Nemecko – Švédsko 2:1 (1:0 po s.n.) | Švajčiarsko – Kanada 0:6 (kon.) | Francúzsko – Japonsko 0:3 (kon.)
Fínsko – USA 2:6 (kon.)
koniec
Fínsko
2:6 (1:1, 1:0, 0:5)
USA
cz Štvrtok 04.04.2019, 18:40 • Metro Areena, Espoo • MS žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:29 Annie PANKOWSKOVÁ - 2:6
     
    57:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se prosazují pošesté! ANNIE PANKOWSKOVÁ se dostala do úniku, který nemilosrdně využila střelou ke vzdálenější tyči. Asistence: Alex Carpenterová a Coyne Shofieldová.
    51:35 Brianna DECKEROVÁ - 2:5
     
    51:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Asi je definitvně rozhodnuto, USA už vede o tři branky! Coyne Shofieldová našla milimetrovou přihrávkou BRIANNU DECKEROVOU, která ukázkovým bekhendovým blafákem překonala Rätyovou. Asistence: Kendall Coyne Shofieldová.
    47:38 Alex CARPENTEROVÁ - 2:4
     
    47:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky si čtvrtým gólem asi zajišťují vítězství! ALEX CARPENTEROVÁ nahozovala na branku, ale puk ještě tečovala jedna z domácích hráček, která si nešťastně srazila kotouč do vlastní sítě. Asistence: Cayla Barnesová a Amanda Kesselová.
    44:51 Hilary KNIGHTOVÁ - 2:3
     
    44:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    USA opět skóruje a poprvé v zápase vede! Puk se dost šťastné odrazil k HILARY KNIGHTOVÉ, která se z mezikruží prosadila střelou do levého horního růžku finské branky.
    43:10 Melissa SAMOSKEVICHOVÁ - 2:2
     
    43:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se z první větší šance třetí třetiny prosazují a je vyrovnáno! MELISSA SAMOSKEVICHOVÁ nahození chytře schovala za finské hráčky a tak Rätyová nedokázal zareagovat na střelu k levé tyči. Asistence: Megan Kellerová.
    31:18 NIEMINENOVÁ - 2:1
     
    31:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky využívají přesilovku a jdou do vedení. Hiirikosková ve středním pásmu přihrála na pravou stranu, PETRA NIEMINENOVÁ si najela v tom útočném na střed a její plavající střela překvapila Rooneyovou! Asistence: Jenni Hiirikosová, Riikka Sallinenová.
    17:48 Coyne SHOFIELDOVÁ - 1:1
     
    17:48
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Amerika se ještě v první třetině dočkává vyrovnání! KENDALL COYNE SHOFIELDOVÁ to prostě vzala na sebe. Individuálně se dostala až do mezikruží, odkud překvapila Rätyovou střelou k pravé tyči. Asistence: Hilary Knightová.
    09:28 Elisa HOLOPAINENOVÁ - 1:0
     
    09:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky jdou překvapivě do vedení! Finsko se dostalo do přečíslení tři na dva. Po přenesení hry vrátila Vainikková kotouč ELISE HOLOPAINENOVÉ, která se z předbrankového prostoru prosadila střelou pod horní tyč. Asistence: Viivi Vainikková a Michelle Karvinenová.

    Aleš Pur

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 10. Holopainenová (Vainikková, Karvinenová), 32. Nieminenová (Hiirikosková, Sallinenová) – 18. Coyne Shofieldová (Knightová), 44. Samoskevichová (Kellerová), 45. Knightová, 48. Carpenterová (Barnesová, Kesselová), 52. Deckerová (Coyne Shofieldová), 58. Pankowsková (Carpenterová, Kendall Coyne Shofieldová)


    Fínsko: Rätyová (Suonpääová) – Hiirikosková, Savolainenová, Laitinenová, Tuominenová, Rahunenová, Lindstedtová, Viitasuová – Karvinenová, Sallinenová, Tapaniová – Nieminenová, Välimäkiová, Tulusová – Hoviová, Niskanenová, Nuutinenová – Rajahuhtová, Hakalová, Vainikková – Holopainenová.
    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Bellamyová, Bozeková, Steckleinová, Pfalzerová, Kellerová, Barnesová – Coyne Schofieldová, Deckerová, Pankowsková – Carpenterová, Panneková, Kesselová – Cameranesová, Brandtová, Knightová – Samoskevichová, Scamurrová, Brodtová.

    Rozhodca: Granová, Hertrichová – Kainbergerová, Toddová