Parma – Bergamo 1:3 (kon.) | Fiorentina – Turín 1:1 (kon.) | Frosinone – Spal 0:1 (kon.)
AS Rím – Neapol 1:4 (kon.) | Bologna – Sassuolo 2:1 (kon.) | Inter – Lazio 0:1 (kon.)
koniec
FC Parma
1:3 (1:1)
Atalanta Bergamo
cz Nedeľa 31.03.2019, 12:30 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Talianska Seria A • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Vítám všechny nadšence fotbalu u devětadvacátého kola italské Serie A, v němž se střetnou Parma Calcio 1913 a Atalanta Bergamasca Calcio
     
    Oba celky se nacházejí ve středu nebo v horní části tabulky. Domácí Parma je aktuálně v klidných vodách, jelikož ji najdeme na jedenáctém místě, když získala třiatřicet bodů. Na osmnáctou Bolognu má náskok devíti bodů. Ovšem Calcio v posledních pěti zápasech hned třikrát prohrála. Nejlepším střelcem týmu je Gervinho, který se prosadil devětkrát. Ještě lépe je na tom Atalanta , která svádí souboj o účast v Evropské lize v následujícím ročníku. Zatím se Bergamasca nachází těsně za postupem, když je na sedmé příčce s pětačtyřiceti body. Ovšem stejný bodový přísun má i šesté Lazio. Nejlepším střelcem týmu je Duvan Zapata, jenž soupeřům nasázel sedmnáct branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves, Bastoni, Gagliolo – L. Rigoni, Scozzarella, Kucka – Siligardi, Ceravolo, Gervinho.
    Náhradníci: Brazão, Frattali – Barillà, Dezi, Diakhatè, Dimarco, Gazzola, Gobbi, Pepín, Schiappacasse, Sierralta, Sprocati.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Mancini, Palomino, A. Masiello – Hateboer, de Roon, Pašalić, Freuler, Castagne – D. Zapata, A. Gómez.
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Barrow, Djimsiti, Gosens, Ibañez, Iličić, Kulusevski, Pessina, Piccoli, Reca.

    Rozhodčí: Chiffi – Valeriani, Villa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání je zahájeno! Hlavní rozhodčí pan Chiffi poprvé foukl do píšťalky a tak se Parma mohla pustit do útoku. Střelou zpoza vápna se prezentoval Juraj Kucka, jehož pokus mířil do šibenice, ovšem Pierluigi Gollini míč vyrazil nad břevno.
    1. Juraj Kucka (PRM)
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupila Parma Calcio 1913 v bílé sadě dresů, naopak Atalanta Bergamasca Calcio hraje v modrém. Vraťme se na zelený pažit, kde se hraje u půlící čáry.
     
    3
    Po úvodní střele domácího celku se Atalanta usadila na útočné polovině, kde trpělivě hledá cestu do šestnáctky. Ovšem zatím marně, jelikož domácí celek se skvěle přesouvá.
     
    4
    Situace je stále stejná, hosté stále kombinují, jenže cesta do vápna se stále neotevírá. Parma následně získala míč a přešla půlící čáru, ovšem rychle o něj přišla.
     
    5
    Bergamasca se tak opět usadila na polovině soupeře. Po kombinaci na pravé straně přišlo zakončení z hranice šestnáctky, ale pokus placírkou skončil jen vysoko nad brankou.
     
    7
    Domácí celek se na útočné polovině nedokáže usadit. Balonu se zmocnila Atalanta, která se snažila přenést hru na levou stranu, kde jej neudržel na hrací ploše Timothy Castagne.
     
    8
    Obraz hry je v úvodních minutách stále stejný. Atalanta je často u balonu a kombinuje, naopak Parma se brání a čeká na protiútoky.
     
