Poprad – B. Bystrica 0:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
0:2 (0:1, 0:0, 0:1) Stav série: 2:4
HC´ 05 Banská Bystrica
Utorok 02.04.2019, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo šiesteho semifinálového zápasu Kaufland play-off Tipsport ligy medzi HK Poprad a HC 05 iClinic Banská Bystrica. Stretnutie sa začne o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    NÁVRAT SÉRIE SPÄŤ POD TATRY
    Do série vstúpili úvodnými víťazstvami úspešne barani. Prvýkrát pod Tatry sa teda cestovalo za stavu 0:2 na zápasy pre Banskobystričanov. Kamzíci na domácom ľade predviedli výkon hodný čistého konta pre gólmana Vošvrdu a zdolali súpera 3:0. V štvrtom zápase sme v Poprade videli veľmi vyrovnaný duel, v ktorom mala mierne navrch hosťujúca Bystrica. Stav 1:1 svietil na tabuli aj po odohratí 60 minút a muselo sa teda predlžovať. V predĺžení gól neprišiel a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich domáci skórovali dvakrát zásluhou Abdula a Takáča a zdolali Bystricu. Vyrovnali teda stav série na 2:2.
    Séria sa po domácom popradskom dvojzápase sťahovala pod Urpín, kde sme videli opäť maximálne vyrovnaný zápas so šťastnou koncovkou pre baranov. Bystričania sa dostali do vedenia už v 7. minúte zásluhou Sellecka a na 2:0 zvyšoval v úvode druhej tretiny Higgs. Bondra síce zabrnkal na nervy v 30. minúte, keď znížil na 2:1, to však bolo všetko z popradskej strany. Podtatranci už nedokázali vyrovnať, Bystrica teda doma zvíťazila a v sérii sa ujala vedenia i zároveň vybojovala prvý mečbal, ktorý bude chcieť určite využiť pod Tatrami. Hoci, v sérii stále platí pravidlo: Môj dom = môj hrad.

    Uvidíme či toto pravidlo ostane v platnosti aj po odohratí dnešného duelu. Ak sa tak stane, uvidíme siedmy rozhodujúci zápas, ktorý by sa hral vo štvrtok 4. apríla na bystrickom ľade.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Erving, Karalahti, Miner, Fabian, Salija, Ťavoda – Paločko, Mlynarpvič, Svitana – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Bondra, Paukovček, Abdul – Kundrík, Heizer, Belluš

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Lisutin) – Southorn, Sloboda, Mihálik, Marshall, Ďatelinka, Kubka, Nemčík – Lunter, Higgs, Bartánus – Selleck, Faille, Asselin – Zigo, Šťastný, Koper – Matoušek, Češík, Gabor – Kabáč

    Rozhodca: Stano, Štefik – Výleta, Gegáň.
     
    Dnes sa už môže rozhodnúť táto séria v prípade, ak by hostia vyhrali a konečný stav série by bol 2:4 pre baranov. Kamzíci si to rozhodne nechcú pripustiť a určite budú dnes bojovať o každý centimeter ľadu. O chvíľu vykorčuľujú na ľad oba tímy. Popradčania v modrých a Bystričania v bielych. Štátnu hymnu dnes uvidíme v podaní Mariána Zázrivého, ktorý v minulosti vystupoval aj v televíznej šou Česko-Slovensko má talent.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Hneď v úvode prenikli do pásma domáci hráči. Mlynarovič hľadal zadovkou pred bránkou Paločka. Prihrávku si napokon nespracoval.
     
    00:41
    Domáci hráči budú hrať hneď na začiatku stretnutia presilovú hru. Dve minúty za seknutie dostáva Mário Lunter.
     
    00:58
    Krížnu prihrávku si na modrej čiare spracoval Arturs Salija a príklepom vypálil. Williams mal pripravený svoj ľavý betón a ním strelu zneškodnil.
     
    01:22
    Belluš šikovne mieril z pravého kruhu smerom do pravého horného rohu Williamsovej bránky. V pravej chvíli vytiahol bystrický brankár svoju vyrážačku.
     
    01:38
    Paukovčekovi rozhodne z obranného pásma nevyšla rozohrávka. Napálil to priamo do protihráča a puk sa odrazil až do hľadiska.
     
