Braga – Porto 2:3 (kon.) | Chaves – Lisabon 1:3 (kon.) | Santa Clara – Guimarães 1:0 (kon.)
Benfica – Tondela 1:0 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
1:0 (0:0)
CD Tondela
cz Sobota 30.03.2019, 21:30 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Primeira Liga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Benfica Lisabon díky brance Harise Seferoviće z 84. minuty vítězí 1:0 a dostává se tak po pár hodinách zpět na čelo tabulky před FC Porto, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (23:33:31)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-0
    Střely: 14-11
    Fauly: 9-13
    Držení míče: 63% – 37%
    Žluté karty: 1-4
    Červené karty: 0-0.
     
    Zápas skončil a kouč hostí si ještě jde něco vyříkat se sudími, ale na výsledek to pochopitelně nebude mít žádný vliv. V prvním poločasu byla Benfica lepší, ale svůj tlak nedokázala přetavit v góly. Když už se dostal Rafa Silva do brankové příležitosti, zaskvěl se gólman Ramos.

    Ve druhém poločasu se nejprve "trefil" Jhon Murillo, jenže jeho branka po individuální akci nebyla uznána kvůli maličkému ofsajdu. O tři minuty později se "radovali" i domácí, když Jonas sebral odražený míč a přes tři hráče se trefil k tyči, jenže... Odražený míč se k němu dostal po ruce spoluhráče Almeidy. Poté se vyznamenali gólmani, když každý na jedné straně vytěsnil gólovou střelu soupeře. Zápas už se blížil do bezbrankové remízy, která by Tondele pomohla k záchraně a Portu k čelu tabulky o dva body před Benfiku, ale to odmítl Haris Seferović. Rychlý kontr na tři doteky zakončil brankou, když hlavou uklidil centrovaný míč do sítě. Hosté ještě mohli v 94. minutě vyrovnat, jenže Patrick sám před brankářem poslal míč vysoko nad – 1:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mohlo být vyrovnáno! Joãozinho poslal z levé strany přesný centr do vápna, na který si mezi dvěma obránci naběhl Patrick, jenže z bezprostřední blízkosti neuklidil míč do sítě, nýbrž mířil tři metry nad branku. Zde asi platí, že útočník zavřel oči a napálil míč mezi tři tyče. S tím, že buď to vyjde nebo ne.
     
    90+3
    Tři minuty nastaveného času jsou pryč a hráči Tondely se jen těžko dostávají před branku Vlachodimose.
     
    90+2
    Patrick při souboji o centrovaný míč doslova chytil jednoho ze soupeřů pod krkem. Láskyplné obejmutí končí faulem hostí.
     
    90+2
    A protože Ricardo Costa tak vehementně protestoval, aby byl Taarabt karetně potrestán, vidí žlutou kartu také.
     
    90+1
    Adel Taarabt na půlící čáře hodně tvrdě zajel do Ricarda Costy a nemůže se žlutému kartonku také vůbec divit.
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny čtyři minuty.
     
    90
    Třetí žlutá karta, třetí pro hosty. Za zbytečný faul si nyní prohlédl žlutý kartonek hodně zblízka David Bruno, asi jeden z nejlepších mužů hostí v dnešním špílu.
     
    90
    Rozbíhá se poslední minuta základní hrací doby. Tipuji však, že budou nastaveny zhruba tři minuty.
    Obrovská radost domácích po gólu Harise Seferoviće

     
    89
    Odisseas Vlachodimos samozřejmě s odkopem od branky nebude nikterak chvátat, což se vzápětí i potvrzuje.
     
    88
    Ani statistika držení míče už není tak výrazně plynoucí pro domácí jako v prvním poločasu. O to více asi bude hosty mrzet ztracený bod v závěru.
     
    88
    S ním si obrana Benfiky poradila na jedničku.
     
    87
    Naprosto zbytečné stažení Delgada za půlkou. Hosté jsou tak znovu u míče a přijde zřejmě dlouhý centr do vápna.
     
    86
    Nyní už to bude mít Tondela s vyrovnáním velice těžké. Dlužno říct, že za výkon zejména ve druhém poločasu si hosté bod zasloužili, ale na zásluhy se ve fotbale a ani ve sportu kolikrát nehraje.
     
