Poprad – B. Bystrica 2:1 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
HK Poprad
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0) Stav série: 2:2
HC´ 05 Banská Bystrica
Štvrtok 28.03.2019, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga play-off • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní štvrtého semifinálového zápasu Kaufland play-off Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad nastúpi proti HC 05 iClinic Banská Bystrica. Stretnutie sa začne o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    V SÉRII STÁLE PLATÍ: MÔJ DOM – MÔJ HRAD
    Po dvoch úspešných domácich zápasoch Banskej Bystrice sa séria včera presunula pod Tatry, kde sme videli zaujímavý a divácky atraktívny zápas. Prvá tretina ešte žiaden gól nepriniesla, no v tej druhej sa tešili domáci, keďže sa v 32. minúte presadil Bondra a strelil svoj prvý gól v play-off. Skóre sa už do druhého klaksónu nemenilo, a tak vstupovali kamzíci do tretej tretiny s jednogólovým vedením. Banskobystričania boli v úvode tretej časti nepríjemní, vybojovali si aj presilovku, ale nevyužili ju. Druhý úder zasadil v 54. minúte Paločko a počas powerplay na konečných 3:0 upravil Buzzeo. Poprad teda Banskú Bystricu zdolal na nulu a pripísal si prvé víťazstvo v tejto sérii, v ktorej stále platí pravidlo: Môj dom – môj hrad.

    Uvidíme či bude toto pravidlo platiť aj po štvrtom zápase. Kamzíci môžu sériu vyrovnať, barani môžu ísť opäť do dvojzápasového vedenia. Sledujte náš on-line prenos a dozviete sa viac.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Erving, Karalahti, Miner, Fabian (C), Salija, Ťavoda – Paločko, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Bondra, Paukovček, Abdul – Kundrík, Heizer (A), Belluš

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Lisutin) – Ďatelinka (A), Kubka, Southorn, Sloboda, Mihálik, Marshall, Nemčík – Lunter, Faille (A), Selleck – Bartánus, Higgs, Asselin – Zigo, Surový (C), Lamper – Matoušek, Šťastný, Koper – Češík

    Rozhodca: Baluška, Štefik – Synek, Gajan.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú hostia z Banskej Bystrice v bielych dresoch. Popradčania sa predstavia v dresoch modrej farby.
     
    Pred začiatkom stretnutia nás čaká štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    V úvode stretnutia nevyšla krížna prihrávka Petranovi smerom na Svitanu. Popradčania sa previnili zakázaným uvoľnením.
     
    00:38
    Bartánus si vymenil puk so Surovým a napokon strieľal spoza ľavého kruhu. Jeho zakončenie smerovalo len na plexisklo.
     
    01:00
    Kubkova rozohrávka z obranného pásma bola tečovaná v strednom pásme Ervingovou hokejkou a puk sa ocitol na striedačke domácich. Vhadzuje sa v stredovom kruhu.
     
    01:34
    Surovému sa podarilo udržať útočné pásmo. Jeho následná strela z pravého kruhu smerovala len na popradského hráča a rozohrať mohli domáci.
     
    02:31
    Petran iba jednoducho nahadzoval puk do útočného pásma. Tečoval to ešte nechtiac Mihálik, ale Williams nemusel robiť unáhlený zákrok.
     
    03:15
    Ďatelinkova delovka po Koperovej prihrávke iba preletela okolo popradského brankára a napokon šla aj mimo.
     
    03:51
    Bystrickí hokejisti ešte dobiedzali do popradského gólmana. Vošvrda nemal puk stopercentne pod kontrolou, už sa však pískalo.
     
    04:24
    Zagrapan nezachytil puk v útočnom pásme. Podarilo sa to Surovému, ktorý potiahol akciu po ľavom krídle, no strelecky to nezakončil.
     
    04:45
    V úvode duelu sú zatiaľ viac aktívnejší Bystričania. Poprad zväčša iba odpaľuje puky z obranného pásma a snaží sa hrať čo najjednoduchšie.
     