    02:01
    Kamzíkom to zatiaľ v tejto presilovej hre poriadne škrípe. Svitana nedokázal prenechať puk na modrej čiare, domáci sa musia vrátiť až za Vošvrdu.
     
    02:23
    Teraz to urobil veľmi šikovne Ťavoda. Jeho zakončenie z modrej čiary preletelo pomedzi Williamsove betóny a potom puk lízol bočnú konštrukciu. Dobre to potom spravil Bartánus, ktorý oslobodil hostí.
     
    03:02
    Úvodná presilovka hostí ostala nevyužitá. Lunter už medzitým naskočil na ľadovú plochu a Bystričania môžu pokračovať v plnom počte.
     
    03:32
    Marshall šikovnou priamočiarou prihrávkou na modrú čiaru hľadal Levka Kopera, ktorý sa objavoval na osi ihriska. Puk si napokon spracovať nevedel.
     
    04:01
    Azda prvý zákrok si na svoje konto pripísal už aj Vošvrda. Musel čeliť nepríjemnej strele Tomáša Ziga z pravého kruhu.
     
    04:20
    Spomedzi kruhov sa ukazoval voľný Tomáš Matoušek. Smerovala k nemu prudká prihrávka, ktorú si nakoniec spracovať nedokázal.
     
    04:46
    Jindřich Abdul sa pretláčal dopredu po pravom krídle. Chcel urobiť pohyb smerom pred bránku, avšak spadol a zbúral so sebou aj bránku.
     
    05:10
    V súboji dal tvrdosť svojho tela pocítiť Lunter, ktorý bojoval so Svitanom pri mantineli v obrannom pásme Popradu.
     
    05:46
    Rozohrávka Karola Slobodu z hĺbky obranného pásma nebola ani kúsok presná. Puk sa odrazil od domáceho Heizera a potom smeroval na Mihálikovu hokejku.
     
    06:41
    Zagrapan mal šancu spomedzi kruhov. Pred bránkou stál zaparkovaný Buzzeo, od ktorého sa obtrel puk. Následne to sólojazdou skúsil Zagrapan znovu, podišiel pred bránu a zakončoval. Williamsova lapačka bola teraz mimoriadne dôležitá!
     
    07:14
    Faille srdnato bojoval pri zadnom mantineli s Abdulom. Český útočník posúval puk krížom na modrú čiaru, ale tam nemal postaveného obrancu.
     
    07:44
    Koperova krížna prihrávka smerovala popred bránkovisko na hokejku Tomáša Ziga, ktorý síce bol dobre rozbehnutý, puk si spracovať nedokázal.
     
    08:02
    Petran dal pocítiť tvrdosť mantinelu Koperovi, ktorého zbavil puku pri modrej čiare. K nemu smerovala rozohrávka Bena Marshalla.
     
    08:45
    Higgs naservíroval krížnu prihrávku smerom k nakorčuľovanému Marshallovi, ktorý sa už pohyboval pred bránkou. Letiaci puk tečoval a Vošvrda musel zasiahnuť.
     
    09:14
    Tak toto bola parádna akcia a aj parádny zákrok. Higgs prehodil puk medzi kruhy Marekovi Bartánusovi, ktorý šiel sám na bránku, skúsil blafák na bekhend, ale Vošvrda úspešne vyrazil.
     
    09:37
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia idú do vedenia v stretnutí. Prihrávku si v oblasti modrej čiary spracoval BROCK HIGGS, ktorý to poslal priamo na bránu a cez cloniaceho Bartánusa Vošvrda nič nevidel i inkasoval priamo.
    Asistencie: Jordon Southorn, Karol Sloboda.
     
    10:31
    Fabianov nahodený puk neznamenal nebezpečenstvo pre Williamsa. Zámorský gólman si pohľadom postrážil dráhu puku.
     
    11:19
    V útočnom pásme nedovolil Gilbert Gabor žiaden pohyb Mlynarovičovi, ktorého poriadne odrovnal pri mantineli a zneškodnil.
     
    11:44
    Zdalo sa, že v súboji bol Kundrík podrazený Lunterom. Puk si potom chcel prevziať Belluš a pokračovať smerom na bránku, no nepodarilo sa mu to.
     
