Nemecko – USA 1:3 (kon.) | Rakúsko – Česko 0:8 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 0:3 (kon.)
Švajčiarsko – Rusko 0:3 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Rusko
Nedeľa 19.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Genazzi prenikol do ruskej tretiny po pravej strane a prudkou strelou trafil v úplnom závere tyčku Georgijevovej bránky!
     
    59:09
    Josi krížnou prihrávkou cez celú šírku ruského pásma nabil na strelu z voleja Martschinimu, ten však trafil len bočnú sieť ruskej bránky.
     
    58:06
    Vylúčenie v tíme Rusko (Alexander Georgijev – 2 min., zdržiavanie hry / brankár – strhnutie prilby). Trest odpyká Alexandr Ovečkin.
    57:10 Zakončenie Rusov, ktoré o centimetre minulo prázdnu švajčiarsku bránku
     
    57:10
    Rusi vyhodili puk zo svojho pásma a len o centimetre minuli prázdnu švajčiarsku bránku!
     
    56:23
    Genoni opúšťa svoju bránku, Švajčiari tak hrajú presilovku 6 proti 4!
     
    55:45
    Vylúčenie v tíme Rusko (Jevgenij Kuznecov – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
    55:20 Nikita Kučerov (RUS) - 0:3
     
    55:20
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa výrazne približujú víťazstvu! Zajcev nádhernou kolmou prihrávkou našiel na útočnej modrej Anisimova, ktorý si potiahol hrací predmet na pravú stranu. Prihrávkou bekhendom potom posunul puk medzi kruhy NIKITOVI KUČEROVI, ktorý ho už len jemne nadvihol k pravej tyčke Genoniho bránky. Asistencie: Arťom Anisimov, Nikita Zajcev.
     
    50:31
    Malkin prihral puk spoza bránky doľava Gusevovi, ktorý trafil tyčku švajčiarskej bránky!
     
    49:55
    Ovečkin namiesto očakávanej strely prihrával pred bránku Kaprizovovi, ktorý v poslednom momente puk pred bránkoviskom minul.
     
    49:00
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Yannick Weber – 2 min., podrazenie).
     
    45:04
    Na opačnej strane sme opäť sledovali krásnu akciu dvojice Gusev – Kučerov, ktorú zakončoval druhý menovaný. Z pravej strany minul tesne Genoniho bránku.
     
    44:26
    Malkin sa dostal s Dadonovom do prečíslenia 2 proti 1. Malkinova prihrávka bola zrazená od hokejky obrancu Diaza a aj keď sa Genoni už presúval k druhej tyčke, tak dokázal puk chytiť do lapačky.
     
    41:49
    Zadorov sa z ľavej strany natlačil pred obrancu a dostal sa až k Genonimu, cez ktorého dokázal puk prestrčiť. Puk doskákal poza jeho betóny tesne mimo bránku.
     
    39:56
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Noah Rod – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Rusko (Vladislav Gavrikov – 2 min., hrubosť).
    35:24 Alexander Georgijev (RUS)
     
    35:24
    Ruský brankár sa teraz skutočne predviedol! Josi naznačil strelu a potom posunul puk na pravú stranu Hischierovi, Georgijev sa ale presunul na svoju ľavú stranu včas a strelu zastavil.
     
    33:29
    Vylúčenie v tíme Rusko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Alexandr Ovečkin.
     
    30:21
    Martschini prihrávkou spoza bránky našiel úplne voľného Hofmanna, ktorý sa ale ocitol už veľmi blízko ruského brankára, a tak ho trafil len do betónu.
    26:20 Nikita Kučerov (RUS) - 0:2
     
    26:20
    Rusko dalo gól!
    Krásna presilovková akcia Rusov končí druhým gólom zbornej! NIKITA KUČEROV si niekoľkokrát cez celú šírku švajčiarskeho pásma vymenil puk s Gusevom a nakoniec po jeho prihrávke z prvej namieril presne na švajčiarsku bránku. Genoni sa nestihol presunúť k svojej ľavej tyčke a nohou si puk len zrazil do svojej bránky. Asistencia: Nikita Gusev.
     
    25:02
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Nico Hischier – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
    25:02 Nico Hischier (SUI)
     
    25:02
    Kučerov sa prekľučkoval priamo medzi kruhy a ocitol sa sám pred Genonim, ten ho ale dokázal vychytať. Následne Hischier úmyselne posunul bránku, pretože puk ležal pri pravej tyčke a on nemal hokejku.
    23:11 Tristan Scherwey (SUI)
     
    23:11
    Scherwey sa trochu prekvapivo ocitol sám za ruskou obranu a z pravej strany šiel sám na ruského brankára, ten ale jeho úmysel zakončiť medzi betóny vystihol.
     
    20:31
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Nesterov – 2 min., podrazenie).
     
    18:23
    Vylúčenie v tíme Rusko (Nikita Zadorov – 2 min., podrazenie).
     
    14:11
    Vylúčenie v tíme Rusko (Dinar Chafizullin – 2 min., hákovanie).
     
    13:47
    K Martschinimu sa odrazil puk medzi kruhmi a okamžite vystrelil. Namieril ale len do stredu bránky, priamo na pripraveného Georgijeva.
     
    10:00
    Kuznecov prihral od pravého mantinelu Ovečkinovi, ktorý sa pretlačil cez obrancu a strelou na dlhú hokejku donútil Genoniho k ďalšiemu skvelému zákroku.
     
    08:50
    Malkin sa zrazil s rozhodcom a prišiel o puk. Ten sa potom vo švajčiarskom útoku odrazil priamo do jazdy Josimu, ktorého pokus z vrcholu kruhov musel vyraziť lapačkou gólman zbornej Georgijev.
     
    04:30
    Ovečkin sa po prihrávke Kaprizova ocitol pred bránkoviskom Švajčiarov v obrovskej príležitosti, trafil ale len Genoniho, ktorý následne zlikvidoval i všetky ďalšie dorážky Rusov.
    03:36 Arťom Anisimov (RUS) - 0:1
     
    03:36
    Rusko dalo gól!
    Rusi otvárajú skóre! Orlov vletel do otvorenej švajčiarskej obrany a dostal sa až k zakončeniu na Genoniho, ktorý jeho nie veľmi vydarenú strelu ešte dokázal betónom vyraziť. Puk sa však odrazil doprava od neho priamo k voľnému ARŤOMOVI ANISIMOVI, ktorý puk dorazil do prázdnej bránky. Asistencie: Dmitrij Orlov, Nikita Gusev.
     
    00:22
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Michael Fora – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 4. Anisimov (Orlov, N. Gusev), 27. Kučerov (N. Gusev), 56. Kučerov (Anisimov, N. Zajcev)


    Švajčiarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Hofmann, Frick, Fora – Fiala, Hischier, S. Moser (A) – Andrighetto, Kurashev, Ambühl – Martschini, Haas, Rod – Praplan, Bertschy, Scherwey.
    Rusko: Georgijev (Vasilevskij) – Nesterov, Sergačov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Barabanov – Dadonov (A), Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov (A), Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Telegin, Andronov, Kovaľčuk (C).

    Rozhodca: Björk (Švéd.), Tufts (USA) – Malmquist (Švéd.), Oliver (USA)

    Diváci: 9 056