    85
    Domácí se radovali hodně déle, než bylo zdrávo. Divím se, že nyní nevytáhl Carlos Xistra žlutou kartu. Více jak minutu se nehrálo.
    84. Haris SEFEROVIĆ - 1:0
     
    84
    Benfica právě vstřelila branku!
    Jak je ten fotbal jednoduchý a krásný zároveň. 84 minut trvala neprůstřelnost Cláudia Ramose. Nyní hosté rychle odkopli míč za půlku a asi se nedokázali rychle zkoncentrovat na další útok. Stačily tři čtyři doteky. Přihrávka na levou stranu, centr Taarabta do velkého vápna a hlavička HARISE SEFEROVIĆE k tyči mimo marně se natahujícího gólmana. Asistence: Adel Taarabt.
     
    84
    Domácí to zkouší opět, tentokrát levou stranou.
     
    82
    Cláudio Ramos se nyní zaskvěl, když výbornou střelu v podání Gabriela dokázal skvostně vytěsnit na rohový kop. Na výborné zákroky gólmanů tak opět "vede" strážce hostující svatyně.
     
    81
    Bruno Monteiro vidí za faul žlutou kartu.
     
    78
    Poslední střídání také u domácích. Ze hřiště odchází Rafa Silva, kterého nahrazuje Joao Filipe, ve zkrácenině Jota.
     
    77
    António Xavier se rozloučil utkáním podařenou střelou, kterou mu vytáhl Vlachodimos na roh. Nyní střídá, přepouští místo na hřišti pro útočníka Patricka.
     
    76
    Hezký fotbalový moment. Haris Seferović byl zády k brance, tak se nerozpakoval a vyslal střelu patičkou. Gólman Cláudio Ramos sice byl trošku překvapený, ale nakonec míč udržel.
     
    76
    Další protiútok domácích, fanoušci na Estádio do Sport ženou své miláčky do útoku.
     
    75
    Nehledě na to, že nyní by asi André Almeida získal centrovaný míč, ale evidentně si přidržel soupeře a nemůže se tak divit za odpískání útočného faulu.
     
    75
    Marné dobývání branky Tondely v podání domácího celku pokračuje.
     
    74
    Následný roh se domácím podařilo ohlídat bez výraznějších problémů.
    73. Krásná rána Xaviera
     
    73
    A pro Benfiku mohlo být ještě hůře. António Xavier ukázal parádní ránu z pravé strany, po které mířil míč do šibenice, ale Odisseas Vlachodimos konečky rukavice vytěsnil jeho výborný pokus na roh. Hezký fotbalový moment jak ze strany záložníka Tondely, tak ze strany brankáře Benfiky.
     
    72
    Že by s blížícím se koncem zápasu otevírala Tondela čím dál více defenzívní vrátka, to se rozhodně říct nedá. Hosté opět kombinují na půlce soupeře a domácí neví, jak jim uzmout balon.
     
    71
    Útočník Pizzi jde ze hřiště, na jeho místo přichází Adel Taarabt.
     
    70
    Hosté vedli útok, po kterém dělali obraně domácích trable. Jenže nedokázali vůbec zakončit a Rúben Dias odvrací míč do autu.
     
    68
    Velice by mě zajímalo, jak se nyní cítí příznivci FC Porta. Tento tým dnes vyhrál 3:2 v Braze gólem z penalty a dostal se do vedení o tři body. V aktuální virtuální tabulce má Benfica deficit dva body, což může hrát v souboji o titul dost podstatnou roli. Po tomto kole zbude do konce soutěže už pouze sedm kol.
     
    66
    Jhon Murillo po tomto zákroku rovnou zamířil do útrob stadionu a na hřeiště jde Pité.
     
    65
    Rúben Dias nyní doslova zboural Murilla, kterého ve stylu sumó poslal před zraky své střídačky na zem.
     
    63
    První střídání na straně hostí. Útočník Tómané si jde po šichtě odpočinout na lávku a přepouští místo záložníkovi Sergio Peñovi.
     
    60
    Pizzi ukázal výborný zákrok, po kterém vybojoval míč. Následné přenesení hry na druhou stranu slavilo jen dílčí úspěch, než Gabriel nepřešel přes hráče soupeře.
     
    60
    Nyní bych snad i řekl, že jako poslední hrál míč hostující fotbalista. Poblíž střídaček ale vhazují právě hosté.
     
    58
    Hosté po odvrácení míče opět trošku přestali hrát, ale Rafa Silva následně nerozehrál úplně dobře a u balonu jsou celkem zadarmo hosté.
     
