Bristol – West Bromwich 3:2 (kon.)
koniec
Bristol City FC
3:2 (3:0)
West Bromwich Albion
cz Utorok 09.04.2019, 20:45 • Ashton Gate Stadium • Anglická Championship • 41. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Championship má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Bristol City FC a West Bromwich Albion.
     
    Bristol City FC

    Fotbalisté Bristolu letos předvádějí celkem sympatické výkony, které stačí na dosavadní šestou pozici. Bristol má na svém kontě dvaašedesát bodů, přičemž na vedoucí celek soutěže Norwich ztrácí propastných dvaadvacet bodů. I tak se Bristol nachází na poslední pozici, která by mu zajistila play-off o postup do nejvyšší soutěže. Domácí celek tohoto zápasu se navíc nachází v celkem dobré formě, v posledním ligovém utkání ale pouze remizoval s devatenáctým Wiganem poměrem 2:2. Bristolu to na domácím stadionu moc nejde, což bude chtít soupeř využít.
     
    West Bromwich Albion

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný West Bromwich, který by se chtěl vrátit zpět mezi elitu. West Bromwich je na tom hodně podobně, avšak v tuto chvíli okupuje čtvrtou pozici, která by mu v konečném důsledku rovněž zajistila play-off o postup do Premier League. West Bromwich poslední ligové utkání vůbec nezvládl, neuspěl totiž na hřišti Millwallu, který slavil vítězství poměrem 2:0. Hostující tým tohoto zápasu je druhým nejlepším celkem na hřištích soupeřů, lépe je na tom už jen Norwich. West Bromwich dokázal z celkových dvaceti zápasů hned jedenáctkrát remizoval, na druhou stranu šestkrát prohrál.
     
    Úvodní sestavy:

    Bristol City FC: O'Leary – Kalas, Webster, Baker – Hunt, Brownhill, Pack (C), Dasilva – Weimann, Eliasson, Diedhiou
    Náhradníci: Marinovic – Kelly, Palmer, Paterson, Pisano, Taylor, Wright

    West Bromwich Albion: Johnstone – Holgate, Dawson, Bartley, Townsend – Harper, Livermore (C), Johansen – Rodriguez, Gayle, Edwards
    Náhradníci: Bond – Adarabioyo, Brunt, Gibbs, Leko, Mears, Robson-Kanu

    Rozhodčí: Hooper – Ledger, Eaton.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Bristol City právě vstřelilo branku!
    Tak to je ukázkový vstup do zápasu v podání domácích! Hosté si totiž zahrávali s míčem u vlastní šestnáctky, přičemž rozehrávku dokázal zachytit JOSH BROWNHILL, který si narazil s Weimannem, načež prostřelil brankáře Johnstona.
    2. BROWNHILL - 1:0
     
    3
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, domácí hráči totiž udeřili hned ze své první šance. V tuto chvíli je na tahu West Bromwich, jenž má na vyrovnání hodně času.
     
    4
    Dalekonosnou nabídkou to zkoušel hostující zadák Dawson, který našel pouze hlavu Webstera, jenž na jistotu odvracel do volnějšího prostoru.
     
    5
    Posléze si s míčem zahrál brankář Johnstone, který z první odkopával na druhou stranu hrací plochy, kde v souboji o balónu uspěl kolega Johansen.
     
    6
    Nakonec jsme sledovali hodně nepovedený centr, o který se postaral obránce Townsend. Jeho nabídka zamířila do rukavic brankáře O´Learyho.
     
    7
    Nyní jsme sledovali trochu delší kombinaci v podání hostujících hráčů, kterou Bristol City zkoušel napadat. Holgate nakonec oslovil brankáře.
     
    8
    Rodriguez si počkal na náběh Townsenda, který si zasekl míč na levou nohu a poté ještě spolupracoval s prvně jmenovaným, jenž se nedostal přes Hunta.
     
    9
    O´Leary tak mohl odkopávat od své branky, načež se o malý moment později opět seznámil s hracím předmětem, který vyhazoval na volného Packa.
     
    10
    Hunt v poklidu dokráčel s míčem za půlící čáru, kde si nevěřil na průnik kolem Townsenda. Místo toho se rozhodl pro zpětnou přihrávku na Kalase.
     
    11
    West Bromwich opět chyboval v rozehrávce, do nadějné příležitosti se dostal domácí Eliasson, který z dobré pozice zamířil kousek nad břevno.
     
    12
    Z velké vzdálenosti to zkoušel domácí Weimann, který zřejmě ještě centroval na Diedhioua. Nakonec se míč snesl pouze na brankáře Johnstona.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Jack Hunt (Bristol City FC).
     