    8
    Parma právě vstřelila branku!
    Domácí mužstvo zachytilo přihrávku soupeře a do akce se dostal naběhnutý GERVINHO. Nejlepší střelec Parmy se znovu nemýlil, když střelou po zemi poslal míč za brankovou čáru. Pierluigi Gollini sice proti soupeři vyběhl, ale balon do branky proletěl pod jeho tělem.
    8. GERVINHO - 1:0
     
    11
    Bergamasca se snažila na pravé straně o vysunutí nabíhajícího hráče. Jenže obrana si na malou chvíli poradila. Poté se totiž Atalanta vrátila k míči, který na levou strany šestnáctky poslal Remo Freuler. K zakončení se pak dostal Duván Zapata, který mířil do bližšího spodního rohu branky. Ovšem Luigi Sepe byl na místě a zakončení vyrazil.
    11. Duván Zapata (ABC)
     
    12
    Po rohovém kopu nastal zmatek před brankou Parmy! K odraženému míči se probojoval Hans Hateboer, jehož pokus zastavil bránící hráč. Balon se pak odrazil ještě před Duvána Zapatu, který míč v jasné pozici netrefil.
    12. Duván Zapata (ABC)
     
    15
    Na centr z pravé strany se na zadní tyči chytal autor zatím jediného gólu. Ovšem v poslední moment byl bránícím hráčem míč přizvednut na rohový kop.
     
    16
    Centr od rohového praporku mířil na malé vápno, kam si naběhl Juraj Kucka. Slovenskému záložníkovi chybělo pár centimetrů k tomu, aby hlavou zakončil. Atalanta tak přežila další nadějnou akci soupeře.
     
    16
    Hra se velmi rychle otočila před druhou z branek, kde se střelou z osy hrací plochy prezentoval Alejandro Gómez. Jeho pokus dostal opačnou faleš a proletěl jen vedle pravé tyče.
     
    18
    Alejandro Gómez byl faulován u pravé postranní čáry, odkud Atalanta bude rozehrávat standardní situaci. Hned několik hostujících hráčů přiběhlo do vápna, ale zakončení k vidění nebylo.
     
    19
    Do šestnáctky opět vnikl aktivní Duván Zapata, který už se nacházel ve velkém střeleckém úhlu. Zakončení hostujícího útočníka mířilo k bližší tyči, kde se nacházel připravený Luigi Sepe.
     
    21
    Další krásnou přihrávku vymyslel do šestnáctky Remo Freuler, jenž tentokrát viděl osamoceného Maria Pašaliće. Jenže jeho pokus byl příliš zbrklý a z nadějné pozice mířil hodně vedle domácí branky.
    21. Mario Pašalić (ABC)
     
    22
    Bergamasca je aktivnějším celkem, ovšem střelecky se hodně trápí. Spíše střílený centr mířil před branku, kde jej ale netrefil žádný z hostů. Míč pak proskákal až za postranní čáru.
     
    23
    Na levé straně přišel o balon Andrea Masiello, a tak se k šedesáti metrům dlouhému sprintu rozeběhl Gervinho. Jemu moc sil už nezbylo a jeho zakončení mířilo vysoko nad branku.
     
    24
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po přihrávce od Alejandra Gómeze se na pravé straně šestnáctky se štěstím uvolnil MARIO PAŠALIĆ, který následně zamířil do pravého spodního rohu branky. Luigi Sepe si na balon sice sáhl, ale zakončení nepokryl.
    24. Mario PAŠALIĆ - 1:1
     
    27
    Parma po inkasované brance opět ožila a vydala se na polovinu soupeře. Nejdříve byl zastaven Gervinho a poté kombinace na ose hrací plochy.
     
    28
    Bergamasca se po zisku míče přesunula na polovinu soupeře, kde opět kombinuje těsně za šestnáctkou. Na hranici vápna se nacházel Duván Zapata, jenž přihrával do strany na spoluhráče. ve skluzu zakončil Hans Hateboer, jenž trefil vyběhnutého brankáře.
     
    29
    Centr od pravého rohového praporku proskákal až na hranici šestnáctky, kde se nacházel Timothy Castagne. Jeho pokus z halfvoleje zamířil ale jen nad horní tyčku branky.
     
    31
    Parma se v následující akci dostala k centru z pravé strany, který ale obrana hostujícího celku v pohodě odvrátila. Nyní je na tahu Atalanta, která ale po chvilce balon ztratila.
     
    32
    Na pravé straně se rozeběhl Gervinho, jenž vnikl do šestnáctky a poté přihrál do druhé vlny, kde se nacházeli dva jeho spoluhráči. Jenže zakončení bylo tentokrát zmařeno.
     
