Michal Kovařčík. Měl i trochu prostoru zamíchat s pukem, ale hostující brankář jeho šanci ustál.
     
    59:55
    Gól za sekundu dvanáct málem přišel! Třinečtí měli několik nebezpečných šancí, například Marcinko se natahoval za pukem před odkrytou brankou, ale nedokázal jej poslat baseballovým způsobem do sítě.
     
    59:32
    Šance pro Třinec ještě utkání rozhodnout. Na dvě minuty za hákování je vykázán Etienne Froidevaux.
     
    53:07
    Skvělý Kváča! Do samostatného úniku se před Marcinka tlačil Moy, Kváča jeho střelu ze strany vyrazil a následně i uklidil puk před dojíždějícími soupeři.
     
    52:48
    Velká šance Třince. Stránský sebral puk u pravého mantinelu, poslal jej do volného prostoru Chmielewskému, který si ještě popojel do lepší pozice a následně trefil horní tyč Stephanovy branky!
     
    52:02
    Almond ve velmi nebezpečné pozici v akci tři na dva trefil jen třinecký blok, následně Lindbohmovi nesedla dorážka do odkryté branky. Puk se snášel lobem někam ve směru třinecké branky, Kváča by byl na tuto střelu krátký. Kotouč ale skončil mimo.
     
    46:59
    Almond se probíjel do útočného pásma, ale narazil jako do stromu do Musila. Puk se ale dostal za třineckého obránce, a tak Almond ještě mohl nebezpečně zakončit. Následně do třineckého gólmana vrazil takovou razancí, až mu "vyzul" levý beton.
     
    41:16
    K trestnému střílení se postavil Yannick Herren, ale pouze vyprášil Kváčovy betony.
     
    41:16
    Gernát zadržel ujíždějícího Joorise v rozporu s pravidly a protože byl hostující hráč v samostatném úniku, je nařízeno trestné střílení.
     
    39:30
    V samotném závěru druhé třetiny si domácí svou aktivitou vysloužili přesilovku. Lukas Frick nešikovně podrazil Adamského a Třinec bude hrát proti čtyřem.
     
    35:20
    Sám se před Stephanem zjevil Marcinko. Jeho zakončení ale hostující brankář odrazil na zadní mantinel.
    33:22 Joel GENAZZI - 1:1
     
    33:22
    Lausanne právě vstřelilo branku! A zakrytý výhled měl nejspíš na druhé straně i Kváča. Na prudké nahození od levého mantinelu totiž nezareagoval a puk končí v horních patrech jeho branky. Autorem gólu JOEL GENAZZI. Asistence: Christoph Bertschy, Joel Vermin. Stav utkání 1:1.
     
    26:42
    Domácí se teď díky hybridnímu icingu dostali do dobré šance. Zahradníček odrazil puk o zadní mantinel a nejdřív u něj byl Hrehorčák. Jeho střela těsně minula tyče Stephanovy branky.
     
    23:15
    Perfektní Kváčův zákrok! Milimetrový pas na modrou dostal Bertschy, Musil jej nestíhal, hostující Top Scorer tváří v tvář Kváčovi pohořel na jeho rychlé lapačce!
     
    20:09
    Mohlo být bleskově srovnáno! Rychle po úvodním buly zavezli puk do pásma hostující hráči, Vermin střílel z mezikruží a odraženou střelu od zadního mantinelu poslal do Kváči Bertschy.
     
    16:27
    Hosté špatně střídali a jejich hráčská lavice je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpykává Yannick Herren.
     
    09:10
    Vyloučen Martin Gernát za hákování.
    06:48 Erik HRŇA - 1:0
     
    06:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí se nakonec mohou radovat. Stránského gól nebyl uznán, o legálnosti branky ERIKA HRNI není žádných pochyb. Oceláři využívají dvojnásobnou přesilovku a otevírají skóre. Asistence: Matěj Stránský, Petr Vrána. Stav utkání 1:0.
     
    06:33
    V Třinci padl gól, ale domácí se radovat nemohou. Padl totiž po odpískání, které ale přišlo – musíme dodat – předčasně. Domácí měli výhodu, při které dorážel Stránský, rozhodčí ale předtím přerušili hru. Lukas Frick ale míří za katr za hákování a Oceláři hrají pět na tři.
     
    03:59
    Galvinš v obranném rohu trefen na koleno Maxem Wärnem. Ten míří za katr za podrážení, ale s třineckým obráncem to nevypadá vůbec dobře. Zůstává ležet a je v péči domácích lékařů.
     
    02:45
    V samotném závěru přesilovky měl velkou šanci před Kváčou Vermin. Po zmatku před třineckým brankářem ale jen lehce v brankovišti šťouchl do puku, který bleskový beton Kváči odrazil.
     
    00:45
    Vladimíru Draveckému při napadání v útočném pásmu vystřelila hůl příliš vysoko a zasáhla soupeře do obličeje. Hosté mají přesilovku.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 7. Hrňa (M. Stránský, Vrána), 64. M. Stránský (Vrána, Krajíček) – 34. Genazzi (Bertschy, Vermin)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, Krajíček (C), M. Doudera, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský (A) – Polanský.
    HC Lausanne: Stephan (Boltshauser) – Lindbohm, Frick, Heldner, Junland, Nodari, Grossmann (A) – Bertschy (TS), Jooris, Vermin – Wärn, Jeffrey (A), Ķēniņš – Moy, Almond, Leone – Antonietti, Froidevaux (C), Herren – Traber, Genazzi.

    Rozhodca: Stano (Slovensko), O. Hejduk – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 702