    56
    Ramos nejprve vyboxoval první centr. Další centr v podání Félixe si stahoval ze vzduchu, než na něj naskočil Rafa Silva a je pískán faul na gólmana Tondely.
     
    55
    Hosté se nyní asi nemohou cítit poškození. Sice se zlobili kvůli neuznanému vstřelenému gólu kvůli párcentimetrovému ofsajdu. Na druhou stranu nyní přišel neuznaný gól domácích po předešlé sporné situaci a hraní rukou. Nutno ale říct, že kdyby hráči Tondely nepřestali hrát a neavizovali vehementně hraní rukou, Jonas by se k zakončení vůbec nedostal. Jediné štěstí hostujícího celku je to, že branka uznána nebyla.
     
    53
    Hosté rychle zaútočili a vybojovali rohový kop.
    51. Úmyslné hraní rukou či nikoliv? Platí první možnost
     
    51
    Branka neplatí, šlo o úmyslné hraní rukou André Almeidy a Jonas se tak z gólu radovat nemůže.
     
    51
    Celá situace ohledně ruky André Almeidy je ale ještě konzultována u videa. Jaký tedy bude konečný verdikt?
    50. Neuznaný gól Jonase
     
    50
    Padesát minut trvalo Benfice dobývání branky Tondely. Poté jdou domácí díky JONASOVI do vedení, i když se hosté asi mohou hodně zlobit na sudí. Jorge Fernandes při obranném odkopu trefil ruku André Almeidy, který si zřejmě kryl obličej. Zatímco hosté přestali hrát, útočník Jonas na nic nečekal, ukázal dobrou míčovou ekvilibristiku, prošel do vápna a přes tři hráče zamířil naprosto přesně k pravé tyči.
     
    49
    Brankář Odisseas Vlachodimos má rozhodně více práce, než by asi na začátku druhého poločasu čekal. Další střelecký pokus hostí. Tentokrát bylo vše v pořádku a míč má hráč s číslem 99 v rukavicích.
     
    48
    Jhon Murillo vstřelil úvodní branku zápasu, jenže. Snad o pár centimetrů si nepohlídal ofsajdovou past a asistent rozhodčího Paulo Miranda nechal situaci pokračovat. Carlos Xistra, čili hlavní rozhodčí, po rychlé konzultaci s kolegy u videa doznal závěru, že se jednalo o ofsajd. Takže gól hostí není uznán.
     
    48
    Odkop hostí nebyl moc precizní, takže André Almeida založil rychlý útok, jenže opět si vylámal zuby na hráčích soupeře.
     
    47
    Nemůžu si ale pomoct, kombinace není to, co by vedlo k úvodnímu gólu domácích. Tedy alespoň současných 47 minut. Defenzíva hostí funguje až na malé výjimky moc dobře.
     
    46
    A Benfica opět kombinuje před vápnem soupeře.
     
    46
    Druhý poločas začíná dlouhým nákopem na Jhona Murilla, který ale i takový rychlík, jako je tento hráč Tondely, nemohl stihnout. Odkop od branky.
     
    46
    Už jsem chtěl napsat, že oba týmy nestřídaly, ale domácí lodivod nakonec udělal změnu, když poměrně viditelný Andreas Samaris, možná kvůli lehkému zdravotnímu problému, přenechává místo na placu Harisi Seferovićovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Vše je připraveno na začátek druhého poločasu.
    Estádio do Sport Lisboa e Benfica v začínající noci
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:33.
    Poločasový výsledek se domácím asi příliš nezamlouvá

     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-0
    Střely: 8-6
    Fauly: 0-6
    Držení míče: 73% – 27%
    Žluté karty: 0-1
    Červené karty: 0-0.
     
    První poločas je za námi a zatím vidíme bezbrankovou remízu, která hraje více do karet Tondele a nejvíce do karet FC Portu. Benfica měla tlak a několik šancí, o tom nemůže být žádného sporu, jenže buď hráči domácích míří nepřesně nebo nedokáží překonat gólmana Cláudia Ramose, který v patnácté minutě vytáhl zřejmě největší šanci dosavadního průběhu zápasu. Po faulu hostí rozehráli domácí hodně rychle akci, Rafa Silva přebral dlouhý míč a šel sám na brankáře, který jeho střelu vyrazil špičkou pravé kopačky. V závěru poločasu zahrozili i hosté, ale Tómané nenačasoval dobrou přihrávku na Antónia Xaviera, jenž by byl jinak sám před brankářem Vlachodimosem.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Sudí Carlos Xistra jasně ukazuje hráčům domácích, že roh už určitě nebude, jelikož běží konec třetí nastavené minuty a hlavní sudí ukázal jen dvě minuty nad rámec hrací doby. Ve stylu: "Moje hodinky budete poslouchat, pánové."
     