    12:13
    Southornova prihrávka smerovala na modrú čiaru k Lunterovi, ktorý zakončoval, ale nasmeroval to vedľa brány.
     
    12:37
    Chybná rozohrávka domácich znamenala nebezpečenstvo pre Vošvrdu. Na bránku sa vyrútil Selleck, stíhal ho však Erving, ideálne odstavil strelu.
     
    13:17
    Paukovček nabíjal medzi kruhy Samuelovi Takáčovi, ktorý sa rozhodol pre priamu strelu príklepom z prvej. Nasmeroval to bolestivo do chráničov jedného z protihráčov.
     
    13:52
    Abdul bojoval o puk so Šťastným a snažil sa presadiť v útočnom pásme. Úspešnejší bol napokon banskobystrický korčuliar.
     
    14:11
    Situáciu teraz musel ráznym zákrokom betónom riešiť gólman Vošvrda. Strelou od modrej čiary ho preveril Matoušek a domáci brankár musel byť v pohotovosti.
     
    14:32
    Toto bola obrovská možnosť pre Poprad. Svitanovu strelu z pravého kruhu vyrazil Williams do pravej strany, kde už bol Mlynarovič, ktorý z prvej dorážal. Puk poskakoval v bránkovisku, vznikla tam poriadna trma-vrma a Bystričania ho potom odstrelili do medzikružia.
     
    15:01
    Southorn z obranného pásma narýchlo rozohral akciu cez Bartánusa, ktorý iba poľahky tečoval puk smerom do útočnej tretiny.
     
    15:40
    Failleovi ušiel puk počas rozohrávky. Presunul to radšej na Marshalla, ktorý dával krížom cez obranné pásmo Mihálikovi.
     
    16:01
    Faille hľadal prihrávkou medzi kruhy voľného Erica Sellecka, ktorý aj bol v daných priestoroch. Mieril však vedľa.
     
    16:57
    Salijovi sa v priestoroch pred bránkou ukazoval Justin Buzzeo. Presnú prihrávku napokon nedostal, dobre zakročili banskobystrickí obrancovia.
     
    17:49
    Paukovček prekorčuľoval po obvode celé útočné pásmo a prihrával na modrú čiaru. Petran však s pukom zašiel už do stredného pásma.
     
    18:12
    Po Marshallovej krížnej prihrávke pálil spoza pravého kruhu Mário Lunter. Jeho delovka preletela popri Vošvrdovej svätyni.
     
    18:40
    Nebezpečný bol v tejto chvíli aj krídelník Marek Bartánus, ktorý zakončoval z ľavého kruhu. Vošvrda okamžite vytiahol svoj betón.
     
    19:06
    Abdulova strela z pravého kruhu z takmer záporného uhla smerovala iba do Southorna a následne puk vyletel na ochrannú sieť. Hra bola, samozrejme, prerušená.
     
    19:36
    Ervingovo zakončenie z ľavého kruhu smerovalo len priamo do brankára Williamsa, ktorý si bol istý v zákroku a zlyhanie nepripustil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry priniesla z oboch strán veľmi dynamický a rýchly hokej. Videli sme viacero pekných akcií a zaujímavých situácií. Vedenia sa ujali hostia v 10. minúte, kedy sa presadil Higgs.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Lunterova krížna prihrávka cez stedné pásmo smerovala ku Karolovi Slobodovi, ktorý nahadzoval smerom na Vošvrdovu bránku.
     
    20:39
    Delovka Marcela Petrana od modrej čiary nebola tentokrát pre Williamsa hrozbou, keďže popradskému obrancovi veľmi nesadol puk na hokejku.
     
    21:18
    Selleck naservíroval puk pred bránku, kde mal už pripraveného Erica Failleho, ktorý sa dostal k zakončeniu, no mieril mimo.
     
    21:35
    S delovkou z hokejky Ivana Ďatelinku si gólman Vošvrda bezpečne poradil. Hokejkou ju vytlačil smerom k mantinelu.
     
    22:10
    Zo stredného pásma nahadzoval puk do útočnej tretiny Joona Erving. Hra však bola prerušená, Bystričania stečovali puk smerom na ochrannú sieť.
     
