Buffalo – Edmonton 3:4 (kon.) | Calgary – Toronto 2:6 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
3:4 (3:1, 0:3, 0:0)
Edmonton Oilers
cz Utorok 05.03.2019, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji povedený vstup do úterý a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:09:17)
     
    Československá stopa v zápase:

    Andrej Sekera (EDM) – 0+0, 2 střely, 15:40.
     
    Jason Pominville o své kuriózně zahozené šanci: "Myslím, že bych mohl mít sto takových šancí a tohle by se mi už nikdy nestalo. Bohužel se to ale stalo dnes... Myslím, že jsem se toho puku dotkl dvakrát, přičemž podruhé to bylo při zpátečním pohybu hokejkou. Viděl jsem, jak to šlo do branky, ale nakonec bylo vše úplně jinak. Byl to pro mě hodně nepříjemný pocit."
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jack Eichel (BUF) – 2+0
    2. Darnell Nurse (EDM) – 1+1
    3. Connor McDavid (EDM) – 0+2.
     
    Edmonton v infarktovém zápase udržel vedení, které si vybudoval v závěru druhé části!

    Poslední dvacetiminutovka se nesla ve znamení bránění hostů a marného dobývání jejich chrámu. Buffalo sice disponovalo poměrně výraznou střeleckou převahou, ovšem čtvrté vítězství v řadě se mu i přes velký tak přidat nepodařilo. Rozhodly tři trefy hráčů v bílých dresech v rozmezí 207 sekund na konci prostřední části. Závěr utkání také přinesl solidní materiál do silvestrovských sestřihů, kam budou neskutečná selhání domácího Pominvillea a edmontonského McDavida před prázdnými brankami jistě aspirovat. Olejáři tedy udrželi naživu šanci na postup do play-off, které se Sabres znovu zahalilo do hustší mlhy.
     
    Střely na branku – 38:27.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Je zřejmě hotovo, jelikož Jeff Skinner (BUF) vyškubl v souboji v rohu kluziště hokejku z rukou Adama Larssona. Trest za držení hole na sebe nenechal čekat.
     
    59:33
    Pro Edmonton to vypadá dobře, Connor McDavid se totiž s pukem na holi probil až do středního pásma, časomíra mezitím nekompromisně ubíhá.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 775 diváků.
     
    59:20
    Rasmus Dahlin střílel z pravého kruhu, Mikko Koskinen zasahuje vyrážečkou. Sabres zůstávají v útočném pásmu.
     
    59:15
    Leon Draisaitl (EDM) dostává vzápětí trest za nedovolené bránění, domácí budou hrát v šesti proti čtyřem!
    58:59 McDavid odmítl rozhodnutí
     
    58:59
    I mistr tesař se někdy utne, a to pořádně! Connor McDavid obral Dahlina a jel sám na prázdnou bránu. Zakončení ale odflákl a z levého kruhu trestuhodně trefil tyčku! To je neskutečné...
     
    58:49
    Domácí si vyžádali oddechový čas. Jack Eichel poté nahazoval puk zleva na branku, ale netrefil ji, hra pokračuje.
     
    58:16
    Obrovský tlak Buffala! Mikko Koskinen už po střele Scandelly ležel na ledě. Marco Scandella poté nepropálil obránce, načež Rasmus Ristolainen přiťukl kotouč Eichelovi, jehož střelu do téměř prázdné brány znovu tečovali beci!
     
    57:31
    O puk se bojovalo u levého hrazení. Buffalo už hraje v šesti, kotouč získal McDavid a ze záporného úhlu posílal touš mezi kruhy, kde žádný spoluhráč nebyl.
     
    56:57
    Olejáři se osvobozují, zakázané uvolnění se nepíská. Čas plyne!
    56:10 Pominville zastavil vlastní zakončení
     
    56:10
    Tak to je neskutečné! Casey Mittelstadt krásnou křižnou přihrávkou našel Jasona Pominvillea. Ten zakončoval z metru do úplně prázdné branky, jenže svoji střelu vlastní holí zastavil těsně před čarou! To se na takové úrovni vidí málokdy.
     
    55:26
    Zack Kassian a Ryan Nugent-Hopkins ujeli proti jedinému bekovi, druhý jmenovaný ovšem zakončoval z těžké pozice a minul!
     
