Real Madrid – Real Betis 0:2 (kon.) | Eibar – Barcelona 2:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
0:2 (0:0)
Real Betis
Nedeľa 19.05.2019, 12:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu a tejto sezóny LaLigy všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (14:00:32)
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 9:9.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 1:5.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 17:11.
     
    Real Madrid zakončil svoju sezónu vlastne tak, ako prebiehala, a po katastrofálnom druhom polčase podľahol Betisu 0:2. Hostia nemuseli asi predviesť ani žiadny extra výkon na to, aby domácich porazili, tí boli totiž v útoku takmer úplne bezzubí a naopak v obrane nechávali obrovské medzery, ktoré hostia dvakrát využili na strelenie gólov. Real Madrid končí na treťom mieste a aktuálne má stratu 18 bodov na Barcelonu, ktorá má ešte zápas s Eibarom k dobru. Vzhľadom k priebehu sezóny, chaose v klube, trénerským zmenám a výkonom Realu je však tretie miesto ešte veľmi dobrým výsledkom. Betis končí na desiatom mieste, čo je vzhľadom k ambíciám klubu tiež neúspech.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Marcelo čistým sklzom vypichol loptu Lo Celsovi a ešte sa jedným, pomerne zúfalým nákopom pokúsil založiť útok Realu. Neúspešne.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza William Carvalho, prichádza Sidnei.
     
    90+1
    Vinícius Júnior sa pekne uvoľnil na ľavej strane a prihrávkou do druhej vlny vyzval k strele Isca. Jeho strela letí vysoko nad Lópezovu bránu.
     
    90
    Utrpenie Realu bude trvať ešte tri minúty.
     
    89
    Záver riadnej hracej doby končí kombináciou Betisu pred veľmi riedko obsadenými tribúnami Estadia Santiago Bernabéu.
     
    88
    Domáci už zjavne čakajú na koniec zápasu a sezóny. Už vôbec nemajú snahu zaútočiť a streliť aspoň jeden gól.
     
    87
    Zápas teraz pripomína hru mačky s myšou. Betis si robí na ihrisku doslova, čo sa mu zachce a domáci sa vôbec nedokážu dostať k lopte.
     
    85
    Žltú kartu za podrazenie Carvalha dostáva Isco (Real Madrid CF). Tento zákrok zjavne vyplynul z frustrácie z vývoja zápasu.
     
    84
    Betis hrá pred svojou šestnástkou s napádajúcimi hráčmi Realu doslova bago, čo len vyvoláva ešte väčšiu nevôľu domácich fanúšikov. Hostia zápas s prehľadom kontrolujú.
     
    83
    Marcelo si narazil loptu s Asensiom a sám si nabehol na hrot útoku na jeho center. Cez dvojicu obrancov sa ale k hlavičke nedostal. Lepší dôkaz katastrofálnej hry Realu Madrid ako to, že na hrote útoku je ľavý obranca, asi ani nemôže byť...
     
    82
    Tello sa uvoľnil na ľavej strane a prihrávkou pred bránu Realu hľadal Lo Celsa, tentokrát ale dobre zasiahol Navas, ktorý prihrávku zachytil.
     
    80
    Pau López je v poriadku a okamžite rozohral akciu nákopom dopredu. Postupne sa k nemu však lopta vrátila a znovu musí rozohrávať akciu hostí.
     
    79
    Fanúšikovia Realu už asi ani nemajú silu pískať a húfne opúšťajú štadión.
     
    78
    Isco sa tlačil k hlavičke po predĺžení Carvajala, fauloval pri tom ale zasahujúceho brankára Paua Lópeza. Ten musí byť po tvrdom náraze ošetrený.
     
    77
    Fanúšikom Realu sa musia pri pohľade na hru ich tímu v poslednom zápase sezóny tlačiť slzy do očí. Hra domácich je úplne bez myšlienky, bez nápadu, bez priamočiarosti a bez momentu prekvapenia.
     
    76
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Lucas Vázquez.
    75. Jesé (RBE) - 0:2
     
    75
    Real Betis dal gól!
    Za obrovského piskotu domácich fanúšikov strieľajú hostia po ďalšej krásnej akcii druhý gól! Firpo si skvele nabehol na ľavej strane na kolmú prihrávku, potiahol si loptu k bránkovej čiare a prihrávkou pri prednej tyči našiel JESÉHO, ktorý bez problémov poslal loptu zblízka do odkrytej domácej brány.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Cristian Tello.
     