    22:27
    Do príležitosti z ľavého kruhu sa dostal Dávid Bondra, ktorému sa podarilo z dobrej palebnej pozície ohroziť Williamsa. Puk smerval potom do rohu klziska.
     
    22:54
    Kundrík netečoval rozohrávku Marcela Petrana z obranného pásma Popradu. Píska sa teda zakázané uvoľnenie.
     
    23:17
    Barani zovreli kamzíkov v ich obrannom pásme. Šikovne to od modrej čiary nahadzoval Mihálik. K dorážke sa chcel dostať Higgs, ale nebol prvý pri puku.
     
    24:15
    Banská Bystrica už vyše minútu zoviera Podtatrancov v ich obrannom pásme. Brániaca pätica hostí si nevedela vydýchnuť. Vošvrda však dokázal hru prerušiť.
     
    24:31
    Z pravého kruhu skúsil domáceho gólmana ohroziť Éric Faille. Jeho zakončenie smerovalo na pravý betón brankára Vošvrdu.
     
    24:54
    Matúš Paločko sa po zlej Mihálikovej prihrávke vysunul do samostatného úniku. Brejk riešil zakončením forhendom, Williams vytiahol svoj betón.
     
    25:25
    Šťastný posunul puk na modrú čiaru Ivanovi Ďatelinkovi, ktorý to chcel nahadzovať priamo na bránku, no to sa nepodarilo.
     
    25:45
    Buzzeo si v strednom pásme v tejto chvíli neporozumel s Takáčom. Navzájom šli proti puku a nakoniec ho na hokejku nezískal ani jeden z nich.
     
    26:13
    Southornovu strelu od modrej čiary tečoval spred bránky Higgs. Bystričania sú opäť v tlaku a nebezpečne ohrozujú popradského gólmana.
     
    26:41
    Popradskí hokejisti sa však dokázali pomerne skoro vymaniť spod bystrickej dŕžavy a získať puk na svoje hokejky.
     
    27:11
    Tak teraz rozhodovali zrejme milimetre. Puk sa dostal pred bránku, kde už zakončoval do odkrytej časti Éric Faille. Puk skončil na žŕdke a Vošvrda ho ihneď stiahol k sebe.
     
    27:43
    Asselin si dobre pokrýval puk pri ľavom kruhu a snažil sa niečo vymyslieť. Popradčania sa vďaka niekoľkým prihrávkam po obvode pásma dostali preč.
     
    28:13
    Karalahti nasmeroval prihrávku smerom na Buzzea, ktorý zo stredného pásma len jemne tečoval puk a posunul ho do útočnej tretiny.
     
    28:44
    Krížnu prihrávku si na pravej strane spracoval Levko Koper a z krídelného priestoru strieľal. Vošvrda vyrazil vyrážačkou do pravej strany.
     
    29:35
    Obrovský závar na opačnej strane pred Williamsom. Najprv zakončoval Erving spomedzi kruhov. Gólman baranov nemal puk pod kontrolou, a tak sa snažil dorážať Paukovček, no neuspel. Puk znovu len tancoval po bránkovisku.
     
    30:09
    Bartánusova prihrávka napokon nejako krkolomne došla na Mária Luntera, ktorý strieľal spomedzi kruhov. Mieril to mimo brány.
     
    30:40
    Southorn masíroval pri zadnom mantineli Dávida Bondru, ktorému sa podarilo odolať tlaku od urasteného banskobystrického obrancu.
     
    31:22
    Asselin dokázal šikovnou prihrávkou nabiť na modrú čiaru Benovi Marshallovi, ktorý zakončil švihom, no mierilo to mimo Vošvrdovej bránky.
     
    31:47
    Do následného protiútoku sa dostali domáci hokejisti. Svitana krížnou prihrávkou našiel Paločka, ktorý mieril mimo bránky. Následne ostal Paločko ležať pri zadnom mantineli a nevyzeralo to s ním veľmi pozitívne.
     
    32:08
    Dávid Bondra si v ľavom krídelnom priestore spracoval krížnu prihrávku a podarilo sa mu vystreliť. Účastník minuloročných MS v hokeji triafal na Williamsovu vyrážačku.
     