    33
    Hra se v posledních minutách přelévá ze strany na stranu. Další centr vyprodukoval hostující celek, ovšem Timothy Castagne nenašel na zadní tyči spoluhráče, jenž ještě fauloval.
     
    35
    Parma vybojovala standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů od branky. K rozehrání se postavil Bruno Alves, jehož pokus mířil do levé šibenice branky. Ovšem Pierluigi Gollini předvedl parádní zákrok a je hrdinou okamžiku.
    35. Bruno Alves (PRM)
     
    37
    Po jednom ze zákroků zůstal ležet na zeleném pažitu jeden z domácích hráčů. Hlavní rozhodčí reaguje na situaci povoláním lékařského týmu.
     
    38
    Na centr z pravé strany si v šestnáctce naskočil Duván Zapata, jenž hlavičkou směřoval míč k levé tyči! Ovšem Luigi Sepe skvělým zákrokem schoval míč do své moci.
     
    39
    No tak Parma mohla znovu z protiútoku trestat! Gervinho vyslal do šance Fabia Ceravola, který už byl před hostujícím brankářem. Ovšem Pierluigi Gollini vyběhl a byl soupeřem v rozhodujícím momentu trefen.
    39. Fabio Ceravolo (PRM)
     
    42
    Hra se až nyní trochu uklidňuje, když Bergamasca kombinuje kolem půlící čáry. ovšem po chvilce se do vápna vydal Alejandro Gómez, který vybojoval pro svůj tým další rohový kop.
     
    43
    Jenže centr od rohového praporku mířil jen na první tyč, odkud byl odvrácen. Ovšem balon se před branku vrátil znovu a byla k vidění hlavička, která skončila v rukavicích brankáře.
     
    44
    Luigi Sepe dlouhým výkopem pak přesně našel naběhlého spoluhráče. Aktivní Gervinho se pře přesilu dostal až do vápna, kde střelou z velkého úhlu nepřekvapil Pierluigiho Gollinia.
     
    45+1
    Centr z levé strany mířil na první tyč, odkud byl odvrácen na další roh hostujícího mužstva. Ovšem také centr od rohového praporku zlikvidovala obrana Parmy.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas nabídl zajímavou podívanou a krásný fotbal k tomu! Parma se v úvodu z protiútoku dostala do vedení, když se prosadil její nejlepší střelec Gervinho. Po inkasovaném gólu si Atalanta převzala otěže zápasy a dlouho pálila své šance, až se mezi střelce zapsal Mario Pašalić. Ovšem od tohoto momentu se hra znovu vyrovnala a přelévala ze strany na stranu. Týmy se mohly ujmout vedení, ale oba své šance zahodily. Čeká nás tak napínavé druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Simone Iacoponi, přichází Francisco Sierralta.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhé části hry, jako první se balonu dotkli hráči Atalanty. Hostující celek začíná hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy.
     
    47
    Obraz hry je od první minuty druhého poločasu stále stejně, ovšem Alejandro Gómez nezvládl u postranní čáry převzetí míše, a tak se společně se spoluhráči bude muset bránit.
     
    48
    Parma opět zachytili rozehrávku soupeře, ovšem Gervinho dostal přihrávky na paty, a tak útok domácího celku rychle skončil. Hra se opět přelila před druhou z branek.
     
    49
    Na levé straně šestnáctky se ocitl Duván Zapata, jehož sražená přihrávka zamířila na penaltový puntík, kde se nacházel Alejandro Gómez. Jeho zakončení z jasné pozice letělo jen vedle brány a hráč poté okamžitě schoval obličej do dlaní, jako gesto zmaru.
    49. Alejandro Gómez (ABC)
     
    50
    Nutno říct, že krásný fotbal se hraje v úžasné atmosféře. Výsledek zápasu je stále otevřen. Uvidíme, které mužstvo se bude po skončení radovat z vítězství.
     
    52
    Hostující celek zastavil další útočnou akci soupeře a sám se vydává ke kombinaci na polovině Parmy. Ovšem Gianluca Mancini se dostal do nesnází, a tak přihrál raději zpátky.
     
    53
    Juraj Kucka na vlastní polovině fauloval Alejandra Gómeze, a tak uvidíme další standardní situaci hostujícího mužstva. Sám kapitán poslal míč do šestnáctky, jenž byl na zadní tyči odvrácen.
     
