Everton – Wolverhampton 3:2 (kon.) | Arsenal – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Everton FC
3:2 (2:1)
Wolverhampton Wanderers
Nedeľa 01.09.2019, 15:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Everton FC – Wolverhampton Wanderers, ktorý sa odohrá v rámci štvrtého kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Everton FC

    Príprava Evertonu nebola vôbec dobrá a tím z Liverpoolu v nej vyhral len raz. Okrem toho v jeho zápasoch padalo minimum gólov, čo si Everton preniesol i do súťažných zápasov a za tri kolá padli v zápasoch Evertonu len tri góly. V prvom zápase remizoval na pôde Crystal Palace 0:0, potom doma zdolal Watford 1:0 a v zatiaľ poslednom ligovom zápase prehral dnešný domáci tím na ihrisku nováčika Aston Villy 0:2. Domáci sa však na dnešný duel naladili pozitívnejším výsledkom, a to výhrou 4:2 nad Lincolnom v Ligovom pohári.
     
    Wolverhampton Wanderes

    Wolverhampton zakončil minulú nováčikovskú sezónu na siedmom mieste a zabezpečil si miesto v Európskej lige, kde v tomto týždni postúpil cez FC Turín do základnej skupiny, v ktorej bude jedným z jeho súperov i Slovan Bratislava. Kým v Európe vyhrali „Wolves“ všetky zápasy, tak v Premier League všetky remizovali. Postupne získali po bode zo súboja s Leicesterom (0:0 vonku), Manchesterom United (1:1 doma) a Burnley (1:1 doma). Dnes je tak cieľom hostí určite konečne zabodovať naplno.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa v Premier League stretli doteraz desaťkrát a najčastejším výsledkom je remíza, ktorá sa zrodila až v piatich prípadoch. Everton vyhral duel s Wolverhamptonom trikrát a prehral dvakrát. V minulej sezóne sa vo Wolverhamptone zápas skončil remízou 2:2 a na pôde Evertonu vyhrali hostia 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – A. Gomes, Delph – Richarlison, G. Sigurdsson, Iwobi – Kean.
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Sidibé, Schneiderlin, Calvert-Lewin, Tosun, Bernard.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Traoré, Dendoncker, Neves, Saïss, Vinagre – Jiménez, Cutrone.
    Náhradníci: Ruddy – J. Vallejo, J. Castro, Gibbs-White, Diogo Jota, Moutinho, Neto.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci budú hrať v tradičných modrých dresoch, hostia v oranžových.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli na hrot vlastného útoku. Traoré sa však k nákopu nedostal a lopta skončila u brankára Pickforda.
     
    2
    Domáci sa snažia prekombinovať na polovici hostí, tí im ale agresívnym presingom nedávajú priestor. Napokon pod tlakom odkopol Mina loptu len na polovicu Wolverhamptonu.
     
    3
    Cutroneho center odkopol na ľavom krídle pred nabiehajúcim Vinagrem do autu Coleman. Hostia sa usadzujú pri šestnástke Evertonu.
     
    3
    Dlhé autové vhadzovanie odkopol zo svojej šestnástky Richarlison, lopta sa ale vrátila na kopačky hosťujúceho tímu.
     
    4
    Útok hostí končí až po nepresnom nákope Nevesa, ktorý sa opäť dostal až k brankárovi Evertonu Pickfordovi.
     
    4
    Iwobi výborným centrom z ľavej strany našiel v šestnástke Wolverhamptonu úplne voľného Sigurdssona, ktorý poslal loptu hlavou tesne nad Patríciovu bránu.
     
    5
    Everton FC dal gól!
    Domáci po hrubej chybe obrany hostí otvárajú skóre! Gomesovi sa nevydarila prieniková prihrávka, ktorú úplne nezmyselne prudkou malou domov prihral v šestnástke svojmu brankárovi Coady. Patrício chcel loptu na poslednú chvíľu loptu odkopnúť, trafil však len napádajúceho Keana, od ktorého sa lopta odrazila priamo k RICHARLISONOVI. Ten ju potom z prvej z hranice šestnástky poslal do odkrytej brány hostí.
    5. Richarlison (EVE) - 1:0
     
    7
    Hostia sa snažia rýchlo oklepať z nezmyselného inkasovaného gólu a hneď zatlačili domácich k ich šestnástke.
     
    8
    Zo svojho tlaku však nevyťažili okrem jedného nepríjemného dlhého autového vhadzovania nič. Lopta však zatiaľ zostáva pod ich kontrolou.
     
