Slovensko – Poľsko sk 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0)
Poľsko
Piatok 14.06.2019, 16:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas - ženy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Korenčiová (C) – Bytčánková, Bíróová, Fischerová, Ondrušová, Hmírová, Mikolajová, Vojteková, Horváthová, Surnovská, Sluková
    Náhradníci: El Dahaibiová, Chládeková, Haršanyová, Havranová, Šušolová, Fabová, Kosíková, Zdechovanová, Panáková, Žemberyová, Šušková

    Poľsko: Szemiková – Olszewská, Grzywińská, Kaletková, Mesjaszová, Zduneková, Karczewská, Michalczyková, Kamczyková, Balcerzaková, Chudziková
    Náhradníci: Szymańská, Konatová, Matysiková, Gradová, Lefeldová, Wiankowská, Grabowská.
     
    Na trávnik prichádzajú oba tímy. Slovenky odohrajú toto prípravné stretnutie v bielych dresoch, poľská reprezentácia v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mala k dispozícii naša futbalová reprezentácia pod taktovkou Petra Kopúňa. Výkop zahrala Veronika Sluková.
     
    2
    Šikovnú prihrávku dostala Jana Vojteková z kopačky Patrície Fischerovej. V akcii žiaľ pokračovať nemohla, keďže sa vystavila do ofsajdu.
     
    3
    Naše hráčky majú zatiaľ od začiatku zápasu loptu pod kontrolou a snažia sa získať v stretnutí územnú prevahu. Poľky zatiaľ účinne bránia v rozostavení 5-4-1.
     
    4
    Jante Vojtekovej veľmi nevyšla prihrávka po ľavom krídle smerom na Patríciu Hmírovú. K lopte sa dostáva poľská brankárka Szemiková.
     
    5
    Tak toto bol neobyčajný ťah od našej brankárky Márie Korenčiovej. K nej už postupne šprintovala Poľka Kaletková. Naša brankárka to napálila priamo do nej a lopta sa len tesne odrazila mimo brány. Rozhodne to bolo zaváhanie v podaní Korenčiovej.
     
    6
    Slovenky vybojovali prvú štandardku v zápase. Do zaujímavej hlavičkovej pozície sa dostala Alexandra Bíróová, no napokon neuspela. Naše hráčky ešte získavajú aj rohový kop.
     
    7
    Z rohového kopu lopta smerovala k vzdialenejšej žrdi, kde však operovala hosťujúca Balcerzaková a Slovensko vybojovalo ďalší roh. Z toho takisto nebezpečenstvo nebolo.
     
    8
    Prieniková prihrávka v podaní Bíróovej nesmerovalan a kopačku Mikolajovej a o loptu sme prišli. Dopredu to skúsili Poľky po ľavej strane, ďaleko sa však nedostali.
     
    9
    Peknú nakopávanú loptu ponúkla Patrícia Fisherová na hrot ihriska, kde sa vo výhodnej pozícii ukazovala Patrícia Hmírová. Napokon na center nedosiahla, nezachytila ho pred bránkovou čiarou.
     
    10
    Po pravom krídle sa rozbiehala dopredu Martina Surnovská. Snažila sa presadiť z ťažkej pozície a veľmi jej to nevyšlo. Pri lopte však naše hráčky zostali.
     
    11
    Veľký pozor si musela dať slovenská gólmanka Korenčiová. Do prieniku sa dostala Ewelina Kamczyková. Prenikla pred šestnástku, odtiaľ však napálila iba priamo do Korenčiovej.
     
    12
    Mária Mikolajová sa vrátila niekoľko metrov dozadu, aby pomohla defenzíve, no napokon faulovala Nikol Kaletkovú a rozhodkyňa to jednoznačne odpískala.
     
    13
    Veľmi dobre si teraz počínala naša brankárka Korenčiová. Poľsko si vytvorilo ojedinelú šancu. Šikovnú prihrávku dodala Balcerzaková na kopačky Kamczykovej. Kamczyková už bola vo vápne, strieľala, no naša gólmanka si správne načasovala pohyb a zneškodnila nebezpečný prienik.
     
