Buffalo – Edmonton 3:4 (kon.) | Calgary – Toronto 2:6 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
3:4 (3:1, 0:3, 0:0)
Edmonton Oilers
cz Utorok 05.03.2019, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Je zřejmě hotovo, jelikož Jeff Skinner (BUF) vyškubl v souboji v rohu kluziště hokejku z rukou Adama Larssona. Trest za držení hole na sebe nenechal čekat.
     
    59:15
    Leon Draisaitl (EDM) dostává vzápětí trest za nedovolené bránění, domácí budou hrát v šesti proti čtyřem!
    58:59 McDavid odmítl rozhodnutí
     
    58:59
    I mistr tesař se někdy utne, a to pořádně! Connor McDavid obral Dahlina a jel sám na prázdnou bránu. Zakončení ale odflákl a z levého kruhu trestuhodně trefil tyčku! To je neskutečné...
     
    58:16
    Obrovský tlak Buffala! Mikko Koskinen už po střele Scandelly ležel na ledě. Marco Scandella poté nepropálil obránce, načež Rasmus Ristolainen přiťukl kotouč Eichelovi, jehož střelu do téměř prázdné brány znovu tečovali beci!
    56:10 Pominville zastavil vlastní zakončení
     
    56:10
    Tak to je neskutečné! Casey Mittelstadt krásnou křižnou přihrávkou našel Jasona Pominvillea. Ten zakončoval z metru do úplně prázdné branky, jenže svoji střelu vlastní holí zastavil těsně před čarou! To se na takové úrovni vidí málokdy.
     
    55:26
    Zack Kassian a Ryan Nugent-Hopkins ujeli proti jedinému bekovi, druhý jmenovaný ovšem zakončoval z těžké pozice a minul!
     
    52:30
    Teď byli Sabres neskutečně blízko! Jeff Skinner hlídkoval u tyčky. Mikko Koskinen si mírně povyjel vpřed a Rasmus Ristolainen svého spoluhráče tak trošku omylem našel nepovedenou ranou od modré! Skinner k obrovskému zklamání publika zakončil jen do konstrukce brány.
     
    43:51
    Kotouč se odrazil od zadního hrazení příhodně pro Leona Draisaitla, jehož okamžitou střelu skvěle zneškodnil rychle se přesouvající Carter Hutton!
     
    40:01
    Střídání v týmu Buffalo Sabres: ze hřiště odchází Linus Ullmark, přichází Carter Hutton.
    39:56 Kyle BRODZIAK - 3:4
     
    39:56
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat je dokonán! Pro domácí celek trošku smolná situace. Adam Larsson vyslal jemné nahození od modré čáry a kotouč těsně před brankovištěm trefil brusli KYLEA BRODZIAKA, od které se odrazil mezi Ullmarkovy betony! Gumový nesmysl se líně došoural do klece a Oilers vedou! Asistence: Adam Larsson, Milan Lucic.
     
    38:59
    Buffalo mohlo znovu vést, ovšem centimetry byly proti! Jeff Skinner od modré lajny krásně našel mezírku mezi těly a jeho nahození zastavilo až břevno Koskinenovy svatyně.
    38:46 Darnell NURSE - 3:3
     
    38:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno, hosté těží z minima maximum! Velkou šanci měl mezi kruhy Sam Gagner, jehož ještě Linus Ullmark s velkou dávkou štěstí vyčapal. Tlak ale sílil, Leon Draisaitl skvěle udržel kotouč u hrazení a Kyle Brodziak jej posunul proti hokejce DARNELLA NURSE, jehož smrtící rána bez přípravy z levého kruhu skončila za trošku překvapeným Ullmarkem! Asistence: Kyle Brodziak, Leon Draisaitl.
    36:29 Zack KASSIAN - 3:2
     
    36:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Máme sníženo! Oilers to v útočném pásmu sehráli nádherně. Kris Russell přihrál od modré čáry k pravému mantinelu na Connora McDavida. Ten si chvilku hrál s pukem, načež přenesl hru na ZACKA KASSIANA, jenž ranou bez přípravy nedal Ullmarkovi šanci! Asistence: Connor McDavid, Kris Russell.
     
    35:18
    Zack Kassian vystřelil zpoza kruhů na ose hřiště. Linus Ullmark zasáhl, načež mu puk vypadl a ležel před ním. Ve zmatečné situaci nakonec do kotouče plácl znovu Kassian, jehož těžká dorážka skončila mimo tyče!
     
    33:47
    Buffalská přesilovka je u konce, nicméně tlak tím nezeslábl. Jack Eichel nezištně našel zpoza klece Scotta Wilsona. Ten z pravé strany zakončoval bez přípravy. Mikko Koskinen byl trošku zmatený, ovšem měl velké štěstí, kotouč jej trefil do těla a spadl na led před brankovou čarou!
     