    45+3
    Ještě uvidíme dlouhý aut od Grimalda po tom, co se hosté ubránili zřejmě poslednímu útoku domácích.
     
    45+2
    André Almeida byl na středové čáře napadán soupeřem a musel zahrát míč dozadu na brankáře, což se domácím fanouškům vůbec nelíbí.
     
    45+2
    V prvním poločase uvidíme 120 sekund nad rámec pětačtyřiceti minut.
     
    45+1
    Hosté mohli jít do vedení. Pravá strana Benfiky si nyní vzala kompletně dovolenou a Tómané prošel až do vápna. Zkoušel přihrávku pod sebe na Antónia Xaviera, jenže dal mu míč pod nohy, jinak by útočník hostí zakončoval tváří v tvář Vlachodimosovi.
     
    45
    João Félix dostal míč na velké vápno od Gabriela a zkoušel obstřel branky kamsi do šibeničky, jenže balon dostal opačnou faleš a šel mimo tři tyče.
     
    45
    Rozbíhá se nám poslední minuta prvního poločasu, tedy z řádné hrací doby.
     
    44
    Další centr z pravé strany si nyní našel v pokutovém území Pizzi, ale neměl míč kam hrát. Zkusil ho dloubnout na penaltový puntík, kam neskonale rychle a hlavně důrazně vyběhl gólman Ramos a vyboxoval balon pryč.
     
    43
    Možná se už v hledišti objevuje první pískot, viděli jsme totiž další nepřesný centr domácích. Stav 0:0 pár minut před koncem prvního poločasu jistě fanoušci Benfiky nečekali a jejich milovanému týmu není nic platný ani výrazný poměr držení míče, 74% ku 26%
     
    42
    Vzápětí je meruna opět až u Vlachodimose. Gólman domácích se trošku s balonem polaskal svými kopačkami a rychle jej poslal na střed hřiště k další zteči branky, kterou hájí Cláudio Ramos.
     
    41
    Joãozinho vystopoval narážečku dvou domácích hráčů a dobře odvrátil míč do autu.
     
    40
    Další poměrně hezká akce. Rafa Silva, domácí míčový kouzelník, vysílal hezký pas na Pizziho. Opět poměrně načechraný míč do prostoru malého vápna, kde byl pouze Pizzi sám, jenže útočník Benfiky o metr nenačasoval svůj náběh.
     
    39
    A jak asi mám tento míč hrát, vyčítá Alejandro Grimaldo špatnou přihrávku svým spoluhráčům. Ukázkový špíček, po kterém ale Grimaldo vybojoval aut.
     
    38
    Nádherně to myslel Rafa, který jemným dloubáčkem před vápnem posílal míč na penaltový puntík. Jenže útočník Jonas celou akci zazdil, když do svých nohou nepřidal potřebné turbo a Cláudio Ramos byl u míče na hony dříve.
     
    38
    Po rohovém kopu, který měl na starosti Alejandro Grimaldo, se tomuto defenzívnímu hráči domácích vrátil míč, ale trojka Benfiky si nepohlídala ofsajd.
     
    37
    Ani toto obléhání branky hostí neskončilo žádným velkým ohrožením Ramose.
     
    36
    David Bruno, který je hodně vidět, vhodil aut, jenže ten se rychle dostal na kopačky domácích. Následně Tómané doslova přejel Andrease Samarise a vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    35
    André Almeida si netroufl obejít protihráče a zkusit se posunout blíže k brance. Volil přihrávku dozadu na obránce a následný centr skončil autem.
     
    35
    Hra je navázána míčem rozhodčího na středovém kruhu, hosté vrací balon domácím.
     
    34
    Je možné, že nyní budou hosté už trošku natahovat čas. Jsou velice blízko bezbrankové remíze po prvním poločasu, od které je dělí deset minut. I když po zopakování zákroku na Davida Bruna bych neřekl, že nyní tento bek Tondely něco přihrál.
     