    9
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Hostia rýchlo vyrovnávajú! Traoré obišiel na pravom krídle Digneho a nacentroval do bránkoviska, kde Coleman loptu namiesto odkopu pristavil priamo pred ROMAINOM SAÏSSOM a ten ju bez zaváhania poslal do brány Evertonu.
    9. Romain Saïss (WOS) - 1:1
     
    11
    Everton sa snaží po svojom inkasovanom góle odpovedať prakticky rovnako ako hostia. Domáci sa usadili na polovici súpera a postupne ho tlačia hlboko do obrany.
     
    12
    Everton FC dal gól!
    To je začiatok! Ešte neubehla ani štvrťhodina zápasu a už sme videli tri góly! Sigurdsson dostal výbornú prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ nasmeroval presný center na zadnú tyč na hlavu nepochopiteľne neobsadeného ALEXA IWOBIHO a ten poslal loptu do protipohybu brankára Patrícia.
    12. Alex Iwobi (EVE) - 2:1
     
    14
    Už mohlo byť znovu vyrovnané! Bolyho prihrávka sprava takmer z bránkovej čiary sa od skrumáže pred domácou bránou odrazila na zadnú tyč k voľnému Cutronemu, ktorého strelu fantastickým zákrokom vyrazil domáci brankár Pickford.
     
    15
    Anglický reprezentačný brankár hneď potom chytil Nevesov center z rohového kopu a okamžite rozohral dopredu.
     
    16
    Od úvodných minút sa hrá veľmi otvorený futbal. Ďalšiu možnosť strieľať mal Sigurdsson, ktorý si v šestnástke Wolverhamptonu zasekol obrancu hostí, jeho kolega mu ale strelu zablokoval na rohový kop.
     
    17
    Domáci prišli o možnosť zakončiť po rohu kvôli Sigurdssonovmu faulu. Lopta okamžite letela vysokým nákopom na hrot útoku hostí na Cutroneho, ktorého strela zo strednej vzdialenosti skončila výrazne mimo domácu bránu.
     
    18
    Držanie lopty: 58 % : 42 %
     
    19
    Boly skočil v súboji o loptu na nohu Richarlisonovi, ktorý zostal po tomto súboji ležať na zemi. Brazílčan musí byť ošetrený.
     
    20
    Richarlison už je na nohách a odchádza krívajúc za autovú čiaru. Za ňou sa už začal rozcvičovať náhradník Bernard.
     
    21
    Po faule Digneho na prenikajúceho Traorého získali hostia priamy kop z pravej strany, domáca obrana však center Nevesa bez problémov odvrátila do bezpečia.
     
    22
    Richarlison sa vrátil na ihrisko a hneď sa previnil proti pravidlám držaním Vinagreho.
     
    23
    Gomes zastavil Saïssa na pravej strane faulom. Ďalší priamy kop pre hostí.
     
    24
    Nevesov center odvrátila domáca obrana na ľavú stranu, odkiaľ prišiel ďalší center. K hlavičke sa cez Keanea pretlačil Saïss, namieril však len do stredu brány na pripraveného Pickforda.
     
    25
    Strely: 5:4
    Strely na bránu: 2:3
     
    26
    Vinagreho center zrazil Digne len ku Cutronemu, ktorého strelu zvnútra šestnástky zrazil jeden z obrancov Evertonu tesne mimo vlastnú bránu.
    26. Patrick Cutrone (WOS)
     
    27
    Saïss skočil Delphovi na nohu. Domáci rozohrali priamy kop rýchlo na pravú stranu, odkiaľ prišiel center na prednú tyč na Sigurdssona. Pred ním loptu odkopol v sklze na rohový kop kapitán Wolverhamptonu Coady.
     
    28
    V skrumáži pred bránou sa presadil Mina, ktorý nasmeroval Sigurdssonov center z rohového kopu len do stredu brány do náručia brankára Patrícia.
     
    30
    Po streleckom úvode zápasu tempo v posledných minútach výrazne opadlo. Útoky oboch tímov sa striedajú v pomerne pravidelných intervaloch, obrany sú ale na ne v porovnaní s úvodom duelu omnoho lepšie pripravené.
     
    31
    Bennettov center odhlavičkoval pred Saïssom Keane. Záložník hostí ešte reklamuje faul, hlavný rozhodca ale ukazuje na rohový kop.
     
