Cardiff – Chelsea 1:2 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Cardiff City FC
1:2 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 31.03.2019, 15:05 • Millennium Stadium, Cardiff • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:05.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 32. kola Premier League, v ktorom Cardiff City FC na svojom Millennium Stadium privíta Chelsea FC. Stretnutie sa začína o 15:05 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Cardiff City FC
    Cardiff momentálne trápi mizivá forma a až 18. miesto v tabuľke Premier League. Cardiff prehral tri zápasy z posledných piatich odohraných. Bodoval v zápase so Southamptonom, kde sa zrodilo víťazstvo Cardiffu 1:2 a naposledy dokázal Cardiff zdolať na domácej pôde West Ham 2:0. Ostatne prehral s Wolves, Evertonom a Watfordom. Skóre Cardiffu je 27:57.

    Chelsea FC
    Chelsea sa nachádza v iných vodách tabuľky. Momentálne patrí The Blues šieste miesto v tabuľke so ziskom 57 bodov a skóre 50:33. Chelsea stráca na piaty Arsenal len tri body a zároveň má pred siedmym Wolves až 13-bodový náskok. Chelsea sa v poslednom zápase Premier League veľmi nedarilo, podľahla Evertonu 2:0, predtým remízovala s Wolves 1:1 a zdolala Fulham vonku 1:2.

    Jeden vzájomný zápas medzi týmito celkami sa už v tejto sezóne raz hral. Stalo sa tak 15. septembra 2018. Vtedy Chelsea na Stamford Bridge zdolala súpera 4:1.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Cardiff City FC: Etheridge – Peltier, Morrison (C), Ecuele Manga, J. Bennett – Gunnarsson, Arter – Hoilett, Camarasa, Josh Murphy – Niasse.
    Náhradníci: Murphy – Ralls, Zohore, Reid, Bacuna, Mendez-Laing, Harris.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger, M. Alonso – Jorginho, Kovačić, Barkley – Willian, Higuaín, Pedro.
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Kanté, Loftus-Cheek, E. Hazard, Hudson-Odoi, Giroud.

    Rozhodca: Pawson – Smart, West.
     
    Na cardiffskom Millennium Stadium je už všetko pripravené na príchod hráčov na trávnik. Cardiff bude hrať v modrých dresoch, hostia z Chelsea v sivých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Futbalisti hosťujúcej Chelsea zahájili dnešné premierleaguové stretnutie úvodným výkopom. V prvom polčase útočia sprava doľava.
     
    2
    Futbalisti Cardiffu začalo toto stretnutie s vysokým pressingom a robia počas rozohrávky hostí poriadne problémy brániacej línii Chelsea.
     
    3
    Hoilett sa zmocnil lopty na ľavej strane a snažil sa s ňou pokračovať smerom vpred. Prvým hráčom hostí však bol odstavený.
     
    4
    Willian zahrával prvý rohový kop Chelsea v tomto zápase. Nedopadlo to podľa predstáv, domáci si svoje vápno bezpečne postrážili.
     
    5
    Posudzovať by sa mohla situácia medzi Gunnarssonom a Rüdigerom. Islanďan za ruky potiahol hráča Chelsea v pokutovom území. Penalta z toho ale nebude.
     
    6
    V dnešnom stretnutí určite očakávame dominancia The Blues, ktorí budú chcieť doviesť do víťazného konca toto stretnutia. Zo strany Cardiffu budeme sledovať, ako sa im bude dariť odporovať.
     
    7
    V závere siedmej minúty hracieho času vybojoval štandardku na útočnej polovici Harry Arter.
     
    8
    Cardiff zahrával štandardku, Konkrétne sa o to postaral Morrison. Neposlal presný center smerom do pokutového územia.
     
    9
    Pedro sa na útočnej polovici k lopte nedostal, futbalisti Chelsea teda prišli o možnosť založiť rýchly protiútok.
     
    10
    Chelsea momentálne kombinuje na pravej časti ihriska. Hráči si zväčša posúvajú loptu medzi sebou. Defenzíva Cardiffu je zatiaľ mimoriadne pozorná a nepripúšťa prekvapenie.
     
    11
    Higuaín nevhadzoval aut na útočnej polovici. Počkal si na spoluhráča a prenechal mu loptu. Spoza šestnástky potom pálil Pedro. jeho delovka ľavačkou letela tesne ponad brvno.
     
