Nemecko – USA 1:3 (kon.) | Rakúsko – Česko 0:8 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 0:3 (kon.)
Švajčiarsko – Rusko 0:3 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Rusko
Nedeľa 19.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava, Slovensko • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    55:20 Nikita Kučerov (RUS) - 0:3
     
    55:20
    Rusko dalo gól!
    Rusi sa výrazne približujú víťazstvu! Zajcev nádhernou kolmou prihrávkou našiel na útočnej modrej Anisimova, ktorý si potiahol hrací predmet na pravú stranu. Prihrávkou bekhendom potom posunul puk medzi kruhy NIKITOVI KUČEROVI, ktorý ho už len jemne nadvihol k pravej tyčke Genoniho bránky. Asistencie: Arťom Anisimov, Nikita Zajcev.
    26:20 Nikita Kučerov (RUS) - 0:2
     
    26:20
    Rusko dalo gól!
    Krásna presilovková akcia Rusov končí druhým gólom zbornej! NIKITA KUČEROV si niekoľkokrát cez celú šírku švajčiarskeho pásma vymenil puk s Gusevom a nakoniec po jeho prihrávke z prvej namieril presne na švajčiarsku bránku. Genoni sa nestihol presunúť k svojej ľavej tyčke a nohou si puk len zrazil do svojej bránky. Asistencia: Nikita Gusev.
    03:36 Arťom Anisimov (RUS) - 0:1
     
    03:36
    Rusko dalo gól!
    Rusi otvárajú skóre! Orlov vletel do otvorenej švajčiarskej obrany a dostal sa až k zakončeniu na Genoniho, ktorý jeho nie veľmi vydarenú strelu ešte dokázal betónom vyraziť. Puk sa však odrazil doprava od neho priamo k voľnému ARŤOMOVI ANISIMOVI, ktorý puk dorazil do prázdnej bránky. Asistencie: Dmitrij Orlov, Nikita Gusev.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 4. Anisimov (Orlov, N. Gusev), 27. Kučerov (N. Gusev), 56. Kučerov (Anisimov, N. Zajcev)


    Švajčiarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Hofmann, Frick, Fora – Fiala, Hischier, S. Moser (A) – Andrighetto, Kurashev, Ambühl – Martschini, Haas, Rod – Praplan, Bertschy, Scherwey.
    Rusko: Georgijev (Vasilevskij) – Nesterov, Sergačov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Barabanov – Dadonov (A), Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov (A), Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Telegin, Andronov, Kovaľčuk (C).

    Rozhodca: Björk (Švéd.), Tufts (USA) – Malmquist (Švéd.), Oliver (USA)

    Diváci: 9 056