    34
    Hezká patička ve vápně od Jonase, jen co je pravda. Jenže u míče byl dříve David Bruno než Gabriel a metr před ním odkopl míč hodně daleko od branky.
     
    33
    Nehledě na to, že nyní Pizzi čekal, až k němu přijde míč a neudělal proti kulatému nesmyslu dva tři kroky navíc. Toho využil zadák Costa, rychle soupeře předběhl a poslal míč do bezpečné zóny.
     
    32
    Alejandro Grimaldo vybojoval na levé straně míč, který mířil už do autu. Možná i tato bojovnost nyní nastartovala Benfiku k trošku většímu tlaku, jenže najít mezírku ve zformované obraně Tondely, to jde opravdu jen těžko.
     
    31
    Prudký centr z pravé strany do vápna skončil u Joãozinha, který jej hlavou odvrací pryč.
     
    31
    Jenže navázání hry bylo jedním slovem úděsné. Stejně jako následná protiakce hostí, takže u míče jsou červenobílí.
     
    30
    Sudí Carlos Xistra jasně viděl, že v souboji dvou sedmadvacítek fauloval hostující Bruno Monteiro, jenž povalil na zem Rafu Silvu. U míče jsou tak znovu domácí.
     
    30
    Další potažení míče po pravé straně měl na starosti Rafa Silva. Jednoho hráče obešel, druhý mu vystavil stopku.
     
    28
    Hosté se na chvilku dokázali udržet na polovině soupeře, jenže přišla naprosto zbytečná ztráta míče v podání Delgada. Po krátké odmlce vedli domácí útok z pravé strany hřiště, jenže shořeli na přesnost centru. Gólman Cláudio Ramos poté pozlobil trošku domácí fanoušky, jelikož i kvůli jeho příčině se na place objevily dva míče a rychlost rozehrávky ze strany brankáře hostí nebyla zrovna ukázková.
     
    27
    Další postupná kombinace Benfiky, další jednička s hvězdičkou pro defenzívní stránku Tondely.
     
    26
    Nejvíce zklamáni jsou hlavně ti fanoušci, kteří čekali nějaké brankové hody, jak by se v souboji týmu ucházejícího se o mistrovskou korunku a mančaftu se záchranářskými pracemi slušelo a patřilo.
     
    25
    Čemu se nyní Jhon Murillo diví, to opravdu nevím, neboť se nacházel zřejmě v nejjasnějším ofsajdu celého dosavadního průběhu zápasu.
     
    24
    Taková střela buď skončí úplně mimo tři tyče nebo gólem měsíce. Pro Gabriela byla smůla, že platila možnost první. Balon mířil kamsi na galerku, kde se s ním chvilku polaskal jeden z fanoušků.
     
    23
    A další roh domácí ekipy, tentokrát ze strany druhé. Leč se stejným výsledkem jako předešlý – bez ohrožení branky Tondely.
     
    23
    Doslova se štěstím se nyní dostal Andras Samaris k míči, který si přes tři hráče navedl podél vápna. Jenže nedokázal přes zahuštěnou obranu najít prostor ke střele a následný centr domácích je odvrácen na rohový kop.
     
    22
    Další střelecký pokus domácích. Smůla nyní provázela Pizziho, který svojí zadní části těla nechtěně srazil míč z kopačky Gabriela až k levé straně.
     
    21
    Tlak Benfiky v poslední době trošku utichl. Hosté hrají více s míčem a nyní měli k dispozici další zajímavý střelecký pokus. Zpoza vápna napřáhl ke střele António Xavier, jenže mířil nad branku.
     
    20
    Ale už je vše v pořádku, záložník Tondely je zpět na svých a může se pokračovat ve hře.
     
    19
    V přerušené hře opět vidíme další tři opakování zákroku na Andrase Samarise, ve kterém byl také João Pedro, jenž nyní leží na zemi.
     
    18
    Hosté vybojovali míč, o což se zapříčinil hlavně João Pedro, který ve skluzu sice dostal naloženo od Samarise, ale čistě a s míčem. Jenže vzápětí došlo k velké nedohodě mezi záložní řadou hostí a útočníkem Tómaném, proto míč končí v autu a vhazovat budou domácí.
     