    73
    Guardado si opäť skvele nabehol na kolmicu od Feddala, tentokrát mu ale narozdiel od gólovej situácie nikto nenabiehal na možnú prihrávku, a tak musel loptu posunúť dozadu do postupného útoku.
     
    71
    Strely: 7:8
    Strely na bránu: 3:6
     
    70
    Carvalha pri rozohrávke obral o loptu Isco, namiesto okamžitej strely sa ale pustil do kľučiek proti dvojici obrancov Betisu. Tí ho úplne logicky obrali o loptu.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Isco.
    69. Giovani Lo Celso (RBE)
     
    69
    Carvalho krásnou prihrávkou okolo Modrića našiel na pravej strane šestnástky úplne voľného Lo Celsa, ktorý ďalšou strelou z prvej zakrútil loptu tesne mimo Navasovu bránu.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Wilfrid Kaptoum, prichádza Jesé.
    68. Giovani Lo Celso (RBE)
     
    68
    Obranca Betisu hneď založil rýchly protiútok. Po prihrávke Guardada strieľal spoza šestnástky z prvej Lo Celso, jeho strelu pod brvno však ďalším krásnym zákrokom vyrazil Navas.
     
    67
    Llorente sa ocitol na zemi po tom, čo mu na nohu skočil Bartra. Následný center Carvajala odhlavičkoval práve faulujúci Bartra.
     
    66
    Vinícius Júnior to znovu skúsil individuálne. Tentokrát sa z ľavej strany tlačil medzi troch obrancov Betisu, loptu si ale v šestnástke predkopol priďaleko a napokon ju len usmernil výrazne mimo Lópezovu bránu.
     
    65
    Real však získal guľatý nezmysel veľmi rýchlo naspäť na svoje kopačky a pokračuje vo svojej ďalšej zdanlivo nekonečnej kombinácii.
     
    64
    Vinícius Júnior si dobre naviedol loptu z ľavého krídla na stred, z hranice pokutového územia hostí ale ohrozil skôr rohovú zástavku ako bránu Paua Lópeza.
     
    63
    Real znovu kombinuje na polovici Betisu. Asensiov center nedokázal odkopnúť Bartra, Real sa však naďalej tlačí do šestnástky hostí.
    61. Lorenzo Morón (RBE) - 0:1
     
    61
    Real Betis dal gól!
    Hostia otvárajú po krásnej akcii skóre! Lo Celso vysunul na ľavom krídle za obranu Guardada, ktorý ideálnou prihrávkou na opačnú stranu našiel presne nabiehajúceho LORENZA MORÓNA a ten zblízka z prvej bez problémov trafil presne pod brvno Navasovej brány.
     
    60
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Brahim Díaz, prichádza Marco Asensio.
     
    59
    Štandardky sa dnes Guardadovi vôbec nedaria. I teraz jeho nevydarený center z priameho kopu bez väčších problémov odvrátila obrana madridského veľkoklubu.
     
    58
    Žltú kartu za faul na Firpa dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF). Domáci obranca môže byť za žltú kartu veľmi rád, Firpo mohol ísť totiž sám na Navasa a Carvajal bol posledný obranca, takže pokojne mohol dostať i červenú kartu.
    57. Vinícius Júnior (REA)
     
    57
    Vinícius Júnior si skvele nabehol na pas Marcela z vlastnej polovice, zasekol si Mandiho a tlačil sa do strely z ľavej strany, Pau López mu ale dobre zmenšil strelecký uhol a strelu vyrazil.
     
    56
    Celú postupnú kombináciu napokon ukončil Llorente veľmi nepresnou prihrávkou na Carvajala. Loptu po autovom vhadzovaní získavajú hostia.
     
    55
    Real sa znovu dostáva do tlaku a oblieha šestnástku Betisu. Stále ale neprichádza ani center, ani strelecké zakončenie.
     
    54
    Benzema sa dobre uvoľnil na ľavej strane, neskúsil však ani vystreliť a nedokázal ani presne prihrať doprava na Viníciusa Júniora. Loptu ale naďalej držia hráči madridského klubu.
     
    53
    Inak však zápas pokračuje veľmi ospalým tempom a odohráva sa prevažne v strede poľa.
     
    52
    Llorente zase fauloval v strede poľa, tentokrát držal za dres Mandiho. Hlavný rozhodca mu už poriadne nahlas dohovára, domáci záložník je totiž kúsoček od červenej karty.
     
    51
    Llorente rýchlou prihrávkou za obranu našiel voľného Benzemu, ktorý si v dobrej streleckej pozícii chcel ešte zaseknúť Feddala. Obranca hostí ho ale pri tejto kľučke obral o loptu.
     
