Kladno – Kert Park Praha 0:2 (kon.)
koniec
HBC Kladno
0:2 (0:0, 0:1, 0:1) Stav série: 0:3
HC Kert Park Praha
cz Sobota 18.05.2019, 15:00 • Kladno • Play-off CCM extraligy (CZE) • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokejbalu! Česká CROSSDOCK extraliga má na programu třetí zápas finále, tentokráte se v roli domácího celku představí HBC ALPIQ Kladno, který vyzve HC Kert Park Praha.
     
    HBC ALPIQ Kladno

    Hokejbalisté Kladna se po základní části umístili na druhé pozici, přičemž na vedoucí Kert ztráceli pouze šest bodů. Alpiq z dvaadvaceti zápasů pocítil hořkost porážky pouze ve čtyřech případech, na druhou stranu hned v šestnácti zápasech dokázal zvítězit. Kladno se v rámci čtvrtfinále play-off utkalo s Ústím nad Labem, které se po základní části umístilo na sedmé pozici. Celá série měla to nejkratší možné trvání, celek ze Středočeského kraje dokázal uspět ve všech třech zápasech. O dost těžký oříšek přišel v následném semifinále, ve kterém Alpiq změřil síly se třetí Plzní. I tato série netrvala vůbec dlouho, Kladno opět postoupilo nejkratším možným způsobem.
     
    HC Kert Park Praha

    Na opačné straně stojí lídr posledních několika let, kterým je Kert Park Praha. Pražský celek pochopitelně uspěl v základní části, ve které se usadil na první pozici, přičemž na svého dnešního soupeře měl náskok šesti bodů. Kert Park si tak pro následné play-off zajistil nejlepší možnou pozici, což odneslo osmé KOVO Praha, které v rámci čtvrtfinále prohrálo všechny tři vzájemné zápasy. V rámci čtvrtfinále se proti Kertu postavil čtvrtý celek základní části, kterým byl Letohrad. Ani tento celek moc dlouho nezlobil, naopak neuspěl ani v jednom utkání, přičemž za tři zápasy vstřelil pouze jedinou branku.
     
    Finálová série:

    1. zápas
    HC Kert Park Praha – HBC ALPIQ Kladno 4:3 po prodloužení
    Branky a nahrávky:
    6. Kruček (Danko), 27. Zvonek (Wróbel, Kruček), 36. Wróbel (Kruček), 52. Wróbel (Fejfar, Šperl) – 30. Haisman, 30. Procházka (Kohout), 39. Schnaubelt

    2. zápas
    HC Kert Park Praha – HBC ALPIQ Kladno 4:3 po prodloužení
    Branky a nahrávky:
    6. Kruček (Zvonek, Wróbel), 36. Danko (Kruček, Blaško), 42. Wróbel (Kruček, Kruček), 51. Zvonek (Wróbel, Kruček) – 24. Štěpánik (Hnízdil, Kohout), 36. Štěpánik (Kohout, Soukup), 44. Schnaubelt (Pospíšil, Špaček)
     
    Start utkání se o něco protáhne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyšlo lépe hostujícímu celku, který se okamžitě dostal za branku soupeře. Ihned poté přišlo na řadu další vhazování.
     
    01:08
    Nyní se do útočné třetiny dostali také domácí, přičemž Hnízdil zkoušel vyprodukovat zpětnou přihrávku na Hrabára, který k ní měl daleko.
     
    01:30
    Z velké vzdálenosti to zkoušel domácí Hrabár, avšak výrazně minul branku soupeře. Na opačné straně se do zakončení dostal Kruček, kterého vychytal Jirotka.
     
    02:10
    O vyvezení hracího předmětu se postaral Soukup, který nepřesně přihrával na Procházku. Dobré napadání Kertu zatím nepřináší zisk míčku.
     
    02:46
    Po levém křídle se řítil vpřed Danko, který byl ještě před zakončením čistě obrán o míček. Alpiq si zbytečně zkomplikoval rozehrávku, čehož využil Danko.
     
    03:15
    Schnaubelt se přeci jenom prodral do zakončení, avšak v poklidu zasahoval brankář Mikl. Domácí trochu zatlačili soupeře, avšak ten se osvobodil vyhozením do středního pásma.
     
    04:04
    Od modré čáry to zkoušel domácí Soukup, jehož rána skončila na betonu brankáře. Na opačné straně se před brankáře natlačil Plzák, který po bekhendové kličce nepřekonal ležícího Jirotku.
    04:04 Plzák selhal v šanci.
     
