Filipíny – Kuba 2:11 (kon.) | Singapur – Austrália 0:10 (kon.)
Argentina – Botswana 8:0 (kon.) | Holandsko – USA 3:5 (kon.)
Mexiko – Japonsko 1:2 (kon.)
koniec udalosti
1 2 3 4 5 6 7 R H E
USA
USA
0
0
4
0
0
1
x
 
5
6
1
Holandsko
Holandsko
1
1
0
1
0
0
0
 
3
6
0
cz Piatok 14.06.2019, 19:30 • Svoboda park • Mistrovství světa
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu zase někdy na počtenou. (21:18:25)
     
    Do pražského areálu si našlo cestu 300 fanoušků!
     
    Je za námi utkání mezi Spojenými státy a Nizozemskem. Nejspíše se čekala celkem jednoznačná výhra Američanů, ale Nizozemci nedali svou kůži lacino a bojovali až do konce. Spojené státy americké však dotáhly zápas do vítězného konce, přestože prohrávaly o dva body. Ústřední postavou se stal americký nadhazovač Antonio Lopez Mancha, jenž si připsal hned třináct strikeoutů, což je skvělý počin.
     
    Konec zápasu.
     

    Glennsig Rogelio Raymond Girgorio Polonius se dostal do velmi svízelné situace, když měl jen dva striky. Mancha navíc přihodil i třetí a je tu třetí strikeout v této směně. Spojené státy v tomto zápase vítězí!
     

    Jefferson Prince Delfina je však také strikeout! Američané jsou velmi blízko první výhře na tomto turnaji. Chybí jim totiž poslední aut!
     

    Ronald Dix nahradil Rombleyho a ví, že jeho tým musí zabrat, jelikož potřebuje stáhnout dva body v této směně. Jeho první start je však strikeout!
     
    Začátek 7. směny.
     

    Cameron John Schiller už tolik úspěšný nebyl. Jeho odpal zastavil Polonius, který včas přihodil na první metu.
     

    Lynch na pálce bojoval, dostal se do špatného stavu, kdy měl dva striky. Vyslal několik foulballů. Následně však šel jeho parádní odpal přesně na lajnu levého pole a je z toho dokonce třímetový odpal!
     

    Jonathan Michael Lynch je jako další pálkař na pálce. Hlavním hrdinou tohoto momentu však byl jeho předchůdce, který ukradl druhou metu.
     

    Yusef Lateef Davis JR se jako poslední dostal potřetí na pálku. A připsal si dobrý odpal až do levého pole. Je z toho tedy obsazená první meta.
     

    Gilbert Lee Saenz měl naopak ten nejpřívětivější stav,tedy tři bally. Jeffry Visser se však vzchopil a dokázal naházet strikeout! Skvělý návrat do hry.
     

    Nicholas Ryan Mullins se dostal do těžké pozici, když měl jen dva striky. Do míče se sice trefil, ale byl to jen vysoký odpal přímo na druhého metaře – out!
     
    Dohrávka 6. směny.
     

    Idelgardo Olivo Herangelo Raap se dostal do plného stavu, takže měl tři bally a dva striky. Americký nadhazovač to zvládl a připisuje si strikeout! Nizozemsko bude v příští směně bojovat o to, aby se hrála alespoň dohrávka sedmé směny.
     

    Anthony Carlos Gerrit Beaumont se dnes již blýskl dvěma velmi povedenými odpaly. Tentokrát je z toho jen vysoký odpal, který sebrala třetí meta ze vzduchu a je to už druhý aut v této směně.
     

    Revin Vincent Brooks neměl výhodnou pozici, když měl jen dva striky. Ještě bojoval v pálkařském boxu, přesto je to nakonec jen další strikeout.
     
    Začátek 6. směny.
     

    Jeffrey James Nowaczyk zamířil do podobných míst jako jeho spoluhráč. Lourens si tedy připsal další asistenci na aut na první metě.
     

