Rusko – Slovensko sk 6:3 (kon.) | Česko – Bielorusko 3:4 (kon.) | Švédsko – USA 1:6 (kon.)
Kanada – Fínsko 5:3 (kon.)
koniec
Česko
3:4 (0:2, 2:2, 1:0)
Bielorusko
Štvrtok 18.04.2019, 15:40 • A3 Arena, Umeå • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    Prvá senzácia svetového šampionátu hráčov do 18 rokov sa zrodila hneď v úvodnom dueli. V A3 aréne vo švédskom meste Umeå sa tešili z víťazstva hokejisti Bieloruska, ktorí zdolali Česko 4:3. V tretej tretine ako jediný skóroval Ondřej Volráb, ale zverencom Aloisa Hadamczika to na bodový zisk nestačilo. Za najlepších hráčov duelu boli vyhlásení spomínaný Ondřej Volráb a bieloruský brankár Alexej Kolosov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:11:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Bielorusi držia puk v okolí mantinelov a vyzerá to tak, že dnešné stretnutie dotiahnu do víťazného konca. Česi sa počas hry bez brankára ešte nedostali do poriadneho zakončenia smerom na bránu.
     
    59:18
    Tak až teraz prichádza odvolanie českého brankára. Naši západní susedia majú ešte 40 sekúnd na to, aby dotiahli zápas do predĺžia. Podarí sa im prekaziť črtajúcu sa senzáciu?
     
    58:48
    Bielorusko drží puk v útočnom pásme, čo je pre Čechov veľmi zle. Naďalej platí, že Lukáš Pařík zostáva v bránke a zverenci Aloisa Hadamczik hrajú iba v piatich hráčoch na ľadovej ploche.
     
    58:15
    Českí hráči sa nevedia usadiť v útočnom pásme, a tak stále zostáva v bráne Lukáš Pařík. Naopak, Bielorus veľmi dobre prerušujú útočné akcie súpera a približujú sa k zisku mimoriadne cenných bodov.
     
    57:34
    Jevgenij Oksenťjuk robil problémy českému obrancovi Šimonovi Kubíčkovi, ale napokon sa do šance nedostal. Každopádne, nazbieral v útočnom pásme aspoň cenné sekundičky pre svoje mužstvo.
     
    57:01
    Necelé tri minúty pred koncom riadneho hracieho času sa hostia previnili zakázaným uvoľnením, a tak si aj bieloruský tréner berie oddychový čas. Počas neho môžu jeho zverenci nabrať sily po ťažkom striedaní.
     
    56:16
    Českému tímu presilová hra zatiaľ nevychádza podľa predstáv. Teraz dokonca budú musieť začať novú útočnú akciu z hĺbky svojho obranného pásma. Do konca presilovky zostáva ešte približne 30 sekúnd.
     
    55:21
    Vyzeralo to na presilovku Česka o dvoch hráčov, ale napokon rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu po jednom hráčovi z každej strany. Menší trest za sekanie dostávajú Ondřej Volráb a Ilja Usov.
     
    54:48
    Bieloruská presilová hra sa končí. Počet hráčov na ľadovej ploche sa nevyrovná po strelenom góle, ale po nedovolenom zákroku Ignata Belova. Ten dostáva menší trest za držanie protihráča.
     
    54:35
    Bielorusi sa vo vlastnej presilovej hre previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Na buly sa tak skláňa už Filip Koffer, ktorý sa bude snažiť zaútočiť aj vo vlastnom oslabení. Česi potrebujú útočiť.
     
    54:05
    Jevgenij Oksenťjuk si to chystal na strelu z pravého kruhu na vhadzovanie, ale nedokázal ohroziť náhradného brankára Lukáša Paříka. Okrem toho sme videli aj zahodenú veľkú šancu obrancu Dmitrija Kozoreza.
     
    53:23
    Po strelenom góle sme očakávali český tlak, ale ten bude musieť byť na chvíľu odložený. Dve minúty za hákovanie dostáva útočník Marcel Barinka a určite dúfa, že si odsedí celý svoj menší trest.
    52:40 Ondřej Volráb (CZE) - 3:4
     
    52:40
    Česko dalo gól!
    Naši západní susedia udreli ako blesk z jasného neba. Vybojovali puk v okolí mantinelov, obranca ONDŘEJ VORÁB od modrej čiary nahodil puk pred bránu a na jeho veľkú radosť skončil v sieti. Dobrú prácu odviedol aj cloniaci Matěj Toman, ktorý si pripisuje asistenciu.
     
    51:36
    Čechom sa v tretej tretine vôbec nedarí. Výnimkou je šanca zo 49. minúty, inak sa bieloruský brankár príliš nezapotil. Zverencom Aloisa Hadamczika sa čas na strelenie aspoň dvoch gólov rýchlo kráti.
     
    50:20
    Bielorus Georgij Krištal pohotovo zakončoval, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť. Nasleduje ďalšia reklamná prestávka, ktorá snáď ukončí trošku rozháraný úsek hry.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 24. Haš (Teplý), 27. Mlčák, 53. Volráb (Toman) – 1. Oksenťjuk (Usov), 18. Koljačonok (Kuzněcov), 30. Bujalskij (Oksenťjuk, Usov), 38. Bělov (Kuzněcov, Pinčuk)


    Česko: Bednář (41. Pařík) – Kubíček (A), Kučeřík, Mlčák, Haš (A), A. Rutar, Volráb – Přikryl, Lang, Mužík (C) – Teplý, Barinka, Pšenička – Raška II, Toman, Peterek – Najman, Koffer, Rychlovský – Myšák.
    Bielorusko: Kolosov (Zinověnko) – Palivko (A), Denisov (A), Kozorez, Koljačonok (C), Volčenkov, Sedov, Fedorenčik – Oksenťjuk, Bujalskij, Usov – Děmčenko, Pinčuk, Kuzněcov – Onufrijuk, Antoškov, Krištal – Bělov, Kačelovskij, Martynov – Palčik.

    Rozhodca: Marcus Linde (SWE), Andre Schrader (GER) – Ludvig Lundgren (SWE), Jani Pesonen (FIN)

    Diváci: 190