    05:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Aktivita sa hosťom oplatila. Obranca BEN MARSHALL si spracoval prihrávku medzi kruhmi a švihom to poslal priamo na bránku a Vošvrdovi to prepadlo popri vyrážačke.
    Asistencia: Eric Selleck.
     
    06:25
    Ďatelinka vysunul dopredu po ľavom krídle Tomáša Matoušeka, ktorý strieľal spoza kruhu, no namieril to len priamo do Vošvrdovej lapačky.
     
    06:36
    Zakončenie Brocka Higgsa spoza pravého kruhu bolo veľmi nepresné. Jeho delovka preletela popri mantineli až von z pásma.
     
    07:07
    Slobodovu strelu od modrej čiary jednoznačne nemal popradský brankár pod kontrolou, hostia sa pokúšali dorážať. Vošvrda napokon puk pokryl čo najrýchlejšie lapačkou.
     
    07:49
    Karalahti ponúkol prihrávku Zagrapanovi, ktorý si nakorčuľoval pri útočnej modrej čiaru. Po prieniku do pásma bola hra prerušená kvôli ofsajdu.
     
    08:05
    Veľkú príležitosť na vyrovnanie mal Lukáš Paukovček, ktorý šiel dorážať Abdulovu strelu, no zblízka veľmi minul bránku. Puk letel na plexisklo.
     
    08:49
    V následnom rýchlom protiútoku domácich korčuľoval s pukom po pravom krídle Abdul. Skúšal to kľučkou na stred, ale bystrický obranca sa dobre položil do prihrávky.
     
    09:32
    Popradským hráčom zlyhávajú akcie už hneď prvou prihrávkou z obranného pásma. Za posledné minúty tu máme už niekoľký icing v poradí.
     
    09:44
    Radomír Heizer riešil rýchly protiútok strelou spomedzi kruhov. Gólman Williams dostatočne videl puk a zasiahol lapačkou.
     
    10:07
    Matúš Paločko to skúsil jednoduchou strelou spomedzi kruhov, ktorá Williamsovi z lapačky vypadla. Ihneď tam však už mal spoluhráča.
     
    10:37
    Na opačnej strane sa v zaujímavej šanci ocitol Patrik Lamper, ktorý zakončoval spomedzi kruhov. Jeho pokus bol však nepresný.
     
    11:37
    Faille potiahol akciu dopredu po pravom krídle. Zabrzdil na kruhu a posunul to Marshallovi, ktorý zakončoval spomedzi kruhov. Mieril to na betón popradského brankára.
     
    12:09
    Do útočného pásma sa prebíjal aj Andrej Šťastný, ktorý to skúsil strelou švihom spoza ľavého kruhu. Tá bola zblokovaná a Vošvrda zasahovať nemusel.
     
    12:46
    Marek Bartánus bez problémov prenikol do útočného pásma a skúšal to strelou spomedzi kruhov. Jeho pokus letel na plexisklo.
     
    13:24
    Svitanova krížna prihrávka v strednom pásme nenašla nikoho z jeho kolegov. Puk získal Sloboda a následne sa hostia previnili ofsajdom.
     
    14:00
    Poprad mal teraz taký súvislejší úsek a tlak v útočnom pásme. Profitovať z toho chcel Buzzeo, ktorý zakončoval spoza pravého kruhu, ale Williams jeho úmysly prečítal.
     
    14:21
    Poprad dal gól!
    Kamzíci vyrovnávajú stav stretnutia. Pred bránku nečakane prenikol Buzzeo, ktorého strela Williamsovi vypadla a potom sa tam objavil MAREK ZAGRAPAN, ktorý chladnokrvne zblízka dorazil do bránky.
    Asistencie: Justin Buzzeo, Dávid Bondra.
     
    15:20
    Koperovi sa na modrej čiare ukazoval Nemčík. Cez protihráča však nemohol priamo nemu prihrávať.
     
    15:43
    Nepríjemne vyhodený puk z obranného pásma baranov doskákal až ku Vošvrdovi. Popradský gólman bol však v stave pohotovosti a zachytil to.
     