    54
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Josip Iličić.
     
    55
    Na levé straně se pokusil "utancovat" soupeře Gervinho, který se pak vydal k brance, ovšem míč mu utekl. Dle hlavního sudího to byl právě útočník Parmy, kdo se jako poslední balonu dotkl.
     
    56
    Po zisku míče se k šestnáctce vydal Remo Freuler, jehož pokus po zemí mířil k pravé tyči. Ovšem Luigi Sepe se natáhl a míč vyrazil ke spoluhráči, jenž poté raději zahrál na rohový kop.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Timothy Castagne (Atalanta Bergamasca Calcio), jenž poslal k zemi unikajícího Juraje Kucku. Je to první potrestání v dnešním střetnutí.
     
    59
    Po levé postranní čáře postupoval směrem dopředu Remo Freuler, který byl faulován. Atalanta rychle rozehrávala a vyprodukovala pokus z dálky, ovšem míč šel jen vysoko nad břevno.
     
    62
    U postranní čáry vybojoval Juraj Kucka další faul na svou osobu. Ovšem domácí celek centrem z volného kopu nepřekonal ani prvního bránícího hráče.
     
    63
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Masiello, přichází Arkadiusz Reca.
     
    64
    Parma chvíli držela míč a poté se pokusila vysunout Fabia Ceravola, jemuž cestu do vápna zakřižoval bránící hráče. Domácí se znovu budou muset zatáhnout a bránit.
     
    65
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Gervinho, přichází Marcello Gazzola.
     
    66
    Vypadá to, že Gervinho opustil hru kvůli zranění. Okamžitě po překonání postranní čáry ukazoval někam do oblasti třísla. To je pro Parmu jistě oslabení.
     
    67
    Po vzdušném souboji zůstal na zeleném pažitu ležet Fabio Ceravolo, a tak hlavní rozhodčí hru přerušil a povolal na trávník lékařský tým domácího celku.
     
    68
    Ovšem Fabio Ceravolo odešel mimo hrací plochu po svých a chvilku po zahájení hry byl znovu povolán na zelený pažit. Ovšem sledujeme další útočnou akci hostujícího mužstva.
     
    69
    Alejandro Gómez přihrál na levou stranu hrací plochy, odkud centr zamířil prvního bránícího hráče. Centr od praporku mířil jen na první tyč, odkud byl obranou Parmy odvrácen.
     
    72
    Remo Freuler byl faulován, ale zařval tak, aby to slyšel celý stadion. Následně hostující hráč v pohodě vstal a je schopen pokračovat hned ve hře.
     
    73
    To snad není možné, co Atalanta zahodila! Oblouček mířil do pravé části šestnáctky, kde se nacházel zcela osamocený Timothy Castagne. Hostující hráč měl dostatek času, ale střelu na zadní tyč nesrovnal přesně.
    73. Timothy Castagne (ABC)
     
    74
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Fabio Ceravolo, přichází Nicolás Schiappacasse.
     
    75
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tlak hostujícího mužstva končí brankou, která otáčí stav zápasu! Na pravé straně velkého vápna byl rozběhlý Timothy Castagne, jenž zvedl hlavu a přihrál před branku, kde se nacházel DUVÁN ZAPATA. Jeho zakončení zblízka mířilo přesně pod břevno.
    75. Duván ZAPATA - 1:2
     
    77
    Žlutou kartu dostává Matteo Scozzarella (Parma Calcio 1913), jenž podražením poslal k zemi soupeře. Jedná se tak o druhého potrestaného hráče a prvního domácího.
     
    78
    Početný kotel hostujícího mužstva žene své miláčky za další brankou. Ovšem obránci Parmy zastavili soupeře faulem. Následný centr zleva pak zamířil opět k bránícím hráčům.
     
    80
    Tvrdou ránu do hlavy inkasoval Juraj Kucka, hlavní sudí okamžitě hru přerušuje a přivolává lékařský tým. Samotní hosté se ke slovenskému hráči rychle seběhli.
     
    81
    Zdá se ale, že Juraj Kucka bude v pořádku a bude moci pokračovat ve hře. Ovšem hned poté se Atalanta zmocnila balonu a opět kombinuje na útočné polovině hrací plochy.
     