    Střely na branku – 34:25.
     
    54:57
    Je tu dnešní poslední komerční přestávka, Edmonton se soustředí výhradně na defenzivu a drží těsný náskok! Šavle naopak působí malinko bezzubým dojmem. Podaří se jim přesto ve zbytku základní hrací doby vyrovnat?
     
    54:35
    Johan Larsson dobře zapracoval za vlastní klecí. Buffalo se vydává kupředu, ale znovu bude muset jít proti zformované defenzivě soupeře.
     
    53:49
    Okposo přihrál na modrou čáru Evanu Rodriguesovi. Ten chtěl přízemní střelou nabídnout šanci na teč Shearymu, ke změně směru puku ale nedošlo.
     
    53:24
    Rasmus Ristolainen zkoušel štěstí zápěstím. Před brankou byl provoz, leč Mikko Koskinen zasahovat nemusel, střela byla zblokována.
     
    52:30
    Teď byli Sabres neskutečně blízko! Jeff Skinner hlídkoval u tyčky. Mikko Koskinen si mírně povyjel vpřed a Rasmus Ristolainen svého spoluhráče tak trošku omylem našel nepovedenou ranou od modré! Skinner k obrovskému zklamání publika zakončil jen do konstrukce brány.
     
    51:55
    Jeff Skinner nabral rychlost. Po levém křídle doputoval téměř až na úroveň brankové čáry. Poté jej posílal před brankoviště, Mikko Koskinen dobře zasáhl betonem.
     
    51:17
    Casey Nelson rozjíždí zpoza vlastní klece další akci Buffala. Čas už se domácím malinko krátí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:35
    Casey Nelson poslal vysoký oblouček do pásma. Andrej Sekera s kotoučem trošku zápasil, po zpracování rukavicemi měl problémy s napadajícími protihráči, ale poradil si.
     
    49:42
    Kyle Okposo odvedl dobou práci za brankou. Johan Larsson se poté snažil dostat kotouč do kladného úhlu a domácí se usazují u Koskinena.
     
    49:18
    Marco Scandella vystřelil švihem od modré čáry. Branku se mu trefit nepodařilo a další snaha o průnik do třetiny končí ofsajdem Jeffa Skinnera.
     
    48:49
    Carter Hutton byl nucen uschovat pod lapačkou pokus Colbyho Cavea, dojížděli k němu totiž po dorážce hladoví protihráči. Bude se vhazovat.
     
    48:20
    Edmontonští nikam nespěchají a užívají si přítomnost puku na vlastních hokejkách. Domácí napadají marně.
     
    47:27
    Adam Larsson nahodil z pravé strany. Puk byl zpomalen a dojel k Carteru Huttonovi. Ten chtěl nejdříve rozehrávat, avšak na poslední chvíli si to rozmyslel.
     
    Střely na branku – 33:23.
     
    47:21
    Milan Lucic odvedl dobou práci v prostoru za brankou. Udržel kotouč na své hokejce a přihrál Joshu Curriemu, jenž z nepříliš slibného úhlu trefil břicho Huttona. Na pořadu dne je komerční přestávka.
     
    46:56
    Jeff Skinner se snažil uspíšit rozehrávku dlouhou přihrávkou na Sama Reinharta. Bohužel pro Buffalo je z toho pouze icing a vhazování v defenzivním pásmu.
     
    46:13
    Evan Rodrigues to udělal pěkně. V rámci individuální akce si trošku se štěstím navedl puk za kruhy, následná střela mířila nad horní tyč.
     
    45:36
    Ty Rattie si troufl na drzý průnik z levé strany na střed. Těsně před střelou mu ale zabránil v zakončení jeden z ležících hráčů Sabres!
     
    44:45
    Connor McDavid se prohnal po pravé straně. Chtěl najít na ose hřiště Ryana Nugenta-Hopkinse, jenže ten byl dobře pokrytý obráncem.
     
    44:27
    Jack Eichel protečoval touš do pásma. Marco Scandella jej poté nahodil, leč Mikko Koskinen byl znovu ledově klidný.
     