    18
    Benfica nyní zkouší zaútočit po pravé straně.
     
    17
    Další centr do pokutového území hostí, který odvrací hráči Tondely.
     
    17
    Jasný faul na Andrease Samarise, domácí opět zůstávají u míče kopaného.
     
    16
    Střela Joãozinha zhruba z třiceti metrů neměla gólové parametry, začala padat až moc pozdě.
     
    16
    Po rohu sice domácí žádnou šanci neměli, ale nemohu se zbavit dojmu, že pomalu začíná hra kočky s myší a první gól Lisabonských je na spadnutí.
    15. Šance domácího celku
     
    15
    Výborný zákrok Cláudia Ramose, který nyní podržel svůj tým. Domácí po odpískaném faulu rozehráli rychlý útok, ve kterém měl nejrychlejší nohy Rafa Silva a řítil se sám na gólmana Tondely. Ten skvělým zákrokem míč vyrazil na rohový kop.
     
    14
    Na levém kraji pokutového území zastihl dlouhý míč Gabriel a pomohl spoluhráčům v kombinaci. Domácí si přihrávají před vápnem, což ale zatím k ničemu nevede.
     
    13
    Televizní kamery už asi poosmé opakují zákrok na Samarise, který sudí posoudil jako dovolený. Také si myslím, že se o penaltu nejednalo.
     
    12
    Valná většina fanoušků se nyní radovala z branky, jenže João Félix, který ze vzduchu sklepl míč pro Silvu, se nacházel v maličkém ofsajdu.
     
    12
    Útok hostí opět neměl dlouhého trvání. Tómané míč proti přesile neudržel a aut mají domácí.
     
    11
    Tondela tak přestála dvě velké šance domácího celku a nyní opět drží míč na polovině soupeře.
     
    10
    Zpětná přihrávka nebyla na škodu, domácí byli kombinací z druhé vlny silnější. Nejprve si šel pro penaltový faul Andreas Samaris, ale nutno podotknout, že João Pedro nevytasil žádný nedovolený zákrok. O chvilku později si přízemní centr pohlídal João Félix a ve skluzu usměrňoval míč do sítě, ale minul branku snad jen o deset centimetrů.
     
    9
    Dlouhou svíci do vápna domácích si pohlídala obrana v čele s Vlachodimosem, míč je nyní v moci hráčů s orlem ve znaku, kteří jdou opět dopředu.
     
    8
    Už mohlo být vše jinak. Rafa Silva se po levé straně prodral až na malé vápno, kde zkusil střelu na vzdálenější tyč, ale míč prolétl jen těsně vecle brankové konstrukce. U ní také nebyl nikdo z hráčů Benfiky, kdo by míč usměrnil ve skluzu do sítě.
     
    8
    Zdá se, že Tondela bude v tomto utkání spoléhat na rychlé brejky a co nejdéle na bezbrankový stav. Uvidíme, jak dlouho jí to vydrží.
     
    7
    Velice pozorný sudí Luciano Maia. Nyní objevil snad dvaceticentimetrový ofsajd na Tómaného, který by jinak postupoval po přihrávce z pravé strany sám na branku.
     
    6
    Kombinace domácích byla až moc na parádu, proto se není čemu divit, že tým v červenobílé kombinaci přišel před vápnem o balon.
     
    6
    Alejandro Grimaldo byl při postupném útoku faulován a bude rozehrávat kousek od středové čáry.
     
    6
    Útok Benfiky nebyl úspěšný, ale hosté také rychle ztratili míč, který je u gólmana Odissease Vlachodimose.
     
    5
    Nehledě na to, že nyní zkusil Joãozinho střelu snad ze čtyřiceti metrů, ta však prolétla nad horní tyčí zhruba o tři metry.
     
    5
    Dlouhý aut přišel přesně na nohu Juana Delgada, který chvilku kouzlil u rohového praporku. Tondela zatím působí sympatickým dojmem.
     
    4
    Tondela by samozřejmě chtěla získat body. Ve virtuální tabulce se nyní díky remíze posouvá z šestnáctého místa na dvanácté, ale k bodu vede ještě hodně dlouhá cesta.
     
    3
    Možná že někteří fanoušci Benfiky už jásali a radovali se z první branky. Jenže João Félix po hezkém přistrčení míče pálil jen těsně vedle a balon se poté otřel o síť odrazem od reklamy za brankou. Každopádně evidujeme první střelecký pokus.
     