    12
    Peltierov aut odvrátil na pravej strane Marcos Alonso. Cardiff získal ďalšie vhadzovanie na útočnej polovici. Rýchlu loptu posielal do vápna Gunnarson. V šestnáske sa snažil vybojovať faul Arter, ale neuspel.
     
    13
    Šikovne to urobil Josh Murphy, ktorý po autovom vhadzovaní získal loptu, nastavil si to na ľavačku a z pravej strany to skúšal obaľovačkou. Lopta letela tesne popri žrdi.
    13.
     
    14
    V posledných minútach nás rozhodne potešili zaujímavé momenty na oboch stranách, keďže sme videli zakončenie aj na jednej, aj na druhej strane. Uvidíme, čo teraz ukáže Chelsea.
     
    15
    Riskantnú prihrávku posielal Pedro na obrannej polovici Rüdigerovi. Nemecký stopér musel dávať loptu brankárovi Arrizabalagovi, ktorý už bol pod tlakom.
     
    16
    Ani trochu dobre to neurobil Gonzalo Higuaín, ktorý chcel svojou prihrávkou pravdepodobne hľadať Williana. Poslal však loptu iba na kopačky súpera.
     
    17
    Spoza šestnástky sa rozhodol páliť nemecký stopér Antonio Rüdiger. Jeho zakončenie z veľkej diaľky letelo veľmi ďaleko od brány.
     
    18
    Chelsea sa snaží dominovať najmä v krídelných priestoroch a pomocou držania lopty unavovať protihráčov. Zatiaľ táto taktika však veľmi nefunguje.
     
    19
    Kanadský krídelník Holiett sa už rozbiehal popri ľavej postrannej čiare. Zahral to však do autu a loptu budú mať The Blues.
     
    20
    Na útočnú polovicu sa za nakopnutou loptou rozbiehal hrotový hráč Oumar Niasse. Nedokázal ju dostihnúť, Kepa Arrizabalaga bol jednoznačne prvý pri guľatom predmete.
     
    21
    Hlavne na útočnej polovici hrajú nepresne hráči Chelsea. Po nepresnej rozohrávke Higuaína sa zlou prihrávkou ukázal aj Pedro a musel potom ponaháňať brankára Etheridga.
     
    22
    Výkop od brankára Etheridgea z päťky nebol vôbec presný. Lopta skončila za postrannou čiarou a teraz sa snažia domáci o ňu bojovať.
     
    23
    David Luiz hľadal dlhým nákopom na hrot španielskeho útočníka Pedra Rodrigueza. K lopte ako prvý pribehol brankár Etherdige a bolo po nádeji.
     
    24
    Rýchly nábeh na útočnej polovici podnikol Argentínčan Higuaín, ktorý napokon aj dostával kolmú priamočiaru prihrávku. Opäť sa však vyznamenal Etheridge, ktorý bol pohotový a pri lopte prvý.
     
    25
    Po pravom krídle sa nepodarilo dobehnúť loptu Azpilicuetovi. Pred ním odvrátil Hoilett, ktorý však loptu odpálil len za postrannú čiaru.
     
    26
    Hráči Chelsea sa snažia ťažiť najmä z prevažne percentuálne vyššieho držania lopty. Pred šestnástkou kombinácia zatiaľ nie je dobrá.
     
    26
    Žltú kartu dostáva na ihrisku zatiaľ takmer neviditeľný Jorginho za podkopnutie súpera.
     
    27
    Camarasa centrom z nasledujúcej štandardky hľadal v pokutovom území Niasseho. Tomu sa napokon nepodarilo prebojovať k lopte.
     
    28
    Mateo Kovačić postupoval veľmi rýchlo a priamočiaro na útočnej polovici. Preletel pred šestnástku, tam ho však jasným zákrokom zastavil obozretný Écuélé Manga.
     
    29
    Šikovne to posielal Higuaín smerom na Williana, ktorý sa mu snažil na hranici pokutového územia loptu pätičkou vrátiť späť. Takto elegantne to nevyšlo.
     
    30
    Barkley čakal s loptou a najmä čakal na pohyb brániaceho Gunnarssona. Islanďan zasiahol rázne a loptu mu vykopol spred nôh.
     