    14
    Johnstone odkopával podél autové čáry, kde si padající míč dokázal zalepit Holgate, který ho poté otřel o napadajícího Eliassona. Hosté tak budou vhazovat.
     
    15
    Na pořadu dne byla standardní situace pro hosty. K míči se postavil záložník Johansen, jehož centr se snesl na hlavu domácího Weimanna.
     
    16
    Gale dokázal přenést hru na pravou stranu, kde číhal osamocený Holgate. West Bromwich nyní pracuje s míčem v blízkosti opačného pokutového území.
     
    16
    Bristol City právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení! Nejprve se o dalekonosné autové vhazování postaral Brownhill, který poté ještě přiťukl na volného ANREASE WEIMANNA, jenž v pádu překonal brankáře Johnstona, jemuž směřoval míč mezi nohy.
    16. WEIMANN - 2:0
     
    17
    West Bromwich se nachází v hodně těžké pozici, bude muset dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
     
    18
    Navíc si útočným faulem pomohl napadající Edwards, který zavadil o nohu Packa. Bristol City bude rozehrávat kousek za půlící lajnou.
     
    19
    Bristol City právě vstřelilo branku!
    Tohle vypadá na slušný debakl! Dasilva to zkoušel centrovanou nabídkou, kterou oslovil pouze jednoho z protihráčů. Druhý z centrů tentokráte plachtil k zadní tyči, kam se dokázal natlačit JACK HUNT, který hlavičkou překonal brankáře West Bromwiche potřetí.
    19. HUNT - 3:0
     
    24
    Nedovoleným zákrokem si pomohl vracející se Hunt, který zatáhl za dres protihráče. West Bromwich tak bude moci zahrávat další standardní situaci.
     
    25
    K rozehrávce se postavil Johansen, který to i tentokráte zkoušel nadýchaným centrem, jenž směřoval do přehuštěného prostoru, kde zasahoval Baker.
     
    26
    Střídání v týmu Bristol City FC: ze hřiště odchází Jack Hunt, přichází Eros Pisano.
     
    27
    Aby toho nebylo málo, tak hosté zahrávali další volný kop. Ten plachtil ke vzdálenější tyči, kde číhal Dawson, který ještě udržel míč na hrací ploše.
     
    28
    Nyní se o provedení autového vhazování postaral obránce Holgate, který si gestem ruky řekl o podporu spoluhráčů, načež si jako adresáta vybral Dawsona.
     
    29
    Hodně nevýrazný Rodriguez se pokoušel po přihrávce přeposlat míč do strany na kolegu Townsenda, avšak hrací předmět skončil za postranní lajnou.
     
    30
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář O´Leary, který pouze přeposílal do strany na volného Dasilvu, jenž pro změnu hledal forvarda Diedhioua.
     
    31
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Eliasson, který to vzal sám na sebe. Jeho rána levou nohou nebyla špatná, avšak skončila nad brankou.
     
    32
    Gayle vybojoval svému celku rohový kop, který si vzal na starost Holgate. Cvičený signál přinesl centr směrem do branky, O´Leary byl ale pozorný.
     
    33
    West Bromwich má v posledních minutách více ze hry, avšak k ničemu vážnějšímu se stále nedostal. Nyní Johnstone raději odkopával na Edwardse.
     
    34
    V hlavičkovém souboji dokázal uspět Townsend, který pouze přeposílal na svého kolegu, jenž skončil na zemi. Nedovoleným zákrokem se provinil Kalas.
     
    35
    O´Leary musel poprvé vážněji zasahovat, centr se opět kroutil směrem do branky. Domácí brankář zasáhl na jistotu, West Bromwich bude zahrávat roh. Následně domácí obrana zapomněla na Gaylea, jehož ránu musel krotit brankář Bristolu.
     
    36
    Na druhé straně hrací plochy se Dasilvovi podařilo vybojovat autové vhazování, které se sám obstaral. Jeho celek ale rychle přišel o hrací předmět.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    O´Leary celkem dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec mu na pomoc přispěchal kolega Webster, který zvolil roztažení hry na pravou stranu.
     
    42
    Po delší době výstraha ze strany Bristolu City. Nadýchaný centr se totiž snášel ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal Eliasson, který trefil pouze nohu brankáře.
     
    43
    Nyní se do pokutového území dostal také zadák Baker, který se natlačil k hlavičkovému pokusu. Johnstone předvedl další velice jistý zákrok rukou.
     
