Cardiff – Chelsea 1:2 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 31.03.2019, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme dnes naozaj zaujímavý šláger 32. kola Premier League. Po úvodnom polčase viedli domáci jednogólovým rozdielom. Následne v druhej časti hry trochu znížili zo svojej aktivity a inkasovali v 70. minúte z kopačky Lucasa. Napokon však The Reds predsa len zvíťazili, keďže si v 90. minúte dal nešťastný vlastenec Alderweireld.
    Liverpool sa teda ujíma líderskej pozície so ziskom 79 bodov.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:25:19)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Bezpečne zasiahol loptu z ľavej strany Alexander-Arnold. Prudko ju odkopol za postrannú čiaru.
     
    90+5
    Keďže na trávniku prebiehalo ošetrenie a zároveň sa predtým aj striedalo, druhý polčas sa o niečo natiahne. Na útočnej polovici sú s loptou hostia.
     
    90+4
    Potlesk si vyslúžil Fabinho, ktorý bojoval v súboji s protihráčom. Zrazili sa však nepríjemne, na trávnik vyrážajú ošetrovatelia.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Dejan Lovren.
     
    90+3
    Na Anfield Road sa však pomaličky schyľuje k veľkým oslavám. Ak Liverpool vyhrá, dostane sa na líderskú pozíciu v Premier League.
     
    90+2
    Všetko do útoku už vrhli hráči Tottenhamu. Son Hung-min bol vpredu, ale so svojimi spoluhráčmi si nerozumel. Všetko vyriešil brankár Alisson.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú ešte štyri minúty. Zároveň ešte môžu tréneri na oboch stranách využiť možnosť jedného striedania.
    90. Toby Alderweireld (LIV) - 2:1
     
    90
    Liverpool dal gól!
    The Reds idú po druhýkrát v zápase do vedenia! Po rohovom kope si domáci vytvorili ďalšiu príležitosť. Lopta sa na pravej strane dostala k Salahovi, ktorý ju hlavou poslal do malého vápna. Nešťastne si ju potom do bránky vrazil Toby Alderweireld.
     
    89
    Divock Origi prebiehal po ľavej strane. Cez protihráča sa nepresadil. Po dlhšej čase sledujeme ofenzívnu aktivitu zo strany domácich.
     
    88
    Opäť sme videli vzruch pred Alissonovou bránkou. Spoza protihráča poslal krásnu obaľovačku Dele Alliho, ktorá len prefrčala popri spojnici!
     
    87
    Na ľavej strane sa rozbiehal Danny Rose, ktorý dostal prihrávku od Alliho a chcel pokračovať. Rozhodol sa pre center, ktorý mu aleže vôbec nevyšiel.
     
    86
    Liverpoolskí fanúšikovia si museli na tribúnach zaplneného Anfield Road počas šance Sissoka poriadne vydýchnuť. Uvidíme, čo ešte predvedú tímy v závere polčasu.
    85. Moussa Sissoko (TOT)
     
    85
    Obrovská šanca pre kohútov na vedenie v zápase! Dvojica hráčov hostí vybehla dopredu. Moussa Sissoko ťahal loptu, napokon sa z hranice šestnástky rozhodol pre strelu, ktorá skončila niekde na tribúne.
     
    84
    Alisson Becker si teraz v rozohrávke vôbec nerozumel s Matipom, ktorý ako stopér je dnes nevýrazný. Všetky akcie väčšinou smerovali cez Van Dijka a krajného obrancu Robertsona.
     
    83
    Divock Origi bol opäť raz aktívny na útočnej polovici a snažil sa získať loptu pre Sadia Maného. Napokon sa k nej senegalský ofenzívny hráč nedostal.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 16. Firmino, 90. Alderweireld (vla.) – 70. Lucas Moura

    Karty:   80. Lucas Moura (TOT)


    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Milner (77. Fabinho), Henderson (C) (77. Origi), Wijnaldum – M. Salah (90+3. Lovren), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Lovren, Fabinho, Keïta, Lallana, Origi, Shaqiri.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez (69. Son Hung-min), Vertonghen – Trippier, Eriksen, Moussa Sissoko, Alli, Rose – Kane, Lucas Moura (82. Davies).
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Foyth, F. Llorente, Skipp, Son Hung-min, Wanyama.

    Rozhodca: Atkinson – Child, Betts