    15
    Poľsko získalo štandardku. Hlavičkovo sa vo vzduchu snažila po centri do pokutového územia presadiť Michalczyková, no nebolo z toho nepríjemné zakončenie.
     
    16
    Priama nakopávaná lopta z kopačky Bíróovej smerovala do vnútra pokutového územia, kde však neboli pripravené naše hráčky a loptu získalo Poľsko.
     
    17
    Po ľavej strane si loptu narazila Hmírová spoločne s Vojtekovou, no veľmi si vo svojej kombinácii nerozumeli. Poľsko získalo autové vhadzovanie.
     
    19
    Šikovnú centrovanú loptu poslala Vojteková, ktorá mala výborný prehľad v hre. Centrom sa snažila nájsť Slukovú. Tá sa naťahovala nohou za loptou, napokon však na ňu už nedokázala siahnuť.
     
    20
    Patrícia Hmírová do istej miery zrejme nepochybila pohyb svojej spoluhráčky po pravom krídle, ktorej naservírovala veľmi nepresný center.
     
    21
    Poľské reprezentantky sa zmocnili lopty a môžu pokračovať postupnou rozohrávkou. Zrýchliť to chcela Chudziková, jej center však došiel iba na telo Fischerovej.
     
    23
    Dobrú prienikovú prihrávku poslala Kaletková smerom na Karczewskú, ktorá si našla priestor medzi dvomi slovenskými hráčkami a napokon z otočky preverila Korenčiovú.
     
    24
    Center z rohového kopu poslala pred bránku Mikolajová. Mierilo to na Ondrušová, ktorá naskakovala v šestnástke, no napokon nezakončila. Rozhodcovia dávajú priestor hráčkam na občerstvenie a rýchle osvieženie.
     
    25
    Prestávka na občerstvenie sa skončila a v hre budú pokračovať poľské hráčky. Rozohrávať bude brankárka Szemiková, ktorá zatiaľ v doterajšom priebehu nemala veľa práce.
     
    27
    Poľsko zahrávalo štandardku, po ktorej sa do hlavičkovej pozície dostala Karczewská. Vo vzduchu napokon nebola dominantná a bránku neohrozila.
     
    28
    Ďalšiu štandardku Poľska, tentokrát z opačnej strany ihriska rozohrávala Natalia Chudziková. Došlo k hlavičkovému zakončeniu, no lopta smerovala mimo bránky.
     
    30
    Dobre to vymyslela po ľavom krídle Hmírová, ktorá dokázala posunúť prienikovú prihrávku na Veroniku Sluková. Tá sa už ocitla v stopercentnej šanci, no v poslednej chvíli ju o radosť zo získania lopty pripravila brankárka Szemiková.
     
    31
    Defenzívnym zákrokom sa prezentovala Patrycja Michalczyková, ktorí zasiahla na pravom krídle voči našej hráčke. Slovensko získava ešte autové vhadzovanie.
     
    32
    Po autovom vhadzovaní sa v pokutovom území ocitla v celkom sľubnej pozícii Hmírová. Napokon však nebola o niečo rýchlejšia než brankárka Szemiková, ktorá zachytila loptu do rúk.
     
    33
    Dlhú nakopávanú loptu poslala Kamczyková na hlavičku Kaletkovej, ktorá sa ocitla pred pokutovým územím. Loptu si spracovala, posunula ďalej na Karczewskú, no tej sa už zakončovať nepodarilo.
     
    34
    Poľsko na istý čas prebralo taktovku nad stretnutím a aj držanie lopty. Vznikli z toho isté náznaky šancí, ale so všetkým si poradila naša defenzíva.
     
    36
    Na center do pokutového územia síce naskakovala Hmírová, no tento dlhý center jej vôbec nesadol a bolo to výrazne nad jej sily.
     
