B. Bystrica – Poprad 2:5 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 4:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 8:3 (kon.)
Detva – Nitra 1:3 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 0:3 (kon.)
koniec
HC Košice
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Utorok 26.02.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 55. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa záps posledného tohtosezónneho tipsportligového kola pred vyraďovacími bojmi. Sily si v ňom merali HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš. Spokojnejší s výsledkom môžu byť domáci, ktorí zvíťazili 4:0 a do tabuľky si tak pripisujú tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 38:16

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:38:45)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:49
    Košice dali gól!
    Košice dávajú výsledku, zdá sa, finálnu podobu. OLIVER JOKEĽ teraz zúročil dokonalú milimetrovú prihrávku pred bránku, nastavil čepeľ svojej hokejky a prekonal Kislicyna. Asistencie: Tomáš Klíma, Martin Dudáš.
     
    58:30
    Posledné dve minúty, puk je pri Habalovi.
     
    57:40
    Posledné tri minúty zápasu. Eliezer Šerbatov sa nebezpečne zahral svojou hokejkou, puk ale napokon netrafil. Oceliari to už zrejme počas presilovky nestihnú.
     
    56:57
    Sýkorova prihrávka pred bránku, Petráš mu puk zbytočne vrátil. Sýkorovi navyše prepadol do stredného pásma, a tak sa Košice sami pripravili o možnosť hrať v útočnom pásme.
     
    56:13
    Pískané je postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, hra je vykázaná do stredného pásma.
     
    55:47
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Filip Čenka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    55:47
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:54
    Nepresný pokus zadunel na plexiskle, Anton Kislicyn si dal pozor aj na prípadný nepríjemný odraz puku. Jeho spoluhráči teraz budú môcť kombinovať.
     
    53:25
    Oba celky hrajú v plnom počte. Vhadzovalo sa pred Habalom. túto situáciu zvládli lepšie Oceliari. Tí sa tak s pukom presunú ďaleko od svojej bránky.
     
    52:38
    Zápas poriadne stráca na svojom tempe, únava oboch celkov je zjavná. O víťazovi je prakticky rozhodnuté, Liptovský Mikuláš sa po celý čas bráni.
     
    51:16
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Robert Huna – 2 min., sekanie).
     
    47:37
    Košičanom sa pri modrej čiare otváral priestor na streľbu, čo okamžite využili. Pravá noha Kislicyna bola v plnej permanencii a puk poslala do bezpečnej zóny.
     
    46:30
    Šerbatov našiel peknou zadovkou Ignatuškina, ten chcel puk poslať rovnakým spôsobom pred bránkovisko. Nepodarilo sa mu to, kombinovať tak budú hostia.
     
    45:37
    Mezovský posunul puk po ľavej strane svojim spoluhráčom a odišiel striedať. Keďže Liptovský Mikulíáš v strednom pásme neuspel, podobne učinili aj Mezovského spoluhráči.
     
    44:09
    Udeje sa tak až teraz. Habal klepe svojou hokejkou po ľadovej ploche, už to zrejme Oceliari počas početnej výhody nestihnú.
     
    43:26
    Zakončenie príklepom z pravého kruhu na vhadzovanie, Kislicyn mal celú situáciu pod kontrolou. Hra je prerušená, z obrannej tretiny Liptovského Mikuláša sa nepresťahuje.
     
    42:52
    Košice od úvodu s presilovkovým tlakom, Spilar však už nenačasoval svoju prihrávku úplne ideálne a trafil súpera do jeho korčule. Puk prepadne do stredného pásma.
     
    42:19
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., držanie).
     
    41:49
    Nahodenie za bránku Kafka nezachytil, Oceliarom následne nepomohla ani Sýkorova snaha udržať domáci celok pred Kislicynom.
     
    41:16
    Zatiaľ tomu nasvedčuje všetko, Košičania sú od úvodu aktívnejší. Suja si v útočnej tretine pýtal puk – nedostal ho.
     
    40:33
    Puk už dopadol z rúk hlavného arbitra na ľadovú plochu, začala plynúť záverečná časť riadnej hracej doby. Uvidíme, či pôjde zároveň aj o záverečnú pasáž celého zápasu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Siréna v Steel Aréne ohlásila koniec prostrednej časti riadnej hracej doby, nasleduje prestávka v trvaní osemnástich minút. Hráči odchádzajú do kabín za priebežného stavu 3:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 24:7

    Tretia tretina sa začne približne o 19:07.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:01
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    38:12
    Spilar prihral do ľavej strany, nasledoval nepresný krátky švih. Hokejisti Liptovského Mikuláša puk neskôr očami vytlačili do stredného pásma a odišli striedať.
     
