Fínsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Nórsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko sk 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
koniec
USA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Slovensko
Piatok 10.05.2019, 20:15 • Steel Aréna • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    To je neuveriteľné, čo teraz chytil Patrik Rybár! Slovenský gólman nevedel kde mu hlava stojí, napriek tomu nejakým spôsobom hokejkou na bránkovej čiare odobral gól Alecovi Martinezovi!
    55:54 Michal Krištof (SVK) - 1:4
     
    55:54
    Slovensko dalo gól! Aktivita nášho prvého útoku dosiahla vytúžený definitívny gól! MICHAL KRIŠTOF ťažil z neúnavnej práce Tomáša Tatara, ktorý ešte clonil pred Schneiderom. Ten toho veľa nevidel, o pár okamihov neskôr už lovil puk z brány!

    Asistencia: Martin Marinčin.
    55:19 Róbert Lantoši (SVK)
     
    55:19
    Róbert Lantoši sa po svojom uplynutí trestu okamžite vrhol dopredu vďaka skvelému videniu Marinčina, v samostatnom nájazde využil blafák, avšak Cory Schneider naďalej drží Spojené štáty americké v hre o body dokonalým zákrokom!

    Čaká nás posledná reklamná prestávka dňa.
     
    54:40
    Quinn Hughes a jeho rana od modrej, Keller s tečom, ktorý ešte Rybár vyráža na ochrannú sieť!
     
    54:13
    Patrik Rybár hrdinom momentu. Po rýchlej akcii zľava zastavil slovenský gólman strelu Claytona Kellera spomedzi kruhov.
     
    53:01
    Krušné minúty pre slovenský výber. Róbert Lantoši oslabuje svoj tím za podrazenie.
     
    47:02
    Najviac hrozí tretia formácia Američanov, Jack Hughes už asi tretíkrat ponúkal van Riemsdykovi prihrávku pred poloprázdnu bránu, avšak útočník USA zase raz minul. Útok vystužil z obrany i Hanifin, ktorý sa taktiež zaskvel prienikovou prihrávkou.
     
    44:50
    Jack Hughes zakončoval z veľkého uhla, Rybár puk len vyrazil. S dorážkou prišiel dva razy van Riemsdyk, slovenská obrana si ho dokázala ustrážiť.
     
    41:11
    Rybár znovu v permanencii, tentoraz po brejku USA. James van Riemsdyk mohol doklepávať puk do siete, avšak skúsený útočník z NHL odkrytý priestor netrafil.
     
    40:09
    Alex DeBrincat mohol okamžite využiť nepozornosť v obrane súpera, no jeho zakončenie sprava skončilo len na Rybárovi, ktorý bol prilepený k tyčke.
     
    34:19
    Ten istý obranca o pár sekúnd neskôr pálil od modrej, pred Schneiderom clonili Žigo s Lantošim. Američania môžu byť radi, že sa naši hokejisti nedokázali poskakujúceho puku zmocniť.
     
    32:20
    Patrik Rybár potvrdil svoje kvality a rozštepom na bránkovej čiare udržal puk pred doputovaním do siete!
     
    31:49
    Zigo s Lantošim znovu pohrozili, druhý menovaný bol mierne hákovaný pri svojom nájazde na brankára, faul sa ale nepíska a Cory Schneider úspešne zasahuje aj pri následných dorážkach!
     
    27:44
    Neúnavný Lantoši získal puk pri rozohrávke súpera, poslal ho na Ziga, ktorý ale z ľavého kruhu neprekonáva Schneidera!
     
    26:46
    Patrik Rybár s prvým vážnym zákrokom v tretine. Jack Eichel v spolupráci s obrancom Hughesom posúvali puk až pred bránkovisko, kde už zasiahol slovenský brankár betónami.