    44
    Koncovka prvního poločasu se pomalu a jistě blíží, budeme svědky nastaveného času?
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. Bristol City totiž zaznamenal velice povedený vstup do tohoto zápasu, hned ve druhé minutě vstřelil úvodní branku. Aby toho nebylo málo, tak se domácí radovali ještě dvakrát, což pro West Bromwich znamenalo pořádné sousto. Hosté se postupem času dostali k velké územní převahu, díky které zatím nevytěžili nic kontaktní branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Kyle Edwards, přichází Oluwatosin Adarabioyo.
     
    47
    West Brom právě vstřelil branku!
    Tohle hosté určitě potřebovali! West Bromwich si v samotném úvodu druhého poločasu vybojoval standardní situaci, na kterou si dokázal naskočit DWIGHT GAYLE, jehož prodloužení míče zaplulo ke vzdálenější tyči, na což byl brankář krátký.
    47. GAYLE - 3:1
     
    48
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, hosté rázem prohrávají pouze o dvě branky. Navíc do konce zápasu zbývá ještě téměř celý druhý poločas.
     
    49
    První akci měl domácích měl na svědomí obránce Dasilva, který zkoušel z levé strany odcentrovat do šestnáctky, avšak balón pouze proskákal vápnem.
     
    50
    Na jistotu se rozhodl zahrát hostující zadák Bartley, který nekompromisním odklizením míče osvobodil svůj celek, míč se ale snesl pouze k Bakerovi.
     
    51
    Také domácí si vyzkoušeli rozehrávku volného kopu, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Brownhill ještě vracel míč zpět do vápna, což střelu nepřineslo.
     
    52
    Jenomže hosté si pomohli dalším faulem, po kterém přišla na řadu další standardka. Bristol City jí rozehrál nakrátko, načež balón odklízel Bartley.
     
    53
    Navíc se poté dostal do zakončení Diedhiou, jenž v záklonu mířil kousek vedle branky. Johnstone nemusel zasahovat, nyní bude pro změnu vykopávat.
     
    54
    Gayle se postaral o provedení dalekonosného autového vhazování, které směřovalo do přehuštěného prostoru. Míč se nakonec od Bartleyho odrazil nad branku.
     
    55
    U středového kruhu se dobře zorientoval Diedhiou, jenž si navíc vymodlil další faul. Tentokráte se provinil hostující Livermore, což hlavnímu sudímu neušlo.
     
    56
    Na opačné straně se k centru dostal obránce Townsend, který našel pouze hlavu protihráče. Další centrovanou nabídku dokázal odklidit Webster.
     
    57
    Jako první se k míči dostal aktivní Diedhiou, jenž navíc dokázal zpracovat pro vedle stojícího Eliassona, po jehož přenesení zasahoval Holgate.
     
    58
    Baker nepředvedl zrovna jistý zákrok, při odehrání míče totiž mířil za sebe, což nepřineslo nic vážnějšího. West Brom bude alespoň zahrávat rohový kop.
     
    59
    Bristol City si mohl vzít tříbrankové vedení zpět! Dasilva se rychlostním způsobem dostal až do šestnáctky, kde přízemní střelou orazítkoval zadní tyč.
     
    60
    Do vzduchu se dostával střídající Adarabioyo, který z těžké pozice zamířil hodně vysoko nad branku. O´Leary mohl zůstal ledově klidným.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, v těchto momentech mají více ze hry hráči Bristolu. V tuto chvíli si ale hosté vybojovali autové vhazování.
     
    62
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Rekeem Harper, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    63
    Holgate se podíval vpřed, načež se pokoušel najít Gaylea, který na vysokou nabídku nedosáhl. Místo něj se podařilo zasáhnout Bakerovi.
     
    64
    Do volného prostoru si seběhl domácí Eliasson, který posléze nepřesně přihrával k šestnáctce. Je tu možnost pro nadějný protiútok hostujícího celku.
     
    65
    Rodriguez dokázal roztáhnout hru na levou stranu, načež se k centru dokázal prodrat Townsend, který v pokutovém území našel pouze protihráče.
     
    66
    Nakonec to zhruba ze třiceti metrů zkoušel Gayle, jehož jedovka prosvištěla kousek nad brankou. Do míče ještě vložil kopačku soupeř, následovat bude roh.
     
    67
    Johansen to zkoušel dalším cvičeným signálem, přičemž na hranici pokutového území našel volného Rodrigueze, jehož volej přinesl nepřesnou střelu.
     
    68
    Další hrubice v hostující rozehrávce přinesla slaboučký pokus v podání Weimanna, který přesto vystrašil brankáře, jenž nakonec nemusel zasahovat.
     