    32:35
    Fínsky zadák Joona Erving to teraz s rozohrávkou prehnal. Puk posielal preč iba cez plexisklo a spoza strednej červenej čiary. To za daných okolností znamená icing.
     
    33:12
    Delovka Karalahtiho bola banskobystrickými hráčmi tečovaná a puk skončil na hokejke Takáča. Zakončoval z pravého kruhu, ale neohrozil Stephona Williamsa.
     
    33:49
    Zigova krížna prihrávka došla na hokejku Ďatelinku. On následne nahadzoval puk pred bránu. K dorážke zo stopercentnej pozície šiel Levko Koper. V dorážaní mu zabránil obranca Ťavoda.
     
    34:22
    Na pozore sa opäť musel mať domáci gólman. Koper nabil na ľavom kruhu Matoušekovi, ktorý prudko vypálil. Vošvrdovi vypadol puk spopod betónov. Ešte ho v poslednej chvíli dokázal pokryť a hru prerušiť.
     
    34:44
    Paločkova krížna prihrávka neprenikla k Mlynarovičovi. Puku sa v strednom pásme ujal Marek Bartánus a zaviezol ho do útočnej tretiny.
     
    35:09
    Higgs to napálil spoza pravého kruhu. Vošvrda vyrážal len pred seba a Bartánus dorážal ihneď spred bránkového priestoru. Mieril do pohotových betónov popradského brankára.
     
    35:25
    Banská Bystrica bezprostredne a odhliadnuc od iných faktov vedie stále v Poprade jednogólovým rozdielom a hosťom sa stále darí byť aktívnymi v útočnom pásme.
     
    36:25
    Kubka iba nahadzoval puk po mantineli až sa dostal do opačného rohu klziska, kde oň bojoval Zigo. Uspeli tam však popradskí hokejisti.
     
    37:12
    Matoušek zachytil prihrávku smerujúcu v strednom pásme, prenechal puk Gilbertovi Gaborovi, ktorý sa uvoľnil cez obrancu a dotlačil puk ku gólmanovi Vošvrdovi.
     
    37:37
    Sloboda iba spoza modrej čiary poľahky nahodil puk do útočnej tretiny a barani nechali kamzíkov rozohrávať novú akciu.
     
    38:20
    Selleck v súboji ukradol puk Ervingovi a snažil sa byť nepríjemným v útočnom pásme. Bystrici sa napokon už nepodarilo vystreliť.
     
    38:46
    Puk si po Mihálikovej prihrávke našiel na modrej čiare Benjamin Marshall, ktorý tvrdo pálil. Strela skončila na Vošvrdovi.
     
    39:10
    Buzzeo sa dokázal svojimi kľučkami presadiť po ľavom krídle a bezpečne zaviezol puk do útočnej tretiny.
     
    39:38
    Takáčova strela spoza ľavého kruhu bola zblokovaná Kubkom. Banská Bystrica sa dokázala aj teraz ubrániť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Rýchly a vyrovnaný hokej v prostrednej časti hry nepriniesol ani jeden gól. I keď, šancí bolo na oboch stranách ako maku.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:54.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Popradčania do tretej tretiny vstupujú s jasným cieľom, ktorým je strelenie gólu a návrat do zápasu.
     
    40:27
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani však prichádzajú s bleskurýchlym zásahom do siete. Puk si medzi kruhmi ani nespracoval BROCK HIGGS a poslal ho priamo prudkou delovkou k ľavej žrdi.
    Asistencie: Mário Lunter, Marek Bartánus.
     
    41:01
    Zagrapan posúval puk na ľavú stranu Joonovi Ervingovi, ktorý zakončoval okamžite švihom. Minul priestor brány.
     
    41:32
    Petranovi takmer ušiel puk na modrej čiare po krížnej Bondrovej prihrávke. Poprad sa snažil vytvoriť tlak v útočnom pásme, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    42:32
    Kundrík sa ťahal s pukom dopredu po pravom krídle a snažil sa niekoho nájsť. Napokon sa k puku dostal na ľavej strane Salija a príklepom pálil. Jeho delovka šla len na Williamsa.
     
    42:51
    Slobodovo nahodenie puku zo stredného pásma bolo už ofsajdové. Vošvrda puk našiel v lapačke, ale hra sa presúva pred gólmana Williamsa.
     