    16:06
    Domáci vyrazili do rýchleho protiútoku. Paločko ponúkol puk po krídle Svitanovi, ktorý strieľal z pravého kruhu. Williamsovi tentokrát puk nevypadol, dokázal ho bezpečne udržať.
     
    16:36
    Buzzeova prihrávka v protiútoku smerovala len na korčule Zagrapana. Dopredu sa snažili ísť aj hostia, no nepodarilo sa im správne zakombinovať.
     
    17:24
    Bystričania sa opäť snažili udržať v útočnom pásme. Na modrej čiare následne zasiahol puk vysokou hokejkou Mihálik a hra bola prerušená.
     
    18:09
    Popradčania nemohli bezpečne rozohrávať, hostia výborne forčekovali domácich a napádali v rohoch klziska a pri zadnom mantineli.
     
    19:02
    Higgs to skúsil spomedzi kruhov. Strela prefrčala na plexisklo a puku sa zmocnili v pásme znovu banskobystrickí barani.
     
    19:24
    Nahodený puk z hokejky Asselina spoza ľavého kruhu letel priamo na Vošvrdu, ktorý si postrážil svoju svätyňu.
     
    19:46
    Poprad v závere úvodnej dvadsaťminútovky získava presilovku. Éric Faille dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine sme videli zväčša dynamický hokej, v ktorom o trochu viac dominovali bystrickí barani. Tí šli do vedenia v 6. minúte po zásahu Marshalla. V 15. minúte však vyrovnával domáci Zagrapan, a tak je stav po prvej dvadsaťminútovke 1:1.
    Druhá časť hry sa začne približne o 18:56.
     
    Začiatok druhej tretiny sa o niekoľko minútiek posunie. Niečo má s lapačkou brankár Williams, ktorému to narýchlo kustód upravuje pri striedačke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:19
    V úvode oslabenia sa podarilo získať puk Higgsovi, ktorý ho vyhodil cez celé klzisko až ku Vošvrdovi.
     
    20:51
    Ervingova strela od modrej čiary nebola obzvlášť nebezpečná. Puk smeroval na zadný mantinel a domáci môžu pokračovať v pásme ďalej.
     
    21:14
    Erving krížnou prihrávkou nabíjal na ľavý kruh Alexandrovi Minerovi, ktorý pálil okamžite z prvej. Bránku prestrelil a Popradčania boli vyprevadení z útočného pásma.
     
    22:07
    Salija mierne zaváhal na modrej čiare a dopredu sa vysunul šikovný Éric Faille, ktorý prekorčuľoval po krídle a zakončoval z kruhu. Jeho pokus letel mimo brány.
     
    22:35
    Rýchlo do útočného pásma prenikol Tomáš Zigo, ktorému sa podarilo zakončiť spomedzi kruhov. Vošvrda mal svoju lapačku pripravenú a v nej našiel puk.
     
    23:05
    Od modrej čiary to delovkou vyskúšal Branislav Kubka. Jeho prudká strela príklepom letela na Vošvrdu, ktorý však veľa toho nevidel.
     
    23:15
    Poprad si zahrá ďalšiu presilovú hru. Tomáš Zigo dostáva dve minúty za krosček.
     
    23:29
    Paukovček sa ocitol v bránkovisku a hlavný rozhodca okamžite prerušil hru. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    23:48
    Svitana nahadzoval z pravej strany po mantineli. Puk preletel po obvode útočného pásma a následne vyšiel do stredného.
     
    24:23
    Patrik Svitana sa presunul od mantinelu na hranicu ľavého kruhu, odkiaľ to strelou skúsil, no zakončoval iba do Williamsa.
     
    24:54
    Lamper sa v strednom pásme vyhol Salijovi, nedokázal však podobnú kľučku napodobniť proti Buzzeovi.
     
    25:28
    Fabianova okamžitá strela po buly v útočnom pásme smerovala priamo do lapačky gólmana Stephona Williamsa.
     
    26:12
    Abdul nabíjal Bondrovi za ľavým kruhom, odkiaľ popradský útočník vypálil. Strelu Williams prikryl na vyrážačke. Hra bola okamžite prerušená.
     