    31
    Takmer 80-percentné držanie lopty Chelsey momentálne svedčí o optickej prevahe hostí. Na strely na bránku je to zatiaľ tiež v prospech hostí, domáci skôr vyčkávajú, čo urobí súper.
     
    33
    Rohový kop môžu na prípadné ohrozenie bránky využiť futbalisti Chelsea. Uvidíme čo vymyslia.
     
    34
    Zakončovať hlavičkou sa pokúšal Gonzalo Higuaín. Aj sa dostal k strele, napokon sa však ukázalo, že fauloval.
     
    35
    Chelsea stále herne a opticky dominuje. Cez obranný pozorný val domácich hráčov sa však presadzuje veľmi ťažko. Uvidíme, čo teraz vymyslí Pedro na pravej strane.
     
    36
    O ojedinelý výpad sa pokúsil po pravej strane ihriska Josh Murphy. Keďže nemal podporu spoluhráčov, na akciu sa sám veľmi nezmohol.
     
    37
    Pred pokutovým územím fauloval Williana v súboji Peltier. Chelsea si vypracovala štandardku a môže ohroziť bránku súpera.
     
    38
    Brankár Etherdige si pred seba postavil múr. Strelou sa ho napokon podarilo obstreliť Brazílčanovi Willianovi a lopta zaplachtila popri pravej žrdi.
    38.
     
    39
    Postranným prienikom po ľavej strane skúšal loptu Hoilett prepasírovať na Niasseho, ktorý sa síce uvoľňoval, nebolo to však z jeho strany dostatočné.
     
    40
    Willian prenikal po svojej ľavej strane. Odtiaľ chcel centrovať alebo prihrávať smerom do vápna, kde mal aj spoluhráčov. Dvaja protihráči mu však prihrávku zblokovali. Roh následne zahral William nakrátko. Nasmeroval to na Marcosa Alonsa, ktorý nastavil nohu a pálil, no nepresne.
     
    41
    Higuaín poľahky priťukával Pedrovi. K nemu však šiel razantne do súboja Bennett a rozhodne mu vo vápne nedovolil preniknúť k lopte.
     
    42
    Trochu vzruchu sme videli aj na opačnej strane ihriska. V šestnástke si hľadal priestor krídelník Hoilett, ale k zakončeniu sa nakoniec neprepracoval.
     
    43
    Dlhý nákop z kopačky Davida Luiza smeroval vysoko ponad bránku. Cardiff sa môže upokojiť a brankár Etheridge pohodlne rozohrať.
     
    44
    Šikovne to urobili hostia. Arter posunul na ľavú stranu aktívnemu Hoilettovi, ktorý ešte centroval smerom pred malé vápno, kde nabiehal Niasse. Stopér Chelsea však dokázal ako prvý zakročiť.
     
    45
    Rozhodne v súboji nikoho nešetril stopér Écuélé Manga, ktorý zlikvidoval pokus Barkleyho o nejaký prienik.
     
    45+1
    Prvý polčas sa bude predlžovať o jednu minútu.
     
    45+1
    Gonzalo Higuaín prenikal do pokutového územia. Opäť sme však videli dobrú stopérsku prácu. Tentokrát bol v súboji úspešní Morrison.
     
    45+2
    Hráči Chelsea dostali ešte poslednú možnosť v prvom polčase zo štandardky. Willianov center došiel k Alonsovi, ktorý však nebol vo výhodnej pozícii.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodný polčas priniesol obraz hry, aký zrejme každý očakával. Chelsea mala optickú a aj hernú prevahu, sem-tam sme videli nejaký útočný výpad od Cardiffu. Gól sme však nevideli, a tak je skóre bezgólové.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:08.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Pokračujeme teda v pôvodných jedenástkach, výkop mali domáci.
     
    46
    Cardiff dal gól!
    Domáci idú prekvapivo do vedenia. Gunnarssonovu prihrávku si na pravej strane spracoval Arter a posielal to prudko do vápna. Tam stál pripravený VÍCTOR CAMARASA a okamžite z prvej nasmeroval loptu do bránky.
    46. Víctor Camarasa (CDF) - 1:0
     
    47
    Úvodný gól stretnutia prišiel hneď v úvode druhého polčasu. Z tohto pohľadu má teda Chelsea ešte dostatok času na vyrovnanie. Určite však takýto bleskový zásah a nástup súpera nečakali.
     