    32
    Center z rohu odkopol hneď prvý brániaci hráč Evertonu na prednej tyči. Hostia si následne neporozumeli v strede poľa a Saïss nepresnou prihrávkou na Vinagreho poslal loptu priamo do autu.
     
    33
    Domáci sa usadili pri šestnástke Wolverhamptonu a hľadajú priestor na prienik. Colemanov center obrana hostí odvrátila do bezpečia.
     
    34
    Bennett hneď po zisku lopty poslal nákopom za obranu Evertonu do nábehu Cutroneho, brankár Pickford ale dobre prečítal hru a včas vybehol, aby loptu chytil.
     
    35
    Útočiť tak môžu hostia, ktorí sa postupne prekombinovali na polovicu Wolverhamptonu.
     
    37
    Tempo zápasu už upadlo úplne. Oba tímy si rýchlo vymieňajú loptu v strede poľa a ani jeden z nich ju nedokáže dlhšie udržať na svojich kopačkách.
     
    38
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Richarlisona dostáva Ruben Vinagre (Wolverhampton Wanderers). Priamy kop Evertonu z pravej strany.
     
    39
    Sigurdssonov center odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Wolverhamptonu a Neves okamžite posielal nákop za obranu domácich na Jiméneza. Ten však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    40
    Ofsajdy: 0:1
     
    41
    Ani nákop Evertonu na Keana nebol presný a skončil za bránkovou čiarou.
     
    42
    Odkop Patrícia od brány jeho spoluhráči nedokázali udržať a loptu prakticky zadarmo získali domáci. Tí sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a posúvajú si loptu pred vlastnou šestnástkou.
     
    43
    Pod tlakom však loptu odkopli do autu. Traoré mohol založiť útok hostí, poslal ale nepresnú prihrávku na Jiméneza, ktorú nemal Mexičan šancu spracovať.
     
    44
    Žltú kartu za bránenie Dignemu v autovom vhadzovaní dostáva Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers).
     
    45
    Keane spôsobom v štýle sumo stiahol k zemi Cutroneho. Hlavný rozhodca mu tak logicky odpískal faul, po ktorom majú hostia v závere priamy kop.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Nákop zo štandardky domáca obrana odhlavičkovala na pravú stranu k Traorému, ktorého center chytil pre zmenu brankár Pickford.
     
    45+2
    Poslednú šancu prvého polčasu mali hostia v podobe rohového kopu, Nevesov center na prednú tyč však odhlavičkoval Richarlison.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas by sa dal rozdeliť na dve polovice. Tá prvá priniesla výborný futbal prakticky bez obrán, výsledkom čoho boli tri góly v priebehu úvodných 12 minút a veľké množstvo ďalších gólových príležitostí. Tempo však postupne upadalo a v závere prvého dejstva sa hra odohrávala takmer výhradne v strede poľa. Verme, že v druhom polčase uvidíme futbal, ktorý sa bude blížiť úvodu zápasu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Keanova strela zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná na prvý rohový kop druhého polčasu. K rohovej zástavke už beží Sigurdsson.
     
    48
    Center letel na zadnú žrď, obrana hostí si ale dokázala s týmto nákopom poradiť. Odkop Cutroneho skončil až u brankára Evertonu Pickforda.
     
    49
    Sigurdsson peknou prienikovou prihrávkou na pravé krídlo vysunul do nábehu za obranu Wolverhamptonu Richarlisona, tomu sa ale posledná kľučka nevydarila a o loptu prišiel.
     
    49
    Žltú kartu za podrazenie Richarlisona dostáva Willy Boly (Wolverhampton Wanderers). Priamy kop z pravej strany pre Everton.
     
    50
    Colemanov center odhlavičkoval Coady. Následný črtajúci sa rýchly protiútok hostí zastavil faulom na Cutroneho Sigurdsson.
     
    51
    Cutroneho center z ľavej strany sa zakrútil smerom do brány domácich, Pickford ale bol pripravený a loptu chytil. Výkopom chcel zrýchliť útok svojho tímu, loptu ale nespracoval nikto v modrom.
     
    52
    Hostia držia loptu, zatiaľ ale len na vlastnej polovici. Domáci sú totiž zoradení v pevnom obrannom bloku.
     
    53
    Sigurdsson posielal kolmicu na pravú stranu na rozbehnutého Colemana, ktorého ale jemne potiahol v šestnástke za dres Boly. Penalta sa nepíska...
     