    43:21
    Svitana od puku v útočnom pásme neodstavil Marshalla, banskobystrický bek mohol teda z obrannej tretiny založiť akciu.
     
    43:35
    Šikovnou strelou z priestoru pravého kruhu sa prezentoval Buzzeo. Jeho svižný pokus letel priamo do lapačky gólmana Williamsa.
     
    44:01
    Tvrdý súboj sme videli pri mantineli, kde to Marshall napálil poriadnym hitom do Zagrapana a odstavil popradského útočníka od puku.
     
    44:43
    K príležitosti spred bránky sa dostal Matej Češík. Bystrický center to napálil, ale mieril tesne vedľa brány. Hostia potom už v pásme neostali.
     
    45:25
    Šťastný rozohral puk smerom ku Koperovi, ktorý sa dostal do stredného pásma odtiaľ už len nahadzoval puk. Bystrica oveľa viac začala hrať zo zabezpečenej defenzívy.
     
    46:20
    Lunter sa pretláčal dopredu po pravom krídle, ale veľmi sa mu nepodarilo prejsť cez popradských hráčov.
     
    46:51
    Sloboda korčuľoval s pukom už len ležérne v obrannom pásme a ponúkol ho svojmu spoluhráčovi. Barani prenechávajú iniciatívu kamzíkom.
     
    47:41
    Mihálik hral medzi kruhmi so zdvihnutou hokejkou. Chvíľu rozhodcovia otáľali s prerušením hry, napokon sa tak udialo.
     
    48:01
    Sloboda to urobil najjednoduchšie, ako vedel a ako sa len dalo. Vyhadzoval puk po krídle a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    48:24
    Dávid Bondra sa dostal do palebnej pozície za ľavým kruhom. Napokon pálil z hranice kruhu, no puk smeroval len na plexisklo.
     
    48:35
    Presilová hra pre Poprad vo vhodnej chvíli. Tomáš Matoušek dostáva dve minúty za seknutie.
     
    48:57
    Zagrapan nedokázal tečovať Buzzeovu strelu. Bezpečne puk vyhodil cez všetky čiary Eric Selleck.
     
    49:37
    Salijova strela od modrej čiary nebola veľmi razantná a smerovala len priamo na hokejku obrancu Vladimíra Mihálika, ktorý oslobodil svoj tím.
     
    50:04
    Bystričania zvládajú toto oslabenie s prehľadom a znovu bezpečne vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    50:33
    Svitana posunul puk do dobrej pozície Mlynarovičovi, ktorý zakončoval z pravého kruhu. Jeho pokus mu príliš nevyšiel.
     
    51:10
    Bystričania už hrajú v pätici a teraz sa podarilo vystreliť od modrej čiary Kubkovi. Jeho pokus smeroval mimo Vošvrdovej bránky.
     
    51:55
    Takáč forčekoval banskobystrickú rozohrávku a spôsoboval problémy najmä Marshallovi. Zámorský zadák si však s pokusmi poradil.
     
    52:32
    Delovka z hokejky Jordona Southorna od modrej čiary smerovala priamo na Vošvrdove betóny.
     
    53:04
    Abdul vôbec v súboji nešetril Sellecka a poslal ho telom k ľadu. Bystričania teraz majú pomerne dlhší úsek s pukom na hokejkách v útočnom pásme.
     
    53:39
    Erving prekorčuľoval do pásma ako víchor a ponúkol puk na modrú čiaru Alexovi Minerovi. Jeho zakončenie švihom smerovalo priamo na brankára Williamsa.
     
    54:12
    Miner dokázal zachrániť útočné pásmo a okamžite vyhľadal voľného Bondru na pravom kruhu. Popradský útočník sa už k strele ale nedostal.
     
    54:44
    Založenie útoku zo strany Podtatrancov nebolo úspešné, ale ani to bystrické nebolo vôbec oslnivé. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    55:12
    Belluš pri mantineli zbúral Ďatelinku. Popradu sa však nepodarilo získať puk v útočnej tretine. Po icingu baranov sa znovu hra presťahuje pred Williamsa.
     