    Matthew Aaron Ratliff byl v hodně těžké pozici, když měl jen dva striky. Nakonec se do míčku trefil, avšak na první metě už byl vyautován.
     

    Tyler Isaiah DuPree Dudley je trefen nadhozem a dostává se tedy celkem rychle a jednoduše na první metu. Dostal ránu hned z prvního nadhozu.
     

    Erick Ochoa měl zatím jeden úspěšný odpal ze dvou startů. Další však nepřidá! Jeffry Visser si totiž připsal strikeout. Stále je to hodně těsný zápas.
     

    Dohrávka 5. směny.
     

    Emeron Eldon Gregory Lourens ještě nemá z dnešního zápasu ani jeden úspěšný hit, což platí i nadále. Jeho vysoký pokus šel na Nowaczyka, který v pohodě zahrál třetí aut.
     

    Enrique Dejesus Javier se jako první v této směně prosazuje! Vyslal jednometový odpal, který mířil do prostoru mezi trojkou a spojkou.
     

    Eldrick Gabriel Dijkhoff neměl vůbec příznivý stav. Měl na svém kontě dva striky a ani jeden ball. Nakonec je to další strikeout v této směně.
     

    Glennsig Rogelio Raymond Girgorio Polonius je další strikeout! Antonio Lopez Mancha zatím předvádí velmi spolehlivý výkon.
     
    Začátek 5. směny.
     

    Cameron John Schiller to chtěl vzít na sebe. Vyslal odpal do středního pole, ovšem ten byl chycen Rombleym! Velmi důležitý, i když jednoduchý, zákrok.
     

    Jonathan Michael Lynch se jako první americký hráč postavil potřetí do pálkařského boxu. Po pěti nadhozech se mu podařilo vybojovat metu zdarma.
     

    Yusef Lateef Davis JR vyslal svůj odpal na spojku. Ta si s tím však poradila a vyautovala ho na první metě. Máme zde dva auty a obsazenou trojku.
     

    Gilbert Lee Saenz vybojoval ve svém prvním startu metu zdarma. Tentokrát předvedl sebeobětovací ulívku, která splnila svůj účel a posunula spoluhráče.
     

    Nicholas Ryan Mullins se dostal do skvělého stavu, kdy měl tři bally a jen jeden strike. Toho také využil, když vybojoval metu zdarma.
     

    Dohrávka 4. směny.
     

    Jefferson Prince Delfina se dnes již potřetí objevil na pálce. Jeffrey James Nowaczyk předvedl ale skvělou hru a z těžké pozice stihl vyautovat nizozemského pálkaře. Bylo to těsně, ale stihl to!
     

    Idelgardo Olivo Herangelo Raap byl v těžké pozici, jelikož měl dva striky a stejný počet ballů. Ještě se snažil zabojovat, ale je tu další strikeout!
     

    Antonio Lopez Mancha vyslal nepřesný nadhoz, takže se nizozemští běžci posunuli o jednu metu dopředu.
     

    Idelgardo Olivo Herangelo Raap chtěl stáhnout další bod, ovšem měl k tomu daleko. Snažil se sice švihat, přesto je to strikeout.
     

    Anthony Carlos Gerrit Beaumont snižuje stav dnešního utkání! Jeho povedený odpal šel přesně mezi vnitřní a vnější pole, takže Američané neměli nejmenší šanci jeho pokus chytit. Zatím je to stále bez autů a Nizozemsko má dobrou výchozí pozici pro další body.
     

    Revin Vincent Brooks se opřel do míčku poté, co měl na stavu jen dva bally. Vyslal velmi dobrý odpal přes střed hřiště a Nizozemí může znovu zabodovat.
     

    Emeron Eldon Gregory Lourens se dostal na metu s trochou štěstí. Jeho pokus se totiž velmi točil a odrazil se přesně na druhou stranu, než měl druhý metař rukavici. Ten proto nestihl přihodit míček na jedničku včas.
     
    Začátek 4. směny.
     