    05:06
    Soukup pouze nahazoval na branku soupeře, což bylo pro Mikla snadné sousto. Alpiq se poté dostal k volnému míčku, přičemž hostující brankář měl hodně práce.
     
    06:02
    Markytán si za brankou doslova pohrál s napadajícím Špačkem, avšak následná přihrávka byla zablokována ven z hrací plochy. Následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    07:12
    Sudí signalizoval ofsajdové postavení, hosté tak museli vyklidit pásmo. Na druhé straně rozehrával za brankou Mikl, načež na branku nahazoval Pliml, jeden z jeho spoluhráčů ještě tečoval. Krátce poté běžel sám na branku Wróbel, který si rovněž na Jirotku nepřišel.
     
    08:05
    Z velké vzdálenosti to zkoušel Danko, který našel pouze rukavici domácího brankáře. Logicky přišlo na řadu další vhazování, po kterém se ke střeleckému pokusu dostal Kruček, jenž si na Jirotku nepřišel.
     
    08:24
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Milan Schnaubelt – 2 min., krosček).
     
    09:03
    Pražský celek se okamžitě usadil v nebezpečné vzdálenosti od branky soupeře. Zvonek předal na modrou čáru na Kručka, jehož přihrávka sotva proletěla na prvně jmenovaného.
     
    10:02
    Před malým momentem se Kladnu podařilo vyhodit až na druhou stranu, přičemž si s míčkem zahrál také brankář Mikl. Kert se ale bleskovým způsobem dostal zpět.
     
    11:03
    Barnošák mířil z levé strany kousek nad branku, následně se do palebné pozice dostal Kruček, který napálil pouze Jirotku. Sledujeme velice ofenzivní podívanou.
     
    12:08
    Pliml nyní chyboval v rozehrávce, k míčku se tak dostal Plzák, který okamžitě předával na Kováře, jenž ale ve vyložené šanci naprosto minul branku soupeře.
     
    13:10
    O rozehrávku se postaral hostující Markytán, kterému se nepodařilo najít nikoho ze spoluhráčů. Posléze se Wróbel málem dostal před Jirotku, nakonec se to ale nepovedlo.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Radek Soukup – 2 min., hákování).
     
    14:20
    Jiří Kruček i tentokráte vyhrál na vhazování, díky čemuž se jeho celek usadil v pásmu. Následovala přihrávka Fejfara, který z levého kruhu o kousek minul branku.
     
    14:51
    Schnaubelt dokázal vystihnout rozehrávku, posléze ale trefil pouze brankáře Mikla.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme ofenzivní podívanou, která nabídla celou řadu vyložených šancí, přičemž si Kert dokonce dvakrát zahrál přesilovou hru. Domácí celek hodně podržel brankář Jirotka, který několikrát doslova hasil šance soupeře. Doufejme, že druhá třetina nabídně nějakou branku.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyšlo lépe domácím hráčům, konkrétněji e dokázal prosadit Hnízdil. Jeho celek okamžitě vyhodil puk za branku soupeře.
     
    15:42
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Kert Park Praha se usadil v pásmu soupeře, posléze Zvonek nabíjel na levou stranu, kde číhal TOMÁŠ FEJFAR, kterému se podařilo propálit domácího brankáře Jirotku, který na tento projektil nedosáhl.
    15:42 FEJFAR - 0:1
     
    16:20
    Ihned po rozehrávce se hosté opět dostali na druhou stranu, tam se ale podařilo zakročit Hrabárovi. Aby toho nebylo málo, tak Kovář z pravé strany nakonec minul konstrukci.
     
    17:03
    Obléhání branky soupeře nakonec skončilo postavením útočícího hráče v brankovišti, hra je tedy přerušena. Opět se bude vhazovat těsně před modrou čárou.
     
    18:06
    Pražák si seběhl po míček na pravou stranu, přičemž oběhl branku soupeře, díky čemuž ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Pospíšila, který z jedničky mířil vedle.
     
    19:03
    Hodně nenápadnou ránu vyprodukoval Danko, jehož přízemní zakončení neslavilo úspěch. Kert ještě napadal vyvezení soupeře, což dokonale narušilo možnou protiakci. Následně do dvou šancí se dostal Zvonek, který ve druhém případě minul branku ležícího Jirotky.
     
    20:10
    Markytán celkem dlouho hledal vhodného adresáta, přičemž si nakonec vybral Zvonka, který se daleko po pravém křídle nedostal. To nemuselo vadit, neboť to mohl napravit Kovář, který si na Jirotku rovněž nepřišel.
     
