Slovensko – Poľsko sk 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0)
Poľsko
Piatok 14.06.2019, 16:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas - ženy
     
    90+4
    Žltú kartu v závere nadstaveného času vidí aj Monika Havranová.
     
    90+2
    Tak toto bola výrazne nepriehľadná situácia. Po štandardke spoza pokutového územia sa odrazila lopta pred bránku, odkiaľ zakončovala Chudziková, Korenčiová dokázala vyraziť a následný pokus od poľskej hráčky letel na brvno.
     
    89
    Fantastická Korenčiová. Poľský protiútok potiahla po ľavom krídle Grabowska, ktorá našla prihrávkou pred malé vápno Dagmaru Gradovú. Rýchlo však reagovala naša brankárka, vybehla a znemožnila Gradovej zakončovať do odkrytej siete.
     
    78
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrícia Hmírová, prichádza Valentína Šušolová.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Mária Mikolajová, prichádza Kristína Panáková.
     
    73
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Malgorzata Mesjaszová, prichádza Dagmara Gradová.
     
    71
    A zranená Andrea Horváthová bola odnesená na nosidlách do šatní. Jej miesto na trávniku zaujme Petra Zdechovanová.
     
    67
    Vyrovnávajúci gól mala na kopačke Martyna Wiankowska. Dostala sa v pokutovom území do výhodnej pozície, mala pred sebou už len brankárku Korenčiovú, no zlyhala a netrafila bránku.
     
    61
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Nikola Karczewská, prichádza Martyna Wiankovska.
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Nikol Kaletka, prichádza Dominika Grabowska.
     
    57
    Slovensko dalo gól!
    Tak tomu sa hovorí umenie trénera, kedy vytiahnuť žolíka z rukáva. Po centri z ľavej strany si v šestnástke nabehla KLAUDIA FABOVÁ a z vnútra vápna prekonala Szemikovú, ktorá ešte na loptu siahla, ale vytlačiť preč ju nedokázala.
     
    56
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Martina Surnovská, prichádza Laura Žemberyová.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Veronika Sluková, prichádza Klaudia Fabová.
     
    53
    Dobrú príležitosť mohla gólom zaknihovať Monika Havranová, ktorá vybehla na trávnik v druhom polčase. Dostala sa k strele z vnútra vápna, ale flexibilná Szemiková vyrazila rukou.
     
    51
    Aktérkou priameho kopu sa stala hráčka s číslom 11 Ewelina Kamczyková, ktorá dokázala obstreliť múr, no trafila priamo do stredu bránky, kde bola pripravená brankárka Korenčiová.
     
    49
    Na útočnej polovici sa dopredu tlačila Ewelina Kamczyková, ktorú faulovala naša Andrea Horváthová. Za svoj zákrok je aj odmenená žltou kartou a bude z toho nepríjemný priamy kop.
     
    46
    Pred štartom druhého polčasu sa tréneri rozhodli urobiť pár zmien. Z našej zostavy odchádza Ondrušová, ktorú nahradí Monika Havranová. Na strane hostí odchádza Michalczyková a nahrádza ju Katarzyna Konatová a odchádza aj Patrycja Balcerzaková a jej miesto zaujme Sylwia Matysiková.
     
    30
    Dobre to vymyslela po ľavom krídle Hmírová, ktorá dokázala posunúť prienikovú prihrávku na Veroniku Sluková. Tá sa už ocitla v stopercentnej šanci, no v poslednej chvíli ju o radosť zo získania lopty pripravila brankárka Szemiková.
     
    13
    Veľmi dobre si teraz počínala naša brankárka Korenčiová. Poľsko si vytvorilo ojedinelú šancu. Šikovnú prihrávku dodala Balcerzaková na kopačky Kamczykovej. Kamczyková už bola vo vápne, strieľala, no naša gólmanka si správne načasovala pohyb a zneškodnila nebezpečný prienik.
     
    5
    Tak toto bol neobyčajný ťah od našej brankárky Márie Korenčiovej. K nej už postupne šprintovala Poľka Kaletková. Naša brankárka to napálila priamo do nej a lopta sa len tesne odrazila mimo brány. Rozhodne to bolo zaváhanie v podaní Korenčiovej.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 57. Fabová

    Karty:   49. Horváthová (SVK), 90+4. Havranová (SVK)


    Slovensko: Korenčiová (C) – Bytčánková, Bíróová, Fischerová, Ondrušová, Hmírová, Mikolajová, Vojteková, Horváthová, Surnovská, Sluková
    Náhradníci: El Dahaibiová, Chládeková, Haršanyová, Havranová, Šušolová, Fabová, Kosíková, Zdechovanová, Panáková, Žemberyová, Šušková

    Poľsko: Szemiková – Olszewská, Grzywińská, Kaletková, Mesjaszová, Zduneková, Karczewská, Michalczyková, Kamczyková, Balcerzaková, Chudziková
    Náhradníci: Szymańská, Konatová, Matysiková, Gradová, Lefeldová, Wiankowská, Grabowská

    Rozhodca: Kovářová – Šafránková, Hanáková (CZE)

    Diváci: 825