    43:51
    Kotouč se odrazil od zadního hrazení příhodně pro Leona Draisaitla, jehož okamžitou střelu skvěle zneškodnil rychle se přesouvající Carter Hutton!
     
    43:13
    Evan Rodrigues nevěděl, co s pukem. Rozhodl se tedy pro ránu od modré čáry, mířil ale příliš vysoko a bránu netrefil.
     
    42:54
    Mikko Koskinen si v úvodu třetí periody připsal již poměrně velké množství zákroků, nicméně všechny byly proti nepříliš nebezpečným střelám, převážně z uctivé vzdálenosti.
     
    42:21
    Scott Wilson zkoušel překvapit Koskinena na bližší tyčku, tam byl ale gólman připraven. O chvilku později neměl problémy ani s pozdravem Marca Scandelly od modré lajny.
     
    42:10
    Brandon Montour to zkoušel znovu z pravé strany. Adam Larsson vložil do jeho střely hůl a srazil ji mimo kluziště.
     
    41:40
    Před Rasmusem Dahlinem se otevřelo poměrně hodně volného prostoru. Talentovaný obránce tedy vyjel až za kruh. Dělovku vyrazil Mikko Koskinen do ochranné sítě.
     
    40:52
    Brandon Montour vedl podél pravého hrazení akci dvou proti dvěma. Už se dostal do bezvýchodné situace, musel tedy z ostrého úhlu zkusil, zda dává Koskinen pozor. Finský brankář přerušuje hru.
     
    40:19
    Jdeme znovu na to! Buffalo vstupuje do akce s Huttonem mezi tyčkami, na pozoru se ale musel mít Mikko Koskinen, který vyrazil nahození od modré.
     
    40:01
    Střídání v týmu Buffalo Sabres: ze hřiště odchází Linus Ullmark, přichází Carter Hutton.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    No, to byla velice zajímavá třetina! Buffalo po většinu času diktovalo tempo hry, a může litovat, že z několika slibných příležitostí nevytěžilo zvyšující branku. Olejáři, kteří dlouho působili zcela nevýrazným dojmem, ovšem skórovali třikrát během tří minut a v závěru části stav dokonale otočili! Zack Kassian propálil přesouvajícího se Ullmarka a snížil. Vyrovnáno bylo, když Darnell Nurse nachytal gólmana dělovkou z levé strany. A obrat byl dokonán čtyři sekundy před sirénou. Kyle Brodziak tečoval bruslí nahození Larssona a touš se dokutálel za čáru!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Buffalo 26:20 Edmonton.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:56 Kyle BRODZIAK - 3:4
     
    39:56
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bleskový obrat je dokonán! Pro domácí celek trošku smolná situace. Adam Larsson vyslal jemné nahození od modré čáry a kotouč těsně před brankovištěm trefil brusli KYLEA BRODZIAKA, od které se odrazil mezi Ullmarkovy betony! Gumový nesmysl se líně došoural do klece a Oilers vedou! Asistence: Adam Larsson, Milan Lucic.
     
    39:23
    Hra se znovu přenáší na druhou stranu, akci Olejářů ale zastavuje postavení mimo hru. Buly se chystá v neutrální zóně.
     
    38:59
    Buffalo mohlo znovu vést, ovšem centimetry byly proti! Jeff Skinner od modré lajny krásně našel mezírku mezi těly a jeho nahození zastavilo až břevno Koskinenovy svatyně.
    38:46 Darnell NURSE - 3:3
     
    38:46
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno, hosté těží z minima maximum! Velkou šanci měl mezi kruhy Sam Gagner, jehož ještě Linus Ullmark s velkou dávkou štěstí vyčapal. Tlak ale sílil, Leon Draisaitl skvěle udržel kotouč u hrazení a Kyle Brodziak jej posunul proti hokejce DARNELLA NURSE, jehož smrtící rána bez přípravy z levého kruhu skončila za trošku překvapeným Ullmarkem! Asistence: Kyle Brodziak, Leon Draisaitl.
     