    37
    Center z pravej strany ihriska zo štandardky poslala Chudziková. Lopta padla do šestnástky priamo do rúk brankárke Korenčiovej.
     
    38
    Do príležitosti na opačnej strane ihriska sa tlačila Jana Vojteková. Problémy však mala najmä s obrankyňou Grzywińskou, ktorá jej dokázala vzdorovať v súboji veľmi dôrazne.
     
    39
    V súboji dvoch jedenástok podkopla Patrícia Hmírová protihráčku Ewelinu Kamczykovú a Poľsko získava ďalšiu štandardku.
     
    40
    Poľky to rozohrali iba nakrátko a lopta sa dostala na kopačku Gabriely Grzywińskej, ktorá pálila z veľkej diaľky a netrafila priestor brány.
     
    42
    Slovenky prišli o loptu na útočnej polovici a na svoje kopačky si ju vzala Ewelina Kamczyková, ktorá individuálne prenikla na útočnú polovicu a svoju akciu zabrzdila. Faulovala ju naša hráčka.
     
    43
    Center z kopačky Kamczykovej smeroval do vnútra pokutového územia, no ďaleko sa s ním Poľsko nedostalo a ani Korenčiovú neohrozilo.
     
    44
    Spoza pokutového územia to jemnou strelou vyskúšala Veronika Sluková. Jej strelecký pokus letel bezpečne do rúk brankárky Szemikovej.
     
    45
    Ďalšiu poľskú štandardku zahrávala Gabriela Grzywińska. Svoj projektil však napálila iba do našich hráčiek. Zároveň rozhodkyne nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa úvodný polčas medzištátneho prípravného zápasu medzi Poľskom a Slovenskom. V prvej časti polčasu dominovali viac naše hráčky, následne sa darilo získavať štandardky Poľkám a boli niektoré naozaj nebezpečné. Stav sa však nemenil a skóre je teda bezgólové.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pred štartom druhého polčasu sa tréneri rozhodli urobiť pár zmien. Z našej zostavy odchádza Ondrušová, ktorú nahradí Monika Havranová. Na strane hostí odchádza Michalczyková a nahrádza ju Katarzyna Konatová a odchádza aj Patrycja Balcerzaková a jej miesto zaujme Sylwia Matysiková.
     
    47
    Do druhého polčasu vstúpili oba tímy vlažne. Výkop mali k dispozícii poľské hráčky.
     
    48
    Vystreliť sa pokúšala Martina Surnovská, ktorá sa dostala k zakončeniu spoza pokutového územia, no nebolo to veľmi presné.
     
    49
    Na útočnej polovici sa dopredu tlačila Ewelina Kamczyková, ktorú faulovala naša Andrea Horváthová. Za svoj zákrok je aj odmenená žltou kartou a bude z toho nepríjemný priamy kop.
     
    51
    Aktérkou priameho kopu sa stala hráčka s číslom 11 Ewelina Kamczyková, ktorá dokázala obstreliť múr, no trafila priamo do stredu bránky, kde bola pripravená brankárka Korenčiová.
     
    52
    Do výhodnej pozície sa pomaly dostávala Nikola Karczewska. Napokon sa však ukázalo, že bola v asi metrovom ofsajde.
     
    53
    Dobrú príležitosť mohla gólom zaknihovať Monika Havranová, ktorá vybehla na trávnik v druhom polčase. Dostala sa k strele z vnútra vápna, ale flexibilná Szemiková vyrazila rukou.
     
    54
    Dlhý rohový kop z kopačky Márie Mikolajovej smeroval ďaleko vedľa brány a nedostal sa na hlavičku žiadnej z našich hráčok.
     
    55
    Dopredu po pravom krídle prenikla Surnovská, ktorá sa elegantne zbavila Konatovej, obišla ju ako na tréningu a následne prihrávala. Prihrávka jej už nevyšla, nasmerovala ju mimo.
     