    Zároveň je tu reklamný brejk.
    24:58 Tomáš Tatar (SVK) - 1:3
     
    24:58
    Slovensko dalo gól! Dokonalých päť minút druhej tretiny! TOMÁŠ TATAR zostal úplne voľný na pravej strane tretiny, nik ho pred Schneiderom nebránil! Rana nášho krídelníka z prvej, vedieme o dva góly! Pozornosť dokonale odviedli Michal Krištof a Richard Pánik, pričom druhý menovaný si pripisuje aj asistenciu.

    Asistencia: Richard Pánik.
    21:52 Erik Černák (SVK) - 1:2
     
    21:52
    Slovensko dalo gól! Využitá presilovka ako sa patrí! Američania zomknutí okolo vlastnej brány sa len prizerali výmene puku medzi obrancami Andrejom Sekerom a ERIKOM ČERNÁKOM, ktorý náprahom napokon prestrelil Schneidera!

    Asistencia: Andrej Sekera.
     
    21:36
    Dvojnásobná presilovka pre Slovensko! Ryan Suter hral proti Sukeľovi vysokou hokejkou, za čo taktiež mieri na dve trestné minúty!
     
    21:22
    Naša aktivita z úvodu tretiny žne úspech. Brady Skjei si v súboji za vlastnou bránou pomáhal hákovaním a už putuje na lavicu hanby na dve minúty.
    14:26 Jack Hughes (USA)
     
    14:26
    Američania zahadzujú šance ako na zlatom podnose. Dokonalá robota Ryana pri mantineli, strelu od modrej tečoval Keller a do tretice po našom zaváhaní pri odpaľovaní puku trafil najskôr tyčku Kreider. Rozhodcovia rozpažili.
     
    13:09
    A mohlo to byť 2:1! Jack Hughes ponúkol prihrávku ako na zlatom podnose pre van Riemsdyka, ten ale odkrytú svätyňu Slovenska nedokázal trafiť!
    12:05 Alex DeBrincat (USA) - 1:1
     
    12:05
    USA dalo gól!
    Ukážkovo zahraná presilovka Američanov. Páliť mohol už Patrick Kane z pravého krídla, ale ešte sa rozhodol nájsť spoluhráča na druhej strane tretiny. Bol ním ALEX DEBRINCAT, ktorý prakticky do poloprázdnej brány vyrovnáva stav stretnutia na 1:1.

    Asistencie: Patrick Kane, Jack Eichel.
     
    10:54
    Ako prvý putuje na trestnú lavicu slovenský hráč. Je ním Mário Lunter, ktorý protihráča vrazil na mantinel.
    08:50 Tomáš Tatar (SVK)
     
    08:50
    Teraz štadión znovu buráca, keď ocenil strelu z prvej od Tomáša Tatara z vrchu kruhov. Lapačka amerického brankára vystrelila ako blesk a ukryla gumový projektil.
    04:02 Matúš Sukel' (SVK) - 0:1
     
    04:02
    Slovensko dalo gól! Parádny začiatok domácej krajiny! Rýchle prihrávky v okolí brány a strela v podaní MATÚŠA SUKEĽA. Schneider nemal puk pod kontrolou, znovu sme sa ho zmocnili a Sukeľ po prihrávke spoza brány už nemal problém umiestniť puk do siete!

    Asistencia: Marián Studenič.
     
    00:36
    Alex DeBrincat mohol okamžite skórovať po "žabke" pred bránu, no svojou strelou ju minul!

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 13. DeBrincat (P. Kane, Eichel) – 5. Sukel' (Studenič), 22. Černák (Sekera), 25. Tatar (Pánik), 56. Krištof (Marinčin)


    USA: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Hanifin, Skjei, Fox, Q. Hughes – Eichel, Kreider, Keller – DeBrincat, J. Gaudreau, D. Larkin – J. Hughes, J. van Riemsdyk, P. Kane – D. Ryan, White, Glendening – Vatrano.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Jaroš, Fehérváry, Ďaloga, Koch, Čajkovský – Krištof, Pánik, Tatar – Sukel', Nagy, Studenič – Lantoši, Zigo, Daňo – Buc, Liška, Lunter.

    Rozhodca: Gouin (CAN), Romasko (RUS) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)