Fínsko – Česko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 6:3 (kon.) | Bielorusko – Kanada 1:11 (kon.)
Slovensko – Švédsko sk 1:5 (kon.)
koniec
USA
6:3 (2:2, 2:0, 2:1)
Rusko
cz Nedeľa 21.04.2019, 15:35 • Ornskoldsvik Fjallraven Center • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina B
Partner:
    59:57 Matthew BENIERS - 6:3
     
    59:57
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se ještě pouhé tři vteřiny před koncem zápasu prosazují a dávají tak definitivní pojistku. MATTHEW BENIERS zblízka prostřelil Skotnikova a ten nestačil na jeho přesnou ránu zareagovat – 6:3. Asistence: Cameron York.
    54:25 Cole CAUFIELD - 5:3
     
    54:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A znovu je to z pohledu Američanů o dva góly. Dalekonosnou přihrávku od McCarthyho přijal COLE CAUFIELD, který si nabruslil do těsné blízkosti Skotnikova a prostřelil ho mezi jeho betony – 5:3. Asistence: Case McCarthy a Domenick Fensore.
    52:04 Jegor SPIRIDONOV - 4:3
     
    52:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se dostávají Američanům na dostřel jediné branky. Burenov poslal puk do prostoru mezi kruhy, kde byl dobře postavený JEGOR SPIRIDONOV, jenž překonal Spencera Knighta – 4:3. Drama je tak na světě. Asistence: Nikolaj Burenov.
    39:32 Cole CAUFIELD - 4:2
     
    39:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V samotném závěru druhé třetiny jdou Američané do dvoubrankového náskoku. COLE CAUFIELD zblízka uklidil puk za Askarova záda po přihrávce Turcotteho – 4:2. Asistence: Alexander Turcotte a Jack Hughes.
    31:55 Matthew BOLDY - 3:2
     
    31:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Druhá využitá přesilovka Američanů a ti otáčejí stav skóre poprvé na svou stranu. Brink poslal puk pro MATTHEWA BOLDYHO na levou stranu a ten se v předbrankovém prostoru nemýlil a umístil mezi tři tyče svůj pokus – 3:2. Asistence: Bobby Brink a Domenick Fensore.
    14:51 Alexander TURCOTTE - 2:2
     
    14:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Začíná se znovu od začátku. Američané smazali svou ztrátu a je vyrovnáno. Boldy v úniku dva na jednoho poslal z pravé strany kotouč na levý kruh, kde se přesnou ranou nemýlil ALEXANDER TURCOTTE – 2:2. Asistence: Matthew Boldy a Bobby Brink.
    09:40 Jack HUGHES - 1:2
     
    09:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Už je to jen o jednu branku a Američané jsou zpátky ve hře. Pravděpodobná jednička letošního draftu, JACK HUGHES napřáhl na pravém kruhu a nedal Askarovovi žádnou šanci – 1:2. USA tak využilo svou přesilovou hru. Asistence: Cameron York a Trevor Zegras.
    07:56 Rodion AMIROV - 0:2
     
    07:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Místo toho přichází trest na druhé straně. Rusové jdou do dvoubrankového náskoku. Podkolzin sebral vedle branky Američanů odražený puk, poslal ho před branku, kde svou střelou uklidil puk do sítě Knghta RODION AMIROV – 0:2. Asistence: Vasili Podkolzin.
    05:48 Jegor ČINACHOV - 0:1
     
    05:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A druhou početní výhodu už Rusové využívají. Gricjuk našel na pravém kruhu volného JEGORA ČINACHOVA, jenž svižnou střelou prostřelil Spencera Knighta. Posílá tak ruský tým do vedení – 0:1. Asistence: Ivan Rogov.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 10. J. Hughes (York, Zegras), 15. Turcotte (Boldy, Brink), 32. Boldy (Brink, Fensore), 40. Caufield (Turcotte, J. Hughes), 55. Caufield (McCarthy, Fensore), 60. Beniers (York) – 6. Činachov (Rogov), 8. Amirov (Podkolzin), 53. Spiridonov (Burenov)


    USA: Knight (Rowe) – York, McCarthy, Helleson, Vlasic, Thrun, Fensore, Warren – J. Hughes (C), Zegras, Caufield (A) – Boldy (A), Turcotte, Brink – Caulfield, Beecher, Beniers – Moynihan, Farrell, Lindmark.
    Rusko: Askarov (49. Skotnikov) – Rogov, Kirpičnikov, Burenov, Čisťakov (A), Vašenko, Muchamadullin – Gricjuk, Spiridonov, Činachov – Nikolajev (A), Podkolzin (C), Amirov – Gušin, Šešin, Chusnutdinov – Lichačjov, Mingačjov, Bryzgalov – Grošev.

    Rozhodca: Brannare (Finsko), Schrader (Německo) – Haurum (Dánsko), Špůr (Česko)

    Diváci: 745