Fínsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bielorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko sk 1:5 (kon.)
koniec
Slovensko
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Švédsko
Nedeľa 21.04.2019, 19:40 • Fjällräven Center, Örnsköldsvik • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    56:58 Zion Nybeck (SWE) - 1:5
     
    56:58
    Švédsko dalo gól!
    Švédsko vo vlastnom oslabení zrejme pečatí svoje víťazstvo. Hlavaj úplne zle rozohral spoza bránky, puk sa dostal na hokejku ZIONA NYBECKA, ktorý zakončoval v podstate do odkrytej siete.
    Bez asistencie.
    48:13 Oscar Lawner (SWE) - 1:4
     
    48:13
    Švédsko dalo gól!
    Švédi nám už odskakujú na rozdiel triedy. Naši hráči nevenovali dostatok pozornosti ofenzívne ladenému obrancovi Brobergovi, ktorý poľahky prenikol až pred Hlavaja a jeho strelu dorazil za chrbát nášho gólmana OSCAR LAWNER.
    Asistencia: Philip Broberg.
    31:19 Zion Nybeck (SWE) - 1:3
     
    31:19
    Švédsko dalo gól!
    Švédi odskakujú od nás na dva góly. Akciu dobre po pravom krídle naštartoval Broberg, ktorý posunul puk na hokejku ZIONA NYBECKA. Tomu sa z pravého kruhu prudkou strelou podarilo prekonať Hlavaja.
    Asistencie: Philip Broberg, Jesper Wallstedt.
    27:18 Karl Henriksson (SWE) - 1:2
     
    27:18
    Švédsko dalo gól!
    Naši už boli na ľade v pätici. Prišla však strela od Broberga, ktorá sa odrazila od zadného mantinelu na hokejku KARLA HENRIKSSONA a jeho dorážka skončila v našej bránke.
    Asistencie: Philip Broberg, Victor Söderström
    24:25 Dominik Sojka (SVK) - 1:1
     
    24:25
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci vyrovnávajú stav stretnutia! Dobrý útok potiahol do útočného pásma Turanský. Za bránkou zachytil puk Čajkovič, posunul ho pred bránku DOMINIKOVI SOJKOVI a jeho strela prenikla do brány.
    Asistencia: Maxim Čajkovič.
    00:14 Oscar Bjerselius (SWE) - 0:1
     
    00:14
    Švédsko dalo gól!
    Paradoxne, do vedenia v stretnutí sa dostávajú Švédi. Na modrej čiare sme prepadli, zle sme rozohrali v obrannom pásme, puku sa ujal medzi kruhmi OSCAR BJERSELIUS a spomedzi kruhov prestrelil Hlavaja!
    Bez asistencie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 25. Sojka (Čajkovič) – 1. Bjerselius, 28. Henriksson (Broberg, Söderström), 32. Nybeck (Broberg, Wallstedt), 49. Lawner (Broberg), 57. Nybeck


    Slovensko: Hlavaj (Kozel) – Golian, Turan (C), Kňažko (A), Mudrák, Gajdoš, Hlaváč, Lavička – Krajč, Haščák, Chromiak – Čajkovič (A), Sojka, Turanský – Lašák, Jellúš, Škvarek – Valigura, Eliaš, Mrázik.
    Švédsko: Wallstedt (Clang) – Brannstam, Björnfot (C), Hedström, Broberg, Söderström (A), Johansson, Lyckåsen – Raymond, Henriksson, Holtz (A) – Holmström, Costmar, Nybeck – Grewe, Bjerselius, Andersson – M. Wahlgren, Sundsvik, Lawner – Söderblom.

    Rozhodca: Campbell, Labonte – Badyl, Obwegeser