    Jeffrey James Nowaczyk také musel hodě bojovat. Nakonec poslal míček jen na třetí metu, která zahrála aut na první včas. Jdeme tedy do čtvrté směny.
     

    Matthew Aaron Ratliff se dostal do stavu, kdy měl dva striky a musel bojovat. A nakonec vybojoval single. Díky němu se další americký hráč posunul až na domácí metu. Ratliff zůstal na jedničce.
     

    Tyler Isaiah DuPree Dudley se opřel hned do druhého míčku a my vidíme druhý aut v této půlsměně. Dijkhoff v pohodě přihodil na první metu.
     
    A Nizozemí střídá nadhazovače! Jeroen Mulder si jde sednout na lavičku a střídá ho Jeffry Visser. Uvidíme, jestli zastaví tlak Spojených států.
     

    Erick Ochoa se s tím vůbec nepáral! Navázal na svého kolegu. Odpálil nádherný dvoumetový odpal, na který skórovali oba jeho spoluhráči!
     

    Cameron John Schiller vyslal tvrdý odpal, se kterým si spojka Nizozemí nedokázala poradit! Je z toho tedy první bod. Navíc stále jen s jedním autem a obsazenou jedničkou a trojkou.
     

    Jonathan Michael Lynch ovšem na své předchůdce nenavázal. Vyslal jen vysoký odpal, který byl chycen středním polem, navíc hráč z trojky neměl šanci doběhnout až na domácí metu pro bod.
     

    Yusef Lateef Davis JR se dostal do těžké pozice, když měl dva striky a dva bally. Vyslal několik foulballů, načež poslal single mezi vnitřní a zadní pole. Hráč z druhé mety se stihl posunout jen o jednu metu, ale pálkař doběhl až na druhou!
     

    Saenz se po velmi špatném nadhozu nizozemského nadhazovače dostal na druhou metu. Je tedy ve skórovací pozici, tak uvidíme, jak to dopadne.
     

    Gilbert Lee Saenz se dostal poprvé v dnešním zápase na pálku a jeho start bude považován za úspěšný. Vybojoval totiž metu zdarma.
     
    Dohrávka 3. směny.
     

    Enrique Dejesus Javier vyslal dobrý odpal, ale Dudley předvedl dobrý zákrok, když míček chytil těsně nad zemí! To byla rychlá půlsměna.
     

    Eldrick Gabriel Dijkhoff nenavázal na svůj dobrý odpal z první směny. Jeffrey James Nowaczyk jeho pokus chytil a zahrál aut na první metu.
     

    Glennsig Rogelio Raymond Girgorio Polonius vyslal jednoduchý odpal směrem na druhou metu, která bez potíží zahrála první aut.
     
    Začátek 3. směny.
     

    A bojoval velmi dobře! Americký hráč sice jeho pokus odpálil, jenže míček šel přesně na spojku, která znovu zahrává poslední aut ve směně!
     
    Jeroen Mulder zatím působí naprosto suverénním dojmem. Svým soupeřům toho ještě moc nedovolil. Teď však s pálkařem Američanů bojuje.
     

    Jeffrey James Nowaczyk měl velmi dobrý stav, když měl tři bally a jeden strike. Přesto se do míče opřel, jenže jeho pokus se řadí mezi dnešní nejvyšší a je z toho druhý aut.
     

    Matthew Aaron Ratliff se poprvé objevil na pálce, ale jeho stav neměl dlouhého trvání. Trefil první míč jen na spojku, která zahrála první aut.
     

    Dohrávka 2. směny.
     

    Delfina je ovšem strikeout. Američané tedy znovu inkasovalo a budou muset hodně zabrat v dnešním zápase.
     
    Jako další se na nizozemské straně představil na pálce Delfina, takže Nizozemí už otočilo všechny pálkaře. Přišel navíc divoký nadhoz, na který Nizozemí skóruje!
     

    A už máme dva auty. Nizozemský hráč promáchl ne zrovna dobrý míč. Chytači amerického týmu sice míček vypadl, ale rychle ho sebral a běžce tečoval.
     