    21:08
    Nahození v podání Plimla skončilo na zadním hrazení, což vedlo k protiútok soupeře. Střecha se dostal k pravému mantinelu, kde chtěl počkal na podporu svých spoluhráčů.
     
    22:01
    Za obranu se mohl vydat Wróbel, avšak ještě před ním tečoval míček jeden z protihráčů. Posléze jsme sledovali přetahovanou u levého hrazení, kde si důrazně počínal domácí Šícha.
     
    23:07
    Jirotka si připsal další zákrok, své štěstí totiž zkoušel hostující Zvonek, který z dobré pozice mířil pouze doprostřed branky. Domácí brankář zasahoval hned nadvakrát.
     
    23:33
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Martin Špaček – 2 min., podražení).
     
    24:02
    V oslabení vzorně napadal domácí Schnaubelt, který na malý moment zahnal rozehrávající celek. Následně Zvonek posílal míček před branku, kde si pozorně počínal brankář Jirotka.
     
    25:11
    Soukup dokázal prostrčit míček k Štěpáníkovi, který okamžitě vyhazoval daleko na druhou stranu. Kert se tak musí vracet zpět, z jeho další přesilové hry moc času nezbývá.
     
    25:40
    Z trestné lavice uháněl sám na branku domácí Špaček, který na brankáře Mikla neuspěl. Alpiq po delší době ohrozil branku soupeře.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Dalimil Zvonek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:05
    Dědič se do míčku opřel ihned po vhazování, avšak jeho pokus nebyl zrovna přesný. Posléze z levé strany zkoušel své štěstí Hrabár, jenž nakonec trefil pouze boční síť branky.
     
    27:02
    Po tvrdém zákroku skončil na zemi domácí Pražák, načež hlavní sudí musel přerušit hru. V tuto chvíli se vylučovat nebude, hostující hráč tak nepůjde na trestnou lavici.
     
    28:01
    Mikl vyzrál proti další ráně z velké vzdálenosti. Alpiq se opět dostal před branku soupeře, Schnaubeltova rána ale směřovala pouze do dobře stojícího protihráče.
     
    29:10
    Nekompromisní vyhození na druhou stranu jako první doběhl domácí Soukup, který rozehrával na levou stranu, kde došlo k tvrdému střetu, který se rovněž obejde bez trestu.
     
    29:50
    Za domácí brankou došlo k šarvátce, přičemž Schnaubelt povalil na hrací plochu hostujícího Šlehofera.
     
    29:50
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Milan Schnaubelt – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Václav Šlehofer – 2 min., hrubost).
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, ve které jsme se konečně dočkali úvodní branky. Obstaral jí hostující celek, konkrétněji se o první branku tohoto zápasu postaral Fejfar. Kert byl v této periodě výrazně nebezpečnějším celkem, avšak domácí tým častokrát podržel brankář Jirotka. Kladno se herně zvedlo až ke konci druhé třetiny, avšak to k vyrovnávací brance alespoň prozatím nevedlo.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyšlo lépe hostujícímu celku, který okamžitě zkoušel vyhozením míčku oslovit Fejfara, avšak jako první se k němu dostal domácí Pražák.
     
    31:03
    Wróbel unikal po pravém křídle, přičemž se dostal až před Jirotku, kterému se podařilo zasáhnout. Posléze málem došlo ke kurióznímu momentu, hlavní sudí si málem srazil míček do branky.
     
    32:10
    Do vyložené šance se dostal domácí Štěpáník, který tak dlouho váhal se zakončením, až nakonec trefil pouze brankáře Mikla. Nyní doslova zaspala obrana Kertu.
     
    32:52
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Martin Kruček – 2 min., podražení).
     
    33:10
    Pražák se opřel do míčku ihned po vhazování, avšak orazítkoval pouze zadní mantinel. Tentýž hráč nabíjel na pravou stranu, kde s prudkou ránou neuspěl kolega Štěpáník.
     
    34:12
    Hodně důrazně si počínal hostující Markytán, který následně dokázal vyhodit míček až na druhou stranu, kde se s ním seznámil také brankář Jirotka, který rozehrál do strany.
     
    35:02
    Hned dva hráči omylem spadli na hrací plochu, načež Blaško přeposlal míček do středního pásma. O trochu lépe si vedl jeden z jeho kolegů, který opět zamířil až k druhému mantinelu.
     
