Rusko – Slovensko sk 6:3 (kon.) | Česko – Bielorusko 3:4 (kon.) | Švédsko – USA 1:6 (kon.)
Kanada – Fínsko 5:3 (kon.)
koniec
Česko
3:4 (0:2, 2:2, 1:0)
Bielorusko
Štvrtok 18.04.2019, 15:40 • A3 Arena, Umeå • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    55:21
    Vyzeralo to na presilovku Česka o dvoch hráčov, ale napokon rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu po jednom hráčovi z každej strany. Menší trest za sekanie dostávajú Ondřej Volráb a Ilja Usov.
     
    54:48
    Bieloruská presilová hra sa končí. Počet hráčov na ľadovej ploche sa nevyrovná po strelenom góle, ale po nedovolenom zákroku Ignata Belova. Ten dostáva menší trest za držanie protihráča.
     
    53:23
    Po strelenom góle sme očakávali český tlak, ale ten bude musieť byť na chvíľu odložený. Dve minúty za hákovanie dostáva útočník Marcel Barinka a určite dúfa, že si odsedí celý svoj menší trest.
     
    41:24
    Česi sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Marcel Barinka chcel obísť brániaceho Vladislava Koljačonoka, ale ten ho v páde podrazil. Bieloruský kapitán tak smeruje na trestnú lavicu.
     
    37:57
    Ďalšie problémy pre české farby. Podobne ako pred pár sekundami je vylúčený obranca fínskej Tappary Tampere Martin Haš, tentokrát za nedovolené bránenie. Dokážu Bielorusi znovu potrestať jeho faul?
     
    35:17
    Česko sa v závere druhej tretiny bude musieť brániť vo štvorici. Autor prvého gólu našich západných susedov Martin Haš si nedovolene počítal v súboji s Olegom Kačelovskijm a dostáva menší trest za sekanie.
     
    27:39
    Bielorusko bude mať výhodu presilovej hry. Adam Rutar si za vlastnou bránkou pomohol nedovolene v súboji s Jevgenijom Oksenťjukom a od hlavných rozhodcov dostáva menší trest za podrazenie.
     
    22:01
    Česko bude mať šancu znížiť náskok súpera. K dispozícii má svoju tretiu presilovú hru v dnešnom zápase. Dve minúty za držanie protihráča dostáva obranca Arťom Volčenkov.
    21:20 Ondřej Volráb (CZE)
     
    17:32
    Teraz sa bude vylučovať na oboch stranách. Dve minúty za hrubosť dostáva český obranca Jan Mlčák, ale bieloruskú presilovku o dvoch hráčov zmaril zbytočným sekaním Ignat Bělov.
     
    15:53
    Tentokrát už predsa len hlavní rozhodcovia posielajú české mužstvo do štyroch. Na trestnú lavicu už smeruje Ondřej Volráb, ktorý verí, že si odsedí za krosček kompletné dve minúty.
     
    03:28
    Po ďalšej minúte tu máme druhý nedovolený zákrok mladého bieloruského mužstva. Jegor Bujalskij si pomohol hákovaním v súboji s českým protihráčom, a tak odchádza na lavicu hanby.
     
    00:23
    Český tím bude mať okamžite šancu na odpoveď. K dispozícii bude mať presilovú hru, pretože bieloruský obranca Dmitrij Kozorez dostáva menší trest za neskorý hit. Hra sa presťahuje pred Alexeja Kolosova.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 24. Haš (Teplý), 27. Mlčák, 53. Volráb (Toman) – 1. Oksenťjuk (Usov), 18. Koljačonok (Kuzněcov), 30. Bujalskij (Oksenťjuk, Usov), 38. Bělov (Kuzněcov, Pinčuk)


    Česko: Bednář (41. Pařík) – Kubíček (A), Kučeřík, Mlčák, Haš (A), A. Rutar, Volráb – Přikryl, Lang, Mužík (C) – Teplý, Barinka, Pšenička – Raška II, Toman, Peterek – Najman, Koffer, Rychlovský – Myšák.
    Bielorusko: Kolosov (Zinověnko) – Palivko (A), Denisov (A), Kozorez, Koljačonok (C), Volčenkov, Sedov, Fedorenčik – Oksenťjuk, Bujalskij, Usov – Děmčenko, Pinčuk, Kuzněcov – Onufrijuk, Antoškov, Krištal – Bělov, Kačelovskij, Martynov – Palčik.

    Rozhodca: Marcus Linde (SWE), Andre Schrader (GER) – Ludvig Lundgren (SWE), Jani Pesonen (FIN)

    Diváci: 190