    A toto znovu vypadá hodně dobře! Přišla totiž sebeobětovací ulívka, která posunula hráče na druhou a třetí metu.
     

    A Nizozemsko už má obsazené dvě mety! Pálkař vyslal skákavý míček do míst, kam sice stihla spojka Američanů doběhnout, ale příhoz už rychlý nebyl.
     

    Američanům se tedy zatím moc nedaří. Nadhazovač to měl rozjeté velmi dobře, stačilo jen hodit dobrý míč. Místo toho přišlo jen trefení do ruky pálkaře.
     
    Začátek 2. směny.
     

    Tak to byla velmi rychlá směna v podání Nizozemí! Další míč totiž směřoval jen na spojku, která bez potíží zasáhla a zahrála aut na jedničce.
     

    Další hodně vysoký odpal v podání amerického hráče. Tentokrát si Emeron Eldon Gregory Lourens počkal na vysoký míč a je z toho druhý aut.
     

    Dalším hráčem byl Schiller a Nizozemí si zahrálo první aut. Americký druhý hráč v pořadí poslal vysoký míč do vnitřního pole, který byl chycen.
     

    Jako první se na americké straně představil na pálce Lynch. Ten byl na pálce hodně trpělivý a vystál si metu zdarma.
     

    Dohrávka 1. směny.
     

    Jako další se na pálce ocitl Lourens. Ten měl před sebou plný stav, tedy dva striky a tři bally. Bojoval statečně, ale poslední míč promáchl a je z toho další strikeout. Nizozemí ale začalo utkání velmi dobře.
     

    Vzápětí vidíme druhý aut na holandské straně. Jednoduchý odpal sebrala spojka a bezpečně přihodila na první metu.
     

    Tak to byl parádní odpal třetího pálkaře Nizozemska! Eldrick Gabiel Dijkhoff trefil míč parádně a je z toho třímetový odpal. Nizozemí už má první bod!
     

    Jako další z Nizozemí se na pálce představil Polonius. Ten byl v těžké pozici, když měl dva striky. Nakonec to nezvládl a je tu první strikeout v zápase.
     

    A hned z prvního nadhozu vidíme první hit utkání! Delfina se opřel do míče a propálil spojku amerického týmu. Je naprosto bezpečně na první metě.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací sestavy:

    Nizozemsko: 1. Jefferson Prince Delfina – RF
    2. Glennsig Rogelio Raymond Girgorio Polonius – 2B
    3. Eldrick Gabriel Dijkhoff – SS
    4. Enrique Dejesus Javier – C
    5. Emeron Eldon Gregory Lourens – 3B
    6. Revin Vincent Brooks – DP
    7. Anthony Carlos Gerrit Beaumont – 1B
    8. Idelgardo Olivo Herangelo Raap – LF
    9. Danny Reginald Rombley – CF
    10. Jeroen Mulder – P

    USA:1. Jonathan Michael Lynch – LF
    2. Cameron John Schiller – SS
    3. Erick Ochoa – 1B
    4. Tyler Isaiah DuPree Dudley – 2B
    5. Matthew Aaron Ratliff – DP
    6. Jeffrey James Nowaczyk – 3B
    7. Nicholas Ryan Mullins – C
    8. Gilbert Lee Saenz – CF
    9. Yusef Lateef Davis JR – RF
    10. Antonio Lopez Mancha – P
     
    Stadionem ve Svoboda parku právě zní hymna nizozemského celku. Ještě zazní hymna Spojených států. Poté již nebude nic bránit startu utkání.
     
    Sestavy budou přidány do onlajnu o něco později!
     
    Spojené státy americké

    Američané se nacházejí na šestém místě světového softballového žebříčku. V letošním roce byli nalosováni do skupiny B, kde nastupují jako třetí nejlepší tým. Lépe jsou na tom jen Kanaďané a Australané. Spojené státy se účastnily už posledních dvou šampionátů. V roce 2015 vyhrály stejně zápasů jako čtvrtý celek tabulky, ale kvůli vzájemnému utkání nakonec nepostoupily z pátého místa. To loni se jim už postup vydařil, protože šly do play-off ze čtvrtého místa skupiny A. Jejich putování ovšem moc dlouhé nebylo, celkově totiž skončily na šestém místě. V dnešním zápase jsou však jasnými favority.
     