    55:36
    Justin Buzzeo to mieril spoza pravého kruhu pomedzi Mihálikove nohy. Nečakal však, že si bystrický obranca kľakne a zblokuje strelu.
     
    56:03
    Abdulovo zakončenie spomedzi kruhov bolo zblokované a skončilo na ochrannej sieti. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    56:31
    Po Svitanovej nepresnej strele ihneď Faille uvoľňoval v strednom pásme Asselina. Bystričania sa však do útočného pásma nedostali.
     
    57:02
    Popradčanom v tejto chvíli nevyšiel prechod cez útočnú modrú čiaru. Belluš bol v pásme neskôr a bol z toho ofsajd.
     
    57:41
    Vošvrda už vykorčuľoval zo svojej bránky, no kamzíci v útočnom pásme prišli o puk. Popradský brankár sa teda urýchlene vrátil do svojej svätyne a uhasil celú situáciu.
     
    58:14
    Popradu nevychádza rozohrávka z obranného pásma, Vošvrda teda nemôže stále opustiť bránku.
     
    58:38
    Popradský brankár už korčuľoval na striedačku. Medzitým sme videli streleckú príležitosť Paukovčeka spomedzi kruhov. Williams puk udržal.
     
    58:46
    Oddychový čas si berie popradský tréner Roman Stantien. Vhadzuje sa po Williamsovej ľavici, domáci idú na buly v šestici.
     
    59:00
    Svitanovi nevyšlo zakončenie, počas svojej strely zlomil svoju hokejku.
     
    59:18
    Selleck odstránil puk preč z obranného pásma, naspäť ho nahadzuje Mlynarovič.
     
    59:38
    Bondrova strela spoza pravého kruhu smerovala iba do Southornovej nohy.
     
    59:48
    Celá zaplnená popradská aréna v tejto chvíli tlieska výkonu oboch tímov, uvidíme vhadzovanie v obrannom pásme Banskej Bystrice.
     
    Koniec zápasu.
     
    Semifinálová séria medzi Popradskom a Banskou Bystricou dnes napísala svoju poslednú kapitolu. Barani v šiestom zápase predviedli maximálne skoncentrovaný výkon a po dvoch góloch Higgsa zvíťazili na podtatranskom ľade 0:2. Popradčania určite môžu byť so svojím počínaním v semifinále spokojní. Úspechom je už len to, že sa po štyroch rokoch prebojovali do semifinále, na svojej ceste v play-off vyradili aj silné HC Košice a napokon aj dvakrát zvíťazili nad banskobystrickými baranmi. Sezóna 2018/19 sa pre HK Poprad končí. Bystrica pokračuje za svojím vytýčeným cieľom, a to obhajobou majstrovského titulu z rokov 2018 a 2017.

    Ďakujem vám za pozornosť pri sledovaní nášho on-line prenosu. Gratulujem víťazovi z Banskej Bystrice a dávam klobúk dolu pred popradskými kamzíkmi. (20:32:57)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Higgs (Southorn, Sloboda), 41. Higgs (Lunter, Bartánus)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Erving, Karalahti, Miner, Fabian, Salija, Ťavoda – Paločko, Mlynarpvič, Svitana – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Bondra, Paukovček, Abdul – Kundrík, Heizer, Belluš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Lisutin) – Southorn, Sloboda, Mihálik, Marshall, Ďatelinka, Kubka, Nemčík – Lunter, Higgs, Bartánus – Selleck, Faille, Asselin – Zigo, Šťastný, Koper – Matoušek, Češík, Gabor – Kabáč

    Rozhodca: Stano, Štefik – Výleta, Gegáň
    Poprad 2 4 B. Bystrica
    #1 Sobota 23.03.2019 • 18:00
    B. Bystrica - Poprad 5:4
    #2 Nedeľa 24.03.2019 • 18:00
    B. Bystrica - Poprad 4:3
    #3 Streda 27.03.2019 • 18:00
    Poprad - B. Bystrica 3:0
    #4 Štvrtok 28.03.2019 • 18:00
    Poprad - B. Bystrica 2:1 po s.n. (2:0)
    #5 Nedeľa 31.03.2019 • 18:00
    B. Bystrica - Poprad 2:1
    #6 Utorok 02.04.2019 • 18:00
    Poprad - B. Bystrica 0:2