    37:30
    O puk se bojovalo v rohu po pravé ruce Koskinena. Získali jej Olejáři a Leon Draisaitl okamžitě míří na druhý konec ledové plochy.
    36:29 Zack KASSIAN - 3:2
     
    36:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Máme sníženo! Oilers to v útočném pásmu sehráli nádherně. Kris Russell přihrál od modré čáry k pravému mantinelu na Connora McDavida. Ten si chvilku hrál s pukem, načež přenesl hru na ZACKA KASSIANA, jenž ranou bez přípravy nedal Ullmarkovi šanci! Asistence: Connor McDavid, Kris Russell.
     
    35:18
    Zack Kassian vystřelil zpoza kruhů na ose hřiště. Linus Ullmark zasáhl, načež mu puk vypadl a ležel před ním. Ve zmatečné situaci nakonec do kotouče plácl znovu Kassian, jehož těžká dorážka skončila mimo tyče!
     
    35:00
    Alex Chiasson vyslal prudkou střelu z pravého kruhu pro vhazování, tichou arénou se rozlehlo zadunění betonů Ullmarka.
     
    34:27
    Edmonton konečně navštívil útočnou třetinu. Leon Draisaitl bohužel pro hosty prohrál souboj u mantinelu a Linus Ullmark nemusel řešit vůbec nic.
     
    Střely na branku – 26:12.
     
    33:47
    Buffalská přesilovka je u konce, nicméně tlak tím nezeslábl. Jack Eichel nezištně našel zpoza klece Scotta Wilsona. Ten z pravé strany zakončoval bez přípravy. Mikko Koskinen byl trošku zmatený, ovšem měl velké štěstí, kotouč jej trefil do těla a spadl na led před brankovou čarou!
     
    33:32
    Johan Larsson věděl o dobrém provozu před brankou. Rozhodl se tedy pro střelu a Mikko Koskinen si zapisuje do statistik další úspěšný zákrok.
     
    33:18
    Dělovku Ristolainena bez přípravy kryje Koskinen. Puk mu vypadl a domácí nápor pokračuje nadále.
     
    33:00
    Sam Reinhart se natahoval po dorážce a Mikko Koskinen se po něm agresivně ohnal! Obejde se to bez trestů, stejně jako následná strkanice.
     
    32:39
    Jack Eichel zkoušel štěstí zápěstím, Mikko Koskinen nastavil jeho kvalitní střele rameno. Buffalo hraje přesilovku dobře a tráví ji v útočném pásmu.
     
    32:10
    Casey Mittelstadt to o pár sekund později zkoušel ze stejné pozice znovu, avšak výsledek se neměnil – kotouč se i teď setkal s hrazením.
     
    31:59
    Sabres sehráli kombinaci na Caseyho Mittelstadta, jehož svižná ráda z levého kruhu orazítkovala zadní mantinel.
     
    31:30
    Adam Larsson otevřel hostující oslabení vyhozením přes celé hřiště. Linus Ullmark přenechává touš spoluhráčům.
     
    31:24
    Oscar Klefbom (EDM) trefil Larssona ve středovém kruhu vysokou holí do obličeje. Inkasuje menší trest, Buffalo má šanci na odskočení.
     
    30:55
    Leon Draisaitl si výborně pokryl touš za brankou. Následně se vytočil do kladného úhlu a snažil se o zakončení bekhendem, které trefilo nohu obránce.
     
    30:18
    Jeff Skinner si o chvilku později nekomplikoval situaci a odeslal kotouč na zakázané uvolnění. Buly proběhne po levé ruce Linuse Ullmarka.
     
    30:09
    Nahození Darnella Nurse se od plexiskla odrazilo až na tribunu, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    Střely na branku – 18:11.
     
    29:58
    Následně se zase v ofenzivě na chvilku usadili Olejáři, ale dnes se jim zatím směrem do útoku vůbec nedaří. Ani teď si nic nevytvořili, přihrávka končí po teči vysoko v ochranné síti.
     
    29:16
    Velká šance Buffala! Casey Nelson krásnou střílenou přihrávkou hledal u vzdálenější tyčky Evana Rodriguese, ovšem ten do poloprázdné brány nezakončil, puk mu totiž projel za čepelí!
     
    28:49
    Johan Larsson nahodil puk po hrazení za branku, kam si vyjel Mikko Koskinen. Chvilku poté přihrával Kyle Okposo bekhendem do brankoviště, k žádnému zakončení ale nedošlo.
     