    26:52
    Sloboda ponúkol krížnu prihrávku Selleckovi, ktorý iba tečom usmernil puk do útočného pásma a už tam korčuľoval Lunter.
     
    27:34
    Erving sa rozhodol ako obranca podporiť ofenzívu. Zakorčuľoval s pukom za bránku, no napokon oň kamzíci prišli.
     
    28:08
    Miner krížnou prihrávkou našiel Abdula, ktorý sa chcel natlačiť po ľavom krídle. V rohu klziska však prišiel o puk.
     
    28:44
    Tomáš Matoušek potiahol puk po pravom krídle a vyskúšal to z kruhu. jeho zakončenie smerovalo do Salijových korčúľ.
     
    29:35
    Marshall perfektnou krížnou prihrávkou našiel na pravom kruhu Higgsa, ktorý okamžite pálil, no namieril to vedľa odkrytej bránky!
     
    29:58
    Po veľkej banskobystrickej šanci sa dopredu vysunul po pravom krídle Martin Belluš, ktorý zakončoval švihom. Williams vytasil svoju lapačku a semaforom zachytil puk.
     
    30:11
    Šikovný prienik Mária Luntera po ľavom krídle zakončil tento útočník strelou. Vošvrda sa musel prikrčiť, inak by mu puk z výstroje vypadol.
     
    30:39
    Southorn mohol bezpečne spracovať prihrávku a založiť nový útok. Prečíslenie však baranom nevyšlo podľa predstáv.
     
    31:04
    Abdul zachytil puk ešte v útočnom pásme a nasmeroval ho krížom Petranovi, ktorý zakončil. Williamsovi puk vypadol, ale našťastie pre neho až po odpískaní.
     
    31:50
    Zigo prihrávkou medzi kruhy našiel Lampera, ktorý sa pokúsil o strelu, no nasmeroval to vedľa brány.
     
    32:36
    Salijovi vôbec nevyšla strela od modrej čiary. Puku sa zmocnil Koper, ktorý prenikal do útočného pásma. Pískalo sa však postavenie mimo hry.
     
    33:30
    K strele z pravého kruhu sa prepracoval Karol Sloboda. Poslal to priamo do Vošrvrdovej lapačky. Po prerušení hry sa trochu medzi hráčmi zaiskrilo, vzájomná objímačka však bola krátka.
     
    34:43
    Rýchla krídelná akcia Popradčanov sa skončila v rohu klziska, kde boli v početnejšom množstve hokejisti HC 05.
     
    35:40
    Belluš nemal veľmi komu prihrávať v strednom pásme. Volil prihrávku na Mlynaroviča, ktorý však bol obsadený.
     
    36:30
    Popradčania zovreli súpera v útočnom pásme a skúšajú to strelami. Spoemdzi kruhov zakončoval Matúš Paločko, no mieril vedľa.
     
    37:23
    Takáč si vypýtal puk na útočnú modrú čiaru. Od Karalahtiho nakoniec dostal prihrávku.
     
    37:36
    Marek Bartánus si spracoval prihrávku na pravom krídle a šikovne sa zvrtol na kruhu. Skúšal to potom bekhendom, Vošvrda bol ale pripravený.
     
    37:44
    Asselin šikovne prestrčil puk na Higgsa, ktorý korčuľoval pred bránkou. Našťastie pre Vošvrdu, nedokázal zakončovať z prvej.
     
    38:10
    Karalahti riešil situáciu veľmi rázne. Puk spomedzi kruhov poslal preč cez celé klzisko a je z toho icing.
     
    38:49
    Paukovček zbavil Luntera puku a podarilo sa mu dostať do stredného pásma.
     
    39:32
    Prihrávka Tomáša Surového z rohu klziska smerovala na bočnú konštrukciu. Vošvrda pre istotu prikryl.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry priniesla takisto dynamický a rýchly hokej. Striedali sa úseky, v ktorých boli v tlaku buď barani alebo kamzíci. Gól nepadol, stav je teda stále nerozhodný 1:1.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:52.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:09
    Jednoduchá strela z ľavej strany z hokejky Guillamea Asselina smerovala priamo do Vošvrdovej lapačky. Popradský brankár pre istotu podržal.
     