    37:10
    Šedivý na Bropheyho, ten s pekným individuálnym prienikom. Po dlhšom čase zaujímavejšia situácia, ale bez zakončenia, aké by si žiadala.
     
    36:30
    Košičania si puk niekoľkokrát vymenili, Roman Derljuk to napokon na strelu spoza pravého kruhu nemal. Diváci sa príliš nebavia, niet sa čomu čudovať.
     
    35:31
    Liptáci sa zbytočne unáhlili, spoza Kislicyna poslali nepresný puk – a to ich napokon stojí možnosť hrať v útočnom pásme. Naopak, sami sa budú brániť.
     
    34:55
    Dudášova práca, ani tentokrát sa Košiciam puk pred Kislicyna dostať nepodarí. Hrať sa bude v strednom pásme, dlhší čas sa neprerušovalo.
     
    34:30
    Koch čakal dlho za Habalom, napokon odtiaľ puk sám vyviezol. Celú situáciu ale riešil zle, svojho spoluhráča trafil len priamo do korčule.
     
    33:33
    Nahodený puk od modrej čiary, Anton Kislicyn si ale nebol svojím zákrokom vôbec istý. Ostal preto pevne stáť a hru tak prerušil.
     
    32:57
    Derljuk sa medzičasom zapojil späť do hry, zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    32:30
    Stále sa hrá veľmi ďaleko od Vladislava Habala. Snahu hosťom uprieť rozhodne nemožno, no dnes jednoducho ťahajú za kratší koniec povrazu.
     
    31:57
    Ani počas tejto presilovky nie je Liptovský Mikuláš tým tímom, ktorý by mal hru pod kontrolou. Naopak, Kislicyn musel sám riešiť niekoľko dobrých nahodení.
     
    30:52
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Roman Derljuk – 2 min., držanie hokejky).
     
    30:51
    Individuálna práca Jána Sýkoru, korý na seba naviazal dvoch hráčov a prinútil ich puk odpáliť len cez všetky čiary.
     
    29:50
    Hra mierne stratila na svojom tempe, oba celky sa formovali v okolí stredového kruhu. Odtiaľ puk smeroval k Habalovej bránke, v moci ho teraz majú Košice.
     
    28:27
    Dobrá práca Lukáša Žiaka, ktorý sa teraz prebíjaj pred Habalovu svätyňu. Na poslednú chvíľu zatiahol ručnú brzdu Tomáš Slovák.
     
    28:06
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:30
    Sýkorova ľavá korčuľla pri súboji mierne podkĺzla, napriek tomu košický útočník puk pre svoj celok vybojoval. Hru tak budú kreovať Oceliari.
     
    26:58
    Liptáci sa potrebujú upokojiť, čo si aj sami uvedomujú. Aj preto teraz volili niekoľko prihrávok na istotu za svätyňou Antona Kislicyna. Už sú tam však otravní Oceliari.
     
    25:46
    Košice dali gól!
    V zásade to však Košiciam prekážať nemusí. Avizovala sa ich presilová hra, miesto toho je tu však gól OLIVERA JOKEĽA. Už druhý podobný moment v dnešnom zápase. Asistencie: Peter Galamboš, Martin Dudáš.
     
    25:40
    Dudášova dlhá kolmica na útočnú modrú. Puk bol síce presný, avšak až priveľmi razantný. Na okamžitú snahu útočníkov to tak nebolo.
     
    24:34
    Košice dali gól!
    No a so sebou napokon prináša druhý gól. Po niekoľkých prihrávkach v útočnom pásme sa k puku dostal PATRIK KOCH, ktorý potešil hľadisko Steel Arény.
     
    24:20
    Spilar to skúšal individuálne, o puk prišiel. Ďaleko ho však hostia neodpálili, čo znamená, že kolotoč v ich obrannom pásme ešte bude pokračovať.
     
    23:48
    Habal zahral pred Rolným, ktorý sa snažil dokorčuľovať dlhú prihrávku. Následná košická útočná akcia znepríjemňuje život hosťujúcej defenzíve.
     