    31:24
    Oscar Klefbom (EDM) trefil Larssona ve středovém kruhu vysokou holí do obličeje. Inkasuje menší trest, Buffalo má šanci na odskočení.
     
    29:16
    Velká šance Buffala! Casey Nelson krásnou střílenou přihrávkou hledal u vzdálenější tyčky Evana Rodriguese, ovšem ten do poloprázdné brány nezakončil, puk mu totiž projel za čepelí!
     
    25:58
    Marco Scandella (BUF) si jde odpočinout na trestnou lavici za vyhození puku mimo mantinely§
     
    25:01
    Jack Eichel táhl přečíslení po levém křídle! Rozhodl se místo snahy o hattrick překvapivě přihrát až do druhé vlny najíždějícímu Casey Nelsonovi, jehož svižnou střelu vyrazil Mikko Koskinen ramenem!
     
    21:08
    Jeff Skinner obdržel přihrávku do jízdy. Hnal se skoro sám na Koskinena, nicméně na zádech se mu držel Kris Russell. Také kvůli tomu maskovaný muž Skinnerovu střelu zblízka chytá!
    17:24 Jack EICHEL - 3:1
     
    17:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    Vypadá to na přestřelku! JACK EICHEL vyhrál souboj o kotouč v oblasti před trestnými lavicemi. Olejáři propadli a rázem z toho bylo přečíslení tří proti jednomu! Táhl ho právě Eichel, který se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe. Udělal dobře, z pravého kruhu totiž zamířil přesně na vzdálenější tyčku! Bez asistence.
    13:29 Casey MITTELSTADT - 2:1
     
    13:29
    Sabres právě vstřelili branku!
    Šavle vedou! Střela od Pominvillea modré čáry mířila daleko mimo klec. Za úrovní branky si touš vzal Scott Wilson, který jej předložil na levý kruh CASEYMU MITTELSTADTOVI, jehož rána bez přípravy prolétla přes Koskinena až do sítě. 2:1! Asistence: Scott Wilson, Jason Pominville.
     
    12:19
    Jen to cinklo! Connor McDavid opět ukázal svoji extratřídu, když jednoduše přejel modrou čáru a zdánlivě nenápadnou střelou zápěstím trefil brankovou konstrukci!
     
    10:20
    Leon Draisaitl se chopil nepřesné přihrávky Buffala. S pukem dojel až na pravý kruh, načež jej nabídl před brankoviště Kassianovi, který jemnou tečí nenašel mezeru mezi betony Ullmarka!
     
    03:54
    Obrat mohl být dokonán! Conor Sheary čekal před brankou. Kyle Okposo objel klec Edmontonu a předložil mu puk do obrovské šance, ovšem Mikko Koskinen v důležitý moment podržel svůj tým!
    02:42 Jack EICHEL - 1:1
     
    02:42
    Sabres právě vstřelili branku!
    Ale hned máme vyrovnáno, Buffalo využívá pokračující přesilovou hru! Výtečně to udělal kapitán JACK EICHEL. Z levého křídla si navedl puk ke středu, přičemž si všiml, že mu soupeři nechali volnou cestu až před Koskinena, za což mohl také Adam Larsson, jenž místo bránění zvedal z ledu hůl. Hvězda Šavlí toho využila a pověsila touš přesně pod břevno! Asistence: Rasmus Ristolainen, Jeff Skinner.
    01:28 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    01:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je něco, hosté se ve vlastním oslabení ujímají rychlého vedení! Connor McDavid v přečíslení dvou proti jednomu skvěle našel LEONA DRAISAITLA, který pohotově prostřelil přesouvajícího se Ullmarka do dolní části branky. Asistence: Connor McDavid, Darnell Nurse.
     
    00:53
    Rychlá přesilovka pro domácí! Kyle Okposo udržel puk v pásmu a Alex Chiasson (EDM) ho nešťastně vyhodil mimo hrací plochu.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 3. Eichel (Ristolainen, Skinner), 14. Mittelstadt (S. Wilson, Pominville), 18. Eichel – 2. Draisaitl (McDavid, Nurse), 37. Kassian (McDavid, K. Russell), 39. Nurse (Brodziak, Draisaitl), 40. Brodziak (A. Larsson, Lucic)


    Buffalo Sabres: Ullmark (41. C. Hutton) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), Dahlin, Montour, Hunwick, C. Nelson – S. Reinhart, Eichel (C), Skinner (A) – Okposo, Rodrigues, Sheary – Pominville, Mittelstadt, S. Wilson – T. Thompson, Jo. Larsson, Girgensons.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Stolarz) – A. Larsson, Klefbom, K. Russell, Nurse, Sekera, Benning – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins (A), Lucic (A) – Currie, Cave, Rieder – Rattie, Brodziak, Gagner.

    Diváci: 17 775