    40:34
    Rozohrávka Karola Slobodu nebola vôbec presná. Puk preletel cez celé klzisko a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    41:24
    Faille krížnou prihrávkou hľadal pred bránkou Higgsa. Tomu sa puk nepodarilo spracovať, no Bystrica ostáva v útočnom pásme.
     
    42:20
    Abdulova strela spoza ľavého kruhu bola skrytá. Namierila však len do korčule jedného z banskobystrických hokejistov.
     
    43:23
    Delovka Jordona Southorna od modrej čiary Vošvrdovi vypadla, puk bol nasmerovaný do rohu klziska.
     
    43:58
    Bystričania sú stále v útočnom pásme a dokázau vytvárať súvislý tlak na domácu defenzívu.
     
    44:25
    Presilovku budú hrať popradskí hokejisti. Stephon Williams dostáva dve minúty za úmyselné posunutie bránky. Odsedieť si to ide Asselin.
     
    44:34
    Do úniku sa nečakane dostal Eric Selleck, ktorý prenikol popri Salijovi a dostal sa do samostatného zakončenia. Jeho strela smerovala na Vošvrdovu vyrážačku.
     
    45:00
    Na opačnej strane zase zachytil rozohrávku súpera Takáč, ktorý pálil spomedzi kruhov. Williams vytasil svoju lapačku a strelu zachytil.
     
    45:13
    Minerova strela od modrej čiary letela vedľa brány. Ďatelinkovi sa potom podarilo pohodlne vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    45:54
    Minerova strela švihom od modrej čiary preskočila od Williamsovho betónu smerom do rohu klziska.
     
    46:34
    Faille prenechával puk na ľavom kruhu už naskočenému Asselinovi, ktorý sa ihneď zapojil do hry. Jeho následná strela však nebola veľmi razantná.
     
    47:29
    Takáč neuspel v dvojitom súboji pri mantineli za bránkou. Dvojica Marshall so Selleckom ho dokázala odzbrojiť.
     
    47:49
    Buzzeo dostal výbornú krížnu prihrávku od Zagrapana na pravý kruh. Okamžite strieľal, ale banskobystrický gólman Williams sa dokázal rýchlo presunúť a strelu eliminovať.
     
    48:20
    Kubka zakladal ihneď protiútok. Potiahol puk po pravom krídle, potom sa však pískal ofsajd hostí.
     
    48:52
    V nepriehľadnej situácii v obrannom pásme musel zasiahnuť brankár Vošvrda, ktorý odpálil puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    49:48
    Williams si myslel, že sa bude pískať icing, a tak trochu zaváhal počas rozohrávky. Napokon nechali čiaroví rozhodcovia hru plynúť.
     
    50:45
    Oba tímy hrajú momentálne veľmi pozorne a snažia sa eliminovať zlyhania. Rozohrávať akciu môžu hostia, za bránkou má puk Ďatelinka.
     
    51:57
    V súbojoch v rohu klziska boli úspešnejší hokejisti Banskej Bystrice, ktorým sa podarilo dostať puk do útočnej tretiny.
     
    52:57
    Jednoducho to riešil banskobystrický útočník Eric Selleck. Z ľavého kruhu vyslal priamu strelu na bránku, ktorá skončila vo Vošvrdovej výstroji.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4 323 divákov. Popradský štadión je znovu vypredaný.
     
    53:19
    Mário Lunter naznačil strelu z ľavého kruhu a následne to posielal na bránku. Puk preletel popri Vošvrdovi.
     
    53:45
    Domáci hrajú v týchto chvíľach jednoducho. Puk na hokejkách majú viac hostia, Popradčania často hrajú na nahodené puky.
     
    54:26
    Vôbec prvá presilová hra pre Banskú Bystricu v zápase. Dve minúty za faul kolenom dostáva Lukáš Paukovček.
     