    22:31
    Zakázané uvoľnenie v podaní hosťujúceho celku. Úvod druhej tretiny zatiaľ na hokejové krásy bohatý nie je.
     
    21:42
    Koch naháňal puk, zastavil ho však až Števuliak. Ten ho ešte posunul ďalej od Habalovej bránky, následné zakončenie od modrej čiary český gólman v pokoji zneškodnil.
     
    21:01
    Napokon z toho bola košická aktivita, ktorá priniesla dve strely. S obomi si poradil gólman Kislicyn, ten tak zvládol dôležitý vstup do druhej tretiny.
     
    20:30
    Prostredná časť riadnej hracej doby začala plynúť. Hráči sa formujú v okolí stredového kruhu a divákov zaujíma, ktorý z celkov sa odtiaľ presunie pred bránku svojho súpera ako prvý.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa zaujímavá prvá tretina zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom. Prvých 20 minút prinieslo viacero pekných momentov, do šatní sa odchádza za stavu 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 14:3

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:52
    Ešte je tu jedno zakázané uvoľnenie hostí, posledná šanca pre Oceliarov navýšiť svoje vedenie.
     
    19:06
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:30
    Liptáci toho mali v týchto sekundách dosť, puk preto jednoducho odpálili a odišli striedať.
     
    17:20
    Košice pokračujú vo svojej aktivite. Šerbatov pred bránkou nastavoval svoju čepeľ na strieľanú prihrávku od modrej čiary. Chýbali centimetre, ak by puk trafil, pravdepodobne by ho umiestnil do siete.
     
    16:31
    Košice dali gól!
    Avizovalo sa vylúčenie hosťujúceho hráča, no to napokon nepríde. TOMÁŠ KLÍMA mal totiž dostatočnú rýchlosť na to, aby si nakorčuľoval pred bránku a aby poslal puk pomedzi Kislicynove betóny až do siete. Asistencia: Martin Dudáš.
     
    15:40
    Patrik Lušňák to skúšal z nevýhodnej pozície a navyše aj z otočky, ani toto na Antona Kislicyna neplatilo.
     
    14:29
    Sýkora sa po Kafkovej práci snažil s pukom šikovne pretlačiť pred Kislicyna a zakončiť tam, to sa mu však nepodarilo. Gólman hostí je zatiaľ spoľahlivým pilierom.
     
    13:28
    Po dlhšom čase sme videli dobrú strelu. Opäť v nej mal prsty Eliezer Šerbatov. Ten si tentokrát nakorčuľoval medzi kruhy, zápästím ale Kislicyna neprekvapil.
     
    12:49
    Kislicyn to odklepal, Martin Dudáš je na ľadovej ploche. Absolútne nezvládnutá presilová hra z pohľadu hosťujúceho celku.
     
    12:01
    Ďalšie vyhodenie puku, tentokrát do stredného pásma. Liptovský Mikuláš si nedokáže vypracovať potrebný tlak.
     
    11:20
    Dobrá práca Košíc v úvode oslabenia, bolo z toho niekoľko vyhodení. Navyše, aktívne vystupujúci Kanaďan Brophey skoro puk vypichol Kislicynovi.
     
    10:49
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., sekanie).
     
    10:49
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    10:40
    Sekundy plynuli rýchlo, po vyhodení Liptovského Mikuláša sa pískať nemuselo. Oba celky preto tento fakt využili na prestriedanie unavených korčuliarov.
     
    09:40
    Už by to však chcelo nejaký impulz. Oba celky sa síce snažia hru tvoriť pred bránkou súpera, no zatiaľ z toho bolo minimum striel. Kislicyn riešil osem pukov, Habal jediný.
     
    08:40
    Tvrdá práca Mezovského proti Šerbatovovi, ten sa po krásnom zákroku telom pobral k ľadu. Puk mu pritom skĺzol z čepele, útočiť tak budú hostia.
     
    07:40
    Liptovský Mikuláš toho zatiaľ veľa nenahral, no v obrannom pásme pracuje mimoriadne umne. Puky jednoducho vytláča do stredného pásma, čím domácim znemožňuje vytvoriť si súvislejší tlak.
     
    06:30
    Hlavný arbiter mierne pribrzdil Košičanov, no práve to im pomohlo v ďalšej krásnej kombiácii. Po prihrávke pred bránkovisko zakončoval bez prípravy Suja, dobrý zákrok Kislicyna.
     