    48
    Dlhý nákop na útočnú polovicu sa Niassemu spracovať nepodarilo a Cardiff nemohol pokračovať v útočnej akcii.
     
    49
    Hra sa nám hneď zrýchlila. Aut posielal do pokutového územia priamo Gunnarsson. Chelsea si však v tejto situácii počínala značne lepšie.
     
    50
    Kovačić na útočnej polovici pristavil loptu Gonzalovi Higuaínovi, ktorý sa odhodlal k strele, ale pálil to mimo priestoru bránky.
     
    51
    Barkley vybehol dopredu a naštartoval prihrávkou Pedra. Španielsky útočník posunul loptu na ľavú stranu Willianovi, ktorý sa pokúšal o center, no neuspel.
     
    52
    Vcelku poľahky prenikol do pokutového územia Oumar Niasse, na ktorého obrana Chelsea nebrala veľký ohľad. Na strelu to napokon však nestačilo.
     
    53
    Tréner Maurizio Sarri sa rozhodol vystužiť ofenzívu o belgického útočníka Edena Hazarda, ktorý na ihrisku nahrádza Pedra.
     
    54
    Štandardku domácich na útočnej polovici zahrával strelec gólu Camarasa, ktorý poslal loptu ku Morrisonovi. Ten spadol a zrejme si pýtal penaltu. Hlavný arbiter Pawson však žiadny zákrok nepískal.
     
    54
    Harry Arter sa rýchlo vracal do defenzívy a nedovoleným sklzom odstavil Edena Hazarda. Chelsea získava štandardku.
     
    55
    Štandardku The Blues zahrával Willian, ktorý na priamu strelu na bránku priťukol Davidovi Luizovi. Brazílsky stopér to však napálil iba do protihráča.
     
    56
    Domáci futbalisti ihneď po predchádzajúcej akcii podnikli rýchly protiútok. Naštartoval ho po ľavej strane aktívny Hoilett. Prenikal viac k osi ihriska a pálil. Bránu prestrelil.
     
    57
    Hoilett je dnes viditeľný v takmer každej časti ihriska. Po Bennettovej prihrávke teraz naháňal loptu už pri bránkovej čiary. Napokon ju nedostihol a rozohrávať môže Arrizabalaga.
     
    58
    Kovačić posúval na útočnej polovici Hazardovi, ktorý ihneď vyhľadával Williana, ale ten bol teraz obsadený.
     
    59
    Gunnarsson potiahol loptu dopredu v krídelnom priestore a prenechal ju Hoilettovi. Ten si pohybom smerom k osi ihriska vytvoril streleckú príležitosť. Pálil však vedľa.
     
    60
    Popri postrannej čiare sa už rozcvičujú ďalší hráči, ktorí by rozhodne mohli prehovoriť do diania na Millennium Stadium, kde zatiaľ domáci poctivou defenzívnou prácou držia vedenie.
     
    61
    Cesar Azpilicueta si v súboji s Niassem jednoznačne pomohol rukami a za svoje počínanie dostal žltú kartu.
     
    62
    Aron Gunnarsson znovu rozohrával dlhý aut smerom do pokutového územia. Lopta nachádzala Niasseho, pred ktorým však rázne zakročil Marcos Alonso. Z nasledujúceho rohového kopu sa chcel presadiť Morrison, loptu však rázne odkopol preč David Luiz.
     
    63
    Willian posunul na útočnej polovici Kovačićovi, ktorému sa už v medzere medzi obrancami ukazoval Hazard. Hazard napokon ponúkol loptu na zakončenie Kovačićovi, ktorý však pálil ponad bránu.
     
    64
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    65
    Zákrok Leeho Peltiera bol kategorizovaný ako nedovolený. Lopta sa vráti na kopačky hráčov Chelsea, ktorí sa snažia o vyrovnanie. Loftus-Cheek aj Hazard boli už vo vápne, no nedokázali si vytvoriť streleckú možnosť. Gunnarsson teda razantne odkopol.
     
    66
    Chelsea sa znovu musela mať na pozore a rozhodne je možno trošku zaskočená aktivitou domácich, ktorí po góle pôsobia sviežejšie. Teraz musel odkopávať zo šestnástky preč Rüdiger.
     