    82
    Míč za obranu dostával Riccardo Gagliolo, který na míč nedosáhl a na proti němu vystartoval brankáře. Pierluigi Gollini si poradil a drží vedení Atalanty.
     
    84
    Domácí mužstvo je sice u balonu, ale přihrávka zamířila až zpátky k brankáři. Očekávám tlak Parmy, který zatím nepřichází. Hráči v bílých dresech jistě chtějí vyrovnat, ale musí přidat.
     
    85
    Parma ztratila míč na útočné polovině a do akce se hnal Duván Zapata, který to pořádně schytal. K zemi ho totiž poslal Bruno Alves a opět se chvíli nebude hrát.
     
    87
    Bergamasca kombinuje na útočné polovině, což ji ve zbytku utkání jistě stačí. Hráči v pruhovaných dresech se totiž už nemají kam hnát a navíc chystají střídání.
     
    87
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Mancini, přichází Berat Djimsiti.
     
    88
    Atalanta vymyslela přihrávku na až na brankáře. Jenže Pierluigi Gollini s odkopem dlouhou otálel až se k němu přiřítil Nicolás Schiappacasse. Domácí hráč sice balon trefil, ale ten zamířil jen do strany.
     
    89
    Parma rozehrávala v závěru normální hrací doby další rohový kop. Ovšem centr od praporku mířil jen na první tyč, kde se nacházeli bránící hráči, kteří balon odvrátili do bezpečné pozice.
     
    90
    Před domácí branku se hnal Timothy Castagne, jenž si balon utekl, a tak se k němu dostal Luigi Sepe. Ovšem Parma u míče dlouho nevydržela a znovu se bude muset bránit.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby. To je pro Parmu dost času na vyrovnání.
     
    90+2
    Domácí mužstvo rozehrávalo další rohový kop, centr mířil na hranici malého vápna, kde ve vzduchu kraluje Pierluigi Gollini. Hostující brankář výborně vyběhl a míč vyboxoval do území nikoho.
     
    90+3
    Mohlo být rozhodnuto, to by nesměl hostující kapitán nastřelil soupeře! Atalanta se v pohodě dostala do vápna, kde kolem vyběhnutého brankáře přišla přihrávka na penaltový puntík. V tomto prostoru se nacházel Alejandro Gómez, který v jasné pozici místo odkryté brány trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    90+4
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Je dobojováno! Parma otevřela hru, čehož Bergamasca využila. Do přečíslení si naběhl Alejandro Gómez, jenž poslal přihrávku přes obránce před branku, kam mířil DUVÁN ZAPATA. Ten se ze snadné pozici prosazuje už podruhé v zápase, kterému dává definitivní podobu.
    90+4. Duván ZAPATA - 1:3
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase se už hrálo jen na branku Parmy, které druhé dějství nezvládla a zaslouženě prohrála. Atalanta si vypracovala několik šancí a dvě z nich proměnil Duván Zapata, jenž dal výsledku definitivní podobu. Díky získanému vítězství se Bergamasca posunula na pátou příčku Serie A.
     
    S konstatováním, že Atalanta zaslouženě otočila stav zápasu na svou stranu, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:28:26)

    Michal Luxa

    Góly: 8. Gervinho (Scozzarella) – 24. Pašalić (A. Gómez), 75. D. Zapata (Castagne), 90+4. D. Zapata (A. Gómez)

    Karty:   77. Scozzarella (PRM) – 57. Castagne (ABC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:9.
    FC Parma: Sepe – Iacoponi (46. Sierralta), Alves, Bastoni, Gagliolo – L. Rigoni, Scozzarella, Kucka – Siligardi, Ceravolo (74. Schiappacasse), Gervinho (65. Gazzola).
    Náhradníci: Brazão, Frattali – Barillà, Dezi, Diakhatè, Dimarco, Gazzola, Gobbi, Pepín, Schiappacasse, Sierralta, Sprocati.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Mancini (87. Djimsiti), Palomino, A. Masiello (63. Reca) – Hateboer, de Roon, Pašalić (54. Iličić), Freuler, Castagne – D. Zapata, A. Gómez.
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Barrow, Djimsiti, Gosens, Ibañez, Iličić, Kulusevski, Pessina, Piccoli, Reca.

    Rozhodca: Chiffi – Valeriani, Villa