    54
    Nevesov center z rohu vyboxoval Pickford do autu. Následné Bennettovo dlhé autové vhadzovanie nebezpečenstvo neprinieslo kvôli útočnému faulu Bolyho.
     
    55
    Kean si spracoval v šestnástke hostí Iwobiho prihrávku, k zakončeniu z otočky sa ale nedostal, lebo mu loptu odkopol Coady.
     
    56
    Lopta sa po Coadyho odkope dostala k obrancom Evertonu, ktorý založili ďalší postupný útok domácich. Hostia už sú však pripravení v obrane pred vlastnou šestnástkou.
     
    57
    Richarlisonov center sprava zablokoval Vinagre, loptu ale odkopol len ku Colemanovi. Tomu sa kolmá prihrávka na Richarlisona nevydarila a skončila v aute.
     
    58
    Žltú kartu za držanie Richarlisona dostáva Ryan Bennett (Wolverhampton Wanderers).
     
    59
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Romain Saïss, prichádza João Moutinho.
     
    60
    Striedajúci Moutinho hneď po príchode na ihrisko fauloval Richarlisona, Everton tak bude mať ďalší priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    61
    Držanie lopty v druhom polčase: 54 % : 46 %
     
    62
    Na Sigurdssonov center si najvyššie vyskočil Kean, ktorý poslal loptu z ťažkej pozície nad bránu Patrícia.
     
    63
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Jiménezovi dostáva Fabian Delph (Everton FC). Priamy kop pre Wolverhampton.
     
    64
    Moutinhov center obrana domáceho tímu odvrátila a podobne dopadol i Vinagreho nákop. Domáci potom loptu získali.
     
    65
    Nie však nadlho. Iwobi si síce elegantne obhodil Traorého, potom ale nepresnou prihrávkou na Keana poslal loptu priamo k obrancom Wolverhamptonu.
     
    66
    Richarlison obišiel na pravom krídle Vinagreho, centrom však trafil len Bolyho. Hosťujúci obranca loptu len odkopol do stredového kruhu, kde podrazil ostrým sklzom zozadu Neves Sigurdssona.
     
    68
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Patrick Cutrone, prichádza Diogo Jota.
     
    69
    Druhý polčas zatiaľ neponúka príliš zaujímavý fotbal. Vyloženú gólovú príležitosť sme ešte nevideli a oba tímy sa po gólovom úvode zameriavajú omnoho viac na obranu.
     
    70
    Boly šliapol Keanovi na nohu a vyzul mu kopačku. Kean chcel pokračovať v útoku i bez obuvi, zastavil ho ale hvizd hlavného rozhodcu, ktorý odpískal v prospech Evertonu priamy kop.
     
    71
    Sigurdssonov center odhlavičkovala obrana Wolverhamptonu k Dignemu, ktorého strelu z voleja zrazil vysoko nad svoju bránu Moutinho.
     
    72
    Center z rohu spadol na hranicu pokutového územia hostí k Minovi, ktorého strelu zablokoval jeden z obrancov hostí rukou. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať.
     
    73
    Hostia sa usadili na polovici Evertonu, okrem jedného Vinagreho centru ale nedokázali nič získať.
     
    74
    Na trávniku sa po súboji s Traorém ocitol Iwobi a musí byť ošetrený.
     
    75
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Bennettovo dlhé autové vhadzovanie predĺžil za seba hlavou Boly na zadnú tyč, kam si nabehol RAÚL JIMÉNEZ a ten hlavou poslal loptu za chrbát brankára Pickforda. Pri tom ho ale trafil do hlavy v snahe odkopnúť loptu Digne, Mexičan tak musí byť hneď po góle ošetrený.
    75. Raúl Jiménez (WOS) - 2:2
     
    76
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Moise Kean, prichádza Dominic Calvert-Lewin.
     
    76
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Bernard.
     
    78
    Jiménez je napokon na nohách a zdá sa, že sa do hry ešte vráti. Samotná hra pokračuje postupnou kombináciou Evertonu na polovici hostí.
     