    Střely na branku – 17:11.
     
    28:29
    Sabres se ubránili absolutně bez problémů, a už jsou v plném počtu. Poté, co se pryž zatoulala mezi diváky, je hra přerušena a přichází komerční přestávka.
     
    27:38
    Linus Ullmark si vyjel za bránu a troufl si na přímé vyhození! Brankář tím zahrál puk na brankáře, Mikko Koskinen jej totiž rozehrává ke spoluhráčům.
     
    27:05
    Domácí vyhazují jeden puk za druhým, tato přesilovka je ze strany Edmontonu skutečně velice nevydařená...
     
    26:40
    Olejáři se doposud nedokázali usadit v ofenzivní zóně. Změnit se to snažil individuální akcí Connor McDavid, avšak drzý průnik mu nevyšel.
     
    25:58
    Marco Scandella (BUF) si jde odpočinout na trestnou lavici za vyhození puku mimo mantinely§
     
    25:01
    Jack Eichel táhl přečíslení po levém křídle! Rozhodl se místo snahy o hattrick překvapivě přihrát až do druhé vlny najíždějícímu Casey Nelsonovi, jehož svižnou střelu vyrazil Mikko Koskinen ramenem!
     
    24:39
    Jeff Skinner dostal přihrávku na pravou stranu a bez přípravy minul branku. Další odrazy kotouče již hostující defenziva ustála.
     
    24:29
    Mikko Koskinen se musel mít na pozoru, jelikož Sam Reinhart posílal puk ze záporného úhlu do brankoviště. Kotouč je schovaný pod lapačkou.
     
    24:11
    Linus Ullmark v klidu chytil pokus od modré čáry. Posléze se rozjela menší šarvátka u jeho klece a rozhodčí ji rozpustili pomocí hned několika dlouhých hvizdů do píšťalky.
     
    23:34
    Nahozený touš se velmi zvláštně odrazil od zadního mantinelu, a kdyby to Kyle Brodziak čekal, mohlo být před brankovištěm Šavlí poměrně veselo.
     
    23:23
    Následuje zakázané uvolnění Oilers, hra se tak před Mikka Koskinena rychle vrátí.
     
    22:43
    Mikko Koskinen si vyjel za svoji branku, aby rozehrál. Jeho spoluhráči se ale daleko nedostali, Zemgus Girgensons čistě získal kotouč a Marco Scandella nahodil do brankářovy lapačky. Hra je přerušena, bude se vhazovat.
     
    21:52
    Rasmus Dahlin zkušeně oklamal protihráče a rozehrál. Domácí se dostali do ofenzivní zóny, Jason Pominville však zakončit nedokázal.
     
    21:08
    Jeff Skinner obdržel přihrávku do jízdy. Hnal se skoro sám na Koskinena, nicméně na zádech se mu držel Kris Russell. Také kvůli tomu maskovaný muž Skinnerovu střelu zblízka chytá!
     
    20:42
    Oilers se z kabin vrátili v aktivní náladě. Adam Larsson prověřil Ullmarka zápěstím zpoza kruhů, maskovaný muž ale tlak elitní formace ukončuje spolehlivým zásahem.
     
    20:20
    Jsme zpátky! Brandon Montour okamžitě plácl puk do hostujícího obranného pásma. Leon Draisaitl přenesl hru a Edmonton operuje před Ullmarkem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    Úvodní dvacetiminutovka rozhodně nenudila, viděli jsme totiž hned čtyři branky! Leon Draisaitl ve vlastním oslabení skóroval v přečíslení, do kterého ujel s McDavidem. Ještě ve stejné přesilovce však Jack Eichel krásnou akcí vyrovnal! Poté získalo Buffalo na ledě převahu, a bylo odměněno. McDavid nenápadnou střelou rozezvučel tyčku a Casey Mittelstadt poslal na druhé straně svůj tým ranou bez přípravy do vedení. To ještě navýšil dalším pohledným gólem Jack Eichel, Šavle tedy vedou 3:1!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Buffalo 14:7 Edmonton.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Oilers se na závěr třetiny ještě usadili v pásmu. Dobrou práci ale odvedl Casey Mittelstadt, který se vrátil do defenzivy a nenechal kotouč vyjít pryč z rohu kluziště.
     