    50
    Guardadov center odhlavičkoval spred Navasovej brány Varane, hrací predmet sa ale vrátil k tmavozeleným, ktorí pokračujú vo svojej kombinácii.
     
    49
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu prenikajúceho Guardada dostáva Federico Valverde (Real Madrid CF). Priamy kop pre Betis z ľavej strany útočnej polovice.
     
    48
    Kaptoum sa po ošetrení vracia do hry.
     
    47
    Na zemi hneď na začiatku polčasu leží bez cudzieho zavinenia Kaptoum a okamžite sa ocitá v opatere lekárskeho tímu Betisu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 13:03.
     
    Oba tímy akoby už chceli mať tento zápas za sebou, a tak je skóre 0:0 úplne logickým výsledkom. Veľa zaujímavých momentov sme nevideli. Najväčšiu šancu zahodil Benzema, ktorý po hrubej chybe obrany Betisu trafil pravú tyč. Dúfajme teda, že v poslednom polčase sezóny nám oba tímy predvedú lepší futbal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Real ešte v závere oblieha pokutové územie hostí, stále ale neprichádza nebezpečný moment.
     
    44
    Morón sa tlačil cez Carvajala za Firpovou prienikovou prihrávkou, vybiehal ale z ofsajdovej pozície.
     
    43
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
     
    42
    Llorente znovu podrazil Kaptouma na vlastnej polovici. Domáci záložník si začína koledovať o červenú kartu a je tak prvým kandidátom na striedanie.
     
    41
    Guerrero sa ale opäť uvoľnil na pravej strane a Vinícius Júnior ho musel podraziť. Priamy kop rozohrali hostia na krátko a sám Guerrero okamžite strieľal, Navas bol však pripravený a strelu chytil.
     
    40
    Marcelovi sa prihrávka na Benzemu nevydarila, do rýchleho protiútoku tak prešiel Betis. Ľavý obranca a dnešný kapitán Realu sa veľmi dobre vrátil a čistým obranným zákrokom zastavil prienik Guerrera po pravej strane.
     
    38
    Guardadov center na zadnú tyč zasiahol hlavou Firpo, zblízka ale v záklone poslal loptu nad bránu domácich.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Marcos Llorente (Real Madrid CF), ktorý držal za dres Moróna. Hlavný rozhodca mu už spočítal všetky jeho drobné fauly a Betis bude mať priamy kop.
     
    36
    Následný rohový kop Betisu už nebezpečný nebol a obrana Realu si s ním poradila.
    34. Giovani Lo Celso (RBE)
    34. Karim Benzema (REA)
     
    35
    Nebezpečný moment prišiel i na druhej strane. Lo Celso si dobre nabehol na kolmicu zo stredu poľa a z hranice šestnástky sa pokúsil prelobovať Navasa, jeho oblúčik ale skončil na brvne domácej brány.
     
    34
    Obrovská chyba Guerrera takmer skončila gólom! Díazov center totiž odvrátil priamo k úplne voľnému Benzemovi, ktorý sa ocitol sám medzi obrancami Betisu. Útočník Realu trafil pohotovou strelou po zemi pravú tyč brány hostí!
     
    33
    Betis je teraz hlboko v obrane a všetci tmavozelení sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány. Marcelov center odhlavičkoval tesne pred Benzemom Feddal.
     
    31
    Modrić si zobral na starosti rozohrávku priameho kopu, jeho center ale bez problémov odvrátila obrana Betisu. Lopta sa potom vrátila na kopačky domáceho tímu, ktorý pokračuje v postupnej kombinácii.
     
    30
    Prvú žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Viníciusa Júniora dostáva Wilfrid Kaptoum (Real Betis). Real Madrid bude mať priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
    29. Marc Bartra (RBE)
     
    29
    Bartra si spracoval loptu pred šestnástkou a z voleja vystrelil presne pod brvno. Navas jeho strelu skvelým zákrokom vytlačil nad brvno.
     
    28
    Llorente znovu fauloval na vlastnej polovici. Tentokrát bol obeťou jeho zákroku Firpo, ktorý ho ešte pri páde trafil rukou do tváre.
     
    27
    Real je v posledných minútach lepší a postupne zvyšuje svoj tlak. Stále ale neprišla ani jedna skutočne nebezpečná strela.
     
    26
    Real rozohral rohový kop veľmi rýchlo na krátko a na konci krátkej kombináciu na ľavom krídle strieľal z prvej spoza šestnástky Marcelo. Strela letela mimo Lópezovu bránu.
     