    35:40
    V krátkém časovém sledu je opět přerušeno, tentokráte se na zemi ocitl hostující Plzák, který to zřejmě schytal do intimních míst.
     
    36:10
    Wróbel operoval za brankou soupeře, kde si proti němu důrazně počínal jeden z protihráčů. Přihrávka na modrou čáru nakonec nabídla zakončení v podání Šlehofera.
     
    36:56
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Dominik Barnošák – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:20
    Kladnu se přeci jenom podařilo vyhodit na druhou stranu. Krátce poté měl hodně prostoru kolem sebe Martin Kruček, jehož rána skončila na vyrážečce domácího brankáře.
     
    38:05
    Wróbelova jedovka byla skutečně hodně nebezpečná, Jirotka si na míček zřejmě sáhl. Kert stupňuje svůj nápor v přesilové hře, domácí mají obrovské problémy.
     
    39:02
    Následně Zvonek tak dlouho hledal vhodného spoluhráče, až to nakonec zkoušel vzít sám na sebe, avšak Jirotka dokázal vyrazit střelu do ochranné sítě.
     
    40:06
    Do volného prostoru si seběhl domácí Špaček, přičemž to po jeho přihrávce zkoušel Hnízdil, který výrazně minul branku. Až nyní se Kladno dostává k slušnému náporu.
     
    41:02
    Kert pouze odevzdal míček za branku soupeře, načež se Kladno pokusilo zaútočit po levém křídle, přičemž Štěpáník střílel pouze do jednoho z dobře stojících protihráčů.
     
    41:40
    Co scházelo! Zničehonic se k hracímu předmětu dostal Štěpáník, který ale trefil pouze hostujícího brankáře, od kterého se odrazil do ochranné sítě.
     
    42:15
    Závar před brankou soupeře nakonec nepřinesl žádný střelecký pokus. Posléze to z velké vzdálenosti zkoušel Pliml, jenž ale výrazně minul branku soupeře.
     
    43:03
    Vhazovalo se po pravici Jirotky, avšak domácí dokázali uspět na vhazování. To vedlo k zavezení míčku na druhou stranu, avšak Mikl si poradil proti střele ze střední vzdálenosti.
     
    44:01
    Běží nám poslední minuta tohoto zápasu. Kladno se snaží protlačit k brance soupeře, avšak tam číhá blok protihráčů. Jirotka zřejmě brzo vystartuje směrem na střídačku.
     
    44:15
    Na hrací ploše se ocitl Danko, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    44:20
    Kladno to zkouší bez brankáře!
     
    44:26
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Hostující celek je blízko zlatému hattricku! Domácím se vůbec nepovedla hra bez brankáře, Zvonek dokázal vybojovat míček u levého hrazení, načež ho přeposlal na MARTINA KRUČKA, který s ním dokráčel až k brance soupeře, kam ho v poklidu zametl.
    44:26 Martin KRUČEK - 0:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Kert Park Praha ovládl i letošní ročník CROSSDOCK extraligy, ve finálové sérii neprohrál ani jeden zápas, což z něj dělá mistra soutěže. Dnešní utkání rovněž nabídlo hodně vyrovnanou podívanou, přičemž jsme viděli pouze dvě branky, přičemž hostující celek dokázal v závěru udeřit střelou do prázdné branky. Závěrečná perioda spíše patřila domácím, kteří si v závěru utkání vytvořili značný nápor, avšak k vyrovnávací brance nedošlo. To vše znamená, že letošní ročník CROSSDOCK extraligy je u konce. (16:42:58)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 16. Fejfar (Zvonek), 45. Martin Kruček (Zvonek)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Pospíšil, Pliml, Hrabár, Haisman, Dědič, Novák, Hnízdil, Prokop, Špaček (C), Barnošák, Šícha, Schnaubelt, Procházka, Kohout, Štěpáník, Pražák, Eitler
    HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Markytán, Šperl, Dejneka, Blaško, Dulava, Šlehofer, Kaucký, Rozenberg, Danko, Wróbel (C), Fejfar, Zvonek, M. Kruček, Plzák, Kovář, Střecha, Postulka, Javorka, J. Kruček
    Kladno 0 3 Kert Park Praha
    #1 Sobota 11.05.2019 • 15:00
    Kert Park Praha - Kladno 4:3 koniec po predl.
    #2 Nedeľa 12.05.2019 • 15:00
    Kert Park Praha - Kladno 4:3 koniec po predl.
    #3 Sobota 18.05.2019 • 15:00
    Kladno - Kert Park Praha 0:2