    56
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Martina Surnovská, prichádza Laura Žemberyová.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Veronika Sluková, prichádza Klaudia Fabová.
     
    57
    Slovensko dalo gól!
    Tak tomu sa hovorí umenie trénera, kedy vytiahnuť žolíka z rukáva. Po centri z ľavej strany si v šestnástke nabehla KLAUDIA FABOVÁ a z vnútra vápna prekonala Szemikovú, ktorá ešte na loptu siahla, ale vytlačiť preč ju nedokázala.
     
    59
    Mária Mikolajová sa snažila na útočnej polovici čosi vymyslieť, no veľmi sa jej to nepodarilo. Slovenky aj po strelenom góle sa snažia naďalej prezentovať svojou ofenzívnou silou.
     
    61
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Nikola Karczewská, prichádza Martyna Wiankovska.
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Nikol Kaletka, prichádza Dominika Grabowska.
     
    63
    Do streleckej pozície sa dostala Martyna Wiankowska, ktorá pálila spoza pokutového územia a jej strelu dokázala brankárka Korenčiová vytesniť. Poľsko získava rohový kop.
     
    64
    Z rohového kopu nebezpečenstvo pre slovenský tím neprišlo. Slovenky sa pohodlne ubránili a budeme sledovať odkop z kopačky Márie Korenčiovej.
     
    65
    Na ľavom krídle sa ukazovala Natalia Chudziková, ktorá si dokázala vypýtať loptu, no nedostala vôbec presnú prihrávku.
     
    66
    Slovensko pokračuje s kompaktnou defenzívou a poľským protivníčkam veľa nedovoľuje a ani veľa priestoru nenecháva. Poľsko sa snaží stále čosi vymýšľať.
     
    67
    Vyrovnávajúci gól mala na kopačke Martyna Wiankowska. Dostala sa v pokutovom území do výhodnej pozície, mala pred sebou už len brankárku Korenčiovú, no zlyhala a netrafila bránku.
     
    68
    Ošetrenie potrebuje naša hráčka Veronika Sluková. K nej už prichádza lekársky tím, medzitým majú oba tímy k dispozícii občerstvovaciu prestávku.
     
    69
    Vyzerá to tak, že Andrea Horváthová nebude môcť vstať na nohy, keďže k nej prichádzajú páni s nosidlami. Takto nepríjemne bude odprevadená z trávnika.
     
    71
    A zranená Andrea Horváthová bola odnesená na nosidlách do šatní. Jej miesto na trávniku zaujme Petra Zdechovanová.
     
    72
    Pohodlne to urobila Patrícia Fischerová, ktorá loptu dostala na brankárku Máriu Korenčiovú a tá mohla odkopnúť preč.
     
    73
    Striedanie v tíme Poľsko: z ihriska odchádza Malgorzata Mesjaszová, prichádza Dagmara Gradová.
     
    74
    Rozohrávka od brankárky Korenčiovej skončila ešte na našej obrannej polovici a zachytila ju Wiankowska. V hre však už ďalej s loptou pokračovať nemohla.
     
    75
    Po prihrávke Žemberyovej sa v streleckej pozícii vo vnútri vápna ocitla autorka zatiaľ jediného gólu Fabová, ale z otočky sa nedokázala presadiť.
     
    76
    Slovensko sa zatiaľ v posledných minútach viacmenej bráni a Poľky stupňujú aktivitu a sú intenzívnejšie v súbojoch.
     
    77
    Na center z ľavej strany z kopačky Wiankowskej si v pokutovom území nabiehali dve poľské hráčky. Lopta sa napokon dostala na kopačku Grzywinskej, ktorá však absolútne zlyhala a bránu prepálila.
     
    78
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrícia Hmírová, prichádza Valentína Šušolová.
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Mária Mikolajová, prichádza Kristína Panáková.
     
    79
    Dobrú loptu posielala z pravej strany Laura Žemberyová. Poľky však dokázali tento pokus odvrátiť a bude z toho slovenský rohový kop.
     