    67
    Po pravom krídle prebehoval dopredu Oumar Niasse. Dostal sa do fyzického kontaktu s Davidom Luizom, ktorého poslal k trávniku. Nedovolený zákrok to napokon nebol.
     
    68
    Barkley posielal mäkkučký center smerom pred malé vápno, kde sa pošmykol domáci Morrison a črtala sa možnosť pre Hazarda. Belgičan napokon loptu nestihol spracovať.
     
    69
    Stále viac a viac aktívny Hoilett si tento raz na ľavej strane nedokázal spracovať ťažkú prihrávku od spoluhráča. Rozohrávať môže spoza postrannej čiary Chelsea.
     
    70
    Ruben Loftus-Cheek sa snažil akosi odcentrovať z ťažkej pozície na ľavej strane. Veľmi sa mu to nepodarilo, napálil to do protihráča a The Blues získali aspoň roh.
     
    71
    Hlavný rozhodca musel ešte pred rohovým kopom upokojiť vzplanuté vášne zo strán oboch tímov. Roh sa napokon udial, Willian to posielal na bližšiu žrď, no tam kraľoval jednoznačne stopér Morrison.
     
    72
    Chelsea je s loptou na vlastnej polovici a typicky rozohráva svoju akciu. Pomaličky však sekundičky plynú a veľa času za chvíľu už na vyrovnanie rozhodne neostane.
     
    73
    Chelsea predviedla jednoduchú akciu s neúspešným koncom. Azpilicueta odcentroval smerom na Marcosa Alonsa. Pred neho však vybehol brankár Etheridge a zasiahol.
     
    74
    Tak teraz rozhodovali centimetre. Na ľavej strane ponúkol Marcos Alonso prihrávku Brazílčanovi Willianovi, ktorý prestrelil nohy Morrisona a zakončoval tesne vedľa protiľahlej žŕdky!
    74.
     
    75
    Priestor sa na útočnej polovici otvoril aj pred Gonzalom Higuaínom. Argentínsky útočník si posunul loptu viac k osi ihriska a tesne spoza vápna vypálil. Namieril to priamo na stopéra Morrisona.
     
    76
    Nasledujúci rhový kop už ako tradične zahrával Willian. Hlavičku Marcosa Alonsa našiel, ale bol to nepresný a nevydarený pokus.
     
    77
    Posledné striedanie si tréner Sarri vyčerpal práve teraz. Z ihriska sťahuje Gonzala Higuaína a na ofenzívnu pozíciu stavia Oliviera Girouda. Domáci tréner si zatiaľ šetrí striedania.
     
    78
    Tlak Chelsea sa v posledných minútkach výrazne stupňuje. Ruben Loftus-Cheek teraz pálil zvnútra vápna, ale nasmeroval to len do protihráča.
     
    79
    Fanúšikovia na cardiffskom Millennium Stadium si rozhodne užívajú počínanie svojich miláčikov. Cardiff stále pôsobí veľmi kompaktne a organizovane. Do vyložených šancí sa The Blues dostávajú iba sporadicky.
     
    80
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Harry Arter, prichádza Joe Ralls.
     
    81
    Giroud síce dokázal vypichnúť loptu protihráčovi, následne to posúval len za postrannú čiaru. Cardiff sa neponáhľa s rozohrávkou autu, hráči zbierajú každú cennú sekundu.
     
    82
    Azpilicueta vymyslel prihrávku na Barkleyho, ktorý už bol na hranici pokutového územia. Odtiaľ sa ďalej presadiť nevedel, vrátil to Kovačićovi.
     
    83
    Willian si z ľavej strany prebehol viac k osi ihriska až k šestnástkovému poloblúku, odkiaľ napriahol a pálil. Nastrelil však iba protihráča.
     
    84
    Chelsea dala gól!
    The Blues našli kľúč na brankára domácich a vyrovnávajú stav stretnutia. Willian zahrával rohový kop. Lopta sa najprv dostala na hlavičku Marcosa Alonsa a potom na hlavu CESARA AZPILICUETU, ktorý zvnútra malého vápna loptu dopravil do brány.
    84. César Azpilicueta (CHE) - 1:1
     
    85
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Baye Oumar Niasse, prichádza Kenneth Zohore.
     