    19:28
    Johan Larsson vedl solidně vyhlížející protiakci hostů, leč jeden ze spoluhráčů byl ještě rychlejší. Píská se tedy ofsajd.
     
    19:04
    Casey Mittelstadt nabral rychlost a nahnal se až za kruhy. Poté ještě vyslal přízemní střelu, kterou Mikko Koskinen v klidu sbírá do rukavice.
     
    18:30
    Darnell Nurse se s tím nepáral a rychle se snažil snížit ranou od modré lajny. Linus Ullmark na ni poměrně dobře viděl a vyrazil puk před sebe, načež jej odklidili beci.
    17:24 Jack EICHEL - 3:1
     
    17:24
    Sabres právě vstřelili branku!
    Vypadá to na přestřelku! JACK EICHEL vyhrál souboj o kotouč v oblasti před trestnými lavicemi. Olejáři propadli a rázem z toho bylo přečíslení tří proti jednomu! Táhl ho právě Eichel, který se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe. Udělal dobře, z pravého kruhu totiž zamířil přesně na vzdálenější tyčku! Bez asistence.
     
    17:04
    Kris Russell nedokázal rozehrát z vlastní obranné třetiny. Následoval pokus Sama Reinharta o přihrávku před branku, avšak puk nikoho nenašel.
     
    16:27
    Conor Sheary nabral rychlost. Po pravé straně se prohnal až do oblasti kruhu. Couval před ním Darnell Nurse, kterého si Sheary chtěl drze obehrát, nicméně nevyšlo to.
     
    15:57
    Colby Cave vedl kotouč do útočného pásma, avšak je z toho postavení mimo hru. Vhazovat se bude před útočnou modrou čarou Oilers.
     
    15:26
    Oscar Klefbom nahazoval od modré lajny, Ullmark zasahovat nemusel. Práci za něj odvedli spoluhráči, načež se hra opět přenáší na druhou stranu.
     
    14:55
    Johan Larsson se marně snažil najít Kylea Okposa, jenž by mohl střílet ze solidní pozice. Místo toho přichází protiakce Edmontonských.
     
    14:35
    Jack Eichel zbokoval střelu Draisaitla, jenž mířil z levého kruhu k bližší tyči po přihrávce McDavida. Posléze se domácí dostali při protiútoku do ofsajdu.
    13:29 Casey MITTELSTADT - 2:1
     
    13:29
    Sabres právě vstřelili branku!
    Šavle vedou! Střela od Pominvillea modré čáry mířila daleko mimo klec. Za úrovní branky si touš vzal Scott Wilson, který jej předložil na levý kruh CASEYMU MITTELSTADTOVI, jehož rána bez přípravy prolétla přes Koskinena až do sítě. 2:1! Asistence: Scott Wilson, Jason Pominville.
     
    13:21
    Olejáři se dopustili zakázaného uvolnění, bude se tedy vhazovat před jejich brankou, konkrétně po levé ruce Mikky Koskinena.
     
    12:40
    Adam Larsson dostal nabito na vrcholek pravého kruhu. Rána mu solidně sedla, ale mířila pouze do středu brány. Žádný problém pro Linuse Ullmarka.
     
    12:19
    Jen to cinklo! Connor McDavid opět ukázal svoji extratřídu, když jednoduše přejel modrou čáru a zdánlivě nenápadnou střelou zápěstím trefil brankovou konstrukci!
     
    Střely na branku – 8:4.
     
    11:52
    Casey Nelson tečoval puk do ochranné sítě. Na pořadu dne je tedy další komerční přestávka, po které se bude vhazovat před buffalskou brankou.
     
    11:42
    Jeff Skinner se kombinací umění a štěstí protlačil od levého hrazení skoro až před branku. Tam mu bylo v zakončení zabráněno na hraně pravidel, nicméně rozhodčí se vylučovat nechystají.
     
    10:48
    Mikko Koskinen pomohl svému celku s rozehrávkou. Touš se po chvíli dostal na modrou čáru k Dahlinovi, který jej z dálky poslal mimo.
     