    2
    Již po minutě hry je Jhon Murillo přistižen v ofsajdu a hra je tak přerušena.
     
    1
    Sudí Xistra na krásném stadionu poprvé pískl do píšťalky a vše je jednoduché. Pokud chce jít Benfica opět do čela tabulky, musí dnes Tondelu porazit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno na start utkání.
    Sestava hostí

     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – Grimaldo, F. Ferreira, Rúben Dias, A. Almeida – Pizzi (71. Taarabt), Samaris (46. Seferović), Gabriel, R. Silva – Jonas, Félix.
    Náhradníci: Svilar – Corchia, Cervi, Seferović, Taarabt, G. Fernandes, Filipe.

    CD Tondela: C. Ramos – Joãozinho, Ri. Costa, J. Fernandes, D. Bruno – A. Xavier (77. Patrick), João Pedro, B. Monteiro, Delgado – Murillo (66. Pité), Tómané (63. Peña).
    Náhradníci: P. Silva – Tembeng Abenego, Patrick, Pité, Peña, Moufi, J. Mendes.

    Rozhodčí: Carlos Xistra – Luciano Maia, Paulo Miranda.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Tondela – Benfica 1:3
    Benfica – Tondela 2:3
    Tondela – Benfica 1:5
    Benfica – Tondela 4:0
    Tondela – Benfica 0:2.
     
    CD Tondela:
    Dnešní soupeř Benfiky bojuje o holé přežití v Primeira Lize. Vždyť osm kol před koncem má Tondela 25 bodů, což je ale stejně jako Setubal, jenž je na 15. a poslední nesestupové pozici. Situace na chvostu tabulky je ale hodně vyrovnaná, jelikož rozdíl mezi jedenáctým Maritimem (27 bodů) a předposledním týmem Chaves (24 bodů) je nicotný a pořadí se může měnit každým kolem. Z posledních 10 zápasů ale získala Tondela jen 7 bodů při skóre 9:17, což je hodně špatné.

    Poslední zápasy Tondely:
    Tondela – Feirense 1:1
    Setubal – Tondela 0:0
    Nacional – Tondela 3:2
    Tondela – FC Porto 0:3
    Moreirense – Tondela 2:0.
     
    Benfica Lisabon:
    Lídr portugalské ligy zažívá úspěšný vrchol sezony. Vždyť za posledních deset zápasů nasbírala Benfica na svého hlavního a jediného konkurenta o mistrovskou korunu, FC Porto, celkem 7 bodů. Zatímco lisabonští během předešlých deseti kol utrpěli jen jednu remízu, a to v předposledním kole doma s Belenenses 2:2, Porto ztratilo devět bodů z třiceti. Ale právě zmiňovaná remíza stála Benfiku dvoubodový náskok, jelikož Porto poslední dva zápasy vyhrálo. Benfiku ale může těšit, že má proti svému soupeři lepší vzájemný zápas.

    Poslední výsledky Benfiky:
    Moreirense – Benfica 0:4
    Benfica – Belenenses 2:2
    FC Porto – Benfica 1:2
    Benfica – Chaves 4:0
    Aves – Benfica 0:3.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu portugalské ligy, která se pomalu blíží ke svému konci. V rámci 27. kola z celkových 34 přivítá doma Benfica Lisabon aktuálně první tým tabulky, klub CD Tondela, který naopak bojuje o udržení. Favorit je tedy jasný, ale jak to tak bývá, nemusí to vždy rozhodovat. Utkání začíná úderem 21:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Tomáš Lysý

    Góly: 84. Seferović

    Karty:   90+1. Taarabt (BNF) – 36. Tómané (TND), 81. B. Monteiro (TND), 90. D. Bruno (TND), 90+2. Ri. Costa (TND)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Rohy: 5:3. Fauly: 9:13.
    Benfica Lisabon: Vlachodimos – Grimaldo, F. Ferreira, Rúben Dias, A. Almeida – Pizzi (71. Taarabt), Samaris (46. Seferović), Gabriel, R. Silva (78. Filipe) – Jonas, Félix.
    Náhradníci: Svilar – Corchia, Cervi, Seferović, Taarabt, G. Fernandes, Filipe.

    CD Tondela: C. Ramos – Joãozinho, Ri. Costa, J. Fernandes, D. Bruno – A. Xavier (77. Patrick), João Pedro, B. Monteiro, Delgado – Murillo (66. Pité), Tómané (63. Peña).
    Náhradníci: P. Silva – Tembeng Abenego, Patrick, Pité, Peña, Moufi, J. Mendes.

    Rozhodca: Carlos Xistra – Luciano Maia, Paulo Miranda