    54:50
    Marshall vyzval do zakončenia od modrej čiary Failleho, ktorý to vypálil, no mieril iba na plexisklo.
     
    55:36
    Zigo naservíroval perfektný puk pred bránku, kde bol pripravený Éric Faille, ten však nasmeroval iba priamo na Vošvrdu.
     
    56:04
    Bartánusova prihrávka ušla Slobodovi do stredného pásma a barani sa musia s pukom vrátiť až do obranného pásma.
     
    56:42
    Popradčania dokázali ustáť oslabenie. Následne hľadal z rohu klziska Buzzeo Karalahtiho. Ponúkol mu však len nepresný puk.
     
    57:12
    V závere tretiny budú hrať presilovku domáci. Levko Koper dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    57:42
    Minerova strela od modrej čiary letela priamo na Williamsov betón. Bystrický gólman si s touto strelou poradil.
     
    58:28
    Zagrapanova prihrávka pred bránku mala zrejme nájsť Takáča, ktorý však v tom čase bol v iných priestoroch.
     
    59:27
    Higgsa odstavil od puku bodyčekom Erving. Bystrica teda už nedokázala ďalej pokračovať v akcii.
     
    59:54
    Ostávajú posledné sekundičky do konca tretiny, puk vyletel z hracej plochy von, vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V poslednej dvadsaťminútovke gól nepadol, a tak stav ostal nerozhodný 1:1. Nasleduje desaťminútové predĺženie po štyroch hráčoch na oboch stranách. Ak sa nerozhodne, nasledovať budú samostatné nájazdy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:20
    V úvode predĺženia nevyšla kľučka Buzzeovi v obrannom pásme. Puk získala na svoje hokejky Banská Bystrica.
     
    60:45
    Dávid Bondra sa vysunul dopredu po pravom krídle a zakončoval z kruhu. Strelu mierne zblokovali nohy jedného z bystrických hráčov.
     
    61:23
    Zakrytá strela Brocka Higgsa smerovala na pravý Vošvrdov betón. Hostia ešte ostávajú pri puku.
     
    61:39
    Z pravého kruhu nepríjemne vypálil Mlynarovič a Williams musel vyrážať svojím pravým ramenom.
     
    62:09
    Selleck sa dostal do zakončenia spoza pravého kruhu. Jeho pokus bol blokovaný a letel na ochrannú sieť.
     
    62:40
    Bondra prenechal puk za pravým kruhom Buzzeovi, ktorý sa odhodlal k strele, namieril to však len vedľa brány.
     
    63:32
    Svitanovi ušiel puk z čepele v rohu klziska, a tak mohli Bystričania hru upokojiť a aj následne prestriedať.
     
    64:06
    Jednoducho to teraz urobil Joona Erving. Fínsky obranca v službách Popradu potiahol puk po ľavom krídle a z ostrého uhla zakončil. Williams bol pripravený.
     
    64:36
    Marshall šikovne časoval prihrávku pre Higgsa, ktorý si nakorčuľoval pred bránku. Bolo z toho zakončenie, ktoré letelo na zadný mantinel.
     
    65:19
    Kubkovi prišiel na pomoc do rohu klziska aj Bartánus, ktorý potom strieľal spoza pravého kruhu. Namierené to bolo na ochrannú sieť.
     
    65:36
    Southorn sa s rozohrávkou neponáhľa, zatiaľ teda môžu prestriedať popradskí hokejisti.
     
    66:36
    Bondra sa vysunul do úniku po pravom krídle a ešte to chcel dávať k opačnej žrdi Petranovi. Popradčania napokon nezakončili.
     
    67:11
    Ťavoda prenikol priamo pred bránku a skúšal zakončovať zblízka. Williams si ho hneď všímal a strelu dokázal pokryť.
     
    67:36
    Banskobystrickým baranom teraz nevyšla rozohrávka. Píska sa zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred Williamsa.
     
    68:06
    Marshall nabíjal krížom cez útočné pásmo Bartánusovi, ktorý aj pálil z prvej, ale priestor bránky minul.
     