    05:18
    Po peknej kombinačnej akcii Košíc mala priletieť rana od modrej, no Dudášovi puk odskočil. Obranca napokon vystrelil, to sa už ale Kislicyn stihol presunúť.
     
    04:51
    Šerbatov si chcel spracovať letiaci puk, bola mu však odpískaná hra so zdvihnutou hokejkou. Hra je tak vykázaná do stredného pásma.
     
    04:10
    Kafka prihral od mantinelu za ľavý kruh, strela z tohto priestoru bola zblokovaná. Následne sa neujalo ani zakončenie z opačnej strany, Kislicyn bol bez zákroku.
     
    03:30
    Dobrá práca Mezovského, ktorý si počkal na pohyb súpera a popod jeho hokejku puk poslal spoluhráčovi. Liptáci si následne vybojovali buly pred Habalom.
     
    02:57
    Prudký puk z obranného pásma, hostia sa pokúšali hru rýchlo preniesť pred Habala. To sa im nepodarilo, prihrávka vyletela vysoko a zmocnili sa jej Košice.
     
    01:46
    Pre Košice to vyzeralo nádejne. Šerbatov založil útočnú akciu Oceliarov, na konci ktorej napokon sám aj bol. Puk sa k nemu odrážal pred bránkoviskom, no na strelu to nebolo.
     
    00:58
    Puk si vzal na svoju čepeľ skúsený Huna, ktorý ho po pravej strane zaviezol do stredného pásma. Tam mu ale chýbala podpora spoluhráčov, aktivita Liptovského Mikuláša sa preto končí.
     
    00:17
    Zápas posledného kola medzi Košicami a Liptovským Mikulášom sa začal. Ako prví sa k puku dostali Oceliari, ktorí sa tak pokúsia preniknúť pred bránku stráženú Antonom Kislicynom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení športoví priatelia, je tu kolo, v ktorom môžeme vravieť o niekoľkých istotách – HC Košice sa určite predstaví v play-off, pre MHK 32 Liptovský Mikuláš pôjde s určitosťou o posledný zápas v sezóne. Napokon, 55. kolo uzavrie tohtosezónnu základnú časť Tipsport ligy.

    Napriek tomu HC Košice zápas podceniť rozhodne nemôže. Napokon, teraz sa rozhodne o tom, z ktorého miesta Oceliari do vyraďovacej časti postúpia. Zatiaľ im síce patrí štvrté miesto, no za istých okolností z toho môže byť pokojne aj druhá priečka. To by Košice potrebovali zabrať naplno a Liptovský Mikuláš zdolať už po 60 minútach hry. V aktuálnej sezóne tak učinili vo všetkých vzájomných zápasoch, preto bude zaujímavé sledovať, či Košice uchmatnú "Tomkovcom" tri body aj v záverečnom spoločnom tohtosezónnom zápolení.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    MsHK Žilina – HC Košice 1:7
    HC Košice – HK Nitra 3:4
    MAC Budapešť – HC Košice 3:1

    Pre MHK 32 Liptovský Mikuláš už tento zápas neznamená prakticky nič. Napokon, je jasné, že Liptáci skončia v aktuálnej sezóne na 11. mieste. To im síce účasť v play-off nezaisťuje, no čo je pre hokejistov zo severu Slovenska ešte podstatnejšie, vyhli sa aj napríjemnostiam v podobe baráže o zotrvanie v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska.

    Posledné tri zápasy Liptovského Mikuláša:
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad 5:2
    MsHK Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:1
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – MHC Nové Zámky 1:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 16. Klíma (Dudáš), 24. Koch, 25. Jokeľ (Galamboš, Dudáš), 58. Jokeľ (Klíma, Dudáš)


    HC Košice: Habal (Laco) – Slovák (A), Koch, Šedivý, Derljuk, Pretnar, Dudáš (A), Čížek – Spilar (C), Suja, Lušňák – Sýkora, Brophey, Kafka – Šerbatov, Ignatuškin, Petráš – Klíma, Galamboš, Jokeľ – Žitný
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Šimko) – Droppa, Kurali, Nemec, Nádašdi (C), Bača, Mezovský (A), Piatka, Števuliak – Zahradník, Ro. Huna (A), Nechaj – Čenka, Oško, J. Sukeľ – Rolný, Tamáši, Žiak – Parobek

    Rozhodca: Štefik, Orolin – Stanzel, Durmis