Braga – Porto 2:3 (kon.) | Chaves – Lisabon 1:3 (kon.) | Santa Clara – Guimarães 1:0 (kon.)
Benfica – Tondela 1:0 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
1:0 (0:0)
CD Tondela
cz Sobota 30.03.2019, 21:30 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Primeira Liga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Mohlo být vyrovnáno! Joãozinho poslal z levé strany přesný centr do vápna, na který si mezi dvěma obránci naběhl Patrick, jenže z bezprostřední blízkosti neuklidil míč do sítě, nýbrž mířil tři metry nad branku. Zde asi platí, že útočník zavřel oči a napálil míč mezi tři tyče. S tím, že buď to vyjde nebo ne.
     
    90+2
    A protože Ricardo Costa tak vehementně protestoval, aby byl Taarabt karetně potrestán, vidí žlutou kartu také.
     
    90+1
    Adel Taarabt na půlící čáře hodně tvrdě zajel do Ricarda Costy a nemůže se žlutému kartonku také vůbec divit.
     
    90
    Třetí žlutá karta, třetí pro hosty. Za zbytečný faul si nyní prohlédl žlutý kartonek hodně zblízka David Bruno, asi jeden z nejlepších mužů hostí v dnešním špílu.
    84. Haris SEFEROVIĆ - 1:0
     
    84
    Benfica právě vstřelila branku!
    Jak je ten fotbal jednoduchý a krásný zároveň. 84 minut trvala neprůstřelnost Cláudia Ramose. Nyní hosté rychle odkopli míč za půlku a asi se nedokázali rychle zkoncentrovat na další útok. Stačily tři čtyři doteky. Přihrávka na levou stranu, centr Taarabta do velkého vápna a hlavička HARISE SEFEROVIĆE k tyči mimo marně se natahujícího gólmana. Asistence: Adel Taarabt.
     
    82
    Cláudio Ramos se nyní zaskvěl, když výbornou střelu v podání Gabriela dokázal skvostně vytěsnit na rohový kop. Na výborné zákroky gólmanů tak opět "vede" strážce hostující svatyně.
     
    81
    Bruno Monteiro vidí za faul žlutou kartu.
     
    78
    Poslední střídání také u domácích. Ze hřiště odchází Rafa Silva, kterého nahrazuje Joao Filipe, ve zkrácenině Jota.
     
    77
    António Xavier se rozloučil utkáním podařenou střelou, kterou mu vytáhl Vlachodimos na roh. Nyní střídá, přepouští místo na hřišti pro útočníka Patricka.
    73. Krásná rána Xaviera
     
    73
    A pro Benfiku mohlo být ještě hůře. António Xavier ukázal parádní ránu z pravé strany, po které mířil míč do šibenice, ale Odisseas Vlachodimos konečky rukavice vytěsnil jeho výborný pokus na roh. Hezký fotbalový moment jak ze strany záložníka Tondely, tak ze strany brankáře Benfiky.
     
    71
    Útočník Pizzi jde ze hřiště, na jeho místo přichází Adel Taarabt.
     
    66
    Jhon Murillo po tomto zákroku rovnou zamířil do útrob stadionu a na hřeiště jde Pité.
     
    63
    První střídání na straně hostí. Útočník Tómané si jde po šichtě odpočinout na lávku a přepouští místo záložníkovi Sergio Peñovi.
    51. Úmyslné hraní rukou či nikoliv? Platí první možnost
     
    51
    Branka neplatí, šlo o úmyslné hraní rukou André Almeidy a Jonas se tak z gólu radovat nemůže.
     
    51
    Celá situace ohledně ruky André Almeidy je ale ještě konzultována u videa. Jaký tedy bude konečný verdikt?
     
    48
    Jhon Murillo vstřelil úvodní branku zápasu, jenže. Snad o pár centimetrů si nepohlídal ofsajdovou past a asistent rozhodčího Paulo Miranda nechal situaci pokračovat. Carlos Xistra, čili hlavní rozhodčí, po rychlé konzultaci s kolegy u videa doznal závěru, že se jednalo o ofsajd. Takže gól hostí není uznán.
     
    46
    Už jsem chtěl napsat, že oba týmy nestřídaly, ale domácí lodivod nakonec udělal změnu, když poměrně viditelný Andreas Samaris, možná kvůli lehkému zdravotnímu problému, přenechává místo na placu Harisi Seferovićovi.
     
    45+1
    Hosté mohli jít do vedení. Pravá strana Benfiky si nyní vzala kompletně dovolenou a Tómané prošel až do vápna. Zkoušel přihrávku pod sebe na Antónia Xaviera, jenže dal mu míč pod nohy, jinak by útočník hostí zakončoval tváří v tvář Vlachodimosovi.
     
    36
    David Bruno, který je hodně vidět, vhodil aut, jenže ten se rychle dostal na kopačky domácích. Následně Tómané doslova přejel Andrease Samarise a vidí první žlutou kartu zápasu.
    15. Šance domácího celku
     
    15
    Výborný zákrok Cláudia Ramose, který nyní podržel svůj tým. Domácí po odpískaném faulu rozehráli rychlý útok, ve kterém měl nejrychlejší nohy Rafa Silva a řítil se sám na gólmana Tondely. Ten skvělým zákrokem míč vyrazil na rohový kop.
     
    12
    Valná většina fanoušků se nyní radovala z branky, jenže João Félix, který ze vzduchu sklepl míč pro Silvu, se nacházel v maličkém ofsajdu.
     
    10
    Zpětná přihrávka nebyla na škodu, domácí byli kombinací z druhé vlny silnější. Nejprve si šel pro penaltový faul Andreas Samaris, ale nutno podotknout, že João Pedro nevytasil žádný nedovolený zákrok. O chvilku později si přízemní centr pohlídal João Félix a ve skluzu usměrňoval míč do sítě, ale minul branku snad jen o deset centimetrů.
     
    8
    Už mohlo být vše jinak. Rafa Silva se po levé straně prodral až na malé vápno, kde zkusil střelu na vzdálenější tyč, ale míč prolétl jen těsně vecle brankové konstrukce. U ní také nebyl nikdo z hráčů Benfiky, kdo by míč usměrnil ve skluzu do sítě.

    Tomáš Lysý

    Góly: 84. Seferović

    Karty:   90+1. Taarabt (BNF) – 36. Tómané (TND), 81. B. Monteiro (TND), 90. D. Bruno (TND), 90+2. Ri. Costa (TND)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Rohy: 5:3. Fauly: 9:13.
    Benfica Lisabon: Vlachodimos – Grimaldo, F. Ferreira, Rúben Dias, A. Almeida – Pizzi (71. Taarabt), Samaris (46. Seferović), Gabriel, R. Silva (78. Filipe) – Jonas, Félix.
    Náhradníci: Svilar – Corchia, Cervi, Seferović, Taarabt, G. Fernandes, Filipe.

    CD Tondela: C. Ramos – Joãozinho, Ri. Costa, J. Fernandes, D. Bruno – A. Xavier (77. Patrick), João Pedro, B. Monteiro, Delgado – Murillo (66. Pité), Tómané (63. Peña).
    Náhradníci: P. Silva – Tembeng Abenego, Patrick, Pité, Peña, Moufi, J. Mendes.

    Rozhodca: Carlos Xistra – Luciano Maia, Paulo Miranda