    80
    Everton FC dal gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! Digne si na ľavom krídle narazil loptu so striedajúcim Bernardom a už takmer z bránkovej čiary poslal do šestnástky Wolverhamptonu výborný vysoký center. Na ten si najvyššie vyskočil RICHARLISON, ktorý cez obrancu Bolyho poslal hlavou loptu nechytateľne k ľavej tyči Patríciovej brány.
    80. Richarlison (EVE) - 3:2
     
    82
    Richarlison je zjavne pri chuti! Na pravej strane šestnástky hostí si zasekol obrancu a ľavačkou zakrútil loptu smerom do brány, Patrício ale predviedol výborný zákrok a jeho strelu vyrazil.
    82. Richarlison (EVE)
     
    83
    Hostia zápas ešte nezabalili a bojujú o vyrovnanie. Nevesovu tvrdú strelu spoza šestnástky zablokoval na rohový kop Bernard.
     
    84
    Center Nevesa z rohu však domáca obrana odhlavičkovala a následne Mina loptu definitívne poslal do autu.
     
    84
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Rúben Neves, prichádza Pedro Neto.
     
    86
    Moutinho odkopol pred Richarlisonom loptu na rohový kop domácich. Tí sa s rozohrávkou vôbec neponáhľajú.
     
    87
    Sigurdssonov výborný center doletel presne na hlavu Minu, ktorý bol úplne neobsadený v strede pokutového územia. Hlavičku obrancu Evertonu letiacu k zemi vyrazil ďalším skvelým zákrokom brankár Patrício.
    87. Yerry Mina (EVE)
     
    88
    Rohový kop Evertonu z opačnej strany už taký úspešný nebol. Na Sigurdssonov center si na prednej tyči nabehol ideálne Keane, hlavou však loptu usmernil len mimo bránu hostí.
     
    89
    Everton drží loptu na polovici hostí a nedovoľuje im založiť útok, ktorým by sa dostali do záverečného tlaku. Nákop na Jiméneza napokon skončil u brankára domácich Pickforda.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Hostia stále naháňajú domácich hráčov, ktorí si loptu posúvajú v strede poľa. Everton zatiaľ s prehľadom kontroluje záver zápasu.
     
    90+2
    Neto už trochu z frustrácie fauloval Colemana. Po rýchlej rozohrávke po tomto faule navyše vďaka bloku Digneho centru získavajú domáci i rohový kop.
     
    90+3
    Sám Digne ho rozohral na krátko a domáci pokračujú v postupnej kombinácii na polovici hostí.
     
    90+4
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Richarlisona dostáva Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers).
     
    90+5
    Strela Calvert-Lewina sa konečne odrazila k hosťom a tí loptu rýchlo nakopli na polovicu Evertonu. Dlho ju tam ale neudržali, lebo Richarlison obral po nepresnej prihrávke v strede poľa Jotu.
     
    90+5
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva za faul lakťom na prenikajúceho Richarlisona Willy Boly (Wolverhampton Wanderers).
    90+5. Willy Boly (WOS)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas bol hlavne bojom o stred poľa, kde ani jeden z tímov nedokázal získať na dlhšiu dobu kontrolu. Dlho sme nevideli žiadnu gólovú príležitosť, až tak trochu z ničoho nič vyrovnal Jiménez. Domáci potom zatlačili hostí a okrem víťazného Richarlisonovho gólu mali šance i na navýšenie svojho náskoku. Domáci z nich už žiadny gól nepridali, záver si ale skúsene postrážili a hosťom nedovolili ani len pomýšľať na záverečný tlak. Wolverhampton tak prehral prvýkrát v sezóne a po štyroch kolách nemá na konte ani jednu výhru. Everton naopak vyhral i svoj druhý domáci zápas v novej sezóne.
     
    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 6:5.
    Strely mimo: 3:1.
    Rohy: 7:7.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 12:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:04:28)

    Michal Sadlek

    Góly: 5. Richarlison, 12. Iwobi, 80. Richarlison – 9. Saïss, 75. Jiménez

    Karty:   63. Delph (EVE) – 38. Vinagre (WOS), 44. Jiménez (WOS), 49. Boly (WOS), 58. R. Bennett (WOS), 90+4. Neto (WOS)   90+5. Boly (WOS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – A. Gomes, Delph – Richarlison, G. Sigurdsson, Iwobi (76. Bernard) – Kean (76. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Sidibé, Schneiderlin, Calvert-Lewin, Tosun, Bernard.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Traoré, Dendoncker, Neves (84. Neto), Saïss (59. Moutinho), Vinagre – Jiménez, Cutrone (68. Diogo Jota).
    Náhradníci: Ruddy – J. Vallejo, J. Castro, Gibbs-White, Diogo Jota, Moutinho, Neto.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 39 374