    25
    Guardado krásnou kolmicou vysunul do samostatného úniku Lo Celsa. Ten preloboval Navasa, oblúčik ale skončil mimo bránu domácich. Vzrušenie napokon bolo zbytočné, Lo Celso stál v momente prihrávky v ofsajde.
     
    24
    Marcelo vystrelil z domácich hráčov ako prvý, jeho strela zo strednej vzdialenosti ale doletela až na tribúnu za bránou Paua Lópeza.
     
    23
    Real Madrid ešte nevystrelil na bránu a v komornej atmosfére sa mu to nepodarilo ani teraz. Carvajalov nákop na Benzemu bol opäť nepresný a lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    22
    Marcelo krásnou kľučkou obišiel Guerrera, potom ale poslal veľmi nepresnú prihrávku na Viníciusa Júniora. Pred ním loptu hravo odkopol Mandi.
     
    21
    Iniciatívu má teraz domáci Real, ktorý zatlačil hostí svojou kombináciou až k ich šestnástke. Betis zatiaľ hrá v obrane výborne a nenecháva domácim priestor na kolmú prihrávku alebo strelu.
     
    20
    Modrićov center na prednú tyč odhlavičkoval z pokutového územia Betisu Bartra a lopta sa postupne dostala dozadu až ku gólmanovi Navasovi, ktorý rozohráva postupný útok Realu.
     
    19
    Štandardku bude mať i domáci tím. Mandi podrazil na ľavej strane Viníciusa Júniora.
     
    18
    Strely: 0:1
    17. Giovani Lo Celso (RBE)
     
    17
    Guardado jemným oblúčikom našiel hlavu voľného Lo Celsa, ktorý ale svoju hlavičku nijak neumiestnil. S loptou letiacou do stredu brány si Navas hravo poradil.
     
    16
    Llorente znovu fauloval pred vlastnou šestnástkou, keď skočil na nohu Carvalhovi. Ďalší priamy kop pre Betis, tentokrát už zo zaujímavejšej pozície na ľavej strane.
     
    15
    Postupnou kombináciou sa hostia posunuli na polovicu Realu, kombinovali ale len v úctivej vzdialenosti od Navasovej brány. Kaptoum sa snažil zrýchliť hru hostí kolmicou na Lo Celsa, ten ale nemal šancu zachytiť túto prudkú prihrávku na hracej ploche.
     
    14
    Hostia majú loptu znovu pod kontrolou. V úvode zápasu sú o niečo aktívnejší, do nebezpečnej gólovej príležitosti sa ale ešte nedostali.
     
    13
    Zápas zatiaľ nemá veľmi vysoké tempo. Oba tímy už nehrajú v podstate o nič a dnešný zápas je pre nich zakončením nevydarených sezón.
     
    11
    Guardadov center odohral Carvajal na rohový kop. Ten rozohrali hostia veľmi rýchlo na krátko a Guardado si potom dobre nabehol za okamžitou kolmou prihrávkou za obranu Realu, vybiehajúci brankár Navas mu ale zobral loptu z nôh.
     
    10
    Llorente fauloval Lo Celsa zhruba v strede vlastnej polovice. Priamy kop pre Betis.
     
    9
    Morón si nabiehal za nákopom Bartru, dobre ale proti nemu vybehol Navas, ktorý mu loptu odkopol do autu. Hostia sa s kombináciou netlačia za každú cenu dopredu a opäť si pomohli prihrávkou na brankára Paua Lópeza.
     
    8
    Vinícius Júnior sa snažil prešprintovať Mandiho na ľavom krídle, ten mu ale hrací predmet odkopol do autu. Po autovom vhadzovaní domáci následne v podstate odovzdali loptu hosťom.
     
    7
    Nákop Navasa na hrot útoku Realu Madrid skončil u brankára Paua Lópeza, ktorý, ako vždy, rozohral po zemi na svojich obrancov. Ani im sa prechod do útoku nevydaril.
     
    6
    Domáci prvýkrát v zápase zatlačili hostí hlbšie do obrany. Díaz si navádzal loptu z pravej strany na stred, hneď dvaja obrancovia Betisu však jeho strelu zablokovali a potom okamžite odkopli loptu na polovicu Realu.
     
    5
    Brankár hostí sa ako vždy snažil rozohrať po zemi, dobre ho ale napádal Vinícius Júnior, ktorý jeho prihrávku zablokoval. Našťastie pre Betis sa lopta odrazila späť k Pauovi Lópezovi, ktorý ju hneď chytil.
     
    4
    Oblúčik na Moróna za obranu Realu odkopol akrobaticky Varane. Domáci potom rýchlo otočili hru, kolmica na Benzemu ale nebola presná a skončila u brankára hostí Paua Lópeza.
     