    10:20
    Leon Draisaitl se chopil nepřesné přihrávky Buffala. S pukem dojel až na pravý kruh, načež jej nabídl před brankoviště Kassianovi, který jemnou tečí nenašel mezeru mezi betony Ullmarka!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:45
    Brandon Montour využil příhodného odrazu kotouče a rychle zakončoval z pravého kruhu. Betony Koskinena se zdají být dobře připraveny, znovu zasáhly.
     
    09:26
    Matt Benning v klidu rozehrál zpoza Koskinena. Spoluhráči už ale nedokázali vhodně navázat a píská se zakázané uvolnění Olejářů.
     
    08:49
    Ryan Nugent-Hopkins nabral ve středním pásmu rychlost. Proháčkoval se až za modrou čáru, načež díky bloku hokejkou taktéž nedostal puk na branku.
     
    08:31
    Jack Eichel v protiútoku našel na ose hřiště najíždějícího Jeffa Skinnera, jehož střelu zápěstím dokázal jeden z beků vychýlit nad branku.
     
    07:53
    Connor McDavid předal puk na modrou čáru, odkud nahazoval Darnell Nurse. Před Linusem Ullmarkem nikdo nestál a brankář dobře viděl.
     
    Střely na branku – 6:2.
     
    07:05
    Hrálo se už dlouho bez přerušení. Linus Ullmark si konečně také sáhl na kotouč, když si jej našel u brankoviště a nechal písknout sudího do píšťalky. Následuje komerční přestávka.
     
    06:22
    Kyle Okposo si na pravém kruhu počkal na přihrávku. Poté vystřelil solidně bez přípravy, jenže Mikko Koskinen byl připraven a zasáhl betonem.
     
    05:36
    Šavle rozjely další zajímavý tlak. Rasmus Dahlin se snažil zpoza brány najít některého ze spoluhráčů, v čemuž mu bylo včas zabráněno Klefbomem.
     
    04:56
    Milan Lucic přenechal kotouč Ryanu Nugentu-Hopkinsovi, jenž ho nahodil do útočného pásma. Vyjma brejku v oslabení se ale hostům zatím v ofenzivě nedaří.
     
    04:31
    Zach Bogosian ukončil domácí akci a zklidnil hru výletem za vlastní branku. Oilers se pomalu posouvají vpřed, avšak jejich cesta končí ve středu hřiště.
     
    03:54
    Obrat mohl být dokonán! Conor Sheary čekal před brankou. Kyle Okposo objel klec Edmontonu a předložil mu puk do obrovské šance, ovšem Mikko Koskinen v důležitý moment podržel svůj tým!
    02:42 Jack EICHEL - 1:1
     
    02:42
    Sabres právě vstřelili branku!
    Ale hned máme vyrovnáno, Buffalo využívá pokračující přesilovou hru! Výtečně to udělal kapitán JACK EICHEL. Z levého křídla si navedl puk ke středu, přičemž si všiml, že mu soupeři nechali volnou cestu až před Koskinena, za což mohl také Adam Larsson, jenž místo bránění zvedal z ledu hůl. Hvězda Šavlí toho využila a pověsila touš přesně pod břevno! Asistence: Rasmus Ristolainen, Jeff Skinner.
    01:28 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    01:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to je něco, hosté se ve vlastním oslabení ujímají rychlého vedení! Connor McDavid v přečíslení dvou proti jednomu skvěle našel LEONA DRAISAITLA, který pohotově prostřelil přesouvajícího se Ullmarka do dolní části branky. Asistence: Connor McDavid, Darnell Nurse.
     
    00:53
    Rychlá přesilovka pro domácí! Kyle Okposo udržel puk v pásmu a Alex Chiasson (EDM) ho nešťastně vyhodil mimo hrací plochu.
     
    00:16
    Jdeme na to! Na úvodním vhazování uspěli hokejisté Edmontonu. Ti hned ptrotečovali kotouč do útočného pásma, kam se za ním žene Connor McDavid.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již vstupují na ledovou plochu KeyBank Center. Buffalo obléklo své tradiční tmavě modré dresy, Oilers se představí v bílé barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    Mezi tyčemi to dnes bude skandinávský souboj! Domácí pokladnici bude hájit Švéd Linus Ullmark, zatímco Edmontonu se bude svými zákroky snažit pomoci finský gólman Mikko Koskinen.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), Dahlin, Montour, Hunwick – S. Reinhart, Eichel (C), Skinner – Okposo (A), Rodrigues, Sheary – Pominville, Mittelstadt, S. Wilson – T. Thompson, Jo. Larsson, Girgensons.