    80
    Slovensko zahrávalo dva rohový kopy. Loptu do pokutového územia posielala Vojteková. Prvý pokus bol blokovaný, bol z toho druhý roh a ten vyboxovala brankárka Szemiková.
     
    82
    Prihrávkou na útočnej polovici hľadala Šušolová Fischerová, no tá bola zozadu blokovaná poľskou hráčkou.
     
    83
    Slovensko rozbehlo akciu po ľavej strane ihriska, kde bežala s loptou Kristína Panáková. Jej center odvrátili poľské hráčky a bol z toho rohový kop pre naše dievčatá.
     
    85
    S blížiacim sa záverom zápasu sa už naše hráčky viac sústredia na defenzívu a Poľky sa snažia ešte vymýšľať ofenzívne akcie a siahnuť po vyrovnaní.
     
    86
    Dobre to teraz mala naštartované Martyna Wiankowska, ktorá sa dostala k strele spoza pokutového územia, ale našťastie rozvlnila iba bočnú sieť.
     
    87
    Center do pokutového územia posielala zo štandardky Ewelina Kamczyková, došiel však len priamo do rúk Korenčiovej.
     
    88
    Spoza vápna chcela páliť Jana Vojteková, ktorá strieľala z ľavej strany, no napálila to len do poľskej hráčky. Slovenky získali rohový kop a môžu získať aj ďalšie cenné sekundy.
     
    89
    Fantastická Korenčiová. Poľský protiútok potiahla po ľavom krídle Grabowska, ktorá našla prihrávkou pred malé vápno Dagmaru Gradovú. Rýchlo však reagovala naša brankárka, vybehla a znemožnila Gradovej zakončovať do odkrytej siete.
     
    90
    Hlavná rozhodkyňa v druhom polčase nadstavuje štyri minúty.
     
    90+1
    Nakopávanú loptu z ľavej strany posielala Chudziková smerom na Kamczykovú, ktorá sa ukazovala pred vápnom, no spracovať si to nedokázala.
     
    90+2
    Tak toto bola výrazne nepriehľadná situácia. Po štandardke spoza pokutového územia sa odrazila lopta pred bránku, odkiaľ zakončovala Chudziková, Korenčiová dokázala vyraziť a následný pokus od poľskej hráčky letel na brvno.
     
    90+3
    Nadstavený čas sa nám zrejme ešte o nejaký čas natiahne, keďže v problémoch bola Poľka Joanna Olszewska, ktorej museli prísť na pomoc lekári.
     
    90+4
    Žltú kartu v závere nadstaveného času vidí aj Monika Havranová.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa medzištátne prípravné stretnutie medzi Slovenskom a Poľskom. Naše hráčky dokázali v 57. minúte skórovať. Presadila sa striedajúca Fabová a vedenie dokázalo Slovensko napriek mnohým poľským príležitostiam udržať až do konca.

    Ďakujeme za pozornosť. (17:54:37)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 57. Fabová

    Karty:   49. Horváthová (SVK), 90+4. Havranová (SVK)


    Slovensko: Korenčiová (C) – Bytčánková, Bíróová, Fischerová, Ondrušová, Hmírová, Mikolajová, Vojteková, Horváthová, Surnovská, Sluková
    Náhradníci: El Dahaibiová, Chládeková, Haršanyová, Havranová, Šušolová, Fabová, Kosíková, Zdechovanová, Panáková, Žemberyová, Šušková

    Poľsko: Szemiková – Olszewská, Grzywińská, Kaletková, Mesjaszová, Zduneková, Karczewská, Michalczyková, Kamczyková, Balcerzaková, Chudziková
    Náhradníci: Szymańská, Konatová, Matysiková, Gradová, Lefeldová, Wiankowská, Grabowská

    Rozhodca: Kovářová – Šafránková, Hanáková (CZE)

    Diváci: 825