    3
    Poloprázdne tribúny Estadia Santagio Bernabéu sledovali prvú dlhšiu postupnú kombináciu Betisu na útočnej polovici. Hostia vstúpili do zápasu veľmi aktívne.
     
    2
    Betis okamžite vysunul veľmi vysoko svoj presing a už pri šestnástke Realu Madrid získali hostia loptu. Dlho si ju ale neudržali, po nepresnej prihrávke pri stredovom kruhu o ňu prišli.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Svoj prvý postupný útok začínajú od brankára Navasa.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Real bude hrať v bielych dresoch, hostia v tmavozelených.
     
    Oba tímy práve nastupujú k svojmu poslednému zápasu v sezóne.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo (C) – Modrić, M. Llorente, Valverde – B. Díaz, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Courtois – Kroos, Bale, L. Vázquez, Asensio, Isco, Reguilón.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – W. Carvalho – Guerrero, Kaptoum, Guardado (C), Firpo – Lo Celso, Morón.
    Náhradníci: Robles – León, Jesé, Tello, Sidnei, Lainez, Emerson.

    Rozhodca: Undiano Mallenco.
     
    Vzájomné zápasy

    V posledných sezónach je jasne úspešnejší Real Madrid, ktorý z posledných desiatich vzájomných duelov vyhral osem, len raz prehral a jedenkrát sa zrodila remíza. V tomto tisícročí vyhral Betis nad Realom Madrid len štyrikrát. Prvý vzájomný zápas na pôde Betisu vyhral Real 2:1.
     
    Real Betis

    Hostia dlho živili nádej na európske poháre, tá sa ale po zlých výsledkoch z posledných týždňov rozplynula. Betis bol pred týmto kolom na 10. mieste a na siedme Bilbao strácal šesť bodov, takže už nemá šancu dostať sa tak vysoko, aby tento cieľ splnil. Betis síce v poslednom kole zdolal doma poslednú Huescu, predtým ale päťkrát za sebou nevyhral, pričom z týchto zápasov prehral štyri. Z posledných 12 zápasov prehral Betis sedem, preto nie je prekvapením, že jeho obrana je piatou najhoršou v LaLige (52 inkasovaných gólov). Vonku získal Betis za celú sezónu len 18 bodov a prehral posledné štyri zápasy za sebou.

    Posledných 5 zápasov:
    Betis – Valencia 1:2
    Levante – Betis 4:0
    Betis – Espanyol 1:1
    Eibar – Betis 1:0
    Betis – Huesca 2:1
     
    Real Madrid CF

    Katastrofálna sezóna madridského Realu sa dnes konečne skončí a už s určitosťou bude Real na treťom mieste LaLigy. Jeho forma má i v závere súťaže ďaleko od ideálu, keď vyhral z posledných štyroch zápasov len jeden. Pritom sa ani v jednom prípade nejednalo o nezdolateľné prekážky – Getafe, Vallecano, Villarreal a Real Sociedad. Real inkasoval na svoje pomery veľmi veľa gólov (44) a i keď je druhým najproduktívnejším tímom LaLigy (63 strelených gólov), tak stále výrazne zaostáva v tomto ukazovateli za víťaznou Barcelonou. Doma je Real tretím najlepším tímom ligy a na vlastnom ihrisku vyhral posledných päť zápasov za sebou.

    Posledných 5 zápasov:
    Real Madrid – Athletic Bilbao 3:0
    Getafe – Real Madrid 0:0
    Vallecano – Real Madrid 1:0
    Real Madrid – Villarreal 3:2
    Real Sociedad – Real Madrid 3:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Real Madrid CF – Real Betis, ktorý sa odohrá v poslednom, 38. kole španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 61. Morón, 75. Jesé

    Karty:   37. M. Llorente (REA), 49. Valverde (REA), 58. Carvajal (REA), 85. Isco (REA) – 30. Kaptoum (RBE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:11.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo (C) – Modrić, M. Llorente, Valverde (69. Isco) – B. Díaz (60. Asensio), Benzema (76. L. Vázquez), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Courtois – Kroos, Bale, L. Vázquez, Asensio, Isco, Reguilón.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – W. Carvalho (90+1. Sidnei) – Guerrero, Kaptoum (68. Jesé), Guardado (C), Firpo – Lo Celso, Morón (74. Tello).
    Náhradníci: Robles – León, Jesé, Tello, Sidnei, Lainez, Emerson.

    Rozhodca: Undiano Mallenco

    Diváci: 56 900