    85
    Aj keď oproti prvému polčasu domáci mierne znížili prevahu súpera v držaní lopty, inkasovanie gólu ich rozhodne teraz môže mrzieť. Zatiaľ však majú garantovaný aj len jeden bod.
     
    86
    Do súboja na útočnej polovici Cardiffu sa proti sebe postavili Zohoré a Rüdiger. Žltú kartu za nedovolený zákrok dostáva práve nemecký stopér v službách Chelsea.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Aron Gunnarsson (Cardiff City FC).
     
    87
    Chelsea zahrávala štandardku na útočnej polovici. Výraznejšie sa nepresadila, lopta nesmerovala do priestoru bránky.
     
    88
    So žltými kartami sa nám to v posledných minútach trochu viac rozbehlo. Hlavný rozhodca rozohral krátky kartový mariáš.
     
    90
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Brian Murphy, prichádza Nathaniel Mendez-Laing.
     
    90+1
    V druhom polčase rozhodcovia pridávajú sedem minút.
     
    90+1
    Chelsea dala gól!
    The Blues otáčajú skóre zápasu a dostávajú sa do vedenia v stretnutí. Tak napokon to ani pre domácich možno nebude zisk ani jedného bodu. Willianov brilantný center si pred malým vápnom na hlavičke našiel RUBEN LOFTUS-CHEEK a okamžite zakončil k ľavej žrdi.
    90+1. Ruben Loftus-Cheek (CHE) - 1:2
     
    90+2
    Všetko vychádzalo domácim až do týchto chvíľ viacmenej podľa plánov. Dokázali držať na dištanc súpera od bránky, ale v závere to nevyšlo.
     
    90+3
    Domáci The Bluebirds rozohrávali voľný kop zo stredovej čiary. Aktérom bol Gunnarsson, Chelsea z vlastnej šestnástky rýchlo odvrátila loptu.
     
    90+4
    Hostia následne bleskurýchlo vyštartovali do protiútoku. Loftus-Cheekovi sa ukázal v pokutovom území Ross Barkley, ktorý spred malého vápna pálil, no namieril to iba na tribúnu.
     
    90+5
    Odkop od brány môže pokojne realizovať brankár Kepa Arrizabalaga. Hosťom už stačí udržiavať jednogólové vedenie a trojbodový zisk majú istý.
     
    90+6
    Sean Morrison sa chcel presadiť na útočnej polovici, ale nedokázal odolať takmer trojbloku hráčov Chelsea.
     
    90+7
    Cardiff získal štandardku z vcelku výhodnej pozície. Pálil to na bránku Joe Bennett. Lopta smerovala pekne k ľavej žrdi, ale tam prišiel aj brankár Arrizabalaga.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    V prvom polčase výrazne menej výrazní domáci vstúpili do druhej časti hry výborne. Hneď v 46. minúte zápasu sa presadil Camarasa a Cardiff šiel do vedenia. Dlho obrana The Bluebirds odolávala, až prišiel zásah Azpilicuetu z 84. minúty a následne aj druhý gól do siete Etheridgea z hlavičky Loftusa-Cheeka. Chelsea teda otočila a zvíťazila 1:2.

    Ďakujeme za pozornosť. (17:03:01)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 46. Camarasa – 84. Azpilicueta, 90+1. Loftus-Cheek

    Karty:   54. Arter (CDF), 86. Gunnarsson (CDF) – 26. Jorginho (CHE), 61. Azpilicueta (CHE), 86. Rüdiger (CHE)


    Cardiff City FC: Etheridge – Peltier, Morrison (C), Ecuele Manga, J. Bennett – Gunnarsson, Arter (80. Ralls) – Hoilett, Camarasa, Josh Murphy (90. Mendez-Laing) – Niasse (85. Zohore).
    Náhradníci: Murphy – Ralls, Zohore, Reid, Bacuna, Mendez-Laing, Harris.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger, M. Alonso – Jorginho (64. Loftus-Cheek), Kovačić, Barkley – Willian, Higuaín (77. Giroud), Pedro (53. E. Hazard).
    Náhradníci: Caballero – Christensen, Kanté, Loftus-Cheek, E. Hazard, Hudson-Odoi, Giroud.

    Rozhodca: Pawson – Smart, West