    69
    Bristol City si vyzkoušel další rohový kop, který byl hodně nebezpečný. Webster totiž prodlužoval míč na zadní tyč, kde se podařilo zasáhnout Dawsonovi.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Mason Holgate (West Bromwich Albion).
     
    72
    Šance také na druhé straně! Na zadní tyč si totiž sbíhal absolutně nekrytý Gayle, který to zkoušel střelou mezi nohy, se kterou O´Leary počítal.
     
    73
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Conor Townsend, přichází Kieran Gibbs.
     
    74
    West Brom právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tu máme další kontaktní branku! Gayle se totiž postaral o další dalekonosné autové vhazování, které směřovalo na hlavu Dawsona, kterému se podařilo prodloužit na JAYE RODRIGUEZE, který měl hodně snadnou práci.
    74. RODRIGUEZ - 3:2
     
    75
    Najednou tu máme další pořádnou zápletku, domácí totiž vedou už jen o jednu branku. Koncovka zápasu tak chystá velice zajímavou podívanou.
     
    76
    Dawson celkem snadným způsobem přešel na útočnou polovinu, kde okamžitě zapojil do kombinace Gibbse, jenž peláší podél autové čáry.
     
    77
    West Bromwich i nadále kombinuje na polovině soupeře, avšak k ničemu vážnějšímu to zatím nevede. Před malým momentem to centrem zkoušel Holgate.
     
    78
    Diedhiou se s vypětím všech sil pokusil dostat k míči, nakonec na něj nedosáhl. Jako první se k němu dostal Bartley, jenž konstruktivně rozehrál.
     
    79
    Nepřesnost v hostující kombinaci přinesla ztrátu hracího předmětu, O´Leary tak bude vykopávat od branky.
     
    83
    Střídání v týmu Bristol City FC: ze hřiště odchází Andreas Weimann, přichází Matt Taylor.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, obrázek hry se téměř nemění. West Bromwich se nadechuje k náporu, který zatím šance nepřináší.
     
    85
    Robson-Kanu si to namířil k rohovému praporku, kde chtěl vybojovat rohový kop. To se mu nepovedlo, míč se totiž odrazil zpět do hry.
     
    86
    Snad první ofsajd tohoto zápasu, zjevil se v něm jeden z hostujících hráčů. Rozehrávat tak bude moci Baker, který to zřejmě zkusí vzduchem.
     
    87
    Bylo tomu skutečně tak, navíc si držením pomohl hostující zadák Dawson, který fauloval Diedhioua. Na pořadu dne bude standardka pro Bristol City.
     
    88
    Eliasson to zkoušel cvičeným signálem, přičemž na hranici malého vápna zasahoval Livermore. Celou situaci ještě vyřešil právě Eliasson, který pálil vedle.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Koncovka zápasu se pomalu a jistě blíží, hosté jsou v tuto chvíli na vlastní polovině, kde je neúnavně napadá smečka protihráčů.
     
    90+2
    Vyrovnání měl na kopačce střídající Gibbs, který si našel centr, po kterém hlavičkoval do rukavic brankáře.
     
    90+2
    Střídání v týmu Bristol City FC: ze hřiště odchází Jay Dasilva, přichází Lloyd Kelly.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bristolu City, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Ačkoliv si domácí hráči přinesli do druhého dějství tříbrankové vedení, tak následně jsme sledovali hodně zajímavou podívanou. West Bromwichi hodně pomohl kontaktní gól z úvodu druhého poločasu, načež přišla ještě jedna kontaktní branka, po které jsme sledovali opravdu drtivou převahu hostujícího celku, který se ke kýženému vyrovnání nakonec nedostal.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:14. (22:38:27)

    David Suchý

    Góly: 2. Brownhill, 16. Weimann, 19. Hunt – 47. Gayle, 74. Rodriguez

    Karty:   13. Hunt (BRL) – 70. Holgate (WBA)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:14.
    Bristol City FC: O'Leary – Kalas, Webster, Baker – Hunt (26. Pisano), Brownhill, Pack (C), Dasilva (90+2. Kelly) – Weimann (83. Taylor), Eliasson, Diedhiou
    Náhradníci: Marinovic – Kelly, Palmer, Paterson, Pisano, Taylor, Wright

    West Bromwich Albion: Johnstone – Holgate, Dawson, Bartley, Townsend (73. Gibbs) – Harper (62. Robson-Kanu), Livermore (C), Johansen – Rodriguez, Gayle, Edwards (46. Adarabioyo)
    Náhradníci: Bond – Adarabioyo, Brunt, Gibbs, Leko, Mears, Robson-Kanu

    Rozhodca: Hooper – Ledger, Eaton