    Edmonton Oilers: Koskinen (Stolarz) – A. Larsson, Klefbom, K. Russell, Nurse, Sekera, Benning – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins (A), Lucic (A) – Currie, Cave, Rieder – Rattie, Brodziak, Gagner..
     
    EDMONTON OILERS

    Olejáři jsou na tom, co se šancí na play-off týče, velice podobně, jako jejich dnešní soupeř. Na Minnesotu ztrácí osm bodů. Nebýt velice slabé pasáže na přelomu ledna a února, mohlo to pro ně vypadat mnohem nadějněji... Edmonton se nachází uvnitř tripu po Východní konferenci. A zatím si v ní vedou skvěle! Vítězství 4:2 na ledě Ottawy se víceméně čekalo, ovšem vysoká výhra 4:0 v Columbusu již byla vskutku skvělým počinem! Zajímavé je, že celek z Alberty má hned dvojnásobné zastoupení v nejproduktivnější desítce kanadského bodování celé ligy. Jedná se o Connora McDavida (3. místo) a Leona Draisaitla (8.).

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 6. v Pacifické divizi (11. v Západní konferenci)
    Počet bodů: 63
    Skóre: 183:213
    Úspěšnost přesilových her: 23,43% (14. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 73,94% (29. v lize)
    Poslední zápas: Columbus – Edmonton 0:4
    Průměrná návštěvnost: 17 755.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Connor McDavid (33+57)
    Nejlepší střelec: Leon Draisaitl (40+41)
    Brankářská jednička: Mikko Koskinen (91,06%)
    Československá stopa: Andrej Sekera.
     
    BUFFALO SABRES

    Hokejisté z Buffala musejí být z vývoje sezóny trošku zklamaní. Výborně totiž do ročníku vstoupili a nějakou dobu se drželi dokonce mezi nejlepšími týmy. Poté ale přišel velký propad, a nyní to vypadá, že už by jim ke kvalifikaci do vyřazovacích bojů pomohl spíše menší hokejový zázrak. Na divokou kartu, kterou drží Montreal, ztrácejí devět bodů. Aktuální forma Sabres také není zrovna ideální, z posledních deseti utkáních slavili pouze třikrát. Přesto se oproti předchozím rokům významně zlepšili, za což může především ofenzivní trio Eichel – Reinhart – Skinner.

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 5. v Atlantické divizi (11. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 68
    Skóre: 187:207
    Úspěšnost přesilových her: 19,68% (18. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 81,76% (5. v lize)
    Poslední zápas: Toronto – Buffalo 5:2
    Průměrná návštěvnost: 17 330.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Jack Eichel (23+47)
    Nejlepší střelec: Jeff Skinner (36+21)
    Brankářská jednička: Carter Hutton (91,03%)
    Československá stopa: Vladimír Sobotka.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League nabídne v noci na úterý pouze dva zápasy. My se společně zaměříme na, v této sezóně druhé, setkání mezi týmy Buffalo Sabres a Edmonton Oilers. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 3. Eichel (Ristolainen, Skinner), 14. Mittelstadt (S. Wilson, Pominville), 18. Eichel – 2. Draisaitl (McDavid, Nurse), 37. Kassian (McDavid, K. Russell), 39. Nurse (Brodziak, Draisaitl), 40. Brodziak (A. Larsson, Lucic)


    Buffalo Sabres: Ullmark (41. C. Hutton) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), Dahlin, Montour, Hunwick, C. Nelson – S. Reinhart, Eichel (C), Skinner (A) – Okposo, Rodrigues, Sheary – Pominville, Mittelstadt, S. Wilson – T. Thompson, Jo. Larsson, Girgensons.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Stolarz) – A. Larsson, Klefbom, K. Russell, Nurse, Sekera, Benning – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins (A), Lucic (A) – Currie, Cave, Rieder – Rattie, Brodziak, Gagner.

    Diváci: 17 775