    69:07
    Bondra vnikol do útočného pásma, snažil sa natlačiť ako ľavák bekhendom. Bol však mierne zbúraný Mihálikom a posunutá bola aj bránka.
     
    69:35
    Miner potiahol puk do útočného pásma, nemal však potom komu prihrávať.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V napínavom predĺžení gól nepadol, o osude stretnutia sa teda bude rozhodovať v samostatných nájazdoch. Predtým uvidíme krátku úpravu ľadu na sucho.
     
    Ako prvý pôjdu na nájazd domáci.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    1:0
    Ako prvý sa postavil na nájazdy Jindřich Abdul, ktorý to skúsil na forhend a blafák mu vyšiel!
     
    1. séria
    1:0
    Bystričan Brock Higgs nebol úspešný, Vošvrda jeho nájazd vypichol.
     
    2. séria
    1:0
    Martinovi Bellušovi parádička veľmi nevyšla, strieľal mimo bránky.
     
    2. séria
    1:0
    Éric Faille sa snažil nasmerovať medzi nohy Vošvrdovi, no to mu nevyšlo.
     
    3. séria
    1:0
    Matúš Paločko to skúsil strelou spomedzi kruhov a nasmeroval to priamo do Williamsovej lapačky.
     
    3. séria
    1:0
    Marekovi Bartánusovi strela smerom na Vošvrdu nevyšla, popradský gólman vyrazil betónom.
     
    4. séria
    1:0
    Brankár Stephon Williams sa hodil do Svitanovho pokusu o blafák a úspešne vypichol puk.
     
    4. séria
    1:0
    Ani Tomáš Surový nedokázal nájsť recept na popradského gólmana.
     
    5. séria
    2:0
    Samuel Takáč strelil gól a rozhoduje tento zápas!
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Poprad.
    Víťazný bol nájazd JINDŘICHA ABDULA.
     
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme ďalšie strhujúce semifinálové zápolenie tímov. Po dnešnej dramatickej sérii nájazdov zvíťazili popradskí kamzíci. Séria sa teda určite vráti aj pod Tatry. Poprad dokázal vyrovnať sériu na 2:2 a pokračuje sa v nedeľu v Banskej Bystrici.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:52:54)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 15. Zagrapan (Buzzeo, Bondra), rozh. náj. Abdul – 6. Marshall (Selleck)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Abdul (POP)
    1:0   Higgs (BBY)
    2. séria:
    1:0   Belluš (POP)
    1:0   Faille (BBY)
    3. séria:
    1:0   Paločko (POP)
    1:0   Bartánus (BBY)
    4. séria:
    1:0   Svitana (POP)
    1:0   Surový (BBY)
    5. séria:
    2:0   Takáč (POP)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Petran, Erving, Karalahti, Miner, Fabian (C), Salija, Ťavoda – Paločko, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Bondra, Paukovček, Abdul – Kundrík, Heizer (A), Belluš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Lisutin) – Ďatelinka (A), Kubka, Southorn, Sloboda, Mihálik, Marshall, Nemčík – Lunter, Faille (A), Selleck – Bartánus, Higgs, Asselin – Zigo, Surový (C), Lamper – Matoušek, Šťastný, Koper – Češík

    Rozhodca: Baluška, Štefik – Synek, Gajan

    Diváci: 4 323
    Poprad 2 4 B. Bystrica
    #1 Sobota 23.03.2019 • 18:00
    B. Bystrica - Poprad 5:4
    #2 Nedeľa 24.03.2019 • 18:00
    B. Bystrica - Poprad 4:3
    #3 Streda 27.03.2019 • 18:00
    Poprad - B. Bystrica 3:0
    #4 Štvrtok 28.03.2019 • 18:00
    Poprad - B. Bystrica 2:1 po s.n. (2:0)
    #5 Nedeľa 31.03.2019 • 18:00
    B. Bystrica - Poprad 2:1
    #6 Utorok 02.04.2019 • 18:00
    Poprad - B. Bystrica 0:2