    Nominace Spojených států amerických

    Nadhazovači: Joel Eli Cooley, Jon Michael Gwizdala, Antonio Lopez Mancha, Mervin Duane Weiler.

    Chytači: Jefferey James Nowaczyk.

    Vnitřní pole: Tyler Isaiah DuPree Dudley, Jonathan Michael Lynch, Matt Joseph Palazzo, Cameron John Schiller.

    Vnější pole: Yusef Lateef Davis Jr., Matthew Aaron Ratliff.

    Univerzálové: Jenner Jess Christianesn, Nicholas Ryan Mullins, Erick Ochoa, Gilbert Lee Sanez, Marcus John Tan.
     
    Nizozemsko

    Nizozemí se objevuje na mistrovství světa po pauze v roce 2017. Posledního mistrovství světa se tedy účastnili v roce 2015, ale to jim tedy vůbec nevyšlo. Ve skupině B skončili na posledním místě, když nevyhráli ani jediný zápas. To, že i letos to bude hodně těžké, dokazuje i softballový světový žebříček. Nizozemci se totiž nacházejí na devatenáctém místě a horší je v této skupině jen Singapur. Nizozemí by jistě rádo postoupilo do další fáze turnaje, ale nebude to mít vůbec jednoduché. Vždyť i v Evropě jsou na tom dva týmy lépe – Česko a Dánsko.
     
    Nominace Nizozemska

    Nadhazovači: Wesley Blonk, Enio Rinaldi Vincenzo Kwas, Jeroen Mulder, Jeffry Visser.

    Chytači: Anthony Carlos Gerrit Beaumont.

    Vnitřní pole: Eldrick Gabiel Dijkhoff, Siegmond Merced Francisca, Enrique Dejesus Javier, Glennsig Rogelio Raymond Girgorio Polonius.

    Vnější pole: Revin Vincent Brooks, Jefferson Prince Delfina, Nigel Quintin Jones, Ildegardo Olivo Herangelo Raap,Danny Reginald Rombley.

    Univerzálové: Ronald Dix, Dyron David Juaquin, Emeron Eldon Gregory Lourens.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u druhého hracího dne v rámci softballového mistrovství světa 2019, které se koná poprvé v Evropě, navíc v hlavním městě České republiky. Zápas startuje v 19:30 a my budeme u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Denisa Józsová

    Holandsko: 1. Jefferson Prince Delfina – RF
    2. Glennsig Rogelio Raymond Girgorio Polonius – 2B
    3. Eldrick Gabriel Dijkhoff – SS
    4. Enrique Dejesus Javier – C
    5. Emeron Eldon Gregory Lourens – 3B
    6. Revin Vincent Brooks – DP
    7. Anthony Carlos Gerrit Beaumont – 1B
    8. Idelgardo Olivo Herangelo Raap – LF
    9. Danny Reginald Rombley – CF (od 9. směny Ronald Dix)
    10. Jeroen Mulder – P (od 3. směny Jeffry Visser)

    USA: 1. Jonathan Michael Lynch – LF
    2. Cameron John Schiller – SS
    3. Erick Ochoa – 1B
    4. Tyler Isaiah DuPree Dudley – 2B
    5. Matthew Aaron Ratliff – DP
    6. Jeffrey James Nowaczyk – 3B
    7. Nicholas Ryan Mullins – C
    8. Gilbert Lee Saenz – CF
    9. Yusef Lateef Davis JR – RF
    10. Antonio Lopez Mancha – P

    Rozhodca: HP – Kaiaruna (NZL), 1B – Carballo (CUB), 2B – Lohnert (GER), 3B – Porteous (NZL)

    Diváci: 300